Istochnik Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Имаш слободу? Jesu li pakao i raju u istom mjestu u prisustvu Boga? Kakav je stav pravoslavne crkve, cuo sam da razni teolozi kazu razlicite stvari. Oglo је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Jesu li pakao i raju u istom mjestu u prisustvu Boga? Kakav je stav pravoslavne crkve, cuo sam da razni teolozi kazu razlicite stvari. Питање је шта подразумеваш под место. Рај и пакао су пре свега стање душе. А затим и заједница. ИгорМ and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Имаш слободу? 12:smeha: 12:smeha: 12:smeha: 12:smeha: 12:smeha: 12:smeha: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Ne samo sto nema znacaja, nego Ljubav svemu daje znacaj! Da nema Ljubavi nista ne bi ni postojalo. Sada si najbolje odgovorio na mogucnost malevolentnog Boga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Sada si najbolje odgovorio na mogucnost malevolentnog Boga. Al to nisam ni hteo Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Питање је шта подразумеваш под место. Рај и пакао су пре свега стање душе. А затим и заједница. Pod ''mesto'' mislio sam u prisustvu Boga. Ja sam i mislio to da su pakao i raj stanje duse, da je pakao biti u prisustvu apsolutne ljubavi i ne prihvatiti je. A za druge ljude je takva ljubav raj, sve zavisi od toga koliko je covjek radio na tome da se spremi za tu vjecnost, koliko je cistio svoje srca od zla i pokajao se. Sta mislis o takvom stavu? DYNABLASTER and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Pod ''mesto'' mislio sam u prisustvu Boga. Ja sam i mislio to da su pakao i raj stanje duse, da je pakao biti u prisustvu apsolutne ljubavi i ne prihvatiti je. A za druge ljude je takva ljubav raj, sve zavisi od toga koliko je covjek radio na tome da se spremi za tu vjecnost, koliko je cistio svoje srca od zla i pokajao se. Sta mislis o takvom stavu? Šta je apsolutna ljubav? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Pod ''mesto'' mislio sam u prisustvu Boga. Ja sam i mislio to da su pakao i raj stanje duse, da je pakao biti u prisustvu apsolutne ljubavi i ne prihvatiti je. A za druge ljude je takva ljubav raj, sve zavisi od toga koliko je covjek radio na tome da se spremi za tu vjecnost, koliko je cistio svoje srca od zla i pokajao se. Sta mislis o takvom stavu? Покајање је само старт. Давао сам аналогију са сурфовањем. Покајање ти је као залет у таласе. Сурфовање у таласима је процес облагодаћивања. Срђан Шијакињић and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Šta je apsolutna ljubav? Bog. DYNABLASTER and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Bog. Je l da? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Je l da? Jel to pitanje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Odgovor je, da "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Ух, једва све прочитах. Од оног текста са линка за који сматрам да је неки ди-џеј микс пародије креационизма илити већ шта... Разумех шта је аутор хтео рећи али не разумех његово неразумевање вере, љубави. Или је хтео да се нашали :.mislise. Зло је одсуство љубави. "Хладноћа је одсуство топлоте, тама је одсуство светлости а зло је одсуство Бога у човековом срцу, оно је одсуство љубави, човечности и вере. Љубав и вера су као топлота и светлост. Они постоје." Сувише себичан начин представе онога што нам се дешава. Неко свемогућег Бога замишља као личног слугу који је дужан да нама размаженима чини и да нас усрећи, не по нашој заслузи него већ... Није него. Чиме, којим добром? Иронија, обезвређивање подвижништва и погрешан систем вредности као полазна тачка, не могу бити аргументи за опис Бога јер је Бог љубав-једина моћ стварања. Зло је по природи деструктивно. Све ми је дозвољено, али све не користи; све ми је дозвољено, али не дам да ишта овлада мноме. - Речи светог апостола Павла из Прве посланице Коринћанима 6:12. Ivana032, Istochnik, Баба and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 ja imam slobodu @Oglo pitao bi te nešto filozofski,cijenim da si crnogorac,možda si mudriji od njegoša,ne znam dozvoljavam tu mogućnost. večeras si sveo ljubav na razmnožavanje,bar ja takav utisak imam,to je bilo ružno s tvoje strane. sad filozofsko pitanje,ako materija skupa sa ovim zakonima i silama ,konstantama za koje znamo u prirodi ima mogucnost da se samo-organizuje sve do covijeka pa da sama o sebi razmislja,reci mi molim te kako je moguce da se nije organizovala u neke eneromno jednostavnije stvari ,zasto recimo priroda nije obrazovala neki muzički instrument od planine koji svira sve note na vjetru recimo ? Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Октобар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Ja sam citao vise puta argument - zanimljiv je. Zapravo ateisti ga koriste kao doakaz da razlozi koje koristimo za "dobrog boga" mogu koristiti podjednako kao i dokazi za "loseg boga" naravno kada pricamo o teizmu generalno ne iskljucivo o Hriscanstvu. Evo i debate, sa "evil god" argumentom provi postojanja Boga: Иди, бре, Милосављевићу, уби ме са овом дебатом! Одлична! Два сата проведох уживајући. Хвала! Јесте ми мало побегла тема, али нема везе... brate,nisam čitao,izjasnio sam se da sam sam o toj temi razmisljao jos dok sam bio ateista,poznata mi je ta tema iz ličnog iskustva,zato sam si dao slobodu da komentarišem. vidi,ja ovdije ne vidim nikakav problem,osim sto gore na početku tvog citata su izokrenute stvari,trebalo bi da piše da neki vidovi zla ovise o postojanju dobra,ono piše obrnuto da dobro zahtijeva prisustvo zla,to mi je tu nejasno,mora da se radi o nekoj tekstualnoj grešci. dobro ne zahtijeva postojanje zla,dok kod zla imamo neke vidove koji možda zahtijevaju dobro ali o tom treba malo razmisliti,evo pomenuo si zavist,ljubomoru,to je jedan od smrtnih grehova u pravoslavlju,taj vid zla ne treba uopšte da se oslanja na dobro,sa tim se ne slažem,ljubomoran možeš biti na svašta pa i na samo zlo,zlo na zlo može da bude ljubomorno jer je jedno moćnije drugo slabije Није грешка, намерно је написано обрнуто, јер може да се напише и да је зло одсуство добра, али и да је добро одсуство зла. Тако тај аргумент ради у оба правца. Bog nikad nije stvorio zlo. Daj mi jedan primjer. Ратови су дело људи, деца умиру од глади зато што им неки људи не дају да једу. Питам те која је количина зла коју је Бог створио? Ево вам неколико: земљотреси, вулкани, потопи, метеори... природне појаве, али су те природне појаве под јурисдикцијом Јахвеа. Знамо да је раздвајао море, тако да знамо да је био активан у последњих пар хиљада година, макар тако неки од вас тврде... To pitanje sam i ja postavljao,cak i temu o tome.Bog ne cini zlo,cine ga ljudi.Ko navodi njih na to,uglavnom demoni.Odkud to demonima s obzirom da su i oni bozija stvorenja? Denica se prvi pogordio i povukao deo andjela sa sobom.Odkud njemu da se pogordi,od kud mu uopste takva misao,s obzirom da zlo pre toga nije ni postojalo,a misao prethodi svakom delu? Eh,tu nema odgovora,moramo priznati... Зашто би то било тако, зашто малеволентни бог не би намерно стварао недаће људима да би уживао у патњи? А тек питање пакла и раја... Замисли, ти се толико трудиш да дођеш у рај, живиш смерно, приљежно, "богоугодно", кад оно цврц. Злонамерни бог те отера у ништавило... наравно, претходно се насладивши твојим изненађењем... Priznajem, zbog ove mogucnosti nisam trazio da se ukine tema nego predlozio, sada ova tema vec ima smisla. Аха. Чим је тема кренула у правцу који можеш да разумеш, одмах тема има смисла... Ма иди... Zašto Bog mora da bude dobar ili zao? Да? шта би било кад би бог био неутралан... Непристрасни Покретач. True neutral. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука