Zayron Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 Srbija je veoma profitirala duhovno jer su svi poglavari Crkve bili skupljeni na jednom mestu, sto je ne samo impozantan dogadjaj vec i veliki blagoslov. Nisu bili svi, nije bio niko ispred Rumuna, Bugara, Estonaca itd. Jakov Edeski је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 11, 2013 Гости Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 Nisu bili svi, nije bio niko ispred Rumuna, Bugara, Estonaca itd. Samo Rumunija nije učestvovala na ovom slavlju, Bugarska je imala tročlanu delegaciju, a Estonija je autonomna i u svojstvu nje, kome pripada Estonija, bili su iz Rusike i Konstantinopoljske, tako da jedino Rumunska crkva nije bila učesnik ovog slavlja. Sa srećom o.Aleksandru! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 Џаба православље ако се не практикује. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Октобар 11, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2013 Nisu bili svi, nije bio niko ispred Rumuna, Bugara, Estonaca itd. Objasnio ti je Marti. Ubuduce pazljivije citaj izvestaje da se ne bi ispaljivao. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Objasnio ti je Marti. Ubuduce pazljivije citaj izvestaje da se ne bi ispaljivao. Ništa se ja nisam "ispalio", to ti se samo čini. Baš sam to pročitao iz jednog od oficijalnih izvještaja patrijaršije SPC koji Marti ovdje daje a u kojem se spominju češki, poljski itd. arhiepiskopi i delegacije ali ne spominju nikakvi Bugari. Tročlana delegacija pa još bez patrijarha bugarskog, više ih svaki put dođe u Rim na pravoslavnog sv. Ćirila i Metodija nego što ih je bilo tamo u Nišu a u Vatikanu se tada ne može proći od Bugara i Makedonaca koliko ih se tamo skupi. Što se tiče Estonaca ako je neko autonoman onda se valjda može sam sebe predstavljat po svijetu, ne treba ga neko drugi predstavljat. Ili vam se razlikuju predstave o autonomnosti, onda nije čudo što Makedonci odbijaju autonomiju i traže za sebe isključivo autokefaliju kad ona u praksi tako malo znači, čak ni simbolično ne mogu predstavljati sami sebe. l k čemu bi im onda takva bila? A šta Finci, Antiohija, Kopti? Tamo su ti izvještaji bili napisani tako da se jedva šta moglo pročitat zaključit koja je delegacija konačno tamo došla, koliko ih je bilo a koja nije, tamo nisam stigao pročitati ni Fince ni Antiohiju a ni Kopte. Da ne spominjem da ni mnogi pravoslavni Srbi tamo iz samog Niša nisu htjeli biti jer im ta proslava ne zapada konceptualno u njihov antiekumenistički program, Makedonce i Crnogorce da ni ne spominjem. Trebao bi vidjet kako mi imamo duge spiskove pravoslavnih delegacija pri velikim svečanostima u Rimu, na nekoliko strana, ne stižeš ih sve ni pročitat ko je sve bio i odakle došao, lakše, brže i jednostavnije bi bilo napisat ko tamo nije bio, to bi ih bilo samo nekoliko. Inače to izvještavanje iz Niša bilo je takvo da sam više o tom šta se dešava znao prije nego što sam ih pročitao. Paradoksno ali istinito, poslije njihovog čitanja znao sam još manje o svemu što se dešavalo na proslavi Milanskog Edikta. Viktor Ljvovic је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 . Paradoksno ali istinito, poslije njihovog čitanja znao sam još manje o svemu što se dešavalo na proslavi Milanskog Edikta. Dalo se više toga saznati iz tih samih prethodnih najava nego s lica mjesta. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Ništa se ja nisam "ispalio", to ti se samo čini. Baš sam to pročitao iz jednog od oficijalnih izvještaja patrijaršije SPC koji Marti ovdje daje a u kojem se spominju češki, poljski itd. arhiepiskopi i delegacije ali ne spominju nikakvi Bugari. Tročlana delegacija pa još bez patrijarha bugarskog, više ih svaki put dođe u Rim na pravoslavnog sv. Ćirila i Metodija nego što ih je bilo tamo u Nišu a u Vatikanu se tada ne može proći od Bugara i Makedonaca koliko ih se tamo skupi. Što se tiče Estonaca ako je neko autonoman onda se valjda može sam sebe predstavljat po svijetu, ne treba ga neko drugi predstavljat. Ili vam se razlikuju predstave o autonomnosti, onda nije čudo što Makedonci odbijaju autonomiju i traže za sebe isključivo autokefaliju kad ona u praksi tako malo znači, čak ni simbolično ne mogu predstavljati sami sebe. l k čemu bi im onda takva bila? A šta Finci, Antiohija, Kopti? Tamo su ti izvještaji bili napisani tako da se jedva šta moglo pročitat zaključit koja je delegacija konačno tamo došla, koliko ih je bilo a koja nije, tamo nisam stigao pročitati ni Fince ni Antiohiju a ni Kopte. Da ne spominjem da ni mnogi pravoslavni Srbi tamo iz samog Niša nisu htjeli biti jer im ta proslava ne zapada konceptualno u njihov antiekumenistički program, Makedonce i Crnogorce da ni ne spominjem. Trebao bi vidjet kako mi imamo duge spiskove pravoslavnih delegacija pri velikim svečanostima u Rimu, na nekoliko strana, ne stižeš ih sve ni pročitat ko je sve bio i odakle došao, lakše, brže i jednostavnije bi bilo napisat ko tamo nije bio, to bi ih bilo samo nekoliko. Inače to izvještavanje iz Niša bilo je takvo da sam više o tom šta se dešava znao prije nego što sam ih pročitao. Paradoksno ali istinito, poslije njihovog čitanja znao sam još manje o svemu što se dešavalo na proslavi Milanskog Edikta. Слабо мислиш, још слабије знаш: Патријарх цариградски и васељенски Вартоломеј, Патријарх јерусалимски Теофило, Патријарх московски и све Русије Кирил, Архиепископ кипарски Хризостом, Архиепископ атински Јероним, Митрополит варшавски и све Пољске Сава, Архиепископ Симеон, мјестољубитељ митрополитског трона Православне Цркве Чешких земаља и Словачке, Архиепископ тирански и све Албаније Анастасије, умировљени Архиепископ прашки Христофор. У цркви су молили и Митрополит пергамски Јован (Цариградска Патријаршија), Митрополит француски Емануил (Цариградска Патријаршија), Митрополит гвинејски Георгије (Александријска Патријаршија), Митрополит аркадијски Василије (Антиохијска Патријаршија); затим, Епископ сафитски Димитрије (Антиохијска Патријаршија), Архиепископ константијски Аристарх (Јерусалимска Патријаршија), Архиепископ катарски Макарије (Јерусалимска Патријаршија), Митрополит волоколамски Иларион (Московска Патријаршија), Епископ солнечногорски Сергије (Московска Патријаршија), Митрополит видински Доментијан (Бугарска Патријаршија), Епископ велички (Бугарска Патријаршија), Митрополит зугдидски Герасим (Грузијска Патријаршија), Епископ арсинојски Нектарије (Кипарска Православна Црква), Митрополит месинијски Хризостом (Грчка Православна Црква), Епископ вилидски Астије (Албанска Православна Црква), викарни Епископ Георгије (Пољска Православна Црква). Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 @Zayron A to sto vi na nekoliko ispisanih strana okupljate delegacije svakovrsnih sekti i raskolnika mnogo vise govori o vama nego o bilo cemu drugom. U Beogradu i Nisu je bila okupljena vaseljenska Crkva, a ne skup raznoraznih parasinagoga. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 @Zayron A to sto vi na nekoliko ispisanih strana okupljate delegacije svakovrsnih sekti i raskolnika mnogo vise govori o vama nego o bilo cemu drugom. U Beogradu i Nisu je bila okupljena vaseljenska Crkva, a ne skup raznoraznih parasinagoga. Eto vidiš, šteta što g. Radosavljević ne raspolaže takvim informacijama, trebalo bi ga informovat. Taj gore tekst ja nisam nigdje vidio, jedva sam našao i ono što sam pročitat stigao, informisanje skoro kao sa najvišim stepenom konspiracije. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 @Zayron A to sto vi na nekoliko ispisanih strana okupljate delegacije svakovrsnih sekti i raskolnika mnogo vise govori o vama nego o bilo cemu drugom. U Beogradu i Nisu je bila okupljena vaseljenska Crkva, a ne skup raznoraznih parasinagoga. To sam ja već čitao ali izgleda da mi se baš taj dio scrolovao, internet nekad zapne pa mi browser scroluje dole ili preskoči nešto sasvim, još sam se pri tom čudio kako tamo pominju nadbiskupa Hočevara a ništa se ne piše o pravoslavnim vladikama. Što se tiče tih spiskova napisao sam da se radi o pravoslavnim delegacijama, svaka konfesija ima tamo posebne protokolarne spiskove velikodostojnika i uzvanica: http://bit.ly/1awK23V duge spiskove pravoslavnih delegacija pri velikim svečanostima u Rimu, na nekoliko strana, Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 12, 2013 Гости Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 @@Zayron, Brate moj, da si samo pratio onu temu Jubilej što sam sve vreme obaveštavao i to sve sa fotkama - video bi i sam ko su svi bili, pa i za Bugarskog patrijarha se saznalo zašto nije mogao u Niš! Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Октобар 12, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Mene samo zanima sta Zayron pokusava da dokaze sa tim,eto kod vas malo,kod nas spisak ne mozes procitati za pola sata,te pobrojava da li je onaj ili ovaj dosao,a kod nas dolaze svi redom... ne kontam. feeble је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 12, 2013 Гости Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Слабо мислиш, још слабије знаш: Патријарх цариградски и васељенски Вартоломеј, Патријарх јерусалимски Теофило, Патријарх московски и све Русије Кирил, Архиепископ кипарски Хризостом, Архиепископ атински Јероним, Митрополит варшавски и све Пољске Сава, Архиепископ Симеон, мјестољубитељ митрополитског трона Православне Цркве Чешких земаља и Словачке, Архиепископ тирански и све Албаније Анастасије, умировљени Архиепископ прашки Христофор. У цркви су молили и Митрополит пергамски Јован (Цариградска Патријаршија), Митрополит француски Емануил (Цариградска Патријаршија), Митрополит гвинејски Георгије (Александријска Патријаршија), Митрополит аркадијски Василије (Антиохијска Патријаршија); затим, Епископ сафитски Димитрије (Антиохијска Патријаршија), Архиепископ константијски Аристарх (Јерусалимска Патријаршија), Архиепископ катарски Макарије (Јерусалимска Патријаршија), Митрополит волоколамски Иларион (Московска Патријаршија), Епископ солнечногорски Сергије (Московска Патријаршија), Митрополит видински Доментијан (Бугарска Патријаршија), Епископ велички (Бугарска Патријаршија), Митрополит зугдидски Герасим (Грузијска Патријаршија), Епископ арсинојски Нектарије (Кипарска Православна Црква), Митрополит месинијски Хризостом (Грчка Православна Црква), Епископ вилидски Астије (Албанска Православна Црква), викарни Епископ Георгије (Пољска Православна Црква). Čak ni ovaj spisak nije ceo, samo su navedeni one koju stigli prvog dana , bilo je barem još desetak arhijereja a nisu na ovom spisku. Recimo nema Arhiepiskopa za ameriku antiohijske patrijaršije Josif, Arniepiskopa berlinskog Marka, onda još po jedan kiparki, grčki... to je ono što sam primetio, sve vreme sam pratio a i tgedao sam prenose iz Niša i Podgorice te mi sve to poznato. Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 @@Zayron, Brate moj, da si samo pratio onu temu Jubilej što sam sve vreme obaveštavao i to sve sa fotkama - video bi i sam ko su svi bili, pa i za Bugarskog patrijarha se saznalo zašto nije mogao u Niš! Niko tebi ništa ne zamjera, kako sam rekao ja sam prvo čitao ovo: http://bit.ly/1awK23V A tamo mi se valjda zamrznuo internet pa potom scrolovala stranica, dešava se da mi internet stane pa pusti najednom više toga nego što je trebalo a stranica je tamo duga s tim slikama napreskok pa nije bilo sasvim pregledno šta sam pročitao a šta nisam. I kad sam ustanovio da ni tamo nema tih informacija (svejedno sad kako, mojom, krivnjom ili radi interneta i scrolinga) onda sam otišao sam tražo i naišao na neki člančić gdje je bila slika slika patrijarha +Irineja baš sa češkim vladikom Simeonom. (olomoucko-brněnský arcibiskup Simeon) al ne sjećam se više gdje to tačno, valjda na oficijalnom sajtu SPC ili nekom pravoslavnom portalu. Ali tamo su spomenuli samo troje vladika, ni pet ih se tamo nije moglo naći i izbrojati po imenu. I nisam ja jedini koji je imao takav utisak da informisanje (ne mislim ovo forumsko) nije baš najbolje odrađemo. Isto to si i danas misli mnogo Srba. Pročitajte samo komentare ispod članaka, to je ono na šta se ljudi najčešće žale i smatraju da nije urađeno kako treba. Ako nevjerujete pogledajte sami, na stranu sad to što se meni desio takav previd tehnički ili kakav već je to bio i to baš kao zainat u tom članku u kojem su te informacije koje sam tražio bile. Ja isto nisam bio zadovoljan s tim informacijama (koje nisam vidio a bile su tamo) pa sam išao tražiti dalje i opet nešto mnogo bolje nisam našao. http://www.slobodnaevropa.org/content/proslava-milanskog-edikta-u-nisu/25128126.html Evo šta pišu tamo sami Srbi pod tim člankom u komentarima na Slobodnoj Evropi ako meni ne vjerujete: Kakav, more, papa, kad ovi nisu pozvali ni bugarskog patrijarha!? Pa on im je makar blizu Niša?! Gde im bi rumunski patrijarh? Gde drugi pravoslavni patrijarsi? Mogli su da odu svi u Moskvu, ... Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Октобар 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2013 Mene samo zanima sta Zayron pokusava da dokaze sa tim,eto kod vas malo,kod nas spisak ne mozes procitati za pola sata,te pobrojava da li je onaj ili ovaj dosao,a kod nas dolaze svi redom... ne kontam. Šta bi htio s tim da dokažem, ništa posebno, ili da tamo nisu bili svi patrijarsi ili da su bili ali slabo o tom bilo informovano. Srbija je veoma profitirala duhovno jer su svi poglavari Crkve bili skupljeni na jednom mestu, sto je ne samo impozantan dogadjaj vec i veliki blagoslov. Nisu bili svi, nije bio niko ispred Rumuna, Bugara, Estonaca itd. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука