Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Март 23, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 23, 2010 Bas to ,dobro me Max podseti ! Broz se obracunao i sa cetnicima ali i sa ustasama ! Poznat je Blajburg i jos neka mesta u Sloveniji , prosle godine je otkrivena jama sa ustasama ! Cetnici su bili streljani na Kocevskom rogu itd BOG da im svima duse prosti !! Broz se obracunavao i sa ustaskom i sa cetnickom emigracijom ! Nisam ja obozavaoc Marsala ali nemoj mo da ga krivimo i za ono sto nije kriv Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Март 23, 2010 Пријави Подели Написано Март 23, 2010 У Блајбургу су убијене најтврдокорније Усташе који нису биле спремни ни за какав компромис и који су били директна претња за нову власт. А јесте ли чули ви за хиљаде Домобрана и мање тврдих Усташа који су променили страну крајем 1944. године када је већ било јасно како ће се рат завршити, а добили су све привилегије победника(иако су неколико месеци пре тога убијали Србе, Јевреје и друге). На то је мислио Месић када је рекао да је Хрватска у Другом Светском победила два пута- први пут када је оформила Усташку државу, а други пут када је променила страну на време и опет скочила на воз победника. Исто као и у првом светском, када су постали део Краљвине СХС и тиме избегли судбину Аустрије и Мађарске које су, углавном здушно подржавале( уз изузетак малог броја који је био заинтересован Југословенском идејом). А после рата, избегли су Стаљинову окупацију која је уништила Мађарску, Источну Немачку, Румунију, Бугарску итд. Тито им је дао државу скоро идентичну оној која им је обећана Бановином Хрватском. Значи, убили су милион својих грађана( Срба, Јевреја, Рома, Хрвата који нису били Усташе), веома слабо су реаговали на борбу против фашизма(пре самог краја рата) и на крају су добили државу, другу по богатству у СФРЈ, 80% обале, итд. А Србија која је изнела лавовски део терета борбе ппротив Немаца( преко Четника, српских и црногорских Партизана, 80% Партизана су били Срби) је добила одвајање Македоније и Црне Горе као независних нација, насељавање на стотине хиљада Албанаца на Косово, одвајање Војводине од остатка земље и бедан привредни раст. Толико о Титовој праведности. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Март 23, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 23, 2010 pa nisu oni krivi sto su dobili 80 odsto obale jer su se u ranijim perodima tu naseljavali a ko je nama kriv sto su nasi cukun cukun dedovi vise voleli planine nego more ! Valjda i zbog te nestasice vode mi Srbi volimo da se kupamo jednom nedeljno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Март 23, 2010 Пријави Подели Написано Март 23, 2010 Blajburg je pokusaj izjednacavanja sa jasenovcom.Hrvati su na pocetku 91 govorili da je pobijeno 10.000 Hrvata(u stvari nisu bili Hrvati,vec ustase, sto nije isto) ,posle tu brojku povecali na oko 50.000...da bi zadnjih godina dosli do sokantne cifre oko 250-300 000. Dok u isto vreme redovno se zalazu da se jasenovac pretvori u "radni logor" i da se prava cifra od oko 800 000(*ova zvanicna, mada je moje mislejnje da je ona mnogo veca) predstavi kao preterana.Cak neki umnobolnicu barataju ciframa od oko 70.000, mada ustaske frakcije idu i dalje tvrdeci o 7000 zratava jasenovca.Ne kazem da se brozova vlast nije obracunavala sa boranijom,al to je bila samo predstava za narod.Nije li cudno sto taj Tito nikad se niej potrudio da oslobodi Jasenovac, iako su mu dve divizije camile u blizini Jasenovca.... Ljudi koji ne prihvate Krst i Boga ,mogu li sta dobro doneti.Sluziti se moze samo il Bogu il satani., tako da je ova prica o titu kao dobrotvoru suplja poput sira. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 23, 2010 Пријави Подели Написано Март 23, 2010 Некоме је легенда, некоме највећи злочинац по српски народ... Шта је по Вашем мишљењу Јосип Броз, Јосиф Амброз или како се већ звао један од најутицајнијих политичара 20. века?! Бравар, на погрешном радном месту. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ssimke Написано Март 23, 2010 Пријави Подели Написано Март 23, 2010 Некоме је легенда, некоме највећи злочинац по српски народ... Шта је по Вашем мишљењу Јосип Броз, Јосиф Амброз или како се већ звао један од најутицајнијих политичара 20. века?! Бравар, на погрешном радном месту. i ja sam bravar i mogu vam reci da sam na pogresnom radnom mjestu, ali nisam u politici :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Март 23, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 23, 2010 Blajburg i Jasenovac nikada ne mogu da budu jedno isto ! Tito nije bio dobrotvor ali ga ne treba sad ni dozivljavati kao nekog zlotvora Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Март 23, 2010 Пријави Подели Написано Март 23, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=XqmQpvdT6Ng Sto kaze estradni umjetnik"tito je vas i vi ste titovi i ja vam za to nisam kriv" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 23, 2010 Пријави Подели Написано Март 23, 2010 А јесте ли чули ви за хиљаде Домобрана и мање тврдих Усташа који су променили страну крајем 1944. године када је већ било јасно како ће се рат завршити, Јесам,али исто је било и са четницима,конкретно мој деда,ил бришеш из земље,ил остајеш на страни партизана... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Март 23, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 23, 2010 bilo je i u Srbiji sela koja su bila cetnicka pa su se presaltovali u Partizane Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 23, 2010 Пријави Подели Написано Март 23, 2010 А Србија која је изнела лавовски део терета борбе ппротив Немаца( преко Четника, српских и црногорских Партизана, 80% Партизана су били Срби) је добила одвајање Македоније и Црне Горе као независних нација, насељавање на стотине хиљада Албанаца на Косово, одвајање Војводине од остатка земље и бедан привредни раст. Толико о Титовој праведности.Да тачно је све то,мада се мора рећи да је Тито Војводину(најбољу земљу) напунио Србима из Босне и Крајине ! "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Март 23, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 23, 2010 ma Tito je kriv sto se Vojvodina odvaja a tamo zivi minimum 70% Srba Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Март 27, 2010 Пријави Подели Написано Март 27, 2010 У Блајбургу су убијене оне најтупавије усташе које нису прихватиле да,као 80% осталих "драговољаша" да скину са капе -U- и ставе петокраку. Запитајте се мало какви су нас уопште ослобађали? Да ли сте знали ко је повео Прву југословенску бригаду? Марко Месић,човек који је био "часник НДХ" и Вермахтов добровољни војник током Стаљинграда,кога су Совјети ухапсили и после кратке "политичке преобуке" послали са "ослободиоцима" комунистима да "ослободи" Србију и Југославију! http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B2%D0%B0_%D1%98%D1%83%D0%B3%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%B0_%28%D0%A1%D0%A1%D0%A1%D0%A0%29 "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Април 9, 2010 Пријави Подели Написано Април 9, 2010 Нашао сам на You Tube ово : Шта мислите о овоме ? П.С: Мотајте мало ... http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pokajnik83 Написано Април 9, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2010 ...занимљиво... И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука