Jump to content

МОТИВИ ПРАВОСЛАВЉА ~ колекција Долче и Габана за Јесен 2013

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

A sta mislite o ovome?

Bolest je u pitanju, na zalost, poodmak`o stadijum... a ovaj nesrecnik, ocigledno, nije ni svestan toga...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Sa druge strane gledano, puno ljudi moze da se zainteresuje za pravoslavlje upravo zbog ovih odevnih predmeta.. a i ne mora da znaci da postoji namerna sprdnja, ljude privuce nesto, zbog estetike ili mistike... bili oni gej ili sa Barbadosa... Barbadoshani i Barbadoshanke :), moz' i gresim, prostite...

Подели на овим сајтовима

Православље дошло "у моду".  :D

П.С. Јако, јако неукусно. Дјелује као провокација, а то што је светогрђе, то је посебна прича. 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Sto se tice D&G svakom normalnom coveku je jasno da tu nesto ne stima... ne ide brate nikako ne ide. Kao da su skinuli freske sa zidova hrama i okacili ih na ljude tj. zene. Jasno je da im tu nije mesto. A ovi ostali likovi kuku i lele...

Kako su velicanstvena dela Tvoja Gospode sve si premudroscu stvorio.

Подели на овим сајтовима

Искрен да будем,мени ова колекција Д&Г не изгледа баш тако богохулно...чак ми се чини да су креације прилично пристојне,довољно дугачке и некако смерне ,ко да знају чије ликове носе на себи...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Sa druge strane gledano, puno ljudi moze da se zainteresuje za pravoslavlje upravo zbog ovih odevnih predmeta.. a i ne mora da znaci da postoji namerna sprdnja, ljude privuce nesto, zbog estetike ili mistike... bili oni gej ili sa Barbadosa... Barbadoshani i Barbadoshanke :), moz' i gresim, prostite...

Na odeci velikoshimnika nema simbola za muski i zenski pol. Obratite paznju i na tekst (moje znaje ruskog je skormno al mislim da su se poigrali i sa tekstom)

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Знате шта...ово  је одлично. Многи ће на несвесном нивоу бити привучени православљу када се нађу на правом месту јер ће им ликовни језик, језик симбола бити близак  овим путем. Савремени човек нема времена да чита нити прерађује информације, углавном упија ставове путем слика у пролазу. 

Ја на ово гледам као на позитивно дешавање, мисионарење макар и ненамерно. Лепота наших светаца  заиста превазилази модни еготрип, хаљине и све је урађено са мером и укусом и верујем да је управо људима који се баве модом најпотребнији додир са православљем.

Нека то онда буде језиком који схватају, начином који им је близак.

Чак и опонашање показује заправо потајну жељу за припадањем. 

Одличан начин да се запад подсети истине...

Оно што може бити опасно, то је мењање поруке, ту већ треба реаговати исправком, указивањем....што је опет добро јер ће довести до тога да макар једна особа помисли на Бога.

Као нпр. лажне бројанице које су огле да се купе у Њујоркеру прошле сезоне.  Прво ме нервирало, после помислим, ако видеће праве у цркви и пожелеће да их купи јер су праве...

Подели на овим сајтовима

П.С. Ја понекад у цркви видим жене које носе мараме са ликом свеца. 

Господ није формалиста, само треба да га волимо, а он ће наћи начина да дотакне и срца оних који га не виде...

Подели на овим сајтовима

Ljudi rade da zarade. Rusi su puni k'o brod, Dolce & Gabana promucurni, napravili kolekciju zbog kinte ... Sve regularno.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...