чувар_истине Написано Септембар 1, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2009 Branioce odnosno cuvaru istine imam li ja zlog duha u sebi,ajde molim te pogledaj prislonio sam grudi na monitor da ti bude lakse ,sajber prozorljivce?? ??? ??????? ????????? ?? ?? ????? ?? ???????? ?? ??????? ?? ????????????? ????? ????? ????????????? ??????????? ?? ??? ??? ?? ????? ? ????????????,??????????????? ? ????? ?? ??? ?? ???? ?????? ?? ?? ?? ??? ???????!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 1, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2009 Branioce odnosno cuvaru istine imam li ja zlog duha u sebi,ajde molim te pogledaj prislonio sam grudi na monitor da ti bude lakse ,sajber prozorljivce?? ??? ??????? ????????? ?? ?? ????? ?? ???????? ?? ??????? ?? ????????????? ????? ????? ????????????? ??????????? ?? ??? ??? ?? ????? ? ????????????,??????????????? ? ????? ?? ??? ?? ???? ?????? ?? ?? ?? ??? ???????!!!Ali ja hocu tebe o veliki duhovnice i poznavaoce ljudskih dusa.Ajde pogledaj jeli ga ima u meni evo platicu.Oces u pasulju da platim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 1, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2009 ??? ????? ??????, ?? ???? ?? ???????? ???? ????? "?????? (??)??????"? ????? ?? ??????? ? ???? ??????, ??????? ?????????, ??? ??? ? ????????? ????????? (????????? ? ????? ????? ????????? ???????). ??? ?? ?? ????? ?? ??? ????????? ?????????, ???? ???????? ????? ???? ?? ?? ????? ?????? ????. 8084.gif 319.gif 0203_cool 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahahaKako da banujemo takvog jednog gorostasa,pa to je jeres. 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 1, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2009 Да питамо Алефа да му отвори подфорум: Питајте видовитог... 8084.gif 319.gif 0203_cool 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чувар_истине Написано Септембар 1, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2009 ?? ?????? ????? ?? ?? ?????? ????????: ??????? ?????????... 8084.gif 319.gif 0203_cool 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha valjanje od smeha valjanje od smeha valjanje od smeha valjanje od smeha valjanje od smeha valjanje od smeha valjanje od smeha valjanje od smeha ??? ??? ????? ?????? ?? ?? ???, ??? ?? ????? ????? ?? ????? (?? 18,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 1, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2009 Чим нападаш Цркву и њену јерархију, чим ти је "ихтус" нормалан и "православан" сајт, чиниш зло. Дакле, НИСИ НАДЛЕЖАН ДА ТУМАЧИШ ОЦЕ И САБОРЕ ТАКО ДА ТВОЈЕ ТУМАЧЕЊЕ БУДЕ ОБАВЕЗУЈУЋЕ ЗА ЦРКВУ. Можеш ли да схватиш шта хоћу да ти кажем? ТВОЈЕ ТУМАЧЕЊЕ НИЈЕ МЕРИЛО ИСТИНЕ И ПРАВОСЛАВНОСТИ У ЦРКВИ. Мислим да сам био довољно јасан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Септембар 1, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 1, 2009 slušajte vas dva brata ja sam prva tražila kompletan psihološki status od prozorljivog, dakle u red, nema ništa preko veze Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Септембар 1, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 1, 2009 ИХТУС Имамо 622 регистрованих корисника Нај новији регистровани члан је Stormlander Укупно су 5 корисника на форуму :: 0 Регистрованих, 1 Скривених и 4 Госта [ Администратор ] [ Уредник ] Највише корисника на форуму икад било је 131 Дана Пет Јул 27, 2007 6:37 am Регистрованих корисника: Нема ponestalo im tema, vide ljudi sa kim imaju posla pa brže bolje pobegnu čak im ni ime sajta nije pravilno 0104_cheesy Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
чувар_истине Написано Септембар 1, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2009 ??? ??????? ????? ? ???? ?????????, ??? ?? ?? "?????" ???????? ? "???????????" ????, ????? ???. ?????, ???? ???????? ?? ??????? ??? ? ?????? ???? ?? ????? ???????? ???? ??????????? ?? ?????. ????? ?? ?? ??????? ??? ???? ?? ?? ?????? ????? ???????? ???? ?????? ?????? ? ?????????????? ? ?????. ?????? ?? ??? ??? ??????? ?????.?? ?? ?????? ???? ????? ?????? ????? ?? ?? ????? ??? ?? ????? ??????? ???!!!? ???? ????????? ??? ?? ?????? ?? ???????? ?? ???? ?? ?? ??? ??????????,???? ??? ?? ??? ?? ????? ? ????????? 1954,????????? ??????,????? ?? ??????? ???????? ?? ? ????????? ??.?????? ???,? ?? ?????? ? ???????????? ???????????? ?????,????? ?? ?? ????? ???????????, ? ?? ?? ??? ????? ?? ??? ???? ?????????? ???? ?? ??????? ???????? ???? ??????????? ?? ?? ?????????? ???????????!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 1, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2009 Ма они су дефинитивно пукли. Имају два поста у седам дана. Кога нормалног они могу да привуку на ту сплачину. Немају благослов, чак ни не знају ко им је прави шеф. Хедном речју: ЈАДНИЦИ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Септембар 1, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 1, 2009 Mene i dalje interesuje gde se braća sa Ihtisa pričešćuju kad je SPC jeretička 0202_238 Gde idu na Liturgije u zemunice možda, jer ako se pričešćuju u SPC onda su licemeri I da pričešće je poželjno što češće to bolje, i ne, ne pravi se spisak grehova jer Bog nije računopolagač Ima jedna priča gde je žena otišla na ispovest izvadila beležnicu i počela da čita.I tako ceo sat.kada je tzavršila pita svešteniak jel mogu sada na pričest kaže ne može, nego pošalji jetrvu pošto je ovo bila njena ispovest, a kada ona dođe na ispovest verovatno ćeš ti na pričešće 0409_feel Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 1, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2009 Ко каже да се они причешћују? Па то је код њих највећи грех - причестити се на литургији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Септембар 1, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 1, 2009 pa dobro, jednom u 5 godina je dovoljno 0409_feel a gde nalaze duhovnike, na Fruškoj gori? U ŽIŽI Novo naseljavanje Fruške gore ZILOTI: Pravoslavlje po cenu smrti Možeš ih na kilometar prepoznati zato što zaudaraju: Jeromonah Antonije, starešina manastira Kuveždin Jovanka Zurković Sremska Mitrovica - U poslednjih nekoliko godina sve češće se govori o zilotima. Zapravo sa njihovim dolaskom u Srbiju o njima se najčešće priča kao o ekstremnim i ostrašćenim sveštenicima, koji kao najveći greh pravoslavaca uzimaju opštenje sa drugim crkvama. Upućeni tvrde da nekoliko godina unazad zilota ima i u Sremu. Prvo se govorilo o njhovom naseljavanju u šume po Fruškoj gori. Drugi su, opet, tvrdili da žive u zemunicama, ali ono što je pouzdano jeste da ziloti žive u jednoj vikendici na Fruškoj gori u blizini Vrdnika. Teoretičar hrišćanstva, publicista i prevodilac Mirko Đorđević pravi je sagovornik za razgovor o zilotima - malim ali agresivnim hrišćanskim skupinama. Ime zilota veže se za starozavetnu braću Makaveje koji su odbijali da prihvate bilo kakve strane uticaje - oni su čuvajući veru od uticaja sa strane, živi pred majkom goreli. Postali su simbol onih koji preterano revnosni u svojoj veri ne prihvataju dijalog sa drugim religijama, mišljenjima ili stavovima. Mirka Đorđevića pitamo najpre ko su zapravo ziloti, i zašto se o njima toliko govori? Da li su zaista toliko moćni i opasni? Zilotkinje Inače, postoji i sestrinstva zilota. "Monahinje zilotkinje bile su smeštene u manastiru Sjenik, gde su bile toliko agresevne u propovedanju vere, da je vladika Injatije tražio od patrijarha da učini nešto i iseli ih odande. Na kraju je to i učinjeno bez pomoći policije - kaže Mirko Đorđević. - Male skupine zilota dobijaju na značaju zahvaljujući medijima koji im značaj pridaju. To i nije čudno, s obzirom da ziloti nastupaju skandalozno i agresivno, što je za medije uvek interesantno. Ima ih uglavnom u Beogradu i na Fruškoj gori i uopšte nisu tako uticajni kao što se to katkad čini. Tome u prilog ide i činjenica da ne deluju u nekom od fruškogorskih manastira nego im je "radno mesto" zapravo u iznajmljenim vikendicama, a u Beogradu se okupljaju po stanovima. Nastupaju pod parolom "Pravoslavlje ili smrt", a njihova osnovna karakteristika je što smatraju da je najveći greh pravoslavaca opštenje sa drugim verama. U tom smislu oni osuđuju patrijarha Pavla, jer komunicira i sa katolicima i sa muslimanima. O toleranciji kod zilota nema ni govora, i to je njihova osnovna karakteristika - kaže Mirko Đorđević. Iseljeni sa Svete gore Došli su sa Svete gore, iz manastira Estingen. Oni su do te mere odudarali od grčke pravoslavne crkve da su predstavljali pravi problem i na kraju su na poziv vaseljenskog patrijarha, uz jake policijske snage iseljeni sa Svete gore, gde ih je inače predvodio monah Simeon Srbin - navodi Đorđević. Inače, ziloti su se u Srbiji pojavili pre tri godine, ima ih stotinak prema tvrdnjama Mirka Đorđevića, a naročito su se istakli prošle godine kada je patrijarh Pavle dozvolio Anglikanskoj crkvi da slavi Božić u Sabornoj crkvi. Na čelu zilota u Srbiji bio je monah David. - Oni su uspeli da pridobiju izvestan broj laika, pa čak i poznatih ličnosti. Zilot je čak i jedan izuzetno dobar hirurg u bolnici u Sremskoj Kamenici. Međutim, njihov uticaj nije velik i oni nemaju nikakvu šansu da postanu ozbiljna struja u okviru Srpske pravoslavne crkve. Inače, njih neopravdano zovu "starokalendarci", jer se drže julijanskog kalendara - tog kalendara se drži i ruska i srpska pravoslavna crkva, kao i jerusalimska i manji deo grčke pravoslavne crkve. Ziloti izdaju i svoj bilten, ali sve u svemu nemaju veliki uticaj - smatra Mirko Đorđević. Prema tvrdnjama jeromonaha Antonija, starešine manastira Kuveždin, jedinog manastira u zemlji posvećenog sv. Savi, ziloti krstare Fruškom gorom, žive u privatnoj vikendici. Kako nisu pod jurisdikcijom patrijarha, pa ni ovdašnjeg vladike sremskog Vasilija, SPC im ne može ništa. Zapravo, ne može im niko ništa, jer žive na privatnom posedu. Ovu grupu čini desetak sveštenika koje predvodi izvesni Akakije, poreklom Srbin, koji su se pre nekoliko godina iznebuha iz Grčke obreli na Fruškoj gori, i za pet-šest godina uspeli da se prošire na teritoriju cele Srbije. Borave u vikendici Akakijevog oca, koju je krstio kao metoh manastira Esfigmen. - Akakije vodi ovu grupu koju čini nekoliko jeremonaha, kaluđera, kao i pet-šest iskušenika koje su uspeli da "vrbuju". Oni pravoslavlje pogrešno tumače, stavljajući formu ispred suštine. Odlaze u suprotnu krajnost, tvrdnjama da pravoslavni vernici nisu čak ni kršteni "ispravno", pa se po njima svi vernici moraju ponovo krstiti. Tvrde za sebe da su jedini pravi pravoslavci - navodi otac Antonije. On takođe kaže da ova skupina zabludelih sveštenika forsira farisejske propise, da između njih i drugih sekti koje rade na ovim prostorima nema razlike. Čak su izmislili i svog episkopa, izvesnog Hrizostoma iz Grčke, priča starešina manastira Kuveždin, koji im je navodno dao blagoslov da zabludele ovčice u Srbiji izvedu na pravi put pravoslavlja. - Bože me oprosti, bolje je biti nevernik nego zilot. Oni se uopšte ne peru, ne šišaju i ne briju. Možeš ih na kilometar prepoznati tako što zaudaraju. Sa njima se ne da razgovarati ni polemisati. Kada sam jednog od tih lažnih mesija sreo u Vrdniku i porazgovarao sa njim, on je tvrdio da je izdaja pravoslavlja to ako pri krštenju vernik nije potpuno potopljen u vodu. Kada sam mu rekao da je to samo spoljašnja forma, ali da je suština krštenja blagodet duha svetoga nad krštenim, a ne to da li neko mora biti potopljen skroz u vodu, zilot nije imao pravi odgovor. Mada tvrde da su ravnopravni i jednaki i među njima postoji hijerarhija, tako da njihov vođa Akakije dane provodi u Novom Sadu deleći brošure narodu u želji da ih prevede u svoju zilotsku sektu. Kada sam mu prijateljski predložio da "ne luduje" i da ne zaluđuje ni sebe ni druge i pozvao ga na prijateljski razgovor u manastir Kuveždin, on se momentano povukao ne želeći više da razgovara sa mnom. Stalno je ponavljao da je SPC u poslednjih pola veka komunistička, da je od 1945. godine izdato pravoslavlje i da istinsku SPC predstavljaju jedino oni - kaže otac Antonije i dodaje da je Akakije verovatno proteran iz grčkog sveštenstva, ali da ga čudi ko ga finanisira, jer štampanje i izdavanje brošura nije nimalo jeftino. Pita se i šta je njihov cilj u Srbiji. Otac Antonije nije previše zabrinut zbog mogućeg uticaja šačice zilota.- Slušao sam od naroda da "špartaju" Srbijom. Skoro mi je pričala jedna žena iz Šida da su joj nudili literaturu o svojoj veri. Krste narod po Sremu na svoj način, uz tvrdnje da je samo to ispravno. Agresivni su i nepristupačni - smatra Antonije. Po njegovom ubeđenju, Fruška gora nije slučajno odabrana, jer je na Fruškoj gori podignuto čak 18 manastira, a time je ona i centar duhovnosti. Ziloti bi želeli da upravo ovde na Fruškoj gori, u centru duhovnosti i pravoslavlja, koju porede sa Svetom gorom zadaju prvi udarac pravoslavlju, a da se potom prošire i na druge pravoslavne zemlje. Još uvek se ne eksponiraju javno u Rusiji, Rumuniji, Bugarskoj, Egiptu, Japanu, gde takođe ima pravoslavnih vernika i svetinja. http://www.danas.co.yu/20050217/terazije1.html Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 1, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2009 Ma ti sa ihtusa su retardi.Pre neki dan nadjem slike sa liturgije iz saborne crkve u NS.Vide se pravoslavni svestenici i katolicki biskupi.I sad je to prestavljeno kao veleizdaja.Prepoznao sam oca Misu na slikama.A ja bio na toj Liturgiji.Taj dan nisam isao na fax da bi vide Patrijarha Pavla i clanove svetog sinoda.Patrijarh je sa vladikom Irinejem sluzio liturgiju a ovi seljaci ga nigde ne stavise da je bio na toj liturgi nego toboz vladika Irinej to na svoju ruku.Tek onda covek vidi kakvi su ti ihtusovci i na sta su spremni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 1, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2009 Вуцибатине. Срећом, ускоро их неће бити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука