Баба Написано Октобар 10, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 Архимандрит Пантелејмон упутио протест због "злонамерне петиције" коју је помоћница Канцеларије за дијаспору проследила министрима. Архимандрит Пантелејмон(Јовановић), старешина храма Светог апостола Томе у Јоханезбургу и делегат за Африку у Скупштини дијаспоре и Срба у региону, упутио је протест Славки Драшковић, директорки Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, због " скандалозног понашања и нечувених активности" помоћнице директора КЗД Николине Милатовић Поповић. Николина Милатовић Поповић је, како у допису наводи отац Пантелејмон, "на основу личних пријатељстава (РТС, Министарство спољних послова), нечувено и дрско узела учешће у клеветничкој кампањи коју недобронамерни људи воде против архимандрита Јовановића, а од којих се оградила и Србска Патријаршија и Министарство спољних послова Србије, због њиховог деструктивног деловања.""Гђа Николина је од својих пријатеља примила клеветничко писмо из Јоханезбурга које је са препоруком проследила познанику у МСП и даље министрима.... За ову тврдњу поседујем доказ, а и гђа Николина зна одлично о чему пишем", наводи се у допису архимандрита Пантелејмона. Он је потврдио аутентичност дописа.- Писмо је оригинално, али га нисам послао медијима већ директорки Драшковић - рекао јестарешина цркве Светог апостолаТоме у Јоханезбургу.Он, међутим, није рекао о чему је реч у петицији, већ је навео да је то документ "мањинске деструктивне струје недобронамерних људи".Архимандрит Пантелејмон тражи од Драшковићеве одговор да ли је Николина Милатовић - Поповић имала њено одобрење за своје поступке. Уједно је упитао шта ће да предузме поводом "скандалозног и нечувеног деловања" и замолио за ефикасно и трајно решење непријатног проблема.Драган Станојевић, председник дијаспорског парламента, каже да отац Пантелејмон није једини делегат који има проблем са поступцима Николине Милатовић Поповић.- Притужбе на њено понашање често добијам и од других делегата, а и сам имам проблем у комуникацији са Николином Милатовић-Поповић. Она се опходи каода нам је надређена, иако Канцеларија за дијаспору треба да буде сервис, а не командант Скупштине дијаспоре - каже Станојевић.Драган Станојевић такође има примедбу због игнорисања његовог интервјуа за РТС.- Интервју који сам у својству председника Скупштине дијаспоре и Срба у региону дао за РТС до данас није постављен на сајту Канцеларије за дијаспору и поред неколико ургенција. Нисам за РТС говорио као приватно лице већ као председник највише институције српске дијаспоре. Али, узалуд, Николина очигледно има неке своје критеријуме - каже Станојевић.Милатовић-Поповић то демантује и каже да су сви интервјуи Драгана Станојевића објављени или линковани на сајту Канцеларије, а ПР служба Канцеларије је након избора новог председника реализовала медија план наступа Драгана Станојевића у србским медијима у матици. Поменути интервју са Станојевићем, Програма за дијаспору РТС-а у трајању од 26 минута подигнут је на Ју тјуб каналу Канцеларије.По правилу службе?- Петицију против свештеника Пантелејмона сам проследила у МСП на основу овлашћења и обавезе о међусобној сарадњи и обавештавању државних органа и служби. Нисам укључена у некакву клеветничку кампању, нити опструишем цркву. Све информације које стигну на адресу [email protected] преносимо на сајту Канцеларије у циљу афирмације дијаспоре у матици - навела је мр Николина Милатовић Поповић у писаној изјави.НЕМАР У ПАРЛАМЕНТУ!Станојевић истиче да су делегати дијаспорског парламента незадовољнии третманом у Одбору за дијаспору Скупштине Србије.-Тај Одбор на седнице не позива делегате нити нас обаве{тава о свом раду. Примио сам неколико делегатских предлога да упутимо протест Скупштини Србије и од посланика тражимо објашњење - каже Станојевић.Александар Чотрић, председник Одбора за дијаспору, каже да на свакој седници присуствују и представници из дијаспоре у зависности од дневног реда.Кошарић АлександарИзвор: Дневник Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 Удба нам је судба... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Октобар 10, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 Шта је ту на ствари? Човјек је на крај свијета и опет...аман, Срби...докле више...Њих пар стотина тамо, најдаље што се може бити и ...посвађали се...добар је Господ што нас држи на овоме свијету... vesko3 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 Па писали неки петицију против калуђера Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 10, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 Пантелејмон је краљ.. а ова удбашка деца...уместо да се баве дипломатијом...петљају се у послове који их се нетичу... Баба, verum est in beer and vesko3 је реаговао/ла на ово 3 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 10, 2013 Гости Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 Imao sam priliku da upoznam jednu ženu iz mog mesta, slučajno pre neku godinu posle liturgije. Selismo u salu , na prvi pogled izledala mi zaista verujuća i tako to... ka sve je bilo super dok nisam pitao o o.Pantelejmonu. Kad krenula paljba , kao nikad u crkvi nisu bili crnci od dolaska Pantelejnona, kakav on - on ne brine o nama, samo brne o crncima, ide tamo da ih krštava, sakuplja ih sa sve strane, zbog crnaca slabije idem u našu crkvu.... Eto, jel vidite šta bi moglo da bude, koji razlog....ljubomorni ljudi na misiju, pa ko im kriv kad Srbin neće u crkvu. Ђуро Станивук, feeble, Raymond Red Reddington and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 10, 2013 Гости Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 I koliko sam shvatio , kao i svuda udijaspori (Amerika, Australija i Kanada), glavni problem su starosedeoci - prvi dijasporci , oni prave taj problem dok ovi koji su pridošli od proteklog rata pa do danas - ne prave taj problem nacionalizma i tako to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 10, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 Imao sam priliku da upoznam jednu ženu iz mog mesta, slučajno pre neku godinu posle liturgije. Selismo u salu , na prvi pogled izledala mi zaista verujuća i tako to... ka sve je bilo super dok nisam pitao o o.Pantelejmonu. Kad krenula paljba , kao nikad u crkvi nisu bili crnci od dolaska Pantelejnona, kakav on - on ne brine o nama, samo brne o crncima, ide tamo da ih krštava, sakuplja ih sa sve strane, bbog crnaca slabije idem u našu crkvu.... Eto, jel vidite šta bi moglo da bude, koji razlog....ljubomorni ljudi na misiju, pa ko im kriv kad Srbin neće u crkvu. Знам и ја из прве до друге руке ..за мисионарење.. Пантелејмон је опоравио нашу Цркву тамо..и коначно је пуна... Баба and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 10, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 To je hula na Bozije stvaranje, u narodu poznato kao rasizam. Милан Ракић and antics је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 10, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 Crni Srbi verum est in beer, DYNABLASTER and Deki992 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 10, 2013 Гости Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 (измењено) @, a za ovo što sam napisao - jel ima nečega što je istinito? To pitam zbog ove žene što mi napriča sve i svašta... Да би био јасан...не мислим око мисије, то ми познато него око овога што се србенде буне што црнци улазе у српску цркву...на те ствари мислим, те питам. Измењено Октобар 10, 2013 од Martirije објаснио и допунио питањце :) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 10, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 @, a za ovo što sam napisao - jel ima nečega što je istinito? To pitam zbog ove žene što mi napriča sve i svašta... Човек мисионари, скупља помоћ..прави школе... долази доста африканаца у Цркву...масовно се крштавају... Баба је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 Imao sam priliku da upoznam jednu ženu iz mog mesta, slučajno pre neku godinu posle liturgije. Selismo u salu , na prvi pogled izledala mi zaista verujuća i tako to... ka sve je bilo super dok nisam pitao o o.Pantelejmonu. Kad krenula paljba , kao nikad u crkvi nisu bili crnci od dolaska Pantelejnona, kakav on - on ne brine o nama, samo brne o crncima, ide tamo da ih krštava, sakuplja ih sa sve strane, zbog crnaca slabije idem u našu crkvu.... Eto, jel vidite šta bi moglo da bude, koji razlog....ljubomorni ljudi na misiju, pa ko im kriv kad Srbin neće u crkvu. Ма то је оно просто проширена памет... али овде је у питању сад нешто друго, није тешко попу наћи ману, рецимо доводи чамуге на литургију, као да они нису људи и као да Црква није и за њих...мислим, ал ајде... и онда кад на то наките још по нешто па измисле додају одузму од љуцких особина попа и тако то испадне и поп Пантелија црнац који се купа у избељивачу да би се лажно представљао као Србаљ... Међутим некоме се од "службеника" из неког разлога поп није допо а вероватно је тај нека мутљавина па му смета што није и поп таки и онда ајде да га макнемо и доведемо попа који ће да жмури док ми радимо марифетлуке...отприлике је то то... Е сад ко су ти службеници и чије су службе службеници то је друго питање а и мало шире... Raymond Red Reddington, Ђуро Станивук, DYNABLASTER and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 10, 2013 Гости Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 @, а таман сам појаснио питањце, нисам јасно написао када си ми ово одговорио хехехе погледај горе што сам допунио али хвала ти на овом одговору, то ми познато и слава Богу на свему овоме што о.Пантелејмон чини! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 10, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2013 @, а таман сам појаснио питањце, нисам јасно написао када си ми ово одговорио хехехе погледај горе што сам допунио али хвала ти на овом одговору, то ми познато и слава Богу на свему овоме што о.Пантелејмон чини! То нисам чуо...да се верни Срби буне, бар они који долазе на Литургију... било је на почетку гураво док није увео реда...али то када је тек дошао доле... а имам редован апдејт.... Јанко је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука