Jump to content

Да ли сте за улазак у НАТО алијансу

Оцени ову тему

Зоран

Да ли сте за улазак у НАТО алијансу  

119 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за улазак у НАТО алијансу

• Да
      7
    • Не
      110
    • Можда
      4

Препоручена порука

Patrijarh Irinej: Skup NATO-a u Beogradu neprihvaljtiv

| 14. 06. 2011. - 15:38h | Komentara: 58

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je danas u Kuršumliji da je strategijska vojna konferencija NATO koja se održava u Beogradu neprihvatljiva jer "rane koje je NATO naneo srpskom narodu još nisu izlečene".

"Prihvatiti nešto što nam je do juče bio jedan ljuti neprijatelj, koji nam je ostavio teške rane, narodnu, našoj ekonomiji. Ako se to može lečiti i zalečiti to je dobro, ali ne znam da li je taj lek pogan za naše rane", kazao je novinarima patrijarh Irinej posle liturgije koju je služio u kuršumlijskoj crkvi.

Najveća vojna konferencija u svetu, sa oko 200 učesnika iz 60 zemalja, ove godine održava se u Beogradu, u organizaciji Savezničke komande NATO-a za  transformaciju.

Svetoj arhijerejskoj liturgiji prisustvovali su predsednica opštine Kuršumlija Vesna Jakovljević i predstavnici svih lokalnih preduzeća i javnih ustanova.

Patrijarh Irinej je kazao da je dolaskom u Kuršumliju želeo da udovolji vernicima tog grada jer, kako je rekao, odlazi iz niške eparhije posle 35 godna.

"Iako odlazim, uvek ću biti na jedan duhovan način prisutan u eparhiji niškoj, i gradovima te eparhije, jer ih zaista nosim u svojoj duši i srcu. U svim tim gradovima živi narod koji je ostao veran svojoj crkvi, svojoj veri i hrišćanskim običajima", kazao je Irinej.

Patrijarh srpski je danas u Prolom banji osveštao mesto za izgradnju crkve.

Извор

Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve.

Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz.

Подели на овим сајтовима

Lepo bi bilo da danas imamo samo portu da se sa njom lomimo.. :)

A onomad u Miloševo vreme jedva smo se izborili sa portom, no zamislimo šta bi bilo da smo tad protiv sebe imali i Carsku Austriju, i Prusiju, i Francusku i Veliku Britaniju... Glupo bi ispalo, zar ne. Ili recimo ovako: zašto Miloš nije sabrao vojsku i krenuo u Bosnu, ili na Kosovo? I zašto je plaćao danak porti? Možda zato što nismo bili dovoljno jaki?

leteti

Ili zasto je Lazar sabrao vojsku?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Lepo bi bilo da danas imamo samo portu da se sa njom lomimo.. 0212_rolleyes

A onomad u Miloševo vreme jedva smo se izborili sa portom, no zamislimo šta bi bilo da smo tad protiv sebe imali i Carsku Austriju, i Prusiju, i Francusku i Veliku Britaniju... Glupo bi ispalo, zar ne. Ili recimo ovako: zašto Miloš nije sabrao vojsku i krenuo u Bosnu, ili na Kosovo? I zašto je plaćao danak porti? Možda zato što nismo bili dovoljno jaki?

ne_shvata

Ili zasto je Lazar sabrao vojsku?

О па ти си сада екстремиста , 1389 , Косово , ово-оно...

Клеро-патриота...

Тачно је да у Милошево време нисмо били довољно јаки, зато је Милош радио на повећању популације и на наталитету у Срба.

Син јединац није мога ићи у војску, жена није могла на робију. Знало се ко је шта треба да ради и Милош је планирао на дуге стазе. Да је био манит он би кренуо на Босну са оно мало Срба што је претекло после ропства. Но он је гледао да обезбеди са сељак храни народ, да храна буде свима доступна, да грађанин завршава школе да писменост буде свима доступна, да жене рађају, и да се плаћа пореза држави да би држава била јака.

Када је тако мала држава опорављена од ратова , од турског геноцида, од економске беде, онда је стала у ред са тим које помињеш и показала им да може и с њима да се носи.

Само та држава је требала да буде залог једне свесрпске државе а не неке југославије, која је на крају протерала све Србе из свих крајева. А тренутна Србија ако хоће да буде попут Милошеве не треба да пропагира геј параду, треба да помогне сељаку, и мајкама да могу да рађају децу а да не мисле чиме ће их прехранити, треба да ради на српском наталитету и економији а не да распродаје српске фабрике и земљу будзашто, и треба да ствара једну јаку витешку војску , јер се на овим просторима не може без своје војске Срби то никада нису могли а не да се нада да ће неки НАТО да брани Србију , јер неће !

Подели на овим сајтовима

"НАТО у Београду поган лек на наше ране"

Патријарх Српске православне цркве Иринеј изјавио је данас у Куршумлији да је стратегијска војна конференција НАТО-а која се одржава у Београду неприхватљива јер "ране које је НАТО нанео српском народу још нису излечене".

"Прихватити нешто што нам је до јуче био један љути непријатељ, који нам је оставио тешке ране, народну, нашој економији. Ако се то може лечити и залечити то је добро, али не знам да ли је тај лек поган за наше ране", казао је новинарима патријарх Иринеј после литургије коју је служио у куршумлијској цркви.

Највећа војна конференција у свету, са око 200 учесника из 60 земаља, ове године одржава се у Београду, у организацији Савезничке команде НАТО-а за трансформацију.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/144070/NATO-u-Beogradu-pogan-lek-na-nase-rane

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Sumnjam da je patrijarh to tako rekao. Pre će da bude da su (neki) novinari tako "interpretirali" patrijarha. Jer patrijarh nije samo patrijarh nego i diplomat, i kao diplomat patrijarh će se čuvati da daje takve izjave, čak i da zaista mislio tako.

Imajuci to u vidu, cudi me da te nije uopste konsultovao sta treba da kaze... eheeeej

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Један од најјачих аргумената за неулазак у Нато је мировни, а не антизападњаки разлог. Зашто да наши војници гину у нечијим туђим ратовим и за туђи интерес? Српски интерес је да избегава ратове и дугорочно гледано неутралност је најбоља. Међутим, праву неутралност нико не заступа. Ови који су наводно неутрални би најрадије били у неком другом војном савезу само да могу и само да га има.

Подели на овим сајтовима

nasznak9877777777777777777 0110_hahaha smej.gif

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ...

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Eh, što nemam život kao Pajko pa da sam samo svoj šef, da ne moram da se klanjam, da gutam, da ćutim, da se ponižavam..

Где си бре батице? Ја сам мислио да си се наљутио нешто  nasznak9877777777777777777

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Što bih se ljutio.. nasznak9877777777777777777

Па шта би с тај нато? Знаш ли ти ко је рекао: "Боље да нас нема него да смо нељуди"!!!

icon_svi.gif

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Zato sam i naveo primer o poslu i kako na sebe primamo nešto što nam i nije po volji. Ili gde nam je čast, obraz i čovečnost na poslu? Samo što ovde mi sami nosimo odgovornost, ne možemo iza nikog da se sakrijemo, pa smo voljni i da trpimo. Jer uvek je lakše drugima savetovati, i pametovati, nego li sam uraditi. I da se sutra desi koje zlo Srbiji - kriva je vlada, mi nismo krivi.. zna se.

Батице, твоја чукун-чукун баба је за време турака морала да да дете за јаничаре и том

приликом је могла то да избегне примивши ислам. Пошто она то, хвала Богу, није урадила

ти се сада зовеш Драги а не Мустафа. Да, да... Дала је дете и родила још неколико а

веру није променила.

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Патријарх Иринеј: Скуп у Београду неприхваљтив

pater22.jpg

КУРШУМЛИЈА – Патријарх Српске православне цркве Иринеј изјавио је у Куршумлији да је стратегијска војна конференција НАТО која се одржава у Београду неприхватљива јер „ране које је НАТО нанео српском народу још нису излечене”.

„Прихватити нешто што нам је до јуче био један љути непријатељ, који нам је оставио тешке ране, народну, нашој економији. Ако се то може лечити и залечити то је добро, али не знам да ли је тај лек поган за наше ране”, казао је новинарима патријарх Иринеј после литургије коју је служио у куршумлијској цркви.

Највећа војна конференција у свету, са око 200 учесника из 60 земаља, ове године одржава се у Београду, у организацији Савезницке команде НАТО-а за трансформацију.

Светој архијерејској литургији присуствовали су председница општине Куршумлија Весна Јаковљевић и представници свих локалних предузећа и јавних установа.

Патријарх Иринеј је казао да је доласком у Куршумлију желео да удовољи верницима тог града јер, како је рекао, одлази из нишке епархије после 35 годна.

„Иако одлазим, увек ћу бити на један духован начин присутан у епархији нишкој, и градовима те епархије, јер их заиста носим у својој души и срцу. У свим тим градовима живи народ који је остао веран својој цркви, својој вери и хришћанским обичајима”, казао је Иринеј.

Патријарх српски је у Пролом Бањи освештао место за изградњу цркве.

Бета

објављено: 14.06.2011.

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

Zato sam i naveo primer o poslu i kako na sebe primamo nešto što nam i nije po volji. Ili gde nam je čast, obraz i čovečnost na poslu? Samo što ovde mi sami nosimo odgovornost, ne možemo iza nikog da se sakrijemo, pa smo voljni i da trpimo. Jer uvek je lakše drugima savetovati, i pametovati, nego li sam uraditi. I da se sutra desi koje zlo Srbiji - kriva je vlada, mi nismo krivi.. zna se.

Батице, твоја чукун-чукун баба је за време турака морала да да дете за јаничаре и том

приликом је могла то да избегне примивши ислам. Пошто она то, хвала Богу, није урадила

ти се сада зовеш Драги а не Мустафа. Да, да... Дала је дете и родила још неколико а

веру није променила.

Ово ми Драги брат није одговорио  nasznak9877777777777777777

Цитат:

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

веру није променила.

Ово ми Драги брат није одговорио  bliss jeeee

nasznak9877777777777777777:)
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...