Walter Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Poslednja vest koja je odjeknula u CG: Jelko Kacin, evropski parlamentarac, traži od vlasti CG da kazne mit.Amfilohija, jer su njegove izjave bile podsticaj na nasilje i mržnju. KACIN IH NA LABUDA IH KACIN ... .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БРЂАНИН Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 Ево једно занимљиво промишљање оца Шмемана као допринос дискусији (моја подебљавања): Четвртак, 3. новембар 1977.Јуче сам у граду ручао са Н. Жалио се на срце, дијабетес; жалостан почетак краја. Мислио сам о сатрашујућем терету хомосексуалности: Пруст, Жид, Џулијен Грин, итд. Толико људи наоколо говори: овај терет, ова траума, ова неуроза долази од одбачености, од одвојености од друштва, од неопходности да се човјек крије, да лаже, итд. То је вјероватно дјелимично истинито. али само дјелимично - а то није оно што је заиста битно. Жид је, на примјер, превазшао то негирање и натјерао је људе да га прихвате. Мислим да је битан осјећај ћорсокака, неутољиве жеђи која не може да се преобрази у живот. На крају се увијек налази не само зид, него и огледало. У палом свијету, све уско сексуалне ствари су ружне, изопачене, сведене на оно приземно. Код "нормалног" људског бића, постоји барем моћност да се ружноћа преобрази, и тиме и уништи. За хомосексуалце ова могућност, ово обећање, овај позив, ова врата - не постоје!Али ако је хомосексуалност девијација, деформација, одакле онда долази, како до ње долази, и зашто не може да се промијени? Не знам нити једнунаучну теорију о томе, али претпостављам да све оне проблеме своде на биологију, или друштво, тј. на вањске узроке. Мени се чини да је коријен овог проблема духовне природе: ради се о суштинској недефинисаности свега у палом свијету. Једна абнормалност порађа другу у овом свијету искривљених огледала - у овом случају, пад породице, пад саме представе о сексу, тј. о односима између мушкарца и жене. Пад и мајчинства, пад, коначно и љубави саме у њеном тјелесном и тиме сексуалном изразу. На једном нивоу, хомосексуалност је мјешавина страха и гордости; на другом, ероса и заљубљености у себе. Није случајно да је уобичајена карактеристика хомосексуалаца њихова егоцентричност (не неопходно себичност), пренашлашена брига за себе, па чак и када је овај егоцентризам праћен неограниченом радозналошћу и отвореношћу према животу (као што смо видјели у случају Жида). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 23, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2013 , ероса и заљубљености у себе. Није случајно да је уобичајена карактеристика хомосексуалаца њихова егоцентричност (не неопходно себичност), пренашлашена брига за себе, па чак и када је овај егоцентризам праћен неограниченом радозналошћу и отвореношћу према животу (као што смо видјели у случају Жида). Manje više sm svi takvi ,ali kod homo osoba je nekako izraženije odnosno vidljivije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука