Милан Ракић Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Док сам радио, пракса у мојој ескадрили је била да ми који имамо проблем са вишком телесне масе, на отприлике два месеца пред редовни годишњи преглед, спроводимо тзв. Аткинсонову дијету... Сви знате шта је то, да не описујем... Углавном, она је давала резултате и прегледи су се "пролазили к`о `ладна вода". Доктор Суљо (др Сулејман Чолак, тада начелник спортске медицине на Ваздухопловно медицинском Институту-од њега смо највише зазирали, када нас мери и "тера" да трчимо тзв. "осмице", радимо згибове, скачемо у даљ, итд...), није имао замерки.... Али! Након тога, повратком у свакодневни живот и дотадашњи начин исхране, килограми су се враћали, а по оном добро знаном и помињаном "јо-јо" ефекту. Као што је Звонко негде напред у овој теми рекао, требало је променити себе и своје навике, а не зазирати од прегледа и евентуалне забране летења на три месеца, а која је опет "вукла" са собом и мању плату (нема летачког додатка)... Даље, према Правилнику о исхрани (у војсци све постоји ), тзв. летачки доручак је био обавезан! Њега су прописали нутриционисти и тачно је избалансиран са најоптималнијим односом свих потребних твари које су битне за функционисање ораганизма... Велика већина колега и ја смо, ипак више "волели" да те своје бонове за исхрану, "утопимо" у кантини на Војној академији, а једно време у Вртларској у Земуну је била и војна самопослуга... Ако вам кажем да тај бон данас вреди око 700 динара (за наставнике летења и надзвучну авијацију дупло више), није тешко израчунати да је избегавање исхране у летачком ресторану на аеродрому, те "арчење" бонова по кантинама, доносили "додатак" на плату од око 15-ак хиљада динара (22/3 радна дана-викенди су "морали" да се врате, пута цена бона и ето 15000 динара). А за те паре, у кантини се куповало махом сувомеснато и сиреви, грицкалице и слаткиши... Све оно што гоји И онда, увече мало седнеш да погледаш ТВ, а пун фрижидер свакојаке чревоугодне хране, па понеко пиво ил` ракија... А кад доже опет пред прегледе, ајмо опет "Аткинсона", е да би заварали ВМИ, а тиме и себе... Дакле, треба комплетна промена навика, а ја нисам имао воље и снаге за то... Нисам ни размишљао о томе... Е кад сам отишао у мировину, решим ја "као" да смршам... Одем на ВМА и за два дана, обавим комплетан скрининг организма (интерниста, кардиолог, гастро, лабораторија, хирургија, ендокринологија,...). Са свим тим резултатима, који су били одлични, сем чињенице да имам вишак телесне масе, "завршим" на Институту за хигијену исхране ВМА, где ми је доктор, након анализе резултата, препоручио нов режим исхране и живота... Дакле, дијета, која успут уопште није била "страшна"-све се јело, чак и хлеб, а недељом је могло нешто и да се попије + физичка активност. На крају трећег месеца, током којих сам се мање више придржавао правила (дакле, ипак нисам био доследан), скинуо сам 12 кг. Иначе, након првог месеца је отишло 6, па после 4 и онда две киле... Е онда сам нашао изговор, те зима, ко ће сад трчкарати около, те почеле славе, те ово-оно и нажалост ја сам престао са тиме и опет се нагојио... Дакле, прочитајте оно што је Звонко написао. Ја сам решио, да од Госпојине кренем, па ћу вас известити, ако вас интересује, како ми иде Поздрав и простите ако сам сморио! Срђан Шијакињић, Deki992, Grizzly Adams and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Код народа који нису заборавили своју традиционалну медецину постоји један метод 4 чаше воде на таште. Али није то тек тако има тачано упутство. Вако се то ради: Дакле чим устанеш 4 чаше воде на таште, онда 40 минута ништа не једеш нит пијеш. Потом доручкујеш и попијеш уобичајено кафу( сем ако је не пијеш 2 сата) . Затим 2 сата потом ништа не пијеш, ништа не једеш, после како ти је воља. Тако 40 дана и цео организам ће да биде детоксиран. Е сад неки веле да скину и који килограм, хехехе... Ово је фор фри данлоад Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Cuo sam pricu od onih sto su vojsku sluzili u 64 padobranskoj da svakim skokom iz aviona izgube 1,5 kilograma. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 64 padobranskoj da svakim skokom iz aviona izgube 1,5 kilograma. 63-ћој ... Али то је течност само... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Најбољи режим исхране, по мени, је систем варијације угљених хидрата..поуздано даје ефекте, једино што уколико не идеш у теретану ризикујеш да комшије помисле да си оболио од нечег (ако само трчиш). Наравно, потребна је гвоздена воља...Ја сам својевремено скинуо око 20 кг и добрано се нагрувао, али је скупо...Сада набијам трбушњак (немам пара, а и воља више није гвоздена) Ево, па нека гугла ко хоће: low carbohydrate diet Наравно, оправдано пали и дијета "у Аушвицу није било дебелих", али се не препоручује... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Најболје је не мислити на килажу. ако ипак мислите, једите све нормално и послије 18 сати ништа не јести, навече удатити ову вежбу и после попити лимунаду, добро се спава, јача се мишићна маса, а после можете наставити метаније по жељи... http://www.youtube.com/watch?v=360MEICnv8c Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Има још једна инстант дијета, коју сам сама, испробала, док сам била млада мама. а то је диета са варивом од купуса, једе се купус један тједан, смрштат ћете сигурно 6-7 кила, ако је се будете држали, и киле с ене враћају, барем се мени нису. то вариво је препуно, са негативним калоријама, дакле организам треба пуно више енергије да га свари, него што је калоријска вредност варива, у преводу, што више га једете више мршавите. nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Kupus u kom obliku? mislim kuvani,sirovi,kiseli... Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Kupus u kom obliku? Sa slaninom. Баба, Deki992 and nana је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Сирови, динста се на доста капуле, стави се и бијели лук, першун, ма све по желји са негативним калоријама, можешп скувати за пар дана., чим нашђем на нету, залјепит ћу, да не пишем по данима. први дан, се једе вариво, са пуно, чаја за одвајанје, други дан, мислим да су дозволјене банане, па онда, трећи, мало куване говедине,..итд... поанта је чим више тога варива... ма линија је ка из бајке, ако се тога придржавате.. nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Sa slaninom. а то је кад се смршави бела сланина, са мајонезом, специалитета врхунска... плус бијели лук... nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 radim 4 vežbe u krug,sad ne znam da li je to taj kros fit Pitam te posto hocu malo i ja da promenim sistem treniranja,dosadilo mi ovo klasicno bilderisanje. To sto ti radis je neki skraceni kros fit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Купус дијета је одлична. Што скинеш не враћа се гооодинама. За запослене је лакше да скувају укупну количину и замрзну је у пакетићима за по један оброк. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 14, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Дакле чим устанеш 4 чаше воде на таште И таште ти више не спремају и не постављају да једеш. Добра дијета Crveni Baron, Баба and nana је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 14, 2013 Гости Пријави Подели Написано Септембар 14, 2013 Pa kako je doslo onda do gojenja? Време за компујтером... помало газирано... е, редовно радим на косој греди али некако не вреди. А шта је са оним да се не једе после 18:00? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука