Sherlock H. Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 Не можете ти и Милојков и вама слични ( " антидверисти " ) да облатите Двери а да се не послужите - неистинама. Dobro, posto ja lazem i sluzim se neistinama... Bogocovek Hristos ili tzv. Evropska Unija Управо вас двојица и вама слични тврдите оно за шта оптужујете дверјане - не може бити хришћанин онај ко не мисли слично вама. Kad smo vec kod neistina i lazi, molio bih gde sam ja to ikada napisao. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 Црква је неодвојива од политике. Свака већа иснтитуција, у сваком друштву, и пре држава, и пре држава у модерном смислу речи, морала је да води неку политику, било какву. И Црква је водила политику, и води је још увек. И управо због тога што Црква зна како се води политика, опстала је толико дуго, уз све недаће које су је сналазиле и још увек је, на жалост, сналазе. Само што се црквена политика разликује од ускостраначке политике, чак и када су испреплетане. Визура је другачија. Има искорака, има ускогрудости, као и у свакој другој организацији (у смислу организације која учествује у јавном животу), али је визура из које Црква гледа на свет оно што одваја Цркву од свих осталих институција на политичкој сцени, како у Србији, тако и у свету. Када имамо институцију која постоји 2.000 година и масу неких партијица од којих ниједна није старија од 23 године, добија се јаснија слика. Поента, по мени, није да Црква учествује у политичком животу активно, на начин да буде институција без икакве одговорности која ће да доноси битне одлуке или да се меша у свако питање ко задушна баба, него да буде неки стуб, као коректив - да се увек зна и јасно и гласно каже позиција Цркве о одређеним битним питањима. И то је то. Ко хоће да чује нека чује, али тешко да ће икада да прође потпуно незапажено или да буде без тежине. И ту долазимо и до ових што би да се представе као наводно процрквене организације/странке. Они су црквени у толикој мери да чувају СПЦ од њених тела - од Синода, Патријарха, а понекад и Сабора СПЦ. И ту се уопште не разликују од разних парацрквених покрета, само што се дистанцирају од Цркве по политичким питањима, чиме доказују да су још нижи, јер су у вези са великим питањима која су реално претила да направе раскол ћутали као да их се то уопште не тиче. Такође, на сајту Двери иде емисија Атлантис (не знам иде ли и даље, нисам давно био на сајту, али је ишла), ђубре од емисије које даје простора свакаквим секташима, само да би привукли онај параноидни део бирача у Србији, који се ложи на сваку теорију завере коју искашљу Алекс Џоунс, Дејвид Ајк, и слични необразовани шарлатани, а коју касније репродукује Атлантис. Ништа им не смета, само да привуку што више људи, односно што више гласача. Другим речима, на тим примерима доказују да су бедни политиканти које интересује једино политика, само што би да своју популарност граде преко леђа Цркве и верника СПЦ. DYNABLASTER and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 Amin za prva tri pasusa, ovo ostalo je nebitno jer je diskutabilno. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 Ovakvi kreiraju javno mnjenje. Da objasnim sos je napravio stos tako sto je jednog novinara nasminkao i doveo u emisiju,na blicu odmah osvanjuje tekst sledece sadrzine Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 Контекст у којем сам ја говорио против политиканства и скрнављења хришћанских светиња јесте насиље и подстицање на насиље. И не знам уопште што је од ове моје реченице, без мог знања, направљена посебна тема...? А сваки други облик мешања политике у Цркву и обрнуто је добро? Па протести против Милошевића? Насиља колико ти воља, а Црква је дала отворену подршку опозицији! „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Ti brate ne znaš šta je Crkva, mislim da je mešaš sa crkvenim klirom koji trenutno hoda zemljom i da ti to stvara zabune koje prenosiš na nas, Crkva je zajednica svih Hrišćana i nas koji smo u prolazu i celog Neba svetih, ta Crkva je bezuslovno u pravu zato što ima glavu sa imenom, Isus Hristos...To je jedino Crkva, ostalo su crkve... Знам ја шта је Црква. У тој Цркви су мирјани и свештенство на истој равни. Али те Цркве нема тренутно. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука