Jump to content

Зилоти

Оцени ову тему

Препоручена порука

Брате ово је мисионарски форум и долазе разни људи да читају и да се информишу.Па реко можда ове људе неко озбиљно и схвати па да кажем и разлог зашто им не веровати.Ово што сам написао није осуда.Где си ти овде видео осуду.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

каква је ово глупост леле мајке. управо се ради о томе да ли сваки од нас има љубави или опрост према ближњем и до 7 пута 70, па до плус бесконачно, јер тако ће нам се и судити, каквим судом судимо.

...

Брате Медо, мењаш причу, ваљда да би испао паметан. Понављам још једном: ми требамо и морамо да опростим ближњем до плус бесконачно али нико не може у име Цркве Христове да опрашта папину хулу на Духа Христовог. Наравно да папа може да се одрекне своје годости, непогрешивости, лукавства, властољубља... и да се као митар горко покаје за своја злочинства. Дај Боже! Немој да ми подмећеш да ову могућност одричем.

нисам ја ни реко да неко од нас у име Цркве треба да опрашта. оне које је зато Бог благословио Духом својим су ту за то. ти и ја се не разумемо, а они су далеко од нас у ПОЗНАЊУ, не знању, па им не иде тако лако због погубне воље оних наспрам њих.

Цитат
  Цитат

како ти врло згодно замениш тезу кад ти не иде, па где прођеш... што јел фали бити човеку човек, а не вук. па и на самрти човеку непокајаном да се покаже љубав и утеха, можда ће се спасити управо твојим молитвама после смрти.

Не мењам ти ја тезе но Боговек Христос Који каже:

"Љуби Господа Бога својега свим срцем својим, и свом душом својом, и свим умом својим. Ово је прва и највећа заповијест.А друга је као и ова: Љуби ближњега свога као самога себе."

Дакле, љубав према Богу изнад љубави ка човеку, епископу, калуђеру, теологу, папи.... Данашња новотеолошка прича је обрнула ствари па проповеда љубав ка човеку изнад љубав ка Богу. Зато данас многе више боли ругање +Игњатију, +Атанасију, +Григорију него ли папино ругање Богочовеку Христу и божанству Његовом. Зато се данас новотеолошка љубав најбоље огледа у љубави ка зилотима, ревнитељима и свима онима који се дотакну новотеолошких божанстава тј. теолога и епископа.

Ето, брате Медо, као што тебе боли када неко хули на +Атанасија мене тако исто боли када папа хули на Богочовека Христа. Толико о нашим љубавима ка ближњем.

не поричем Истину. али то нам није изговор, да ми неуки и неутврђени испитујемо волшебно миг или реч неког ко стоји на планини, а још их ни не познајемо. то је као кад би неки некрштени причао о Светом Писму, а чуо од неког другог. не иде. ако причамо конкретно, онда ругање епископу је ругање Христосу, који га је ту поставио и маловерје да би га Господ спречио једним трзајем прста да буде на позицији којој јесте, ако би то било у супротности свему што Црква представља. нема тог који није одлучен или разлучен, а да је чинио зла.

у реду је да те боли, и мене боли, ал то не значи да треба уво да му одсечеш. већ да понављаш молитву у себи за својег ближњег - опрости им не знају, разумеју, познају.

Цитат
  Цитат

како год ти окренеш то печење које вртиш, Црква неће пасти, да ли и ко и чиме из ње проповеда. вера спашава, а безазленост блажених тек ...

Која вера? Има их разних. Латинска, протестанска (аријанска), паганска... да ли све оне спасавају? Све оно што сам набројао су протестанска новачења тј. паганизација наше свете апостолске вере. Наравно да постоји могућност да и ми као латини останемо без Духа Светога и чудеса Његових ако наставимо овим широким новотеолошким путем.

немој молим те да ми подмећеш овакве ствари, губимо време у празнословљу.

тема се зове Православље и ја само и једино мислим о тој ЈЕДИНОЈ вери за мене. за све остале ''религије'', чак из искуства, знам да су празнословље и превара. вера је спасила ону жену кад се дотакла ризе Христове. јел била она крштена? а они који га прихвате и познају, а да га нису ни видели су блажени, једни од многих рецимо. док год је сваки од нас уз Цркву и спреман на СОПСТВЕНУ жртву, а не туђу, па правом смо Путу.

Цитат

Брате Медо, немам времена за ове тупаве приче.

Пиши ако имаш шта паметно и словесно да кажеш. Поздрав.

нисам паметан, ја имам одређена искуства и причам из њих, нисам ни теолог нити богослов, и верујем да сам способан да се преумим ако грешим. па макар из 490. пута.

али молим те немој да ми одузимаш да сам словесан, раван сам ти, нисам животиња бесловесна.

Подели на овим сајтовима

DEJAN рече:

?????? ???????? ???? ??? ??? ?? ??? ?? ???? ? ????????.????? ? ??? ?????? ??????? ???? ?? ??????,??? ??? ?? ???????? ???? ?????? ???? ?? ?? ??? ? ????.?? ???? ?? ?????? ????????? ????????? ???? ????????.? ??? ????????? ?? ????????? ????? ????????? ??????????.

???? ?? ??? ????? ?????????? ? ??? ???? ??? ?? ??????. ????????? ???????? ???????? ?? ?????? ???????????? ? ??????? ?????? ???????? ??????, ???? ?? ??? "???? ????, ? ?????? ????" ??? ????? ???? ??????, ??? ????? ?????? ??????? ? ????????. ?? ??? ??????? ?? ??? ?? ?? ??????? ????????? ??? ????? ??????? ???????? "?????", ? ???? ????? ????? ?????????. ??????????? ???? ??. ??????? ????????:

"??? ?? ??? ???????? ??????, ?????? ?????

????? ?? ????? ? ????? ?????????? ??????

??? ?? ???? ????? ???!"

DEJAN рече:

????????? ?????? ??????? ? ????????? ?????????? ? ??????? ??? ????????? ? ????????????? ?????? ????? ???????????? ????????.

? ?? ?? ?? ??????? ?????? ????????????? ?????????
  DEJAN рече:

argumenti episkopa kanadskog Georgija su ovakvi:dok sam ja sluzio liturgiju mnogi od vas su bili u pelenama,ja sam sluzio od godine te i te u tim i tim manastirima,nasa ljepa stara liturgija.

DEJAN рече:

? ????? ??????? ?? ?? ???? ????? ???????? ? ??????????? ?????? ???????

? ?? ?? ????????? ?????? ????????
  DEJAN рече:

????? ??? ?? ??????????? ????? ? ?????? ????? ???? ?? ?????? ? ?? ?? ?????????.?? ???? ????? ??? ???? ???? ??????? ? ?????? ?? ?? ????? ? ?????? ????? ?? ?? ????????.??? ??? ??? ??????? ???? ?????.??? ?? ?? ???? ????? ?????.

?????? ??. ???? ?????, ?? ?? ?????????.
  Цитат
Следећи пут нечији цитат у потпису-бан
Подели на овим сајтовима

DEJAN рече:

????? ??? ?? ??????????? ????? ? ?????? ????? ???? ?? ?????? ? ?? ?? ?????????.?? ???? ????? ??? ???? ???? ??????? ? ?????? ?? ?? ????? ? ?????? ????? ?? ?? ????????.??? ??? ??? ??????? ???? ?????.??? ?? ?? ???? ????? ?????.

????? ???? ???? ???? ?? ???, ???? ???? ?? ?? ?????? ? ????? ????????? ? ???????????. ???? ?? ???? ???????, ???? ?? ? ????? ? ?????? ?? ??????.

??? ?? ????? ?? ??????? ???? ? ?? ??????? ?? ?? ????? ??? ??????, ??????? ????? ???????? ??????.

???? ????? ??? ????? ?????? ????, ? ?? ?? ?????????? ???? ? ?? ???? ?? ?????????? ???????????. ???? ?? ??????? ???????????, ?????? ?????? ?? ????? ??? ? ?????? ???? ????.

????, ????? ?? ???? ?? ????, ??? ?? ????? ?? ?? ??????, ??? ????????, ??????? ? ??????? ? ????????? ?? ? ?? ?????.

??????? ?? ??? ??? ???????? ??????????.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

??????? рече:

???? ?? ?? ???? ? ???? ????? ? ????? ?? ?? ?? ????????? ??????? ????? ?? ???? ?? ?????????? ? ????? ?? ???? ??????? ? ?? ??? ?? ??????? ? ????? ????? ??????. ??? ??? ?? ????: "???? ???????? ????? ??? ?????? ????", ????? ???? ???? ?????? ???? ?????? ????. ??? ?? ???? ?????

???? ??????? ? ???????, ????? ???????? ?? ??????.

??? ?? ??? ?????? ??????, ???? ???? ????? ??? ?????????

Подели на овим сајтовима

Mrzi me da  sada ovde svima odgovaram ali samo da kazem da je ovo veoma lepo napisano sa moje strane.Ja se trudim da budem fini prema ljudima koji o mom vladici pricaju da je jeretik,malo li je.Stojim iza svih svojih izjava.A samo da odgovorim za episkopa Georgija.To o liturgiji je on napisao.To nije nipodastavnje njegovo sa moje strane nego razlog zasto sam na strani episkopa Atanasija.

Подели на овим сајтовима

Meda рече:
  DEJAN рече:

???? ????? ??? ????? ?????? ????, ? ?? ?? ?????????? ???? ? ?? ???? ?? ?????????? ???????????. ???? ?? ??????? ???????????, ?????? ?????? ?? ????? ??? ? ?????? ???? ????.

Upravi zato sam i napisao ovo sto sm napisao i pomenuo familiju.Lepo sam rekao KAD IH UPOZNATE.
Подели на овим сајтовима

А да ли је следећа порука ниподаштавање епископа?

Цитат: DEJAN  23. Август , 2009, 23:51:59

argumenti episkopa kanadskog Georgija su ovakvi:dok sam ja sluzio liturgiju mnogi od vas su bili u pelenama,ja sam sluzio od godine te i te u tim i tim manastirima,nasa ljepa stara liturgija.

ne,ovo je nipodaštavanje razloga koje daje neki episkop,neargumentovano-bez komentarisanja ličnosti episkopa,samo zato što je 100 godina služio na jedan način hoće da kaže da su ga godine načinile autoritetom u ovoj oblasti,ja kad sam čitao ono prepucavanje atanasija i nekih drugih episkopa u najmanju ruku sam bio zabezeknut pojedinim komentarima,jedan je tvrdio da tiho čita molitve jer se tu odigrava nešto izmedju njega i Boga...dakle,oskar vajld je rekao-iskustvo nije ono što vam se desi u toku života....iskustvo je ono što vi radite sa onim što vam se dešava  klapklap

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

DEJAN рече:

Mrzi me da  sada ovde svima odgovaram ali samo da kazem da je ovo veoma lepo napisano sa moje strane.Ja se trudim da budem fini prema ljudima koji o mom vladici pricaju da je jeretik,malo li je.Stojim iza svih svojih izjava.A samo da odgovorim za episkopa Georgija.To o liturgiji je on napisao.To nije nipodastavnje njegovo sa moje strane nego razlog zasto sam na strani episkopa Atanasija.

??????? ?? ?????, ?? ?????? ???? ????????, ???? ?? ???????? ??????????? klapklap klapklap

????, ?? ????? ???? ?? ??????? ?? ???????, ??? ????????.  klapklap

Подели на овим сајтовима

W.A.Mozart рече:

a kad sam ?itao ono prepucavanje atanasija i nekih drugih episkopa u najmanju ruku sam bio zabezeknut pojedinim komentarima

? ??. ?????? ?? ??? ???????? ?? ???? ????????? ? ???????????? ?????, ??????????? ??????? ? ????? ?????? ?????? ?? ?????? ???????? ? ???????? ????? ?? ?????? ??????????.

????????, ?? ????? ?? ?? ? ??? ??????? ?? ????? ?? ????, ???????? ??? ????????? ?????? ?? ???????? ????? ? ??????? ? ?????? ???????.

Цитат
Следећи пут нечији цитат у потпису-бан
Подели на овим сајтовима

Schmetterling рече:
  W.A.Mozart рече:

a kad sam ?itao ono prepucavanje atanasija i nekih drugih episkopa u najmanju ruku sam bio zabezeknut pojedinim komentarima

? ??. ?????? ?? ??? ???????? ?? ???? ????????? ? ???????????? ?????, ??????????? ??????? ? ????? ?????? ?????? ?? ?????? ???????? ? ???????? ????? ?? ?????? ??????????.

????????, ?? ????? ?? ?? ? ??? ??????? ?? ????? ?? ????, ???????? ??? ????????? ?????? ?? ???????? ????? ? ??????? ? ?????? ???????.

Možda se razo?arao u neke episkope pa je tako pisao o njima.Možda je mnogo više o?ekivao od njih.Jednom episkopu je rekao da mu je studia na nivou srednješkolca ili tako nešto.
Подели на овим сајтовима

Meda рече:

... ?????? ????? ? ????????????. ...??? ????? ?? ????? ?? ?? ???????? ?? ??? ????????, ????? ??? ??, ????? ???????? ??????????.

????? ????, ?????? ?????? ????? ? ????????????...

??????? ????? ???? ??????????? ??????!

Подели на овим сајтовима

Да, Ковач. Твоја мисао је "новотеолошка", страна потпуно Јеванђељу и Предању. Љубав прем Богу је исто што и љубав према ближњем. То је Христос јасно рекао. Треба ли да наводим грчки оригинал? Ако треба нема проблема. Или ћеш ти да нам ипак мало боље објасниш шта је Песник ипак хтео да каже оним речима "А друга је као и ова" - ја ово разумем да је друга иста као и прва.

Ево ти још јеванђеоских доказа да је љубав према ближњем исто што и љубав према Богу:

32. И сабраће се пред њим сви народи, и разлучиће их једне од других као пастир што разлучује овце од јаради.

33. И поставиће овце са десне стране себи, а јарад са лијеве.

34. Тада ће рећи Цар онима што му стоје са десне стране: Ходите благословени Оца мојега; примите Царство које вам је припремљено од постања свијета.

35. Јер огладњех, и дадосте ми да једем; ожедњех, и напојисте ме; странац бијах, и примисте ме;

36. Наг бијах, и одјенусте ме; болестан бијах, и посјетисте ме; у тамници бијах, и дођосте ми.

37. Тада ће му одговорити праведници говорећи: Господе, када те видјесмо гладна, и нахранисмо? Или жедна, и напојисмо?

38. Кад ли те видјесмо странца, и примисмо? Или нага, и одјенусмо?

39. Кад ли те видјесмо болесна или у тамници, и дођосмо ти?

40. И одговарајући Цар рећи ће им: Заиста вам кажем: кад учинисте једноме од ове моје најмање браће, мени учинисте.

41. Тада ће рећи и онима што му стоје с лијеве стране: Идите од мене, проклети, у огањ вјечни који је припремљен ђаволу и анђелима његовим.

42. Јер огладњех, и не дадосте ми да једем; ожедњех, и не напојисте ме;

43. Странац бијах, и не примисте ме; наг бијах, и не одјенусте ме; болестан и у тамници бијах, и не посјетисте ме.

44. Тад ће му одговорити и они говорећи: Господе, када те видјесмо гладна или жедна, или странца или нага, или болесна или у тамници, и не послужисмо ти?

45. Тада ће им одговорити говорећи: Заиста вам кажем: кад не учинисте једноме од ових најмањих, ни мени не учинисте.

46. И ови ће отићи у муку вјечну, а праведници у живот вјечни.

Мт, 25, 32-45

Видиш, ово ти је та тајна љубави према ближњем и према Богу. Христос је неодвојив од Цркве - УПАМТИ ТО ДОБТО. Ови "мали" којима чинимо добро јесу удови Тела Христовог - ТО ЈЕ ЊЕГОВО ТЕЛО - ЦРКВА - зато су ти "малени" сами Христос. Ово је доказ да је литургијско сабрање заправо сабрање које оприсутњује самог Господа, Богочовека Исуса Христа. Ако бојкотујемо то сабрање, ако хулимо на њега, онда хулимо на самог Бога. Не схавтају ово они који хришћанство доживљавају као идеологију, па су тамо нешто прочитали и сад мисле да могу да суде свима у Цркви и да својом памећу мере, без Цркве и Суда, ко је у Цркви јеретик а ко није. Каква дрскост! Каква прелест! Какви помрачени умови! Такви не верују Господу, који је обећао да Цркву неће ни врата паклена надвладати! Не, они би да подижу буне, да праве расколе и свађе (ово се не односи на брата Ковача, није он такав).

Нема, браћо моја, љубави према Богу без љубави према ближњем, као и ни обрнуто. То је ЈЕДНА И ИСТА ЉУБАВ. Зато апостол Јаков грми када поручује: ЛАЖЕ ОНАЈ КОЈИ КАЖЕ ДА ЉУБИ БОГА А НА БРАТА СВОГА МРЗИ. Рекосте да Богу приличи обожавање. Наравно, Богу приличи да га обожавамо, славимо, да Му се молимо. То не приличи да чинимо човеку, Боже сачувај. Али, браћо и сестре, НЕЋЕ БОГ НАШУ ДОКСОЛОГИЈУ БЕЗ ЉУБАВИ ПРЕМА БЛИЖЊЕМ! Завиримо опет у Свето Јеванђеље:

21. Чули сте како је казано старима: Не убиј; јер ко убије, биће крив суду.

22. А ја вам кажем да ће сваки који се гњеви на брата свога ни за што, бити крив суду; а ако ли ко рече брату своме: "Рака!" биће крив синедриону; а ко рече: "Будало!" биће крив паклу огњеноме.

23. Ако, дакле, принесеш дар свој жртвенику, и ондје се сјетиш да брат твој има нешто против тебе,

24. Остави ондје дар свој пред жртвеником, и иди те се најприје помири са братом својим, па онда дођи и принеси дар свој.

Мт 5, 21-24

Дакле, брате Ковач, није ово никаква "латинска еклисиологија", већ јеванђеоска истина, Христом објављена. То је Тајна Цркве. Црква је Тело Христово и Он је Њена Глава. Ово није никаква метафора, већ жива реалност. Христос је неодвојив од Своје Цркве, Глава је неодвојива од Тела. Зато Господ каже: "Заиста вам кажем: кад учинисте једноме од ове моје најмање браће, мени учинисте."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...