Двадесети Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Као што хришћански свет зна на Голготи је страда Христос који никаквог греха није имао. Поред њега су страдала још двојца. Један од њих у тренутку страдања задобијо је милост Божију и са Христом отишао у Царство небеско и трећи (често престављен у црној одећи), беше онај лош, злочинац. Та трећина: 1 који је апсолутно невин, 1 коме је у тренутку страдања опроштено и који је задобио Царство небеско и 1 лош је модел по коме се сагледавају ствари. Тако ако током рата у Босни страда око 300 000 људи то значи да је страдало 100 000 невиних, 100 000 оних којима су страдањем греси опроштени и 100 000 оних злих. Ако би се вратили у 40-године прошлог века. Могли би на основу броја страдалих да утврдимо колико то невине крви вришти према небу и тражи освету. Зато не треба да се чудимо ако је данас на овим просторима толико тешко јер је Мојсије рекао. Прогонићу те од 1 до 3-4 колена не одрекнеш ли се дела отаца својих. Поједине исприке и извињења, мир мир и нико није крив... тешко ће проћи. Ово сам вам рекао да када сагледавате жртве са ове или оне стране знате правило трећине. И да ваше очи негледају таму и мисле да су ваши очеви били у праву када су се мача хватали. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Као што хришћански свет зна на Голготи је страда Христос који никаквог греха није имао. Поред њега су страдала још двојца. Један од њих у тренутку страдања задобијо је милост Божију и са Христом отишао у Царство небеско и трећи (често престављен у црној одећи), беше онај лош, злочинац. Та трећина: 1 који је апсолутно невин, 1 коме је у тренутку страдања опроштено и који је задобио Царство небеско и 1 лош је модел по коме се сагледавају ствари. Тако ако током рата у Босни страда око 300 000 људи то значи да је страдало 100 000 невиних, 100 000 оних којима су страдањем греси опроштени и 100 000 оних злих. Ако би се вратили у 40-године прошлог века. Могли би на основу броја страдалих да утврдимо колико то невине крви вришти према небу и тражи освету. Зато не треба да се чудимо ако је данас на овим просторима толико тешко јер је Мојсије рекао. Прогонићу те од 1 до 3-4 колена не одрекнеш ли се дела отаца својих. Поједине исприке и извињења, мир мир и нико није крив... тешко ће проћи. Ово сам вам рекао да када сагледавате жртве са ове или оне стране знате правило трећине. И да ваше очи негледају таму и мисле да су ваши очеви били у праву када су се мача хватали. Odakle ti ideja da je primer stradanja na Golgoti model po kojem će se apsolutno sva buduća stradanja odigrati, odnosno da postoji takvo "pravilo trećine" za svaki događaj u ljudskoj istoriji? Šta ako u nekom događaju strada samo jedan čovek... ili četvorica... ili bilo koji broj ljudi koji nije deljiv sa tri... Баба је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Двадесети Написано Октобар 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Овде говорим специфично о рату као нечем јако лошем. Ако би се сурвао у кањон Мораче аутобус са малом децом, какав би суд могли дати на основу трећине. Никакав. Ако су четворица онда је четврти или невин, или му је опроштено или је крив. Не мораш све буквално да схваташ остави мало простора... Није појента у збрајању мртвих већ у покајању живих. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Овде говорим специфично о рату као нечем јако лошем. Ако би се сурвао у кањон Мораче аутобус са малом децом, какав би суд могли дати на основу трећине. Никакав. Ако су четворица онда је четврти или невин, или му је опроштено или је крив. Не мораш све буквално да схваташ остави мало простора... Није појента у збрајању мртвих већ у покајању живих. Pa i specifično za rat nije mi jasno odakle potiče ideja da je stradanje na Golgoti postavilo pravilo da će u ratu stradati trećina nevinih, trećina pokajanih i trećina krivih? Nije stvar u tome da li shvatam bukvalno, već uopšte nemam ni ideju (ne shvatam) kako si došao do toga da postoji takvo pravilo... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Двадесети Написано Октобар 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Једном ми је неко тражио да му одговорим ко су они и шта су били они који су у рату у Босни страдали. Да ли су били невини или криви. То ме је мучило. Тражио сам годинама одговор и нашао га у Библији. Зато су расправе међу народима и рат који се са бојног поља сели на друштвене мреже, на спортске трибине... Зато што свако гледа своју трећину а не целу слику. Када једна страна говори о својим жртвама она узима трећину невиних а када говори о супротној страни говори о трећини кривих. Зато се непрестано расправљају и зато злоба и до данас траје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Једном ми је неко тражио да му одговорим ко су они и шта су били они који су у рату у Босни страдали. Да ли су били невини или криви. То ме је мучило. Тражио сам годинама одговор и нашао га у Библији. Postajem i sebi dosadan ali šta da radim kada izbegavaš moje pitanje... elem, moje pitanje se odnosi na to po čemu misliš da je taj deo Biblije odgovor na pitanje o nevinosti žrtava bilo kog rata? Зато су расправе међу народима и рат који се са бојног поља сели на друштвене мреже, на спортске трибине... Зато што свако гледа своју трећину а не целу слику. Када једна страна говори о својим жртвама она узима трећину невиних а када говори о супротној страни говори о трећини кривих. Зато се непрестано расправљају и зато злоба и до данас траје. Što se toga tiče, u pravu si to da ljudi uglavnom precenjuju broj svojih nevinih žrtava i tuđih zločinaca a potcenjuju broj tuđih žrtava i svojih zločinaca... i to jeste prepreka trajnom miru... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 То неко фалш питагорејство у фалш хришћанској форми? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука