Jump to content

Шта је Каинов знак?

horatio

Препоручена порука

Непосредно после убиства Авеља, читај пажљиво текст. Каин се боји прогонства у које га Бог по казни шаље - то значи да подразумева да постоје други људи. "Други људи" су проблем уколико тај део књиге Постања схватимо буквално-историјски.

Ne znam zasto bi ,,drugi ljudi" bili problrm? Adam nije presta da ispunjava zapovest ,,radjajte se i mnozite se".

Подели на овим сајтовима

Ne znam zasto bi ,,drugi ljudi" bili problrm? Adam nije presta da ispunjava zapovest ,,radjajte se i mnozite se".

Ма да, биће да их је штанцовао 50 на сат. Именица Адам (човек, земљанко) се употребљава без члана и са чаланом (Адам и ха-Адам). Када Бог каже "да створимо човека..." (Адама, без члана), ту именица Адам значи општост, људски род, људска природа. Тако да Адам врло лако може да се тумачи као човечанство, људски род. Ева у преводу значи живот.

Подели на овим сајтовима

Ма да, биће да их је штанцовао 50 на сат. Именица Адам (човек, земљанко) се употребљава без члана и са чаланом (Адам и ха-Адам). Када Бог каже "да створимо човека..." (Адама, без члана), ту именица Адам значи општост, људски род, људска природа. Тако да Адам врло лако може да се тумачи као човечанство, људски род. Ева у преводу значи живот.

Moje postovanje prema Vama i mog nedovoljnog znanja necu dalje zalaziti u pitanja i ako ih imam. Tako da cu cekati da od drugih (Vas) naucim jer smatram da ste ozbiljan teolog.  Nije mi bila namera da ja ,,bistrim" i da ,,teologiram" i da svodim teologiju u pezurativnom smislu toga se nakotilo mozda  i previse...

Prastajte

Подели на овим сајтовима

Тако да Адам врло лако може да се тумачи као човечанство, људски род. Ева у преводу значи живот.

Sad kad ti dodje obi-wan :)

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Хвала Александре и Жарко! Питање ми се учинило занимљивим, а и даље ми тако изгледа. Врло вјероватно да задовољавајућег одговора нема,али то не значи да је испразно и да је израз жеље за сензацијом. На жалост, одговор немам и зато сам са вама подијелио своју дилему и упитаност. Не видим ту ништа проблематичним.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...