Лазар Написано Мај 16, 2011 Пријави Подели Написано Мај 16, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14067.msg441153#msg441153 date=1305578050] Na moju zalost primjecujem da dosta mladih oko mene koji su visoko obrazovani (ili ce biti) sve vise izjavljuje da su ateisti ili agnostici Nisam bas siguran sta je razlog tome... А можда телевизија и ово "модерно доба" сносе велику одѓоворност за то..."Велики брат" је на сваком проѓраму, све је више Карлеуше у јавности, која је иначе атеиста и све тера контру од оноѓ правоѓ хришчанскоѓ живота, а она "телад" како их назваше они ликови из Зајечара, ѓледају је као икону и своѓ идола, на жалост... да, да, изговори ekstra :bla:сви други су криви сем оних који дупета не одвајау од тевеа, екрана, кревета и сличних магнетних и гравитационих уређаја leteti Слажем, то да су сви други криви је само изговор..Треба почети од себе. Мада ако ћемо искрено говорити више цјеним и оне који кажу да су атеисти него оне који су "као" вјерници а никада нису били на литургији у свом животу. Ови који су атеисти они су то постали јер су тражили Бога и питали на разним мјестима наравно погрешним али су бар питали и интересовали се и можда једног дана "питају" и на правим мјестима па промјене своје мишљење. Или како иде оно: "Боље буди или хладан или врућ..." У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 16, 2011 Пријави Подели Написано Мај 16, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14067.msg441153#msg441153 date=1305578050] Na moju zalost primjecujem da dosta mladih oko mene koji su visoko obrazovani (ili ce biti) sve vise izjavljuje da su ateisti ili agnostici Nisam bas siguran sta je razlog tome... А можда телевизија и ово "модерно доба" сносе велику одѓоворност за то..."Велики брат" је на сваком проѓраму, све је више Карлеуше у јавности, која је иначе атеиста и све тера контру од оноѓ правоѓ хришчанскоѓ живота, а она "телад" како их назваше они ликови из Зајечара, ѓледају је као икону и своѓ идола, на жалост... да, да, изговори ekstra :bla:сви други су криви сем оних који дупета не одвајау од тевеа, екрана, кревета и сличних магнетних и гравитационих уређаја leteti Проблем је што онај ко не учествује у заглупљивању одмах бива "изопштен" из друштва и на њега гледају са подозрењем. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 16, 2011 Пријави Подели Написано Мај 16, 2011 Na moju zalost primjecujem da dosta mladih oko mene koji su visoko obrazovani (ili ce biti) sve vise izjavljuje da su ateisti ili agnostici :bla: Nisam bas siguran sta je razlog tome... А можда телевизија и ово "модерно доба" сносе велику одѓоворност за то..."Велики брат" је на сваком проѓраму, све је више Карлеуше у јавности, која је иначе атеиста и све тера контру од оноѓ правоѓ хришчанскоѓ живота, а она "телад" како их назваше они ликови из Зајечара, ѓледају је као икону и своѓ идола, на жалост... да, да, изговори 0102_laugh 0102_laugh 0102_laughсви други су криви сем оних који дупета не одвајау од тевеа, екрана, кревета и сличних магнетних и гравитационих уређаја klapklap mocart Проблем је што онај ко не учествује у заглупљивању одмах бива "изопштен" из друштва и на њега гледају са подозрењем. 0102_laugh па ти треба да си срећан што су те шутнули онда. :cheesy:уосталом, схватићеш све више да је ово свет парадигме 5 мајмуна :229229229: клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 16, 2011 Пријави Подели Написано Мај 16, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14067.msg441266#msg441266 date=1305580400] [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14067.msg441153#msg441153 date=1305578050] Na moju zalost primjecujem da dosta mladih oko mene koji su visoko obrazovani (ili ce biti) sve vise izjavljuje da su ateisti ili agnostici 0102_laugh Nisam bas siguran sta je razlog tome... А можда телевизија и ово "модерно доба" сносе велику одѓоворност за то..."Велики брат" је на сваком проѓраму, све је више Карлеуше у јавности, која је иначе атеиста и све тера контру од оноѓ правоѓ хришчанскоѓ живота, а она "телад" како их назваше они ликови из Зајечара, ѓледају је као икону и своѓ идола, на жалост... да, да, изговори 0102_laugh 0102_laugh 0102_laughсви други су криви сем оних који дупета не одвајау од тевеа, екрана, кревета и сличних магнетних и гравитационих уређаја mocart :bla: 0102_laugh Проблем је што онај ко не учествује у заглупљивању одмах бива "изопштен" из друштва и на њега гледају са подозрењем. greengrinпа ти треба да си срећан што су те шутнули онда. klapklap уосталом, схватићеш све више да је ово свет парадигме 5 мајмуна :229229229: Мене никад ниси избацили превише сам паметан за њих. :cheesy: У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 16, 2011 Пријави Подели Написано Мај 16, 2011 Na moju zalost primjecujem da dosta mladih oko mene koji su visoko obrazovani (ili ce biti) sve vise izjavljuje da su ateisti ili agnostici klapklap Nisam bas siguran sta je razlog tome... А можда телевизија и ово "модерно доба" сносе велику одѓоворност за то..."Велики брат" је на сваком проѓраму, све је више Карлеуше у јавности, која је иначе атеиста и све тера контру од оноѓ правоѓ хришчанскоѓ живота, а она "телад" како их назваше они ликови из Зајечара, ѓледају је као икону и своѓ идола, на жалост... да, да, изговори mocart :bla: 0102_laughсви други су криви сем оних који дупета не одвајау од тевеа, екрана, кревета и сличних магнетних и гравитационих уређаја :229229229: :cheesy: Проблем је што онај ко не учествује у заглупљивању одмах бива "изопштен" из друштва и на њега гледају са подозрењем. 0102_laugh Pa sad...zavisi i od tebe kako ces se postaviti u datoj situaciji.Mene nisu odbacili.Znaju za moje opredeljenje i nista.Ni ne pricamo mnogo o tome,tako da nema problema. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 16, 2011 Пријави Подели Написано Мај 16, 2011 Na moju zalost primjecujem da dosta mladih oko mene koji su visoko obrazovani (ili ce biti) sve vise izjavljuje da su ateisti ili agnostici mocart Nisam bas siguran sta je razlog tome... А можда телевизија и ово "модерно доба" сносе велику одѓоворност за то..."Велики брат" је на сваком проѓраму, све је више Карлеуше у јавности, која је иначе атеиста и све тера контру од оноѓ правоѓ хришчанскоѓ живота, а она "телад" како их назваше они ликови из Зајечара, ѓледају је као икону и своѓ идола, на жалост... да, да, изговори :bla: 0102_laugh 0102_laughсви други су криви сем оних који дупета не одвајау од тевеа, екрана, кревета и сличних магнетних и гравитационих уређаја :cheesy: klapklap Проблем је што онај ко не учествује у заглупљивању одмах бива "изопштен" из друштва и на њега гледају са подозрењем. 0102_laugh Pa sad...zavisi i od tebe kako ces se postaviti u datoj situaciji.Mene nisu odbacili.Znaju za moje opredeljenje i nista.Ni ne pricamo mnogo o tome,tako da nema problema. Петре ми још нисмо завршили о рукоблуду.Зашто оправдаваш?Из биолошких разлога или теолошких? :229229229: У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 16, 2011 Пријави Подели Написано Мај 16, 2011 A to.Ma salio sam se. :229229229: Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звечанац Написано Мај 16, 2011 Пријави Подели Написано Мај 16, 2011 Na moju zalost primjecujem da dosta mladih oko mene koji su visoko obrazovani (ili ce biti) sve vise izjavljuje da su ateisti ili agnostici :cheesy: Nisam bas siguran sta je razlog tome... А можда телевизија и ово "модерно доба" сносе велику одѓоворност за то..."Велики брат" је на сваком проѓраму, све је више Карлеуше у јавности, која је иначе атеиста и све тера контру од оноѓ правоѓ хришчанскоѓ живота, а она "телад" како их назваше они ликови из Зајечара, ѓледају је као икону и своѓ идола, на жалост... да, да, изговори mocart :bla: 0102_laughсви други су криви сем оних који дупета не одвајау од тевеа, екрана, кревета и сличних магнетних и гравитационих уређаја girl_jumping girl_jumping Bre, Lepi, opet me nisi najbolje skapirao...Mozda sam i ja preterao, krivica je obostrana...Ali, kako ćeš ti da objasniš pojavu? Dete od 5-6 godina dočepa se daljinskog, menja programe i nailazi na bigija. A tamo pošto ima šta da se vidi, klincu bude zanimljivo pa nastavi da gleda razne predstave od tih robova...Da li je i u tom slučaju krivo dete što gleda u tv, k'o tele u šarena vrata, ili onaj što s' namerom pusta te bljuotine? Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 16, 2011 Пријави Подели Написано Мај 16, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14067.msg441266#msg441266 date=1305580400] [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14067.msg441153#msg441153 date=1305578050] Na moju zalost primjecujem da dosta mladih oko mene koji su visoko obrazovani (ili ce biti) sve vise izjavljuje da su ateisti ili agnostici 0102_laugh Nisam bas siguran sta je razlog tome... А можда телевизија и ово "модерно доба" сносе велику одѓоворност за то..."Велики брат" је на сваком проѓраму, све је више Карлеуше у јавности, која је иначе атеиста и све тера контру од оноѓ правоѓ хришчанскоѓ живота, а она "телад" како их назваше они ликови из Зајечара, ѓледају је као икону и своѓ идола, на жалост... да, да, изговори 0102_laugh greengrin сви други су криви сем оних који дупета не одвајау од тевеа, екрана, кревета и сличних магнетних и гравитационих уређаја :bla: 0102_laugh 0102_laugh Проблем је што онај ко не учествује у заглупљивању одмах бива "изопштен" из друштва и на њега гледају са подозрењем. dada па ти треба да си срећан што су те шутнули онда. mocartуосталом, схватићеш све више да је ово свет парадигме 5 мајмуна girl_jumping Мене никад ниси избацили превише сам паметан за њих. girl_jumping :cheesy: то ти мислиш 0102_laugh једно је преварити човека, сасвим је друго играти се са ватром, ђаволом клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 16, 2011 Пријави Подели Написано Мај 16, 2011 Na moju zalost primjecujem da dosta mladih oko mene koji su visoko obrazovani (ili ce biti) sve vise izjavljuje da su ateisti ili agnostici :cheesy: Nisam bas siguran sta je razlog tome... А можда телевизија и ово "модерно доба" сносе велику одѓоворност за то..."Велики брат" је на сваком проѓраму, све је више Карлеуше у јавности, која је иначе атеиста и све тера контру од оноѓ правоѓ хришчанскоѓ живота, а она "телад" како их назваше они ликови из Зајечара, ѓледају је као икону и своѓ идола, на жалост... да, да, изговори mocart :bla: 0102_laughсви други су криви сем оних који дупета не одвајау од тевеа, екрана, кревета и сличних магнетних и гравитационих уређаја girl_jumping girl_jumping Bre, Lepi, opet me nisi najbolje skapirao...Mozda sam i ja preterao, krivica je obostrana...Ali, kako ćeš ti da objasniš pojavu? Dete od 5-6 godina dočepa se daljinskog, menja programe i nailazi na bigija. A tamo pošto ima šta da se vidi, klincu bude zanimljivo pa nastavi da gleda razne predstave od tih robova...Da li je i u tom slučaju krivo dete što gleda u tv, k'o tele u šarena vrata, ili onaj što s' namerom pusta te bljuotine? је ли царе, а јел то дете има неке родитеље ? 0102_laugh клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 16, 2011 Пријави Подели Написано Мај 16, 2011 A to.Ma salio sam se. girl_jumping Слажеш се да је то грех? girl_jumping У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 16, 2011 Пријави Подели Написано Мај 16, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14067.msg441319#msg441319 date=1305581896] [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14067.msg441266#msg441266 date=1305580400] [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14067.msg441153#msg441153 date=1305578050] Na moju zalost primjecujem da dosta mladih oko mene koji su visoko obrazovani (ili ce biti) sve vise izjavljuje da su ateisti ili agnostici 0102_laugh Nisam bas siguran sta je razlog tome... А можда телевизија и ово "модерно доба" сносе велику одѓоворност за то..."Велики брат" је на сваком проѓраму, све је више Карлеуше у јавности, која је иначе атеиста и све тера контру од оноѓ правоѓ хришчанскоѓ живота, а она "телад" како их назваше они ликови из Зајечара, ѓледају је као икону и своѓ идола, на жалост... да, да, изговори 0102_laugh greengrin сви други су криви сем оних који дупета не одвајау од тевеа, екрана, кревета и сличних магнетних и гравитационих уређаја :bla: 0102_laugh 0102_laugh Проблем је што онај ко не учествује у заглупљивању одмах бива "изопштен" из друштва и на њега гледају са подозрењем. dada па ти треба да си срећан што су те шутнули онда. mocartуосталом, схватићеш све више да је ово свет парадигме 5 мајмуна girl_jumping Мене никад ниси избацили превише сам паметан за њих. girl_jumping :cheesy: то ти мислиш 0102_laugh једно је преварити човека, сасвим је друго играти се са ватром, ђаволом Ја то знам. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 16, 2011 Пријави Подели Написано Мај 16, 2011 A to.Ma salio sam se. ekstra stadaradim Слажеш се да је то грех? 1405_love Da. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 16, 2011 Пријави Подели Написано Мај 16, 2011 A to.Ma salio sam se. 1405_love stadaradim Слажеш се да је то грех? 0102_laugh Da. ekstra Знао сам ја то одувек. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 16, 2011 Пријави Подели Написано Мај 16, 2011 ali nije veliki.Tako da opusteno. stadaradim Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука