Jump to content

Лобања која мења историју?

Ignjatije

Препоручена порука

Надам се да ће се закључати ова тема , што се мене тиче !

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

On 20. 10. 2013. at 11:45, grigorije22 рече

Jesu ljudi ali ne mozes da kaze da je razlika izmedju homo sapiensa i neandertalca ili homo erectusa kao razlika izmedju crnca i belca. Ako imas takav stav i ako smatras da postoje promene samo u okviru vrste odnosno jednog tipa onda si ti kreacionista.

Гледам тај Ваш аватар grigorije22, ако се не варам реч је Џиму Морисону (The Doors)?

А кад читам то што стално пишете некако се сетим и ове теме, овде, с форума: "Како смо постали животиње на фарми", од пролетос...

On 8. 5. 2013. at 13:21, зеленизуб рече

Не знам колико то сад мења контекст реченог али поменути господин је заправо Олдус Хаксли, а "роман идеју" је назовао "Врли нови свет". Можда се нешто да закључити и из биографије енглеског писца.

On 8. 5. 2013. at 13:42, зеленизуб рече
Нарочито под овим Занимљивос':
  Цитат

Познат је и као заговорник коришћења психоактивних супстанци, о чему је исцрпно писао у својој књизи „Врата перцепције“ (The Doors of Perception) по којој је састав Дорс (The Doors) добио име.

Занимљивости

• Предавао је један семестар француски језик младом Џорџу Орвелу на Итону.
  • Појављује се у горњем десном углу на илустрацији једног од најпопуларнијих албума свих времена “Клуб сломљених срца наредника Пепера” Битлса.
  • ЛСД је први пут узео 24. децембра 1955, а последњи пут на самрти, 23. новембра 1963. Последње речи су му биле: „ЛСД 100 милиграма ИМ“ (у мишић).

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9E%D0%BB%D0%B4%D1%83%D1%81_%D0%A5%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%BB%D0%B8

Занимљиво ми сад да размишљам и како се кроз ту врсту полемике (The Doors of Perception) стално провлачи и ова психоактивна супстанца, LSD. Шта ви мислите о томе?

Подели на овим сајтовима

On 20. 10. 2013. at 15:43, Драган Јашић рече

Надам се да ће се закључати ова тема , што се мене тиче !

Од двераша и не очекујем другачије. Ви би сте само закључавали, забрањивали и тако то.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

@@Ignjatije,

Цитат
Значи, паметнији људи немају генерално већи мозак, али имају већи чеони режањ од глупљих људи? Јер тако, или није тако?

Да бих ти на то одговорио, мораш да ми кажеш шта заправо сматраш под паметнији.

Цитат
Срби користе доста савременије алате од појединих афричких племена. Амери још савременије. Али сви смо људи. Напреднијих и примитивнијих цивилизација је од увек било. То није везано за еволуцију врсте, него технологије, иновације...

Управо ми имамо већу могућност иновације од хомо еректуса. Они су живели много дуже пре хомосапенса, и дошли су до ножева од камења и ту су стали. Хомо сапиенси са друге стране су много брзо измислили друге изуме. Неке примитивне лукове, бацаче копља итд..

Не могу сада да ти набрајам али имаш комплетну област која се бави проучавањем оружа тог доба. Хомосапиенси су имали много напреднија оруђа од хомоеректуса, иако су хомоеректуси дуже постојали.

То би требало да ти објасни један од аспекта "паметнијих"

Цитат
ОК. Не тражим да ми препричаваш или преписујеш уџбенике. Онако површно, информативно одговори.

И покушавам, али тешко ми је да ти укратко објасним у ком су контексту хомо сапиенси били паметнији од хомоеректуса, ту је и иновација, и организација, и изградња насеља, и прављење примитивне одеће и међусобна комуникација.

Например нама је иновација један од главних елемената преживљавања. Има један пример, неког додатка за копље, не могу да се сетим како се зове. Тај додатак за копље у практично истом дизајну постоји широм света где се налазе арехолошки остаци првих хомо сапиенса.

Подели на овим сајтовима

On 20. 10. 2013. at 16:05, Милосављевић рече

Од двераша и не очекујем другачије. Ви би сте само закључавали, забрањивали и тако то.

???????? Није ми јасна ова порука уппште ? 

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

On 20. 10. 2013. at 15:39, Suncokret54 рече

E burazeru, hoćeli ko ovako razglabati o našim lobanjama kada... :)

Извињавам се свима нисам лепо прочитао поруку хахахахаах мислио сам да се каже " Хоћели се овако разглабати о лобањи ? " зато рекох да може и да се закључа тема . Још једном се извињавам због моје неписмености а посебно Милосављевићу ! 

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

On 20. 10. 2013. at 15:48, зеленизуб рече

Гледам тај Ваш аватар grigorije22, ако се не варам реч је Џиму Морисону (The Doors)?

А кад читам то што стално пишете некако се сетим и ове теме, овде, с форума: "Како смо постали животиње на фарми", од пролетос...

Занимљиво ми сад да размишљам и како се кроз ту врсту полемике (The Doors of Perception) стално провлачи и ова психоактивна супстанца, LSD. Шта ви мислите о томе?

A vi mislite da ja pisem pod uticajem psihoaktivnih supstanci tacnije LSD-a?

Подели на овим сајтовима

Цитат

:D :D :D :D :D

hvala

baš si me nasmejao

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

On 20. 10. 2013. at 16:33, grigorije22 рече

Искрено се надам да ме тако нешто питаш једино како би орасположио захвалну Mironosicu.

Духовито би рецимо било и да "Programeri rade na hologramima Džima Morisona iz „Dorsa“ i Džimija Hendriksa, koji bi onda nastupili na koncertima", а халуциногене имагинације су по свој прилици ствар прошлости. Или бар друге половине XX века.

Очигледно је и да си пожурио са духовитошћу па ти је тако и промакло да сам за мишљење питао све, дакле питање постављено у множини, а теби сам се обратио на начин да то схватиш... лично, великим словом. Могуће је и да грешим, али то сматрам пристојним бар кад с неким први пут "разговарам"...мада ме "правац" није ни изненадио.

Подели на овим сајтовима

On 20. 10. 2013. at 16:14, Драган Јашић рече

???????? Није ми јасна ова порука уппште ? 

Tи си ако се не варам активиста двери, па сам бацио малу пошалицу на то што стално оћете нешто да забрањујете, а ти ето кажеш да ова тема треба да се закључа.

Подели на овим сајтовима

On 20. 10. 2013. at 18:06, Милосављевић рече

Tи си ако се не варам активиста двери, па сам бацио малу пошалицу на то што стално оћете нешто да забрањујете, а ти ето кажеш да ова тема треба да се закључа.

Ма брате мој мили у великој си заблуди , ја јесам подржавао Двери на задњим изборима , али нисам никакав активиста њихов ! 

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

On 20. 10. 2013. at 18:51, Драган Јашић рече

Ма брате мој мили у великој си заблуди , ја јесам подржавао Двери на задњим изборима , али нисам никакав активиста њихов ! 

Ма шала мала извини што сам уопште и рекао. Имао сам намеру мало да те испровоцирам јер не видим зашто би затварали једну лепу научну тему, где ето нема никакве свађе већ лепо размењујемо информације - чак се ни ја не свађам (што ти је чудо божије).

Свако доборо и опрости ми још једном на цинично-саркастични духовити покушај. (:

Подели на овим сајтовима

On 20. 10. 2013. at 19:07, Милосављевић рече

Ма шала мала извини што сам уопште и рекао. Имао сам намеру мало да те испровоцирам јер не видим зашто би затварали једну лепу научну тему, где ето нема никакве свађе већ лепо размењујемо информације - чак се ни ја не свађам (што ти је чудо божије).

Свако доборо и опрости ми још једном на цинично-саркастични духовити покушај. (:

Брате мој Милосављевићу ја се баш нисам ни најмање наљутио а и то ми није било ни на крај памети да си ми ти жив и здрав ! А вала и ја сам ти баш нека п.... да не кажем нешто друго и неволим свађу и са никим се нисам ама баш у животу посвађао , хм лажем само са рођенимбратом али то је тад вероватно било нормално када смо били клинци .

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Извињавам се онима којима нисам одговорио на пост. Разлог је немање времена да се посветим теми. Праштајте.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...