Драган άσημος :) Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Распад породице је неминован кад човјек не жели да престане да пије, а они који га трпе не желе то више да трпе. У оваквој ситуацији једино што може да донесе позитиван исход је да човјек престане да пије. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Да..... Да Како сте се носили с тим? ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Како сте се носили с тим? На моменте јако тешко Зависи ко је био у питању, али ово је више за пп него за јавни пост Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Жао ми је и једних и других, и ових који трпе и ових који праве проблеме,а толико сам немоћан да ишта учиним, а та парализа додатно оптерећује ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 28, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2013 Како сте се носили с тим? Лепо, нисам ја одговоран за нечиј алкохолизам па нисам ни дужан да га лечим по сваку цену. Урадим шта могу, када је та особа алкохолисана игноришем је и то је то. Додуше није неки тежи стадијум алкохолизма... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Ja sam lečeni alkoholičar, ne pijem već tri i po godine. Ono što sam naučio u Palmotićevoj u centru za lečenje od alkoholizma ću rado podeliti sa svima. Osnovno, nijedan alkoholičar neće dobrovoljno otići na lečenje. Ili će ga prisiliti radna organizacija, ili sudski nalog, ili teško zdravstveno stanje, ili zajednički front u porodici. Svako popuštanje dovodi do regresije u alkoholizam. Slobodno pitajte. Andre Williams, Млађони, Јаков. and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Svako popuštanje dovodi do regresije u alkoholizam. "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 "До гроба." насмеја се она и оде... Narcisa? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Da li se mogu uporediti pušenje i alkoholizam? Nisam pijanac, ali sam sklon na proslavama da popijem koju više, inače van nekih skupova i proslava ne pijem. Ono što sam primetio, jeste da prva ide tako-tako, druga samo tako, a treća tako. (čaša-čašica). Obično se tu zaustavim, jer primetim da je na mene to dovoljno delovalo da se nešto ne brukam, a opet da mi svest bude blago izmenjena u smislu dobrog raspoloženja. Alkohol je u Srbiji ali i svuda, pre svega socijalna kategorija. Znači neizostavni rekvizit pri druženju, pri čemu se oni koji se izdvajaju iz kruga "čašice" smatraju nedruželjubivim. Alkohol je sinonim nečije snage, pa se često kaže "u on može da popije i kola i vola", s naglašenim pohvalnim tonom. Mislim da je seosku sredinu devastirao pre svega alkohol. Traži se opravdanje za težak život i usamljenost kakva može biti na selu, upravo tim posezanjem za čašom. I tako je gotovo u svakom srpskom selu. Piju seljaci od malena i to se smatra normalnim. Alkoholizam je često poput genetski prelaznog materijala s oca na sina, a često i sa majke na ćerku. Mislim da može da se čovek i sam od alkoholizma izleči. Sam sam svedokom takvih izbavljenja, ali naravno da je stručna psihološka pomoć mnogo bolji i lakši put. Oni koji su sami ostavili (obično odjednom) alkohol, ili su bili doterali toliko do duvara, da je bilo ili da se ubiju ili da druge ubiju. Na sreću kod mnogih je proradila savest koja je bila uspavana godinama (decenijama). Hvala Bogu. feeble, Млађони, Sanja Т. and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 @, Tako sam i ja mislio... Sad se bolje zabavljam nego ikad. Postoje drugi načini stvaranja dobrog raspoloženja (ne, ne mislim na narkotike), a to je upravo razlog zašto je kod mene lečenje prošlo uspešno. Zamena lošeg ponašanja konstruktivnim. Ivana032, Јаков., Срђан Шијакињић and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган άσημος :) Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Ja sam lečeni alkoholičar, ne pijem već tri i po godine. Ono što sam naučio u Palmotićevoj u centru za lečenje od alkoholizma ću rado podeliti sa svima. Osnovno, nijedan alkoholičar neće dobrovoljno otići na lečenje. Ili će ga prisiliti radna organizacija, ili sudski nalog, ili teško zdravstveno stanje, ili zajednički front u porodici. Svako popuštanje dovodi do regresije u alkoholizam. Slobodno pitajte. Хвала ти, што си се пријавио и понудио да помогнеш. Од разлога које си навео, тешко здравствено стање (хоспитализација, јер већ има одређених здравствених проблема) би утицала, барем тренутно да престане са алкохолизмом. Породица је толико огорчена, јер више нема наде да ће престати пити и правити проблеме, јер то све траје поприлично дуго. Немају жељу да му помогну и сматрају да би он сам треба да одлучи да престане. Запослен није да би га р.о. послала, насилан није да би отишао судским налогом. ...нас интересују енергије Божанства сакривене у његовом тијелу, то је наша храна... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Хвала ти, што си се пријавио и понудио да помогнеш. Од разлога које си навео, тешко здравствено стање (хоспитализација, јер већ има одређених здравствених проблема) би утицала, барем тренутно да престане са алкохолизмом. Породица је толико огорчена, јер више нема наде да ће престати пити и правити проблеме, јер то све траје поприлично дуго. Немају жељу да му помогну и сматрају да би он сам треба да одлучи да престане. Запослен није да би га р.о. послала, насилан није да би отишао судским налогом. Да кажемо да у њему морате активирати почетну мотивацију. Непосредна опасност по његово здравље (нико не жели да умре), на пример, плус јединствени став породице да МОРА да иде на лечење или ће га породица напустити, истерати, развести и тако даље. Такође, партнер би морао да му буде подршка и да заједно са њим иде на лечење. За почетак се успоставља апстиненција и првих неколико недеља се уче основе о алкохолизму. дефиниције, фазе, облици манипулације, промене у карактеру. Потом се научено примењује на сопственом примеру. Временски период пијења нема везе са поступком лечења. Са мном у групи је била девојка од 20 година и деда од 70. Поступак је исти. Препоручујем да представник породице (животни партнер) оде до најближе установе која се алкохолизмом бави. Најбољи савет ће дати неуропсихијатар. У Београду има неколико клиника, ВМА, Палмотићева, једна у Земуну... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 @, Tako sam i ja mislio... Sad se bolje zabavljam nego ikad. Postoje drugi načini stvaranja dobrog raspoloženja (ne, ne mislim na narkotike), a to je upravo razlog zašto je kod mene lečenje prošlo uspešno. Zamena lošeg ponašanja konstruktivnim. Можел ли описати твој пут у алкохолизам. Када си ишао да пијеш које су ти мисли долазиле у главу. Ја сам самоизлечени овисник о цигарама, занима ме колико сличан пут пролазе алкохоличари и пушачи. Ivana032 је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Ima nekoliko tipova navlačenja na alk. Ja sa sebe čašćavao alkoholom za svaku pobedu, ma koliko mala bila... (E, ovo mora da se zalije, fazon) Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 30, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2013 Ima nekoliko tipova navlačenja na alk. Ja sa sebe čašćavao alkoholom za svaku pobedu, ma koliko mala bila... (E, ovo mora da se zalije, fazon) Ок, може ли мало детљаније.. када је то престало да буде чашћавање за победу и почело је да ти прави проблем? Када је било више, ајде сад да залијем што сам устао ујутру? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука