Ignjatije Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 a dobro,ne znam da to baš tako ide Код мене тако lqj2e2sokakote http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 zato i sumnju ispoljavam... ti si jedno,ja drugo,odaling treće itd... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 E Dejane ti si teolog, da te pitam nešto. Da li u paklu ima super brzog interneta, dve plavuše 90-60-90, posuda sa kikirikijem i čipsom (ljutim, obavezno ljutim) bez dna. i frižider uvek pun Red Bulla i piva. Pre par strana rekoše mi da ima. Sad mi grigorije pominje neki sumpor, više ne znam šta da mislim. Sumpor ili 90-60-90? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Pa znaš kako sve je to lepo, ustvari već na neki način živim tako, ono jeste da se ne molim Bogu i ne idem u Crkvu , ali ni ne grešim nešto mnogo Не терам те ја да идеш у Цркву. Да се молиш... па моли се Богу ако хоћеш. Не мораш овом "нашем". Моли се оном "правом" и то му кажи "ако те има и ко год да си". Хе хе, тако сма се ја једно време молио. Смешно али истинито. Не мораш да се молиш ако нећеш. Пеузми на себе неки духовни подвиг. Не знам како живиш. Битна је ту борба, напредовање. Нису греси само убијање и мучење другог. Ех... има ги доста. samo ovaj deo sa borbom protiv strasti me malo kopka, mislim da nisam sposoban na to barem ne na mesec, dva. Ма то је експеримент. Време сам навео чисто онако, произвољно. Превише кратак период борбе са страстима не може да разљути па да ти се он открије. И предуг период није добар. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Ма то је експеримент. Време сам навео чисто онако, произвољно. Превише кратак период борбе са страстима не може да разљути па да ти се он открије. Nije da nije bilo eksperimenta ali su se svi završil bezuspešno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Нису греси само убијање и мучење другог. Ех... има ги доста. Ovako, pod mučenje mislip li na fizičko ili psihičko? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 @markosbg Одгледај овај видео, можда ти бар једним делићем буде јасније Христово Васкрсење а то је за нас Хришћане празник над празницима, догађај над догађајима ...Ако ти Васкрсење будеш прихватио бар једним делићем, за почетак, као истину онда само ВЕРУЈ и шири љубав и скоро све ће ти се само казати, па сам одабери веру која ти је најближа срцу а ако желиш веру која је истина, логична, доследна и пропагира неограничену и безусловну љубав то је онда Православље.Још кажу да у се Православље крсте сви они који су жељни Божије љубави.http://www.prijateljboziji.com/index.php?p=Filmovi&id=38 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
markosbg Написано Септембар 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Jesi cuo za jezero koje gori ognjem i sumporom? Ako jesi da li mislis da je to metafora? naravno da je metafora. Ali neobrazovanu masu najlakše kontrolišeš strahom. Siguran sam da su se ljudi više plašili pakla i iz straha pokušavali da budu dobri hrišćani, nego što su bili dobri hrišćani da bi bili nagrađeni odlaskom u raj. Ђуро Станивук, Баба and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
markosbg Написано Септембар 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 @markosbg Одгледај овај видео, можда ти бар једним делићем буде јасније Христово Васкрсење а то је за нас Хришћане празник над празницима, догађај над догађајима ... Ако ти Васкрсење будеш прихватио бар једним делићем, за почетак, као истину онда само ВЕРУЈ и шири љубав и скоро све ће ти се само казати, па сам одабери веру која ти је најближа срцу а ако желиш веру која је истина, логична, доследна и пропагира неограничену и безусловну љубав то је онда Православље. Још кажу да у се Православље крсте сви они који су жељни Божије љубави. http://www.prijateljboziji.com/index.php?p=Filmovi&id=38 Prvo, znam za Torinski pokrov i smatram da je parče platna za koje ne može da se dokaže da je ikada dotaklo Isusa. A drugo, ne verujem ni u zombije ni vampire, pa ni u uskrsnuće. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 naravno da je metafora. Ali neobrazovanu masu najlakše kontrolišeš strahom. Siguran sam da su se ljudi više plašili pakla i iz straha pokušavali da budu dobri hrišćani, nego što su bili dobri hrišćani da bi bili nagrađeni odlaskom u raj. Подједнако је то. Но има нас којима ни један ни други разлог није мотив за веру, већ искуство саме вере. ИгорМ, Ђуро Станивук and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЗАБРЗАТ Написано Септембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2013 Да ли је неко гледао ово? http://www.youtube.com/watch?v=RabSgfig-Zk Хоће ли ми неко одговорити на питање или не? DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 VARE, LEGIONES REDDE! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2013 naravno da je metafora. Ali neobrazovanu masu najlakše kontrolišeš strahom. Siguran sam da su se ljudi više plašili pakla i iz straha pokušavali da budu dobri hrišćani, nego što su bili dobri hrišćani da bi bili nagrađeni odlaskom u raj. A kakve to veze ima sa pravoslavljem? Evo ja mogu svakom ko nije pravoslavac da kazem ne moras da budes dobar hriscanin koji ce da pali svecu i da se krsti ispred crkve a ipak postoji mogucnost da "odes u raj" pre nego neko ko pali svecu i krsti se ispred crkve. U pravoslavlju ne postoji nikakav set moralnih zakona kojih ako se pridrzavas - odlazish u raj. Pravoslavlje ti je stanje uma, ko je u stanju uma nalik na Hristosa taj "odlazi" u raj. ne znam kako blize da ti objasnim... ali dosta mesas pravoslavlje sa protestantima. Ђуро Станивук, Баба and ИгорМ је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2013 Nemaju hriscani TO... hriscani bi jako voleli da imaju to... al do sada, u istoriji civilizacije i par milijardi hriscana koji su hodali planetom, nemamo ni jedan zabelezen slucaj da je neki hriscanin dostigao stanje neogranicene ljubavi. Da je to tako lako dostici, dostizali bi ljudi svaki dan. Vecina ljudi treba da bude srecna ako sa vremena na vreme dodje u to stanje. DA si probao nekad znao bi. To je dosadno. Nezimerna sreca bez iakkvog razloga... tek tako srecan si i pun ljubavi. Ko da si na heroinu. Besmislena sreca- sedis si i srecan si. Nije sreca bez razloga. Imas zivot, svu ovu prirodu svet oko sebe, sve ove razlicite ljude sa svojim zivotima. Imas sebe kao bice koje moze da iskusi svet, da oseti dodir, da vidi lep prizor, da cuje lep zvuk, da okusi lep ukus hrane. Zar je to sreca bez razloga? Kad malo bolje razmislis taj hriscanski ideal raja se ne razlikuje mnogo sustinski od islamskog. I oni tamo i vi vamo se nadate beskrajnom blazenstvu (sto seksualnom sto emotivnom) Naravno sve religije se nadaju beskrajnom blazenstvu. To i jeste poenta. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2013 ne znam kako blize da ti objasnim... ali dosta mesas pravoslavlje sa protestantima. Mozes li da ga krivis? Pravoslavci ocekuju od ateista da shvate ono sto i sami pravoslavci nemaju pojma. Ti bi npr morao da znas koliko tvoje verske sabrace deli tvoje pravoslavno misljenje o veri kao stanju hristolikog uma. ZNam da nisi Bilbija, ignjatije ili Rylah tako da sam siguran da me razumes. Situacija je hipoteticka... zamisli da u Srbiji zivi sto ljudi sa proentualnim odnosima sto znaci da ima 80 pravoslvaca ne znam kolko ateista i ovih drugih... E sad dodje ateista na kafu i vas trojica mu objasnite da je pravosalvje stanje uma nalik hristovom. On to savrseno skonta a onda se vrati u normalan svet gde zivi 77 pravosalvaca koji o pravoslalvju znaju sve osim toga sto ste vas trojica rekli... a cesto i bas suprotno. Nisu ateisti ti kojima treba versko obrazovanja, nego pravoslavci. Ja sam naucio, da posotoje pravoslavci koji samo mogu da sluze kao primer svima ostalima (Nishizawa, Justinijan, Anastasija, Mladja, Zvone, Juan...) dok su ostali najblaze receno sramota za evoluciju... i ako postoji dokaz za sumnju o TE onda su to ljudi koji su uspeli da se provuku kroz njene sisteme a da mi nikad nece biti jasno kako... Iako pisem trolovski i ponekad antiteisticki a cesto i neznalacki, ne pravi gresku da mislis (uslovno receno TI, odnosi se na svakog forumasa) da ja ne znam sta je to pravoslavlje, fora je u otme sto itekako znam ali me nervira sto oni koji ne znaju od mene pokusavaju da naprave neznalicu i satanistu a ja onda uzvracam jacim trolovanjem kako bih ih iznervirao zarad licne zabave. markosbg је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2013 Naravno sve religije se nadaju beskrajnom blazenstvu. To i jeste poenta. Pa to je onda bas licemerno... ceo zivot se satro borite protiv hedonizma a zapravo je u osnovi te borbe upravo zelja za beskrajnim hedonizmom... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука