дибидусрус Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 Најбоље о васпитању деце је св. Теофан Затворник. Он се тиме бавио- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 ja sam kao mala 2 x dobila batine od oca, ali nikad mi na pamet nije palo da vracam roditeljima,ili se ljutim zbog toga, Boze sacuvaj, da im se svetim, ili da sam takva prema drugima, apsolutno ne, uvek sam bila mirna, tako da medo to ne stoji dejane, svaka cast vom ocu, ali nisu svi roditelji takvi, a i dece ima razne; nisam protiv fizickog kaznjavanja dece od strane roditelja (a nekada sam bila totalni protivnik (dok nisam rodila dete greengrin)); majka vladike Grigorija je jednom rekla, gledala sam na tv, da je mnogo puta dobio batine u detinjstvu, a eto, kako je blag i smiren (bar takav utisak ostavlja); uostalom i Sveto Pismo kaze веруј ми да са 2 табања ниси ни изузетак чак који проверава ПРАВИЛО. узми мало психологију, статистике, погледај како се узгајају монструми будући. па да, агресија и табање увек оправдавају неспособност родитеља да изађу са својом децом на крај или да их уразуме. си некад чула да је агресија израз беспомоћи, а не разума? и да, што не цитирате Нови Завет, не чини оно што себи не желиш, за почетак? Психологија ми је, између осталих, била стручни предмет и никада ми се није допадао тај западњачки утицај у психологији који је код нас раширених руку прихваћен. Погледај статистике па ћеш видети да док су родитељи били разумно строги према деци, деца су израстала у нормалне и здраве људе који такође имају осећај за друге. Данас су деца толико размажена и све им је дозвољено, а управо она најразмаженија и никад батината умеју да дигну руку на родитеља. Знам на жалост пуно таквих примера. Моја бака је говорила "и међу крмцима се старији познаје". Није љубав само мажење и куповање играчака и испуњавање свих жеља. Љубав је и када родитељ истуче дете за његово добро, да не настрада. Никола Тесла је добијао батине од оца свештеника па му никад није пало на памет да врати. Како објаснити случај оне покојне докторице што ју је син убио из пиштоља јер му је рекла да мање игра игрице, а онда је оставио у закључаној соби и окупио друштво да направе журку. У истрази су изнели да му је мајка све пружала јер је имала само њега. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 Kako biste reagovali kada bi vam npr. policija dovela maloletnu (14-15 godina), pripitu ćerku ili sina u 4 ujutro? Zanima me šta mislite o tome. Takođe, zamislite situaciju da ste na moru sa decom, kao i mnogi drugi ljudi, a vaša deca između ležaljki igraju tenis i zasipaju okolo ljude peskom. Neko ih zamoli da se malo pomere i deca se pomere. Šta biste vi na to uradili? Volela bih da ovo prokomentarišemo. па ништа, похвалио би их у оба случаја, једино ако неког нису оштетили тиме. тад би били кажњени, али не песницама или ногама, нипошто приручним ''алатом''.нисам ни ја био бољи, па сам човек и знам шта јесте и није и где је граница. само животиња од родитеља може да нема срца толико да објасни песницом, шаком или прутом, каишем у недостатку смирених речи и аргументације да усмери дете. надам се да схватате да треба да се дете васпита онако како Бог нас васпитава - БЕЗ казни. ако то успемо као родитељи, онда ће нам и деца бити благодарна и разумна. у супротном, добију се нестабилни психички и криминални умови који ће у недостатку сваке аргументације, или једноставно одсуством љубави, све решавати сутра песницама, пиштољима или менталним гажењем сваког ко се не уклапа у концепт. и не само то, дете ће опуштено у једном тренутку да узврати, изломиће и родитеља без икакве гриже савести јер ће се сматрати угроженим или праведним кад ВИ погрешите. и онда ће неко да кука како га дете бије у 50-60 година greengrin Видиш, имали смо неколико таквих случајева где су родитељи похвалили децу што су пијана у ситне сате, а полицији претили тужбама што дирају њихову децу кад деца нису ништа урадила. На жалост, сва та деца су завршила или као овисници о наркотицима или су данас по затворима због извршених кривичних дела, а један је и починиоц убиства. Млад си Медо и пун себе, можда не би било лоше да су те твоји који пут истукли. Што се тиче овог болдованог, шта би онда Велики потоп или Содома и Гомора, а зашто Захарије остаде нем до рођења Јовановог? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 te porodice i razmazenu decu giliptere sto navodis, jel su to hriscanske porodice? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 ja sam kao mala 2 x dobila batine od oca, ali nikad mi na pamet nije palo da vracam roditeljima,ili se ljutim zbog toga, Boze sacuvaj, da im se svetim, ili da sam takva prema drugima, apsolutno ne, uvek sam bila mirna, tako da medo to ne stoji dejane, svaka cast vom ocu, ali nisu svi roditelji takvi, a i dece ima razne; nisam protiv fizickog kaznjavanja dece od strane roditelja (a nekada sam bila totalni protivnik (dok nisam rodila dete 0442_feel)); majka vladike Grigorija je jednom rekla, gledala sam na tv, da je mnogo puta dobio batine u detinjstvu, a eto, kako je blag i smiren (bar takav utisak ostavlja); uostalom i Sveto Pismo kaze веруј ми да са 2 табања ниси ни изузетак чак који проверава ПРАВИЛО. узми мало психологију, статистике, погледај како се узгајају монструми будући. па да, агресија и табање увек оправдавају неспособност родитеља да изађу са својом децом на крај или да их уразуме. си некад чула да је агресија израз беспомоћи, а не разума? и да, што не цитирате Нови Завет, не чини оно што себи не желиш, за почетак? Психологија ми је, између осталих, била стручни предмет и никада ми се није допадао тај западњачки утицај у психологији који је код нас раширених руку прихваћен. Погледај статистике па ћеш видети да док су родитељи били разумно строги према деци, деца су израстала у нормалне и здраве људе који такође имају осећај за друге. Данас су деца толико размажена и све им је дозвољено, а управо она најразмаженија и никад батината умеју да дигну руку на родитеља. Знам на жалост пуно таквих примера. Моја бака је говорила "и међу крмцима се старији познаје". Није љубав само мажење и куповање играчака и испуњавање свих жеља. Љубав је и када родитељ истуче дете за његово добро, да не настрада. Никола Тесла је добијао батине од оца свештеника па му никад није пало на памет да врати. Како објаснити случај оне покојне докторице што ју је син убио из пиштоља јер му је рекла да мање игра игрице, а онда је оставио у закључаној соби и окупио друштво да направе журку. У истрази су изнели да му је мајка све пружала јер је имала само њега. а што је код тебе све наспрамност - или батина или размаженост једино могућа? :group111: зар не постоји разум у средини? algabacaju а сви смо дебели сведоци екстремно негативних утицаја патријархалности у породици до мере губљења из вида шта је хришћанство а одакле је батина изашла ... а знам још неке који су одатле изашли girl_jumping иначе, Тесла је волео свог оца ал га је исто тако и плашио толико да никад није нормалну комуникацију с њим остварио. уједно би био и сломљен ментално до краја живота, да му није мајка искамчила да иде да се школује. тако је велика та ауторитативна љубав што се тиче несрећне мајке, како је васпитала дете, или га испустила од васпитања, тако јој се и захвалио. тако да то потврђује психо-конструкцију да дете и под батинама и под потпуним хаосом исто реагује, јер су оба екстреми. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 Bog je nas Otac i on nas stalno vaspitava,nekada blago a nekada jako sto zavisi sta smo mi pocinili. Tako i mi Ocevi trebamo vaspitavati svoju decu, jer nam ih je Gospod poverio na staranje dok ne odu od nas i ne stvore svoju porodicu(Crkvu u malom). Nekada deca ne razumeju jezik razuma vec zele da idu nekim kracim putem. Tesko je danas vaspitavati decu u ovom vremenu gde je sve instant. Napisao sam gore o mom sinu i problemima sa skolom.Da dodam jos nesto,On ima 17 godina,zaljubio se,mozak na otavu,suprotstavlja se,naredjao silne jedinice i neopravdane.Nismo ga takli rukom od sedmog razreda i data mu je velika sloboda kako od nas roditelja tako i od skole i dobro je deci dati slobodu ali se mora stalno pratiti.Mi smo popustili sa kontrolom u zadnjem periodu i to se sad pokazalo.Znaci, deca stvarraju svoj prostor samovolje onoliko koliko im mi roditelji dopustimo.Ja imam osmocasovno radno vreme kao i moja zena i HVALA BOGU za to pa je opet problem a mogu da zamilsim decu ciji roditelji nemaju vremena po ceo dan za njih. I ne plase mene jedinice toliko koliko slobodno vreme o mogucnost da ga drustvo odvuce u neki porok. MOja zena je tu junak jer dok je on sa drustvom u gradu ona cele noci bdi i ceka ga da vidi kakav ce da se vrati. Do sada nismo imali problema sa alkoholom i drogama ali se trudimo da stalno pratimo jer on svira nekoliko instrumenata i stalno ga vucaraju po raznim bendovima po potrebi sta im treba da svira a tu ima svacega. Jednom smo bili zena i ja da vidimo neku svirku u nekom podrumu i to je bilo strasno za nas da ga vidimo u takvom ambijentu ali kad smo se vratili kuci ondasmo analizirali dogadjaj i prisecali smo se da smo to mi isto radili i da smo prosli kroz tu skolu. Tako da ja mislim da ako u porodici ima medjusobnog razumevanja a najvise poverenja iljubavi onda gde god da dete ide i sta da radi ono ce tu iskru cuvati u srcu i ona ce ga stalno podsecati i skretati mu paznju. Od malena smo se trudili da mu pruzimo svo potrebno i duhovno(Crkveno) vaspitanje tako da smo seme zasejali. Jednom smo pitali Dr.Vladetu Jerotica kada smo ga doveli ovde kod nas da odrzi jedno predavanje,sta da radimo jer nam sin pusta kosu slusa rok muziku(a kao da to mi nismo radili heheh), a on nam odgovara:Pustite ga samo ga pratite. Tako je i bilo, nas Miksa se osisao i evo ga sad u nekoj rep muzici i jos kojekakvim pravcima. Ocigledno je da neka deca trebaju mnogo vise da prodju kroz zivot da bi svesno(logosno) dosli do hrane kojom ce da se hrane doveka a to je Zivi Bog. Hristos vaskrse! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 Овај мучитељ је зрео за добре батине. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 ja sam kao mala 2 x dobila batine od oca, ali nikad mi na pamet nije palo da vracam roditeljima,ili se ljutim zbog toga, Boze sacuvaj, da im se svetim, ili da sam takva prema drugima, apsolutno ne, uvek sam bila mirna, tako da medo to ne stoji dejane, svaka cast vom ocu, ali nisu svi roditelji takvi, a i dece ima razne; nisam protiv fizickog kaznjavanja dece od strane roditelja (a nekada sam bila totalni protivnik (dok nisam rodila dete )); majka vladike Grigorija je jednom rekla, gledala sam na tv, da je mnogo puta dobio batine u detinjstvu, a eto, kako je blag i smiren (bar takav utisak ostavlja); uostalom i Sveto Pismo kaze веруј ми да са 2 табања ниси ни изузетак чак који проверава ПРАВИЛО. узми мало психологију, статистике, погледај како се узгајају монструми будући. па да, агресија и табање увек оправдавају неспособност родитеља да изађу са својом децом на крај или да их уразуме. си некад чула да је агресија израз беспомоћи, а не разума? и да, што не цитирате Нови Завет, не чини оно што себи не желиш, за почетак? Психологија ми је, између осталих, била стручни предмет и никада ми се није допадао тај западњачки утицај у психологији који је код нас раширених руку прихваћен. Погледај статистике па ћеш видети да док су родитељи били разумно строги према деци, деца су израстала у нормалне и здраве људе који такође имају осећај за друге. Данас су деца толико размажена и све им је дозвољено, а управо она најразмаженија и никад батината умеју да дигну руку на родитеља. Знам на жалост пуно таквих примера. Моја бака је говорила "и међу крмцима се старији познаје". Није љубав само мажење и куповање играчака и испуњавање свих жеља. Љубав је и када родитељ истуче дете за његово добро, да не настрада. Никола Тесла је добијао батине од оца свештеника па му никад није пало на памет да врати. Како објаснити случај оне покојне докторице што ју је син убио из пиштоља јер му је рекла да мање игра игрице, а онда је оставио у закључаној соби и окупио друштво да направе журку. У истрази су изнели да му је мајка све пружала јер је имала само њега. а што је код тебе све наспрамност - или батина или размаженост једино могућа? womens зар не постоји разум у средини? Hristos vaskrse а сви смо дебели сведоци екстремно негативних утицаја патријархалности у породици до мере губљења из вида шта је хришћанство а одакле је батина изашла ... а знам још неке који су одатле изашли smej.gif иначе, Тесла је волео свог оца ал га је исто тако и плашио толико да никад није нормалну комуникацију с њим остварио. уједно би био и сломљен ментално до краја живота, да му није мајка искамчила да иде да се школује. тако је велика та ауторитативна љубав 0110_hahaha што се тиче несрећне мајке, како је васпитала дете, или га испустила од васпитања, тако јој се и захвалио. тако да то потврђује психо-конструкцију да дете и под батинама и под потпуним хаосом исто реагује, јер су оба екстреми. Наравно да није или-или већ између распуштености и размажености и разумно строгог васпитања бирам ово друго. Не треба сваке батине сматрати одмах злостављањем као што не треба ни сваке голишаве фотографије деце одмах повезивати са родитељском настраношћу. Суштина је да ли се нешто ради из љубави или из немоћи. Ко ли објасни да Тесла са оцем није имао нормалну комуникацију. Сигурно је то неки западни психолог констатовао. Захваљујући оцу и менталним вежбама које је он са децом радио, Тесла је и постао то што јесте, или мислиш да га је само мајка васпитала. Лично сам свега неколико пута своју децу испацкала и на томе су ми данас захвални. Морам признати да сам (љуби га мајка) према сину била мало попустљивија и мора да је због тога он размаженији и још студира иако је старији (питање да ли ће и завршити), а ћерка је већ дипломирала и примљена је на мастер на Политехнички факултет у Милану, а и ослобођена плаћања школарине због доброг просека. Жао ми данас што га нисам још који пут истукла. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 Мени родитељи никада нису тукли нити ударили, а нисам имао ни таква искуства у школи. Тако да ми је потпуно страно и болесно шта овај човек ради. За то нема никаквог опрвдања, нити се овако нешто може релативизовати и рационализовати. Човек је болестан, иако мислим да није згорег некада своје дете, мало васпитно "по гузи"... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14502.msg453508#msg453508 date=1306796812] Kako biste reagovali kada bi vam npr. policija dovela maloletnu (14-15 godina), pripitu ćerku ili sina u 4 ujutro? Zanima me šta mislite o tome. Takođe, zamislite situaciju da ste na moru sa decom, kao i mnogi drugi ljudi, a vaša deca između ležaljki igraju tenis i zasipaju okolo ljude peskom. Neko ih zamoli da se malo pomere i deca se pomere. Šta biste vi na to uradili? Volela bih da ovo prokomentarišemo. па ништа, похвалио би их у оба случаја, једино ако неког нису оштетили тиме. тад би били кажњени, али не песницама или ногама, нипошто приручним ''алатом''.нисам ни ја био бољи, па сам човек и знам шта јесте и није и где је граница. само животиња од родитеља може да нема срца толико да објасни песницом, шаком или прутом, каишем у недостатку смирених речи и аргументације да усмери дете. надам се да схватате да треба да се дете васпита онако како Бог нас васпитава - БЕЗ казни. ако то успемо као родитељи, онда ће нам и деца бити благодарна и разумна. у супротном, добију се нестабилни психички и криминални умови који ће у недостатку сваке аргументације, или једноставно одсуством љубави, све решавати сутра песницама, пиштољима или менталним гажењем сваког ко се не уклапа у концепт. и не само то, дете ће опуштено у једном тренутку да узврати, изломиће и родитеља без икакве гриже савести јер ће се сматрати угроженим или праведним кад ВИ погрешите. и онда ће неко да кука како га дете бије у 50-60 година 4chsmu1 Видиш, имали смо неколико таквих случајева где су родитељи похвалили децу што су пијана у ситне сате, а полицији претили тужбама што дирају њихову децу кад деца нису ништа урадила. На жалост, сва та деца су завршила или као овисници о наркотицима или су данас по затворима због извршених кривичних дела, а један је и починиоц убиства. Млад си Медо и пун себе, можда не би било лоше да су те твоји који пут истукли. Што се тиче овог болдованог, шта би онда Велики потоп или Содома и Гомора, а зашто Захарије остаде нем до рођења Јовановог? сестро, по теби, испаде да је Бог подигао размажену децу јер их није тукао, па је морао да их побије или умукне girl_jumping confused confused confused стварно ти је уврнуто размишљање, озбиљно се замисли girl_jumping Велики Потоп је био од непокајаности људске, Содома и Гомора због истрајности у погубљивању себе и околине, а Захарије није поверовао архангелу да ће му се родити дете, а не зато што је Бог није тукао децу да се поправе или буду послушна. ако ти видиш Бога као казнену експедицију, онда ја не желим ни да се петљам да ти објашњавам шта је то Љубав Богочовечанска. а пошто се у твојој књизи гордост убија батинама и утамањивањем, слободно дођи да дигнеш руку на мене, да ти је сломијем тако да никад не можеш више да је употребиш од рамена наниже. и то ти није претња, то ти је обећање. можеш коме оћеш да се жалиш, то је мој одговор на твоју пасивну агресију и ''топле'' сестринске и хришћанске жеље да ме неко налупета. видиш, сад сам ти дао приказ како изгледа на личном примеру како се васпитавају и одрасли људи да ти никад више ни не помисле да ураде нешто што неће сами искусити за пријатно, а ниво је екстремне агресивне претње која се никад неће испунити, а довољна је да застраши до костију. :bla: и то ти написах да схватиш, не да применим. наравно, ни приближно овако не треба претити деци, а камоли манипулисати, јер је ово горе од батина, али пластично приказује како изгледа кад одрасте неко да ти узврати на твоје батине. елем, да се вратимо на разум: у мојој књизи се гордост убија светим причешћем, тако да ти искрено желим да кренеш да размишљаш у том смеру, а не смеру убијања у појам батинама од силне и нељудске беспомоћи недостатка разума и љубави према детету и ближњем. а из чије ја памети причам? па лично искуство два родитеља табача. родитељи ме јесу тукли, до 18. године сам их трпео и онда сам им запретио слично као теби, па им никад више није пало на памет. само једном се преварили, пред крштење, кад је мој отац насрнуо на мене и кад сам му једним ударцем сломио три ребра, и то из страха, а не из мржње. управо сам тад схватио какав је то живот, и да га ни себи, нити својим потомцима, нити ближњем, никад нећу ни пожелети, а камоли заговарати. а од 18. године до 20. сам се и дрогирао, и алкохолисао редовно, тако да дугогодишње батине нису помогле да уразуме усијану главу. girl_jumping на крају, страх једног родитеља, да му дете не постане демон, није оправдање за агресију. што се тиче пијане и дрогиране деце, ту су родитељи криви и треба сами себе да лупају у главу, а не да се свете деци за пропусте у васпитању. управо због тога сам ти и рекао да би им честитао што су то урадили, јер нису научили ништа од оног што би их учио - а то је да буду бољи од мене и да се угледају на Христа. мени и не треба ауторитет силе, јер јој трагови смрде нечовештвом, већ ауторитет љубави и разума. а мене је Христос за сваку моју глупост наградио и похвалио, постидео ме тиме до балчака и увек примио назад као заблуделог сина. знаш зашто? зато што ју је освештао, опрао, посветио и обрнуо на добро, да ми буде искуство да се не враћам више по мрачним кутцима батина, дроге и сличног активног и пасивног насиља. страх је супротан од љубави. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 Ко ли објасни да Тесла са оцем није имао нормалну комуникацију. Сигурно је то неки западни психолог констатовао. Захваљујући оцу и менталним вежбама које је он са децом радио, Тесла је и постао то што јесте, или мислиш да га је само мајка васпитала. ова твоја хваљења не желим ни да коментаришем girl_jumping-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='girl_jumping' />што се тиче Тесле, прочитај његову аутобиографију и биографије, све ће ти се само касти. а пошто не поистовећујем батине и васпитање, мислим да ни не морам да одговорим даље. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 Свети Јован Богослов: У љубави нема страха, него савршена љубав изгони страх напоље; јер је у страху мучење, а ко се боји, није се усавршио у љубави. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Malina Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 Nisam gledala snimak, pošto stvarno nemam stomak za takve stvari. U svakom slučaju mislim da ovog manijaka treba ozbiljno kazniti. Ne smem ni da pomislim šta bi mu ja uradila. Na žalost, ne mogu da kažem da me čude ovakve stvari. Kad se samo setim da sam u osnovnoj školi imala dva nastavnika koji su gadno spopadali devojčice. Jedan je bio baš opasan napasnik, koliko čujem još predaje u školi i član je neke stranke. Čisto sumnjam da niko ne zna šta on radi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 тукли су и мене и када размислим за два-три шамара што добијем свака изговорена ријеч моје мајке је била је златана и обистинаила се касније кроз одрастање и живот. наравно никада нису у "дисциплиновању" користили шаке, ноге или ситно покућанство 4chsmu1 ко не би истукао своје дијете да га идући са посла затекне како скаче са Градског моста у петом основне? :cheesy: сви моји другови које сам ја својим родитељима наводио у чувеној дјечијој реченици " како он може" данас су махом проблематични или порочни млади људи, пиштољи, траве, вагице под креветима итд.. да су само хулигани и да се туку по граду заиста би био срећан. ето, њима је било све дипуштено и звјезде с неба су им скидане, мој другар тати разбије шофер шајбну јер неће да му да паре за пети пласнични пиштољ у истом дану и ником ништа сиђе "мама" и сина за ручицу па у продавницу а "татица" у сервис без и једене ријечи прекора.. данас "халф" како ме зваше кад се сретнемо, лежи две и по године у Фочи, шта ћеш мало било злата од "тате и маме" па је морао две златаре чукнути... један у низу примјера мојих другара из дјетињства.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 Kad se samo setim da sam u osnovnoj školi imala dva nastavnika koji su gadno spopadali devojčice. Jedan je bio baš opasan napasnik, koliko čujem još predaje u školi i član je neke stranke. Čisto sumnjam da niko ne zna šta on radi. иначе, мени је баш драго да чујем да га нико никад није ни пријавио, камоли изломио. :cheesy: то је поготово велика болећивост међу женама. 4chsmu1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука