w.a.mozart Написано Јануар 11, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2010 Izvini sestro antoneta,i izvinjavam se i Mocartu,jer sam pogresno protumacila vase reci.Ne ljutite se,molim vas. klapklap sve je u redu...trebalo je da budem jasniji... 0202_238 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Јануар 11, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2010 mogu li da pitam nešto..... da li mislite da ?ovek-bio on i vladika ili patrijarh-može biti merilo tj neko ko nam odredjuje kada konkretno MI treba da se pri?estimo... a kada ne ?ini se da se oko toga vrti cela pri?a.... ????? ?? ??????, ???? ??????? ?? ?? ???? ?????? ??? ?? ????? ????????? ??????? ??? ?????????? ??? ???? ???? ???? ??? ? ?????????? ???????????, ??? ???? ???? ?? ??? ????????? ???? ????? ? ??????? ?????, ???????? ??????? ??? ???????, ??? ???????? ?????? ??????? ??????? ??? ?? ?? ????? ?? ?? ??????? ???? ??????, ?????? ?????? ?? ???? ????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јануар 11, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2010 Мерило је сви на свакој Литургији. Крај приче. Вероватно се намеће питањекоји ти сви. Дакле, није проблем само причешћивање него појам Цркве.То се незна или се не живи у складу с тим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 11, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2010 klapklap 0202_238 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hidegkuti Nándor Написано Јануар 11, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2010 mogu li da pitam nešto..... da li mislite da ?ovek-bio on i vladika ili patrijarh-može biti merilo tj neko ko nam odredjuje kada konkretno MI treba da se pri?estimo... a kada ne ?ini se da se oko toga vrti cela pri?a.... ?? ??????, ??? ??????????? ?????? ?? ???? ??????? ???????????? ???? ??????????.?????? ?? ?? ???? ?????? ??????? "??? ???? ????????" ??? ?? ?? ??? ?????? ?????? ???? ???? ? ?????????? (????? ?? ??????? ?????? ????). ?? ????? ???????, ??? ?? ????????? ?????? ??????? ?????????, ?????? ?? ??? ?? ???? ?? ????? "????? ?? ???? ??????? ?????????, ??? ???? ?? ?? ??????, ?? ?????? ????? ???? ? ?? ??? ????????". ?? ?? ????? ?? ?? ????????? ????, ?????? ?? ????. Да није громова, земља би ожестјела и да вихорова није, усмрдило би се море. Павле Соларић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јануар 11, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2010 Моје "ја" испред "ја" Цркве...А шта је или Ко је Ја Цркве? Не смемо да се не причестимо на свакој Литургији!Нисам ја сам себе створио па ће сам да одлучујем о тим стварима.И ја вам одговорно тврдим. Да наша српска историја иде тако како иде зато што се не причешћујемо! Ја у Москви, ако хоћете директно да кажем, једанпут недељно је мало! Не може човек да издржи...Има храна за смрт има за Живот вечни у Христу... Има браће који се 20 година Причешћују на свакој служби. Ајде њих да питамо. А сав проблем иде одатле, што смо крштено не у иоме Господа и Цркве Његове него у име српства неког.....или народног обичаја. Богу хвала да се ситуација променила и задњих 10'година цирка... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hidegkuti Nándor Написано Јануар 11, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2010 А епитимија? Ако нам свештеник одреди епитимију, шта онда? Како гледаш на то? Да није громова, земља би ожестјела и да вихорова није, усмрдило би се море. Павле Соларић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Јануар 11, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2010 Управо то Хидегкути духовни отац може да погреши али већа је грешка не послушати га, опет наглашавам ако је духвно очинство благословено, јер има и квази духовника. И кроз грешку духовног оца ми се учимо, и стичемо трпљење и љубав, лако је волети светитеље, треба отрпети парохијског свештеника а и он нас треба да отрпи, такви су данас хришћани пуни слабости зато се спашавамо трпљењем Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јануар 11, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2010 Епитимија постоји. Апсолутно.Она је различита. Например, остати на Литургији само за време Литургије речи. Некад су били они 4 врсте покајања. То је време омасовљавања чланова Цркве. Али ни свештеници ни владике нису милицајци. Али! Епитимија је посебан случај. И зан се прецизно зашта се даје. Зато се иде у богословије и то учи.И зато владика гледа на свој кадар, да се не деси да се епитимија да за све и свашта. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hidegkuti Nándor Написано Јануар 11, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2010 Наравно, постоје епископи који воде рачуна о томе. Зато и треба да слушамо своје свештенике и преко њих епископе, а не савете са форума, ма колико добронамерни били. Бар по оваквим питањима... Да није громова, земља би ожестјела и да вихорова није, усмрдило би се море. Павле Соларић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Јануар 11, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2010 У Грчкој је то фино решено, не може свако да буде исповедник и да лупа епитимије, него мора да има посебан благослов владике. А сад апелујем ако се некоме деси да му свештеник лупи предугачку епитимију јер има и тога да одлучи некога годинама, нек се тај обрати владици обавезно. Чуо сам страшне примере у нашој Цркви. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јануар 11, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2010 ????? ??? ?? ????, ????? ?? ?????? ??????. ??????? ?? ????!!! ?????????? ??? ??? ???? ????????, ????? ? ??????, ??? ?? ???????????? ?? ?????? ? ?? ?????? ????, ?? ???? ? ???? ? ?? ???? ????..... ????? ???? ?? "?????? ?? ????? ?????????????? ????? ???????" ??? ?? ?? ????????, ?? ?? ???? ??????????? ?? ?????? ????? ?????, ? ??? ?? ??? ??????????, ? ?? ??, ?? ?? ?? ???????????? ?? ?????? ?????????, ???????, ?? ?? ??? ?? ?????????, ??? ?? ?? ??????? ???????? (????? ?????????) ?? ???????, ?? ?????? ?? ?? ?? ? ?? ???????? ?? ???????......? ???? ? ???? ??? ?? ???????, ? ? ???? ?? ??? ?????? ? ?????? ????????. ???????? ????????, ???? ?? ?? ??? ???????? ?????????? ?????? ?? ?? ??????????, ?? ?? ?? ????????? ???? ???????? ???? ??? ???????. ????? ?? ???? ?????????????, ??????? ?? ?????????? ???????. ???? ?????? ?? ???????, ? ?? ?? ???????, ???? ?? ?????? ??????, ????? ????? ????????????, ??? ???????? ???????? ? ????????, ????? ????????? ??????, ??? ???? ?????? ?????, ??? ? ?? ?????? ???????, ? ?????? ?? ?? ???????, ???? ?? ?????? ? ??????????, ? ????????? ???? ?????? ?????, ?? ???? ?? ???????, ?? ??????? ???? ?????? ????????. ????????? ?? ????? ????? ?? ??? ??? ?????? ?? ??? ???????? ????????? ?????????, ? ??? ?? ??? ?????, ?? ?? ? ???? ???? ? ???? ?????????, ????????? ???? ??????? ????? ??????. ?? ??? ?? ?????? ?????? ?? ?????????, ?? ????? ??? ? ????? ?? ????????? ??? ??? ??????, ??????? ?? ????? ???? ???? ??? ??? ??? ????????. ??? ????? ?? ?? ???? ???????? ?????, ???? ?????-?????? ????, ? ?? ????? ????????: "???? ??????? ?? ?????????, ??? ?? ?? ????????????? " ?????? ?? ???? ???? ????? ??? ?? ?????? ??????????, ???????? ? ???? ?? ??? ???? "???????" ?? ?????????, ??? ????????, ????? ????? ?? ????? ??? ??? ?? ? ?? ??? ????? ?? ???? ?? ???????, ???? ?? ??? ??? ???????????, ?????? ??????? ??????, ???, ??????????, ? ????? ???????. ????? ???????????? ??? ?????? ?? ??????????? ? ???? ????????? ?????????? ? ????????, ???? ??? ???????? ? ??????????? ????????. ????? ???????????? ??? ?????? ?? ?? ?????? ?????????? ? ??????????? ????????????, ?????? ????????? ???? ?? ??????? ????? ??????, ? ?????? ????? ?????? ?? ?????? ????????? ???????? ? ?????????? ????????...... ??? ???? ?? ????????, ??????????? ????????? ????? ?? ????, ??????? ?????? ??????? ??????? ????? ? ??????? ?????? ???? ???????????. ??? ???? ?? ?? ????????, ??????? ??????? ????? ??????? ??? ?? ??? ???? ?????, ????? ??? ?? ?????????? ?????? ????? ?????????, ??? ???? ?????, ?? ?????? ????? ?????? ????????? ? ?? ??????? ???????? ??????????? ????????? ?? ?????????? ? ????????????. ???, ?? ??? ?? ?????? ??????? ???? ???????-?????????-??????, ???? ???,???? ??? ???? ???????? ? "????? ????? ?? ?????????, ??? ?? ?? ?????????????" ?????, ????? ?? ?? ?? ???? ?????? ??? ? ????? ???????? ??????....?? ?? ??????? ??????.. 0405_feel 0442_feel 0442_feel 0442_feel "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hidegkuti Nándor Написано Јануар 11, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2010 ??? ???? ?? ?? ????????, ??????? ??????? ????? ??????? ??? ?? ??? ???? ?????, ????? ??? ?? ?????????? ?????? ????? ?????????, ??? ???? ?????, ?? ?????? ????? ?????? ????????? ? ?? ??????? ???????? ??????????? ????????? ?? ?????????? ? ????????????.???????? ?? ????? ?????????, ??? ??? ????? ????? ????.??? ???? ?? ?? ???????? ? ????? ?????, ????? ?? ?????????? ????? ????? ?????????. ?????. ? ?? ??????? ??????? ??????, ???? ???? ????? ???? ?? ?? ??????. ?? ???????? ?? ???, ???????? ?? ????? ???, ???? ???... Да није громова, земља би ожестјела и да вихорова није, усмрдило би се море. Павле Соларић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јануар 11, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 11, 2010 ???????, ??????? ???????? ???? ???? ?????? ? ????. ???? ? ????? ?? ??????? ????? ?????????? ? ????? ??? ????????, ? ?? ?????? ?? ??????, ?? ?????? ???????????? ????. ??? ?? ??????? ????????... ??????? ?? ????? ??????? ????? ???????? ? ??????????, ?? ?? ?? ???? ??????? ?? ?? ?? ???? ????? ?? ????? ??????? ?????? ?? ??????? ???, ?? ???? ??????????? ? ???????? ???????? ?? ????? ???????????? ??????. ?????, ???? ??? ? ??? ?????????? ???? ???????? ? ???? ?????? ??????. ??????, ????????? ?????? ?? ? ???? ????? ?? ?????? ?????? ??????????? ????? ???? ??????????? ???? ???????? ????????? ?? ??? ? ?????? ? ?? ?? ???????. ??????, ?? ??????????? ?? ???? ? ???? ???????????, ??? ????? ? ??????? ??????. ???????? ??? ???? ? ??????? ????, ?? ?????? ???? ??????????? ? ???. ???? ???? ????? ?? ????? ?????? ???? ? ??????, ??? ???????? ???? ?? ?? ?????. ??? ?? ?? ??? ???? ???????? ??????. ? ?? ?? ???????? ??? ?????????. ??? ?? ???? ???????? ????? ????????????, ? ?? ???? ? ?????? ?? ????? ?????????, ????? ?????? ?? ????. ?? ?? ??? ????? ?? ?? ????? ? ?????? ??? ?? ???? ????????? ???? ???????, ???? ?? ????? ???? ???? ? ??????????? ???? ?? ??????? ?? ?????? ????? ?????????? ? ????? ?? ??????? ????? ???? ??????, ??????? ?? ???? ????? ???? ??????? ?? ????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hidegkuti Nándor Написано Јануар 11, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2010 ??????? ?? ????? ??????? ????? ???????? ? ??????????, ?? ?? ?? ???? ??????? ?? ?? ?? ???? ????? ?? ????? ??????? ?????? ?? ??????? ?????? ?? ?? ?? ????? ???????????? ?? ?????? ????????? ??? ?????? ?? ?? ??? ??? ?? ??? ????????? ?????.???, ?? ???? ??????????? ? ???????? ???????? ?? ????? ???????????? ??????. ?????, ???? ??? ? ??? ?????????? ???? ???????? ? ???? ?????? ??????. ?? ????? ?????????, ???? ??? ?? ?????????, ??? ????????? ?? ????? ???? ??????? ???? ?? ? ?? ???? ??? ??? ?? ???? ?? ????. ?? ????? ????? ??????????. ?????? ?? ?? ???? ???????? ??? ????? ????? ??????? ???? ??????????.?? ?? ??? ????? ?? ?? ????? ? ?????? ??? ?? ???? ????????? ???? ???????, ???? ?? ????? ???? ???? ? ??????????? ???? ?? ??????? ?? ?????? ????? ?????????? ? ????? ?? ??????? ????? ???? ??????, ??????? ?? ???? ????? ???? ??????? ?? ????????.?? ?? ??? ?? ?? ?????? ?? ?? ????? ?? ? ???? ??? ?? ???? ????????? ???????? ???????? ??, ????? ???, ????? ??? ??? ?? ?????... Да није громова, земља би ожестјела и да вихорова није, усмрдило би се море. Павле Соларић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука