Jump to content

Krstenjem otvorena vrata Carstva Bozjeg

Препоручена порука

Као што рекох,...довољно је да је постојао један једини човек који није у току свог живота чуо за Христа, а да је Хришћанство постојало, и да питање губитка његовог, па и спасења свих будућих који можда из неког разлога заиста неће чути за Христа, буде крајње упитно...пре неколико дана сам гледао емисију о једном племену у Амазонији које тек пре неколико месеци први пут ступило у контакт са спољним светом.  Спољни свет га је открио захваљујући крчењу прашума. Колико је људи у том племену умрло до тог тренутка у периоду 2000-е годишњег постојања Хришћанства за које они нису ни чули? На стотине, стотине и стотине...чисто сумњам да су сви они у паклу. 

Што се тиче оних који чују, имају прилике да виде, спознају и окусе, али не желе или свесно одбаце...за њих могу да претпоставим, али...молим се да буду спасени.

Од куд ти знаш ко је чуо за Христа, а ко није? Да ти можда анђео Господњи не јавља директно гдје је и ко још остао да незна за Христа? Ђаво је чуо и видио и зна да има Христос, али му то ништа не вреди.

Збачен је са небеса зато што је умислио да Бог и већи од Бога.

Онај ко много умује мимо светоотачког учења близу је да пропадне. То што ти радиш је класично богохулство, ако се не отрезниш тешко се теби.

Подели на овим сајтовима

Од куд ти знаш ко је чуо за Христа, а ко није? Да ти можда анђео Господњи не јавља директно гдје је и ко још остао да незна за Христа? Ђаво је чуо и видио и зна да има Христос, али му то ништа не вреди.

Онај ко много умује мимо светоотачког учења близу је да пропадне. То што ти радиш је класично богохулство, ако се не отрезниш тешко се теби.

Мирољубе?

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Нисам ни рекао да сам у праву, нити сам релативизовао неопходност спасења у "једној, светој, саборној и апостолској Цркви" већ да је то мој став по питању упокојених људи који заиста нису имали прилике ни да чују за Христа...а таквих је небројено много и то иоле образовани људи знају...а ако ћу због тог става, по твом мишљењу и преком суду, да одем у пакао, онда мени заиста нема спасења...како ли ћеш тек ти да прођеш тако мрачан, острашћен и склон олаком осуђивању и брзопотезном слању у пакао сваког оног ко ти се учини "недовољно православним"? 

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Нисам сигуран да ли си бивши Јеховин сведок, или си будући муслиман. 

Значи да си несигуран и да ниси прозорљив!

А ја верујем овако од кад сам проходао:

Подели на овим сајтовима

Нисам ни рекао да сам у праву, нити сам релативизовао неопходност спасења у "једној, светој, саборној и апостолској Цркви" већ да је то мој став по питању упокојених људи који заиста нису имали прилике ни да чују за Христа...а таквих је небројено много и то иоле образовани људи знају...а ако ћу због тог става, по твом мишљењу и преком суду, да одем у пакао, онда мени заиста нема спасења...како ли ћеш тек ти да прођеш тако мрачан, острашћен и склон олаком осуђивању и брзопозтезном слању у пакао сваког оног ко ти се учини "недовољно православан"? 

Твој став је веома опасан, не желим ти лоше, не узносим се над тобом, пријатељски износим моје виђење које није апсолутно, јер је Господ тај који је апсолутан. Њему ћемо ми сви да погнемо главу прије или касније. И ти си као и ја Његов слуга, хтео то или не. Одприлике ми је јасно како ти схваташ ствари, али ми је и јасно да ако тако будеш гурао нећеш моћи дуго, јер је то тешко.

Треба да узмемо Јарам Христов, јер је он лак. Све остало је тешко и компликовано.

Тражити Богу или Цркви замерку није добро!

Праштај мени грешном. Боље је рећи у очи него иза леђа. Хвала и теби што си изнео твоје протумишљење. Није фарисејски. Поздрављам.

Подели на овим сајтовима

Твој став је веома опасан, не желим ти лоше, не узносим се над тобом, пријатељски износим моје виђење које није апсолутно, јер је Господ тај који је апсолутан. Њему ћемо ми сви да погнемо главу прије или касније. И ти си као и ја Његов слуга, хтео то или не. Одприлике ми је јасно како ти схваташ ствари, али ми је и јасно да ако тако будеш гурао нећеш моћи дуго, јер је то тешко.

Треба да узмемо Јарам Христов, јер је он лак. Све остало је тешко и компликовано.

Тражити Богу или Цркви замерку није добро!

Праштај мени грешном. Боље је рећи у очи него иза леђа. Хвала и теби што си изнео твоје протумишљење. Није фарисејски. Поздрављам.

Сматрам да је мој став у вези са овим проблемом далеко од опасног. Поздрав и теби.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Сматрам да је мој став у вези са овим проблемом далеко од опасног. Поздрав и теби.

Дај Боже да се Срби Сложе.... Жив и здрав био! Господу се помолимо, време је !

Подели на овим сајтовима

Не знам одакле ти ауторитет да ми препоручујеш (или преписујеш) пост? Ко си ти, извини?

Шта се деси кад неко пости три дана?

Vidis brate da u poslednje vreme ima dosta cyber duhovnika i svetitelja koji imaju ima hriscano-o-metar da odrede koliko si hriscanin i koliko trebada postis.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Шта треба да се ради ако нема свештеника, а дете је врло болесно?

У тако озбиљном случају Црква дозвољава да сваки хришћанин, или хришћанка могу извршити крштење у најкраћем облику, тј. погружавањем детета у воду и изговарањем: „Крштава се слуга Божји (име) у име Оца, и Сина, и Светога Духа; Амин." Ако дете преживи, свештеник ће допунити крштење и извршити свету тајну миропомазања.

http://www.rastko.rs/svecovek/duhovnost/vlnikolaj/vnikolaj-katihizis.html

Предлажем ти добронамерно да проучиш овај катихизис и да се држиш њега. Како Бог дела то није наше да се ми мешамо. Може да добијемо "по носу", ако турамо "нос" тамо где нам није место.

ja preporucujm tebi stevo da mi das citat gde sam protivan Crkvenom pravoslavnom ucenju na ovoj temi!

za formulu Krstenja u nuždi sam ja prvi spomenuo. I vrlo je bitno za temu.

Dakle stevo gde sam protivan. ? osim citata svetih otaca nisi se bavio ovom temom nego nama.

Ovo sto ti pisem je bez trunke meni svesnog zla ali ma malo i vredja , jer sam ti rekao da mi nadješ citat gde sam bio protivan ucenju.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Razmisljam o otvorenim Dverima  Carstva Bozjeg koje je otvorio nama Krstenjem i darom pecata Svetog Duha kao Utesitelja (kvalitet i pomoc) i vecno neprekidan njegov poziv koji nece nikada zatvoriti ni za koga ta ista vrata.

- НИЈЕ ИСТИНА ДА НЕЋЕ НИКАДА ЗАТВОРИТИ - ПИТАЈ НЕКОГ ТЕОЛОГА ВЕЗАНО ЗА ТО АКО ТЕ ИНТЕРЕСУЈЕ АКО НЕ МОГУ ТИ ЈА НАПИСАТИ НЕШТО О ТОМЕ, ДА НЕ ИСПАДНЕ ДА САМ ТИ ЈА ДУХОВНИК

Ja recimo mislim da se mozda mozda moze covek Spasiti Njegovom Voljom i onda ako sam taj cin svete Tajne Hristove i nije ucinjen u Crkvi.

- Е ВИДИШ ОВО ЈЕ ВЕЋ ОПАСНО! КО СЕ МОЛИ ГОСПОДУ НА ЗДРАВ НАЧИН ОН КАЖЕ: "НЕКА БУДЕ ВОЉА ТВОЈА". ТИ РЕЦИМО МИСЛИШ ДА СЕ МОЖЕШ СПАСТИ СВОЈОМ ВОЉОМ ИЛИ МИСЛИШ ДА СЕ МОЖЕШ И СВОЈОМ И БОЖЈОМ?

No dobro ja bi voleo sad da isprobamo moju misao i da zajednicki dodjemo do Cilja.

- ДАЉЕ ТИ БИ У ТУ ТВОЈУ МИСАО ДА УВЕДЕШ И ДРУГЕ И ДА ЗАЈЕДНИЧКИ ПОВЕДЕШ И ОСТАЛЕ У ТОМ ПОГРЕШНОМ ПРАВЦУ.

Cilj je Carstvo Nebesko a pitanje moje je sledece da li covek moze da se spasi i van Crkve ali izuzetnim Bogougodnim zivotom?

- ТИ МИСЛИШ ДА ЈЕ ТАЈ ТВОЈ ПУТ ОНАЈ КОЈИ ВОДИ У ЦАРСТВО НЕБЕСКО И ПИТАШ СЕ ДА ЛИ МОЖЕ ДА ОПШТИШ СА ГОСПОДОМ, А ДА МУ НЕ ИДЕШ У КУЋУ (ЧИТАЈ ЦРКВУ). ТИ БИ ОНАКО ДА МУ СА УЛИЦЕ ДОВИКУЈЕШ ПА АКО ТЕ ЧУЈЕ, ДА ГА НЕШТО ПИТАШ И ТО СМАТРАШ ИЗУЗЕТНО, ПОШТО ТИ НИЈЕ ИНТЕРЕСАНТНО, ДА КАО И СВИ ОСТАЛИ КОЈИ СУ ГЛАВЕ ПРИКЛОНИЛИ ГОСПОДУ ИДЕШ У КУЋУ.

Hristove Tajne bi onda po ovome mom izgledale kao pomoc u nalazenju jednog jedinog cilja a to je Carstvo.

ПОШТО СИ НА УЛИЦИ, А НЕ У КУЋИ (ЦРКВИ) ТИ БИ ДА ГОСПОД ЈЕР СИ ТИ ИЗУЗЕТАН ИЗНЕСЕ ПРЕСТО НА УЛИЦУ, ПА ДА ТЕ ТАМО ПРИЧЕСТИ, ДА ТО НИКО НЕ ВИДИ ОД ОНИХ КОЈИ СУ КОД ЊЕГА ЗА ТРПЕЗОМ У КУЋИ!

Nemojte da me kritikujete niti da se mnome opominjete vec zapisite vasa razmisljanja i iskustva.

ОПРОСТИ, АЛИ НЕМОЈ ОВО ДА СХВАТИШ КАО КРИТИКУ, НЕГО КАО ДОБРУ НАМЕРУ.

У СВАКОМ СЛУЧАЈУ СЕ ПОСАВЕТУЈ СА НЕКИМ СТАРИЈИМ ИСКУСНИМ ДУХОВНИКОМ, А АКО БАШ ХОЋЕШ УРАДИ ПО СВОЈОЈ ВОЉИ, МАДА БИ БИЛО БОЉЕ ДА БУДЕ ПО БОЖЈОЈ ВОЉИ.

Опростите на великим словима, она су да би се одвојили текстови.

Подели на овим сајтовима

- НИЈЕ ИСТИНА ДА НЕЋЕ НИКАДА ЗАТВОРИТИ - ПИТАЈ НЕКОГ ТЕОЛОГА ВЕЗАНО ЗА ТО АКО ТЕ ИНТЕРЕСУЈЕ АКО НЕ МОГУ ТИ ЈА НАПИСАТИ НЕШТО О ТОМЕ, ДА НЕ ИСПАДНЕ ДА САМ ТИ ЈА ДУХОВНИК

Istina je da Hristos ,  nikad neće zatvoriti priziv i vrata Carstva Božjeg  istina je da čovek može ta vrata da zatvori sebi samom po svojoj volji. Ne znam kako ti čitaš ali čitaš nas potpuno neverovatno. Stojim iza mojih reči koje si podebljao.

Ovo ostalo nisam vise ni imao volje pročitati. Oprosti probaj da udješ u duh teme niko ovde nije ni pomišljao da govori o inovernima i jereticima a kamoli da JA nekog povučem pitanjima koje svaki Hrišćanin ima u toku života.

Dakle vrlo sam jasan , ja postavljam pitanja koja se dešavaju Hrišćanima u praksi na pravoslavnom sajtu gde se nalaze vrsni teolozi i duhovnici , oci......

Vidiš li ti sada da sam postavio temu u pravoslavlju za početnike i nisam suprotan Crkvenom učenju čak naprotiv mislim da bi ti učeniji ljudi bez ikakvih citata mogli da pomognu, ono što ja ne znam. (ako baš neko želi da ima reč o meni)

(pročitaču ipak do kraja šta si podebebljavao)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Na početku teme sam napisao da ne želim da se neko bavi sa mnom nego da, da doprinos temi. Pa sam to posle toga poželeo da se niko ni ne bavi učesnicima na ovoj temi ......

Пошто је ово тема за почетнике, а ја сам сам почетник у разумевању Домостроја Божјег Спасења сматрао сам да ти могу као почетник рећи о ономе што из мог угла видим, боље речено оно што сам прочитао да учи Једина Света Саборна и Апостолска Православна Црква.. Наравно да нисам калибар који ти може бити ауторитет пошто сам и сам на почетку.

Ако ти дух којим ти се обраћам није по вољи, ти ако ти је по твојој вољи тражи дух који ти одговара, а ако ти није по твојој вољи ти немој да тражиш. А опет ја би ако смем да се изјасним да не буде по ничијој вољи осим Господње.

У сваком случају мислим из мог угла да сам у сваком случају Богу Хвала и ако је то у очима Господњим заиста тако како ја мислим да јесте допринео теми, да бар неко не залута тим путем којим ти позиваш групу да иде твојим путем који је по твојој вољи.

А опет ја нисам ништа рекао, него сам само навео оно што учи православна црква, премда су неки више волели да ја кажем нешто своје, а ја сматрајући да немам ништа своје ипак сам се колико је било у мојој могућности и маленкости држао цитирања учења Православне Цркве. Ако сам нешто рекао од мене самога, а да то није по Вољи Божјој да ми Господ опрости, јер ми то није била намера.

Ако овај форум има православне духовнике, ред је био да те упозоре да твоје духовне небулозе, које ми сви имамо неко мање, а неко више могу да штетно делују на размишљање других који још нису духовно узрасли да могу да примете шта је Дух Православни, а шта дух неправославни и да изнесу Православни став по питању Светих Тајни, онако како учи Православна црква.

Не треба да се бринемо шта људи мисле о нама, него шта Господ мисли о нама, то је важно!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...