Ignjatije Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Да видимо да ли је ова трибина боља од предходне. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Ауууу. Ипак ћу сутра одгледати ово преко дана. Није за пред спавање. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Hmmm....Pogledao sam prvih nekoliko minuta i imamo zenu ateistu,zenu biologa,zenu psihologa, i tipa koji ne znas sta je tacno, ali znam da je vezan za LGBT. E sad, ne znam kakav oni imaju autoritet da pricaju o religiji i seksu. Mnogo logicnije bi bilo da vec ateisti pricaju o seksualnosti iz ateisticke perspektive,a ne tako sto ce procitati par citata is Biblije i da misle da su upili svo znanje o religiji. Ali ajde, noc je duga... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Почо. ал живаца за ову квази науку нестало... Ако су сви ко ова прва што се гађа плеоназмима да би испала паметна и лупа глупости о религијским погледима на свет, а даје моралне вредносне оцене док прича о биологији, јадна им трибина. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Уф, 20 минута одгледах, не могу више... Просто је невероватно да ови људи немају елемeнтарно знање о вери, да би било шта о њој прозборили... Ако је ово атеистичка елита, онда нема бриге за хришћанство... :good2: "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Ако се изузме веома слаба интерпретација религијског приступа сексуалности (дефинитивно ту фали неко са "наше стране" као учесник дискусије), трибина је била веома добра. Ја сам уживао у излагању две професорке БУ (у ономе што се тиче биологије и психологије). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Ја сам изгубио живце чим сам видео фаце. javor је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Ја сам изгубио живце чим сам видео фаце. Немој тако. Свака је та "фаца" икона Божија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Немој тако. Свака је та "фаца" икона Божија. И "фаца" оног лика из жена у црном што му је "пукло нешто у глави и хормонском саставу"? Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Немој тако. Свака је та "фаца" икона Божија. Не спорим . Али то не значи да морам да с интересовањем пратим сва њихова излагања . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 И "фаца" оног лика из жена у црном што му је "пукло нешто у глави и хормонском саставу"? Шта год да је "пукло", човек је икона Божија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 24, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Не спорим . Али то не значи да морам да с интересовањем пратим сва њихова излагања . Наравно да не мораш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2013 Слушајући трибину сваки верник може да види доста неистина у њој. Обрадићу само неколико. Каменовање блудница. На трибини цитирају стихове из Старог Завета где се наређује каменовање блудница. Па мајка му стара, како то могу приписати Хришћанима када је сам Исус Христос то прекорио. Ко у Цркви учи каменовању било кога. Како их није срамота да обмањују јавност таквим неистинама. Једино Муслимани каменују прељубнице, и то под одређеним условима(четири сведока итд...), и искључиво у шеријатским државама. Нико више. Мислим да ни Јевреји то не раде. Одсецање удова који нас саблажњавају. Представили су Хришћанство као религију која буквално узима и практикује речи Исуса Христа да требамо вадити око и одсецати руке ако нас саблажњавају. Ко је икада у Цркви тако нешто учио? Ко је од апостола ипрвих Хришћана себи вадио очи и секао удове. Оваквим изјавама показују да уопште не познају основе религија које критикују. Нека их мало проуче да се не бламирају више и шире верску нетолеранцију и нетрпељивост. Покривање главе жена и потпуна покорност мужу. Опет и опет искривљено тумачење и цитирање Библије ван контекста. Ово им није први пут. Добили су одговор одавно на овој теми: https://www.pouke.org/forum/topic/24944-%D0%BD%D0%B5-%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%88%D1%9B%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D1%81-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B0/#entry815715 коју сам отворио због њихове лажне пропаганде. Али не вреди. Ништа нису научили. Жене су мање интелигентне. Цитирају неког ко је изјавио како су жене мање интелигентне, мало их је међу писцима, научницима... Став који нема никакве везе са ставом Цркве. Некрофилија и љубљење костију. Наше поштовање светих моштију повезују са некрофилијом. Но комент. Правилник за жене. Поменули су онај правилник за жене православке који садржи на стотине правила. Тај исти правилник смо исмевали овде на форуму раније. Баш смо се доста смејали и забављали. Али господа безбожници то јавности представља као део учења Цркве! Крајњи безобразлук са њихове стране. Али, по њима, религију не треба ни изучавати... То сам заборавио. Они су једини исправни тумачи вере. Теолози немају појма о вери. И њих обмањују на том неуставном факултету. Зосима је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука