Jump to content

Proslava u Nišu Milanskog edikta. Onako.

Оцени ову тему

Препоручена порука

Čini mi se da je ovo moglo mnogo bolje. 

Ali u redu. To je totalno u našem fazonu. I kad su preneli mošti Sv.Nikolaja bilo je par iljada ljudi. 

I za druge značajne stvari iz života SPC, ljudi čini se ne shvate odmah koliko je potrebno molitveno biti sabran, poput Liturgije.

Iz moje parohije nije se moglo da se skupi za pola autobusa. 

Iz drugih parohija su neki naplaćivali, a drugi nisu. 

............

Meni malo bedak jer su bili ovi patrijarsi svetski, pa videli da nismo baš...

Čini mi se da smo ko ljudi pozvali papu Franju, da bi bilo mnogo više ljude. Garantujem bar 500.000 ljudi od čega 100.000 rimokatolika, i to bi onda bio pravi Milanski edikt. 

Ali dobro... 

Em što bi se zaradilo para, em što bi bilo baš hrišćanski. Mogao je taj skup da ima Vaseljenski značaj, a ovako je ipak samo ostao regionalan. 

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Gde su ostali patrijarsi Rumunski, Bugarski, Gruzijski da ne pricam da su katolici i anglikanci poslali nekakve zamenike?

Vidim da je diplomu dobio i predstavnik Malteskih vitezova kao i NVO poslenik Boris Vukobrat?

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Dobro, to su neke unutarcrkvene stvari oko kojih se ne bih bakćao. Nešto i nije na korist da se zna. Bar ne većini.

Imali su toliko puno vremena da se pripreme, a svelo se da parohije par nedelja pre proslave dobiju direktivu da šalju autobuse. Pa više bi skupili ovi naši politički lideri, samo da se pojave onako na ulici i pozovu. 

Šta se to dešava? Letargija?

Iskušenje?

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

kako misliš skromno ?  

Прво,Часна Трпеза је требала да буде са много,много богатије и лепше украшена.Где су две велике Иконе Христа и Богородице? Где је цвеће'?Све је било скромно.

Друго,мислим да ордени нису требали да се деле после Литургије,то је већ ствар канцеларије,мало интимније атмосфере.Требала су деца у народној ношњи да понесу по букет цвећа,да на језику госта заблагодаре за Свету Литургију.Могло је то много,много боље да се спреми али....наш стари проблем...јел треба помоћ? не,не...можемо сами...па ето...али зато,осећам даће у Подгорици бити одлично :)

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Slazem se da je to moglo biti daleko lepse i uigranije,ali sta da se radi. 

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Молим без цинизма.Била сам само практична :) Иначе сам као и сви,наравно,одушевљена самим догађајем.Дуго ћемо памтити све ово.

:)

hvala na sažetom odgovoru 

shvatila sam šta si mislila kad si rekla skromno :)

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...