Гости Guest Написано Октобар 5, 2013 Гости Пријави Подели Написано Октобар 5, 2013 @@Банатски деран, Negde u jednoj temi sam napisao u vezi ruke Svetog Save, zvanično SPC nije oko toga ništa nije zvanično objavila, verovatno imaju razloga zašto ali znam za ovo što sam lično slušao monaha iz Mileševe koji je pričao o moštima. Ruka - mošti mnaastira Mileševa bila je tajna do pre neku godinu. O ovim moštima nedostaje jedan prst koja je najverovatnije i otkrila tajnu nepoznatog svetitelja. Pre nekih desetak godina (moguće i manje) dolazila je grupa hodočasnika iz Bugarske, iz Trnova. Sa sobom poneli su prst Svetog Save (inače prilikom prenesa moštiju Sv.Save iz Trnova , jedna prst Svetog Save su ostavili Bugarskoj crkvi) i kada su došli u Mileševu reki su šta su sa sobom poneli. Onda rekao mi ovaj monah , arhimandrit Nektarije, do tad nije bilo poznato da u Bugarskoj postoji prst Sv.Save i došlo im do ideje da uporede taj prst sa ostatkom ruke. Kada sau uporedili ispostavilo se da je baš taj prst koji nedostaje od ove Mileševske ruke, u potpunosti se uklopio i na taj način su utvrdili da je Mileševska tajnovita ruka zapravo najverovatnije ruka Svetoga Save. To je to što sam LIČNO čuo iz usta arhimandrita Nektarija. Јанко and Банатски деран је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 5, 2013 Гости Пријави Подели Написано Октобар 5, 2013 https://www.pouke.org/forum/page/index.html/_/-/1346435955/%D1%80%D1%83%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B3-%D1%98%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%99%D0%B0-%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D1%87%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B3-%D0%BA%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B0-r2504 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Банатски деран Написано Октобар 5, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2013 Хвала Мартирије на одговору! Стварно би Синод могао и овоме да дискутује мало,највероватније имамо део моштију Св.Саве а верујем да већина верника па можда и свештенства ни не зна за то. Колико би само верника било свакога дана у Храму Св.Саве да се зна да се тамо налази ова реликвија. Равно,нигде брда све је равно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 5, 2013 Гости Пријави Подели Написано Октобар 5, 2013 @@Банатски деран, Богу хвала... и ја сам за то, барем данас постоје разне технике (ДНК) за откривање те би било добро да СПЦ одради то и да објави. Банатски деран је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Љиљана Написано Октобар 5, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2013 Да нам Бог да снаге и разума. Сусрет са Светињом велика је одговорност и велика част Љиљана nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука