Jump to content

Поставите питање Милославу Самарџићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Поштовани господине Самарџићу!

Како толмачите чињеницу да је "костур" нашег војног ваздухопловства чинило..

Тј. да су чинили официри из ЈКВ!?

Подели на овим сајтовима

У светлу наших односа са Хрватском, како оних с` почетка 20. века - тако и ових данашњих (реакције на паљење заставе и слично), поставио бих вам једно питање: Да ли смо ми нормални?

Који ми?

Подели на овим сајтовима

Поштовани господине Самарџићу!

Како толмачите чињеницу да је "костур" нашег војног ваздухопловства чинило..

Тј. да су чинили официри из ЈКВ!?

Комунисти нису имали избора.

Подели на овим сајтовима

Свашта сам прочитао, али, да је Србија постала тоталитарна држава тек ПОСЛЕ Титове смрти, и то захваљујући пре свега ''Књизи о Милутину'' Данка Поповића, па још кад је све то одбрањена докторска дисертација - изненађењима никад краја:

Подели на овим сајтовима

Ako odbacimo Nojbaherove memoare kao pouzdan istorijski izvor odakle nam onda cifra od 700 000 Srba stradalih u Jasenovcu?

Препоручујем књигу Марка Аурелија Ривелија ''Надбискуп геноцида''.

Подели на овим сајтовима

Препоручујем књигу Марка Аурелија Ривелија ''Надбискуп геноцида''.

Citao sam slicne knjige i izgubio sam vreme jer nigde nisam naisao na konkretne dokaze. Na nesto sto moze posluziti kao istorijski izvor. Pa zato pitam na osnovu kojih istorijskih izvora (materijalnih ili pisanih) mi imamo brojku od 700 000 ubijenih Srba u NDH?

1. Dokumenti sa potpisima zvanicnika NDH koji svedoce o toj brojki?

2. Otkopane grobnice, prebrojani lesevi ubijenih?

3. Demografska analiza i uporedjivanje stanje pre 1941 i posle 1945 ?

Od svega ovoga ja sam jedino naisao na demografsku analizu kod nekog istoricara i koja je govorila o najvise 55 000 stradalih Srba.

Jer da postoje cvrsti dokazi ne bi podaci iz Javne ustanove Spomen područje Jasenovac govorile o 83 000 ubijenih ukupno, dakle  Srba, Jevreja i Roma zajedno  a neki hrvatski istoricari i taj broj smatrali prevelikim!

Citao sam i da hrvatske vlasti pominju broj od 50 000 stradalh Srba a Beogradski muzej holokausta ima spisak od 52 000 stradalih Srba... sto se prilicno slaze.

Odakle dokazi za 14 puta vecu cifru?!?

Ne mogu da poverujem da NDH koja nije imala fakticku vlast na 50% svoje teritorije uspela da pobije 700 000 Srba pa nisu to ovce koje stoje mirno dok ih kolju?! To su potomci najjacih ratnika u Evropi koji su cuvali njene kapije od Turaka 350 godina!

Подели на овим сајтовима

Citao sam slicne knjige i izgubio sam vreme jer nigde nisam naisao na konkretne dokaze. Na nesto sto moze posluziti kao istorijski izvor. Pa zato pitam na osnovu kojih istorijskih izvora (materijalnih ili pisanih) mi imamo brojku od 700 000 ubijenih Srba u NDH?

1. Dokumenti sa potpisima zvanicnika NDH koji svedoce o toj brojki?

2. Otkopane grobnice, prebrojani lesevi ubijenih?

3. Demografska analiza i uporedjivanje stanje pre 1941 i posle 1945 ?

Od svega ovoga ja sam jedino naisao na demografsku analizu kod nekog istoricara i koja je govorila o najvise 55 000 stradalih Srba.

Jer da postoje cvrsti dokazi ne bi podaci iz Javne ustanove Spomen područje Jasenovac govorile o 83 000 ubijenih ukupno, dakle  Srba, Jevreja i Roma zajedno  a neki hrvatski istoricari i taj broj smatrali prevelikim!

Citao sam i da hrvatske vlasti pominju broj od 50 000 stradalh Srba a Beogradski muzej holokausta ima spisak od 52 000 stradalih Srba... sto se prilicno slaze.

Odakle dokazi za 14 puta vecu cifru?!?

Ne mogu da poverujem da NDH koja nije imala fakticku vlast na 50% svoje teritorije uspela da pobije 700 000 Srba pa nisu to ovce koje stoje mirno dok ih kolju?! To su potomci najjacih ratnika u Evropi koji su cuvali njene kapije od Turaka 350 godina!

Aleksandar Ler je rekao da je od 1941-1943 u Jasenovcu ubijeno 300 000 ljudi.

Ne moze se uporedjivati broj stanovnika 1941 u odnosu na 1945. Evo i zasto.

Srbi su za vreme 1918-1941 imali najvisi natalitet u Evropi, dakle nesto slicno sto su albanci imali na Kosmetu sedamdesetih i osamdesetih godina 20. veka, od 4-7 dece.

Taj trend da Srbi imaju mnogo dece nastavio se negde do sredine pedesetih godina kad se naglo smanjuje. Dakle ako je Jugoslavija imala 20 milona stanovnika 1941. a u Jasenovcu je ubijeno 700 000, a zatim 1945. godine popis kaze 19.8 miliona ispada da je u Jasenovcu ubijeno 50 000 ljudi, ali nije tako.

U ratu se rodilo 1.000.000 ljudi garant. Od toga broja su novorodjeni srbi sigurno 600 000

Srbi su imali reproduktivni deo stanovnistva u rasponu ljudi koji us imali od 17 do 42 godine sa visoki natalitetom.

Подели на овим сајтовима

Aleksandar Ler je rekao da je od 1941-1943 u Jasenovcu ubijeno 300 000 ljudi.

Ne moze se uporedjivati broj stanovnika 1941 u odnosu na 1945. Evo i zasto.

Srbi su za vreme 1918-1941 imali najvisi natalitet u Evropi, dakle nesto slicno sto su albanci imali na Kosmetu sedamdesetih i osamdesetih godina 20. veka, od 4-7 dece.

Taj trend da Srbi imaju mnogo dece nastavio se negde do sredine pedesetih godina kad se naglo smanjuje. Dakle ako je Jugoslavija imala 20 milona stanovnika 1941. a u Jasenovcu je ubijeno 700 000, a zatim 1945. godine popis kaze 19.8 miliona ispada da je u Jasenovcu ubijeno 50 000 ljudi, ali nije tako.

U ratu se rodilo 1.000.000 ljudi garant. Od toga broja su novorodjeni srbi sigurno 600 000

Srbi su imali reproduktivni deo stanovnistva u rasponu ljudi koji us imali od 17 do 42 godine sa visoki natalitetom.

Eto samo rekla- kazala nemackih oficira. Ler i Nojbaher. Na osnovu cega oni to tvrde? Gde su im dokumenti?

Iz gore recenog ispada da je nemoguce utvrditi demografskom analizom broj stradalih. Ali jasno je da nisu u pitanju stotine hiljada!

Jer Nedic je spasio 400 000 Srba iz NDH, dalje ta NDH nije imala kontrolu nad 50% svoje teritorije tako da je veliki broj Srba isao u partizane s jedne strane a drugi deo u Djujiceve cetnike koji su imali i fakticku kontrolu nad odredjenim delovima NDH. Odredjeni deo su kontrolisali i Italijani koji su se zgrazavali nad ustaskim zlocinima.

Dalje u svetlu tog popisa koji se odnosi na citavu Jugoslaviju, treba imati u vidu da za vreme Drugog svetskog rata niisu samo ljudi iz NDH. Tako da kad gledamo popis dodajmo stradalima i poginule u medjusobnim okrsajima cetnika, partizana, nedecevaca i ljoticevaca. Dodajmo stradale u "saveznickim bombardovanjima", dodajmo i one koje su komunisti pobili po uspostavljanju "mira" do 45te i uzmimo u obzir koliko je ljudi emigriralo iz zemlje!

Подели на овим сајтовима

Eto samo rekla- kazala nemackih oficira. Ler i Nojbaher. Na osnovu cega oni to tvrde? Gde su im dokumenti?

Iz gore recenog ispada da je nemoguce utvrditi demografskom analizom broj stradalih. Ali jasno je da nisu u pitanju stotine hiljada!

Jer Nedic je spasio 400 000 Srba iz NDH, dalje ta NDH nije imala kontrolu nad 50% svoje teritorije tako da je veliki broj Srba isao u partizane s jedne strane a drugi deo u Djujiceve cetnike koji su imali i fakticku kontrolu nad odredjenim delovima NDH. Odredjeni deo su kontrolisali i Italijani koji su se zgrazavali nad ustaskim zlocinima.

Dalje u svetlu tog popisa koji se odnosi na citavu Jugoslaviju, treba imati u vidu da za vreme Drugog svetskog rata niisu samo ljudi iz NDH. Tako da kad gledamo popis dodajmo stradalima i poginule u medjusobnim okrsajima cetnika, partizana, nedecevaca i ljoticevaca. Dodajmo stradale u "saveznickim bombardovanjima", dodajmo i one koje su komunisti pobili po uspostavljanju "mira" do 45te i uzmimo u obzir koliko je ljudi emigriralo iz zemlje!

Čoveče, rekoh ti da je 600 000 srba rođeno u drugom svetskom ratu. Tih 600 000 novih niko nije stigao da popise ni pre a ni posle rata.

Подели на овим сајтовима

НДХ је контролисала целу територију првих месеци, а тада је било највише убијених. Нпр. логор Јадовно на Велебиту радио је ''само'' до августа 1941, када су га затворили Италијани. За то време убијено је 40.000 људи, од којих је већи део пописан по имену и презимену. Посетите сајт Јадовно.

Дакле тај логор је био много мањи и радио је много краће него Јасеновац.

Права ствар је наравно попис свих жртава, али баш зато то комунисти нису дозволили.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...