Jump to content

Ljajić: Moramo da dozvolimo promet GMO

Оцени ову тему

Manolis

Препоручена порука

Stvarno nemam namere da skacem sa teme na temu.

То је иста тема, само друга фаза...гледај мало куд идеш...

Nije, to je elementarna logika. Nije ni cudo da nisi razumeo. 

Добро је већ сам се забринуо за тебе... :)))  

Подели на овим сајтовима

to isto možeš da primjeniš i za narkotike,ljudi beru po kolumbiji listove koke,zaposljavaju se,eskobaru raste profit,policija isto ima posla,zatvorski cuvari imaju posla,dileri imaju posla i profita,šta je tu  loše,loše je što je to destruktivno eto to je loše,ko garantuje da ovakvo ljudsko mijenjaje prirode neće da izazove čak istrebljenje života na zemlji ,teorijski se to da zamisliti kao mogućnost

Samo sto su narkotici crno trziste(neuredjeno) a koorporacija posluje na uredjenom trzistu.

Razlika je u tome sto u uredjenom trzistu koorporaciju sprecava zakon da uradi nesto lose svom radniku.

То је иста тема, само друга фаза...гледај мало куд идеш...

Sreten Zujkic: "A sta ce da radimo sa 100 000 neprijavljenih kineza, ko je izvrsio privatizaciju u slovackoj i gde je Isusova ruka?"

Nikakva druga faza. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Samo sto su narkotici crno trziste(neuredjeno) a koorporacija posluje na uredjenom trzistu. Razlika je u tome sto u uredjenom trzistu koorporaciju sprecava zakon da uradi nesto lose svom radniku.

Ево те опет....то је теорија Милосављевићу и ти је изузетно добро заступаш, али кад би ти шњоме отишао на терен не би видео ништа од тога.

Монсанто тренутно у Србији ради на црно, против Устава и Закона. Пласира се њихово семе соје под тезгом. Не видим да га закон спречава у томе. А кад кажеш уређено тржиште, тог нема код нас а ни у региону, све је то једна велика спрдња.

Не кажем да не треба познавати принципе економије и социологије али треба их разумети у реалном свету, јер су онђе дебело ограничени и укалупљени.

Подели на овим сајтовима

Ево те опет....то је теорија Милосављевићу и ти је изузетно добро заступаш, али кад би ти шњоме отишао на терен не би видео ништа од тога.

Ta teorija u praksi - funkcionise, zato je i zastupam. Funkcionise u USA, funkcionise u Kini, funkcionise u Evropi. 

Sve zemlje koje su napredne ekonomski, imaju ekonomski sistem libelarnog kapitalizma - Kina, Evropske zemlje, USA itd..

Подели на овим сајтовима

Ta teorija u praksi - funkcionise, zato je i zastupam. Funkcionise u USA, funkcionise u Kini, funkcionise u Evropi. 

Sve zemlje koje su napredne ekonomski, imaju ekonomski sistem libelarnog kapitalizma - Kina, Evropske zemlje, USA itd..

a šta imaš od toga što to funkcioniše ? ja znam ko ima profit,pitam tebe šta ti imaš,ja ću ti reći šta imaš,nedostatak sredstava za normalan život,eto to imaš,plus na to ću da dodam nametnuli su nam neke izmišljene potrebe koje koštaju a nemaju veze sa životom,npr.smart-phone-i  za šta će nam to,bitno da dajemo 200-1000 evra svakih 2-3 godine za novi,stari bacamo,svoj lični primjer pominjem... jel to tebi liči malo na destrukciju.

znaš li koliko pšenice treba u vojvodini posaditi za 1000 evra,cijela njiva,a telefon se na traci izradi za minut i manje

Подели на овим сајтовима

a šta imaš od toga što to funkcioniše ? ja znam ko ima profit,pitam tebe šta ti imaš,ja ću ti reći šta imaš,nedostatak sredstava za normalan život,

Gresis, kod nas taj sistem ne postoji, tamo gde postoje tamo ljudi imaju sredstava za normalan zivot. 

Ja upravo ne vidim nista lose u tom sistemu jer obezbedjuje ljudima sredstava za normalan zivot.

Ne vidim sa ti tu nije jasno.

1. Koorporacije ti obezbedjuje posao - gazda ti obezbedjuje platu. 

2. Sto koorporacija vise prodaje - to joj vise randnika treba to ce veca plata da bude.

3. Sto vise firmi/preduzeca/koorporacija imas koje se takmice, vise ljudi radi, proizvod je kvalitetniji cena je niza.

4. Sto vise ekonomskih sloboda imas, to se privreda bolje razvija. 

Itd.. sve su to cinjenice - koje nisam ja izmislio, koje su zakoni ekonomije, koje primenjuju sve velike i ekonomski jake zemlje.

Ukoliko ih mi ne primenjujemo - ne vidim kako mozemo postati ekonomski jaki.

Подели на овим сајтовима

Gresis, kod nas taj sistem ne postoji, tamo gde postoje tamo ljudi imaju sredstava za normalan zivot. 

Ja upravo ne vidim nista lose u tom sistemu jer obezbedjuje ljudima sredstava za normalan zivot.

Ne vidim sa ti tu nije jasno.

1. Koorporacije ti obezbedjuje posao - gazda ti obezbedjuje platu. 

2. Sto koorporacija vise prodaje - to joj vise randnika treba to ce veca plata da bude.

3. Sto vise firmi/preduzeca/koorporacija imas koje se takmice, vise ljudi radi, proizvod je kvalitetniji cena je niza.

4. Sto vise ekonomskih sloboda imas, to se privreda bolje razvija. 

Itd.. sve su to cinjenice - koje nisam ja izmislio, koje su zakoni ekonomije, koje primenjuju sve velike i ekonomski jake zemlje.

Ukoliko ih mi ne primenjujemo - ne vidim kako mozemo postati ekonomski jaki.

možemo postati ekonosmki jaki kad popasimo vas trgovce i prekvalifikujemo vas u kopače kanala,to je društveno korisniji rad od švercanja,plasman roba treba uraditi drugacije,nikako prepustiti hijenama od trgovaca,koji za litru soka od jabuka hoće 100 dinara,od kile jabuka možeš napraviti 5 litara soka a kila jabuka košta 15 dinara,ja ne znam ko je tu lud,ja jesam blesav familijarno,al lud čini mi se nisam

Подели на овим сајтовима

možemo postati ekonosmki jaki kad popasimo vas trgovce 

Ja nisam trgovac, ne znam odakel ti to. Trenutno i jesam kopach. Samo kopam bastu u svom dvoristu. 

koji za litru soka od jabuka hoće 100 dinara,od kile jabuka možeš napraviti 5 litara soka a kila jabuka košta 15 dinara

Dobro i? Da bi se taj litar soka napravio, trebas kupiti kilo jabuka 15 dinara, trebas platiti drzavi poreze, trebas platiti radnike, trebas platiti potrosni materijal, trebas da imas prosto u kom radis, trebas da placass gomilu stvari.

To sto sok kosta 100 dinaran a kraju zavisi upravo od zakona ekonomije. Ne vidim sta je tu problem. 

Sta je tu lose? Ti eto znash da programiras. Tebe da napravis jedan sajt kosta samo struja, jel to znaci da tvoj sajt ne vredi 500 evra? 

Подели на овим сајтовима

Ja nisam trgovac, ne znam odakel ti to. Trenutno i jesam kopach. Samo kopam bastu u svom dvoristu. 

Dobro i? Da bi se taj litar soka napravio, trebas kupiti kilo jabuka 15 dinara, trebas platiti drzavi poreze, trebas platiti radnike, trebas platiti potrosni materijal, trebas da imas prosto u kom radis, trebas da placass gomilu stvari.

To sto sok kosta 100 dinaran a kraju zavisi upravo od zakona ekonomije. Ne vidim sta je tu problem. 

Sta je tu lose? Ti eto znash da programiras. Tebe da napravis jedan sajt kosta samo struja, jel to znaci da tvoj sajt ne vredi 500 evra? 

moj sajt ,obični web sajt kakvih je većina na netu ne vredi više od 25 evra,za uslove ekonomije u srbiji jer ja sam majstor kao i zidar ili neki moler,tolika je njima dnevnica,oni barataju isto komplikovanim vještinama kao i ja,zato se zovu majstori.taj sajt se prodaje  i po 800 evra,zavisi ko koga kako obmane,ja sam ti rekao da ja ne trgujem ,govorim ti samo koliko vredi moj rad,ja ga sklopim i dizajniram  za dan,zato sto imam mnogo iskustva i znanja,rutine,a sad kad bih radio aplikaciju poput ovog foruma,trebalo bi mi jedno 5 godina meni smaome,a pitaj vlasnika ovog foruma koliko plaća licencu za njega ,mislim da je ovo najskuplji softwer kad su forumi u pitanju,skuplji i od vBulletina ...a prodaje se pitaj boga u kojim tiražima i koji su milioni evra u pitanju,šta ima od toga programer koji ga je radio,ima svoje potrosene plate,on se nije obogatio,ali trgovac jeste.tj ona osoba koja je vlasnik ovog softwera,ona ga sigurno nije radila,vec je angazovala nekog  poput mene i to njih pedesetak npr. e protiv toga sam ja ,jer su to zloupotrebe u lljudskom drustvu,bas onakve kao kad trgovac otkupi krompir u jesen po 15 din,pa ga stavi u hladnjače i onda ga za prvi maj prodaje po 130 din,prvo uništava proizvođača i potrošača,al je zato njemu lijepo,proizvođač nema para da napravi sebi hladnjaču,to su skupi objekti,a proizvođač jedva krpi kraj sa krajem.eto ti tvoje tržišne ekonomije,to je za mene satanizam

Подели на овим сајтовима

Је л` има неко стрпљења да објасни шта ће нам тачно бити ускраћено неимањем чланства у СТО. Без нагађања...

Подели на овим сајтовима

Ta teorija u praksi - funkcionise, zato je i zastupam. Funkcionise u USA, funkcionise u Kini, funkcionise u Evropi.  Sve zemlje koje su napredne ekonomski, imaju ekonomski sistem libelarnog kapitalizma - Kina, Evropske zemlje, USA itd..

Функционише тако што свако мало резултира неком новом економском кризом, па онда и покољем не би ли се карте поново поделиле...није ми јасан тај принцип.

И за колики део популације то функционише а који део популације испашта због тога? 

Подели на овим сајтовима

Је л` има неко стрпљења да објасни шта ће нам тачно бити ускраћено неимањем чланства у СТО. Без нагађања...

Nece nam nista biti jer vec nismo u STO ....

Pitanje je sta ce nam biti ako udjemo u STO .... garant ce Srbi imati po jedno 2000 evra platu ... Draskovic tako kaze ....

:))  :))  :))  :))

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Jos kada bi znao da liberalni kapitalizam u zapadnoj evropi ne postoji vec vek ceo... da ne pominjemo Kinu i komunisticku diktaturu ....

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Cuj strpljenja :))  Evo ti objasnjenja: nista, cak naprotiv!

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Nemam... ali za početak pogledaj ovo:

http://www.wto.org/english/thewto_e/whatis_e/10ben_e/10b00_e.htm

http://www.wto.org/english/thewto_e/whatis_e/10mis_e/10m00_e.htm

Inače, Rasim je prilično lepo objasnio... i stvar je sasvim jasna i logična - ne možemo da zabranjujemo trgovinu i da budemo primljeni u STO... ne možeš da tražiš da neko dozvoljava uvoz tvojih proizvoda ako ti zabranjuješ uvoz njegovih... nije ni fer...

To nikakve veze nema sa obeležavanjem da proizvodi imaju u sebi GMO, sa mogućnošću da ovde zabranimo proizvodnju GMO (mada je to glupo)... itd...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...