Jump to content

Da li sam za to da srbi izađu na kosovske izbore?

Оцени ову тему

Јаков.

Izbori na Kosovu i Metohiji  

71 члановâ је гласало

1. 1. Da li sam za to da srbi učestvuju na izborima, na Kosovu i Metohiji?

• Da
      29
    • Ne
      35
    • Možda
      7

Препоручена порука

Што се хваташ за Устав Србије који штити територијални интегритет државе Србије да би рекао да Устав доле не важи а да су избори легитимни према Уставу Србије тамо где Србија нема суверенитет?!

Безуспешно покушаваш са тиме што друге правиш глупима.Ти си тај што је на крају испао глуп!

Не правим ја вас глупима, него се једноставно очигледно довољно не разумете у уставно право, и термин преамбуле.

Ja ти причам овде како су мене на факултету учили и шта пише у књигама, ако хоћеш, могу да ти препишем шта пише у мом уставном праву. 

ево ти овде један текст о томе шта је то преамбула (члан на који се ви позивате је преабула)

http://ipf.rs/ustavno-pravo/preambula-ustava-srbije/

Мораш да знаш да је та преамбула касније написана и донета после међународног уговора. Мене мрзи да читам цео текст, али ће колико толико да вас упити сигурно у различита схватања преамбуле.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

To nema veze, i po starijem ustavu pre 2006 je Kosovo u sastavu Srbije. :)

Novi ustav po tom pitanju nije ništa oduzeo ili dodao.

Свакако да јесте, нигде нисам рекао да косово није сатавни део Србије, али је део где Србија нема ауторитет.

Другим речима у уставу пише да је косово саставни део Србије а суверенитет је предат међународним органима да воде политику тамо уместо Србије док се ствари не реше.

Самим тим устав и међународно не забрањује страним органима да распишу изборе, јер на тој територији они делују (устав не може да делује, уместо њега делује 1244 који има снагу устава и који је у складу са уставом. )

Преамбула о очувању територијалног интегритета и суверенитета је донета касније, и све што ради јесте да забрањује влади СРбије да призна независност косова. То јој је функција и циљ.

Али не забрањује УН-у да формира владу косова. 

Не гледајте мене ту, и мене не треба ништа да убеђујете. Такво је право. И мени лично многе ствари у праву нису логичне али тако је - како је. И не правим ја никог глупим, тако доживљавају право наше уставне судије, и генерално уједињене нације. НЕма то никакве везе са мном.

Уосталом, питајте неког искуснијег правника, ако вам моје мишљење не ваља. 

Подели на овим сајтовима

Шта морамо да спасемо, и шта спашавамо изласком на изборе?

Не заборавите да већ имамо поптреседника у "влади" Косова, Слободана Петровића, да имамо тамо и министра за Заједнице и повратак, Далибора Јевтића. Дакле Срби већ и сада учествују у власти "државе" Косова. Шта ће се побољшати изласком на изборе?

Спасавамо свој индентитет, културу и своје порекло.Уколико и даље наставимо са већ познатом реториком да смо ми небески народ и да нама нико ништа не може и ово мало што нас је остало нестаће у скоријој будућности. Ми више нисмо у позицији да одлучујемо већ смо у позицији да изаберемо шта нам се нуди а то је у овом случају најпаметнији корак излазак на изборе и формирање власти у 13 општина са српским живљем  и као тако уједињени поставимо темељ за даље разговоре и покушаје који ће да поправе стање свих Срба и неалбанаца који живе на КИМ.

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

Спасавамо свој индентитет, културу и своје порекло.Уколико и даље наставимо са већ познатом реториком да смо ми небески народ и да нама нико ништа не може и ово мало што нас је остало нестаће у скоријој будућности. Ми више нисмо у позицији да одлучујемо већ смо у позицији да изаберемо шта нам се нуди а то је у овом случају најпаметнији корак излазак на изборе и формирање власти у 13 општина са српским живљем  и као тако уједињени поставимо темељ за даље разговоре и покушаје који ће да поправе стање свих Срба и неалбанаца који живе на КИМ.

Ма да, ако дођу поједини на власт спасићемо свој идентитет, културу и порекло :). Већ сам раније писао да се изласком, и неизласком ништа не добија. Осим што се чува, или губи образ. Све остало је борба за власт, за властите џепове.

Није фер да Срби са КиМ признају "државу" Косова, пре скупштине, владе Србије. Није фер према њима. И овако им се пребацује кривица да су "продали" КиМ Шиптарима за велике паре, а сад ће их влада Србије натерати да први признају "државу" Косова.

Већ сам ти рекао да Срби учествују у "влади" Косова, и видимо да су на тај начин "поправили" више своје стање, него стање осталих Срба и неалбанаца.

Подели на овим сајтовима

ево ти овде један текст о томе шта је то преамбула (члан на који се ви позивате је преабула)

http://ipf.rs/ustavno-pravo/preambula-ustava-srbije/

Потражи на нету, имаш на енглеском анализу преамбула  важећих устава (194) , теоријске појмове преамбула, итд.

По правилу се налази на почетку, после назива "Устав".

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Потражи на нету, имаш на енглеском анализу преамбула  важећих устава (194) , теоријске појмове преамбула, итд.

По правилу се налази на почетку, после назива "Устав".

Нема шта да тражим по нету, књига из уставног права коју сам савладао има око 800 страна + додатна литература. 

Ако теби моје мишљење није довољно или мислиш да у нечему грешим, у реду, твоја ствар. Ја сам моје знање о преамбулама доказао тамо где се то доказје. 

Што се тиче стања нашег устава, искрено нисам срео много људи (из света права) који имају неку идеју да се устав крши, нити доживљавају да се наша преамбула крши јер наша преамбула уважава 1244,  где је Косово део Србије без суверенитета. 

Ако има кршења једини прави тумач тог кршења може бити уставни суд - а не произвољно грађани права. Он је једини који може да каже - ту се то и то мисли. А као што видиш, уставни суд се не буни.

Ако мислиш да греше, можеш да им пошаљеш писмо, те је наша дискусија овде сасвим бесмислена.

Ја сам јасно рекао:

1. По међународном уговору ми ту немамо суверенитет.

2. Устав то подржава јер подржава тај међународни уговор.

3. Суверенитет на том делу има мисија под мандатом.

4. Мисија под мандатом је дозволила расписивање тих избора.

Дакле не постоји кршење устава, јер је устав уредо ко ту има суверенитет (мисија еулекс) и по којим правилима.

Ако немаш да ми даш неки аргумент зашто је кршење устава (осим погрешног субјективног тумачене преамбуле) немаш потребе за онаквим понашањем. 

Подели на овим сајтовима

Konačan je stav, stav naše vlade i našeg naroda.

Lepo reče gospodin Vulin: "Recite mi šta dobijamo ako ne izađemo na izbore?!!! Šta dobijamo, sem svog inata?!"

Sva sreća pa Z(Dverjani) nemaju veliki uticaj i mislim da će šteta biti minimalna.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Нема шта да тражим по нету, књига из уставног права коју сам савладао има око 800 страна + додатна литература. 

Ако теби моје мишљење није довољно или мислиш да у нечему грешим, у реду, твоја ствар. Ја сам моје знање о преамбулама доказао тамо где се то доказје. 

Што се тиче стања нашег устава, искрено нисам срео много људи (из света права) који имају неку идеју да се устав крши, нити доживљавају да се наша преамбула крши јер наша преамбула уважава 1244,  где је Косово део Србије без суверенитета. 

Ако има кршења једини прави тумач тог кршења може бити уставни суд - а не произвољно грађани права. Он је једини који може да каже - ту се то и то мисли. А као што видиш, уставни суд се не буни.

Ако мислиш да греше, можеш да им пошаљеш писмо, те је наша дискусија овде сасвим бесмислена.

Ја сам јасно рекао:

2. Устав то подржава јер подржава тај међународни уговор.

3. Суверенитет на том делу има мисија под мандатом.

4. Мисија под мандатом је дозволила расписивање тих избора.

Дакле не постоји кршење устава, јер је устав уредо ко ту има суверенитет (мисија еулекс) и по којим правилима.

Ако немаш да ми даш неки аргумент зашто је кршење устава (осим погрешног субјективног тумачене преамбуле) немаш потребе за онаквим понашањем. 

Поново ми потураш да сам ја помињала "кршење устава". Реч "кршење устава" нисам нигде поменула, осим што ту реч понављам за тобом. Према томе, аргумент за шта?

На који начин си "увео" међународни уговор у уставнорпавни систем Републике Србије?

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Поново ми потураш да сам ја помињала "кршење устава". Реч "кршење устава" нисам нигде поменула, осим што понављам за тобом.

Е извини, али ја стварно не умем да читам мисли. Ја не знам шта ти хоћеш нити шта мислиш осим да безобразно и дрско анализираш моје ставове и правиш неке провокације. 

Ја сам те више пута у више дискусија замолио да то не радиш. Уколико имаш неки ментални проблем па то радиш, реци ми и неће ми сметати. Али уколико то радиш из безобразлука... стварно ниси у реду.

Дакле, последњи пут, те молим, као човека, да уколико хоћеш о нечему да дискутујеш са мном то уради по неким правилима логичке дискусије - без логичких софизма.

Разлогом на човека, уместо разлогом на разлог (лат. Argumentum ad hominem, или само Ad hominem) је стари логички софизам и може се рећи безобразлук коме су спонтано склони скоро сви људи, а који се показује у томе да опонент у разговору (расправи) не иде разлогом на разлог, него разлогом на човека и тако жели да обеснажи његову логичку и искуствену аргументацију.[

Подели на овим сајтовима

Е извини, али ја стварно не умем да читам мисли. Ја не знам шта ти хоћеш нити шта мислиш осим да безобразно и дрско анализираш моје ставове и правиш неке провокације. 

Ја сам те више пута у више дискусија замолио да то не радиш. Уколико имаш неки ментални проблем па то радиш, реци ми и неће ми сметати. Али уколико то радиш из безобразлука... стварно ниси у реду.

Дакле, последњи пут, те молим, као човека, да уколико хоћеш о нечему да дискутујеш са мном то уради по неким правилима логичке дискусије - без логичких софизма.

Разлогом на човека, уместо разлогом на разлог (лат. Argumentum ad hominem, или само Ad hominem) је стари логички софизам и може се рећи безобразлук коме су спонтано склони скоро сви људи, а који се показује у томе да опонент у разговору (расправи) не иде разлогом на разлог, него разлогом на човека и тако жели да обеснажи његову логичку и искуствену аргументацију.[

Поново преносиш на лични план. Укажи ми на то где сам написала "кршење устава" за шта ето тражиш да ти дам аргумент?!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Поново преносиш на лични план. Укажи ми на то где сам написала "кршење устава" за шта тражиш да ти дам аргумент?!

Ја преносим на лични план? Ти мене стварно завитлаваш..... 

Твом безобразлуку нема краја. 

Укажи ми на то где сам написала "кршење устава" за шта тражиш да ти дам аргумент?!

Ако мислиш да није кршење устава шта си опнда хтела да кажеш свим оним цитатима? Или си хтела мало да ме завитлаваш ко што радиш*?

Страшно...

Подели на овим сајтовима

Те изборе је расписала Јатифета Јахјага самозвана председница Косова,на изборним листићима стоји грб тзв Косова! Јасно да људи који живе на Косову и Метохији треба да сами одлуче али им стално суфлирање са стране неће помоћи поготову када се политичари укључе.

Подели на овим сајтовима

@Milosavljevic

Brate nije moguce da te danas napalo tucet ljudi i da su svi bas namerno licno protiv tebe i da su svi bezobzirni, bezobrazni, i ljubomorni na tvoje znanje i dijapazon informacija, nesto ne stima u toj racunici, ajde razmisli

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

@Milosavljevic

Brate nije moguce da te danas napalo tucet ljudi i da su svi bas namerno licno protiv tebe, nesto ne stima u toj racunici, ajde razmisli

Наравно да јесте могуће. Зато што ме нападала група непристојних људи. Да су пристојни, не би се мешали у туђе конверзације. Као што има пристојних који се слажу са мном али ћуте - јер знају шта је пристојност. 

Ево ја сам данас видео пет конверзација у којима се слажем са неким а нисам се умешао да дирам оног другог са којим се не слажем. 

Подели на овим сајтовима

Ја преносим на лични план? Ти мене стварно завитлаваш..... 

Твом безобразлуку нема краја. 

Ако мислиш да није кршење устава шта си опнда хтела да кажеш свим оним цитатима? Или си хтела мало да ме завитлаваш ко што радиш*?

Страшно...

Не, разговор је текао следећим редом:

@nlcph: У праву си у свему, али у свему! У складу са Уставом републике Србије тамо где не важи Устав републике Србије

Ово горе написано цитираш:

@Милосављевић: Упараво, није кршење устава - управо зато што устав не важи па не може бити против уставно. Бити у складу са уставом, значи да нешто није кршење устава - то ти је ваљда јасно. 

Шта теби ту није јасно?

Тражиш од мене аргумент за нешто што нисам написала.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...