CecaV Написано Септембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2013 ...A što se tiče (ne)znanja, sa diplomom iz teologije i istorije i doktoratom iz filozofije - imam prilično znanja o ovim temama. Genijalno ! forumaši, opraštajte na mom sarkazmu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2013 Od cega je sva materija i antimaterija evouirala ili nastala? Niko nema pojma. Sledece pitanje? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2013 Aj sad ti meni odgovori od cega nastaju munje? Odahviing је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Aj sad ti meni odgovori od cega nastaju munje? -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Munja je vidljivo pražnjenje atmosferskog elektriciteta do kojeg dolazi kad određeno područje atmosfere postane električki nabijeno ili se pojavi razlika potencijala dovoljna da svlada otpor zraka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЗАБРЗАТ Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Да ли је неко гледао ово? http://www.youtube.com/watch?v=RabSgfig-Zk VARE, LEGIONES REDDE! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 meni se čini da ti smatraš da postoje neke objektivne okolnosti koje ukazuju na to da ste baš vi u pravu... Да. Барем мени. Постоје објективне ствари које указују на библијског Бога. Оне тебе, највероватније, неће убедити да поверујеш у тог Бога, нити ми је то примарни циљ. Али су врло занимљиве. Немам сада времена да напишем о чему се ради. Гледаћу у току дана или ноћи да то објасним што боље. И то је поље широко, али потрудићу колико могу. Одужио сам одговором. Али ево да одговорим у најкраћим цртама. Бог се мени у животу открио на разне начине. Упознао сам га и доживео лично на један неописив начин. То није било путем науке нити само логкичким, или филозофским закључцима које ћу овде изнети. Напомињем ово зато што је веома битно да се зна да се Бог (хришћански) не може доказати невернику никаквим начинима док га он сам не упозна и доживи. Постао сам верник пре него сам и знао већину ствари које упућују на Њега, а које ћу овде навести, пре него сам прочитао Библију, био крштен и присуствовао Литургији... Ево тих неких објективних и логичких околности и ствари које (барем по мени) упућују на Бога -Немогућност материје(енергије) да саму себе створи. На Творца упућује чињеница да материја око нас, и она из које је настао Велики прасак, не може сама себи бити узрок постојања. Не може да ствара ни из чега. Само њено постојање упућује на „нешто“ или „неког“ ко поседује особине стварања ни из чега, стварање материје. Упућује на Творца који, логично, није материјалан. Зато је Бог у којег верујем Творац. Он ствара својом Речју. Ако погледамо остале богове и митове о постанку света видимо нешто сасвим друго. Ти богови су рођени, у сукобу су и ратују, не стварају ни из чега већ од постојећих елемената који су већ постојали, део су овог света и ограничени њиме, приче о њима и њихове особине су заиста митологија која нема везе са Богом монотеистичких религија који је Један. Нелогично је да могу постојати више богова који су свемогући јер само Један може бити свемогућ, без почетка, сам себи узрок постојања и Творац. Постојање више свемогућих богова и конфликт међу њима би произвео хаос и ништа се не би одржало у постојање. -Археолошки и историјски докази који потврђују Библију. Много је археолошких и историјских доказа који потврђују Библију. Из њих се просто види разлика између Библије и митолошких књига и бајки. Библија на појединим местима обилује са превише детаља о неком догађају, грађевинама, предметима, особама... да ме је то доводило до тога да ми читање тих делова буде досадно. Некада ме и нервира и изазива благу главобољу, тако да сам при првом читању Библије те делове и прескакао колико је то детаљисање и набрајање било обимно. Тога нема код митова и бајки уопште. У митовима и бајкама нема датума, време владавине краља, описи и подаци о храмовима, замковима, ликовима који се помињу... Библија једноставно није слична митологијама и бајкама како је атеисти желе приказати. Археолошка открића никада нису оповргнула Библију. Напротив, увек су је потврђивала. Чак су и „невероватне“ приче о преласку израелаца преко Црвеног мора, огњу на планини Синај, воде која је текла из расцепљене стене... и многе друге потврђене археологијом и стоје и дан данас као сведочанство целом свету. Чак је можда и сама Нојева барка можда откривена од стране оне кинеско-турске експедиције. Само постојање брода на тој висини, стопирање даљих истраживања и медијска тишина после тога су можда додатни доказ да се крије „нешто велико“ Нови Завет је такође поткрепљен историјским и археолошким открићима. Исус, апостоли, њихови ученици, владари, свештеници... су заиста постојали. Описана места, градови, локације... су релано постојале и нова открића их потврђују. Потврђени су и од стране ванбиблијских извора Нека неко то уради са бајкама и митским ликовима. -Пророчанства из Библије. Постоје многа пророчанства из Библије која су се испунила. Нема друге пророчке књиге која је тако поткрепљена испуњеним пророчанствима као што је Библија. Исус је испунио више од 300 пророчанстава. Недавно оснивање државе Израел је испуњено пророчанство из Старог Завета дато Јеврејима о томе како ће их Бог сакупити са свих крајева света и увести у Израел, који ће бити пун плодова и зеленила. Многи су се вековима подсмевали Јеврејима због овог пророчанства. Било је просто немогуће да се оствари и повратак ,плодност пустиње и живот у тако непријатељском окружењу. Али, ето, испуњено је и даље се све више испуњава. Сам јеврејски народ је велики доказ за Бога, али то је друга прича. Градови за које је проречено да се неће обновити нису се обновили, за она које је речено да ће бити уништени и јесу уништени. Ево једног занимљивог пророчанства које предсказује тачно време рођења Исуса, разорење Храма и укидање приношења жртава: „Седамдесет је недеља одређено твом народу и твом граду светом да се сврши преступ и да нестане греха и да се очисти безакоње и да се доведе вечна правда, и да се запечати утвара и пророштво, и да се помаже Свети над светима. Зато знај и разуми: Откада изиђе реч да се Јерусалим опет сазида до помазаника војводе биће седам недеља, и шездесет и две недеље да се опет пограде улице и зидови, и то у тешко време. А после те шездесет и две недеље погубљен ће бити помазаник и ништа му неће остати; народ ће војводин доћи и разорити град и светињу; и крај ће му бити с потопом, и одређено ће пустошење бити до свршетка рата. И утврдиће завет с многима за недељу дана, а у половину недеље укинуће жртву и принос; и крилима мрским, која пустоше, до свршетка одређеног излиће се на пустош.“ Ако анализирамо пророчанство видимо да ће проћи 69 недеља, тј. 483 дана, одн. 483 година (тако се дани тумаче у пророчанствима) од кад изађе наредба да се Јерусалим поново сазида до помазаника Месије. Артаксес је наредбу издао 457 године пне. Ако на ту годину додамо 483 године из пророчанства долазимо до 27. године не. Тада је Исус крштен (помазан) и од тада почиње Његова мисија. Ово је толико фасцинантно да постоји рабинска клетва за сваког ко покуша да тумачи ово пророчанство. У пророчанству се такође спомиње страдање Месије, разорење Јерусалима које се десило 70. године не. Успостављање завета са многима и укидање приношења жртава. Ја не знам шта скептик може да каже на ово. Чак и да кажеш да је Исус измишљен, то не можеш да кажеш за градњу Јерусалима и његово разорење баш у то време и успостављање нове религије која је укинула принос жртава и која верује у страдалног Месију. Постоје још разна друга пророчанства о којима не бих сада да пишем због дужине поста. -Живот и деловање Исуса, апостола и првих Хришћана. Постојање Исуса као историјске личности потврђено је самим Новим Заветом и ванбиблијским списима. Апостоли и први хришћани својим животима, трудом и радом, трпљењем прогона, мучења и тешких смрти уз велике муке једноставно потврђују да су проповедали оно што су заиста доживели и друге учили, како у посланицама тако и усмено. Много је људи претрпело страшне муке јер су проповедали Исуса и нису хтели да га се одрекну. Зар би неко то радио ако зна да не прича истину него обмањује ? Мислим да не. То раде гуруи који својим причама стичу духовне користи (обожавање од стране других) и материјалне (узимају новац, имовину, раде за њих). Са апостолима то није случај. Први Хришћани су продавали своје имање и делили га сиромашнима и помагали једни друге. Промене код људи. Исус заиста мења људе. Лично сам промену доживео и видео је код других који су прихватили Бога, а и наслушао сам се живих прича о таквима. Апостол Павле је велики доказ да то није неки психички утицај аутосугестије и самоубеђивања. Он није растао нити од малена био под утицајем Цркве. Сасвим супротно, Он је кренуо да прогони и убија Хришћане, мрзео их је. Да би у једном тренутку доживео Исуса лично. Касније је упознао апостоле и сам постао апостол. Тако да није ништа друго у том времену могло да га промени осим сам Бог. Има ту још разних ствари које упућују на Бога. Али ово је довољно за сада. grigorije22 је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Немогућност материје(енергије) да саму себе створи. Ne znamo kako, ne znači stvorio ju je Bog, a usput da znaš da može da materija stvori samu sebe. Археолошки и историјски докази који потврђују Библију Čitao sam mnoge knjige gde se radnja odvija u mestima koja zaista postoje, a takođe su mesta veoma dobro i precizno opisana, ali ipak radnja je izmišljena. Пророчанства из Библије. Iskreno za ovo ne znam šta da kažem, verovatno moram da znam malo više i da pročitam Bibliju malo pažljivije, od prostog preletanja i čitanja kao svakog drugog romana. Живот и деловање Исуса, апостола и првих Хришћана Iskreno ljudi su davali i daju živote za svakakve gluposti, izmalipunisani (apostoli), jednostavno kada toliko dugo ponavljaš jednu laž da i sam poveruješ da je istina. A da i ne pričam da bi danas svako ko bi se pojavio i vikao da je sin Božiji itd proglašen za ludaka Промене код људи. Mnoge stvari menjaju ljude, neko pročita knjigu i doživi promenu, neko pogleda film, kako ko. A da budem iskren Hrišćanstvo obećava mnogo, puno je obećanja i mističnosti, nije ni čudo što menja ljude. Mislim velika obećanja, ukoliko ljudi iskreno poveruju u njih, poštovaće ista, jer sa velikom žrtvom dolazi i velika narada ili barem tako glasi obećanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Ignjatije, reci jednom, dvaput, i dosta je. Sad je vec poco apostole da naziva izmanipulisanima, nema leba od daljeg objasnjavanja, jalov posao. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Iskreno ljudi su davali i daju živote za svakakve gluposti, izmalipunisani (apostoli), jednostavno kada toliko dugo ponavljaš jednu laž da i sam poveruješ da je istina. A da i ne pričam da bi danas svako ko bi se pojavio i vikao da je sin Božiji itd proglašen za ludaka Apostoli su bili svedoci koji su videli vaskrslog Hrista i tu je bitna razlika izmedju ljudi koji su davali zivote za svakakvu glupost. Hristos nije samo isao i vikao da je sin Boziji vec je to dokazivao i delima uvek javno i pred svedocima. Zato niko nikada nije poricao njegova dela vec su ga uvek pitali sa cijim dopustenjem cini to sto cini. Ignjatije and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Ne znamo kako, ne znači stvorio ju je Bog, a usput da znaš da može da materija stvori samu sebe. Добро. Али може указивати на Творца. Како материја може стварати саму себе ни из чега ? Čitao sam mnoge knjige gde se radnja odvija u mestima koja zaista postoje, a takođe su mesta veoma dobro i precizno opisana, ali ipak radnja je izmišljena. То највероватније нису биле бајке или митови. Iskreno za ovo ne znam šta da kažem, verovatno moram da znam malo više i da pročitam Bibliju malo pažljivije, od prostog preletanja i čitanja kao svakog drugog romana. Ево о ком се пророчанству ради. Мало боље објашњено http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Z8knCUHZ_ZE#t=654 Iskreno ljudi su davali i daju živote za svakakve gluposti, izmalipunisani (apostoli), jednostavno kada toliko dugo ponavljaš jednu laž da i sam poveruješ da je istina. Коју лаж ? Апостоли нису били следбеници већ постојећег Хришћанства, него су упознали Исуса и живели са Њим за време Његовог живота и након Васкрсења. Када би ти знао за шта су они давали своје животе било би добро. Нису то биле никакве идеје попут комунизма или Француске револуције. Ради се о ономе што су лично, много њих, доживели. Прочитај Нови Завет барем информативно, да се не бламираш оваквим изјавама. Они нису понављали никакву лаж. То што су проповедали није постојало пре њих. Они су били сведоци томе. A da i ne pričam da bi danas svako ko bi se pojavio i vikao da je sin Božiji itd proglašen za ludaka Исус није викао да је Син Божји. Ма или се упознај са Новим Заветом или нећу да се бакћем са тобом и губим време. Неке основне ствари требаш да знаш када се упушташ у овакве разговоре Многи су за себе тврдили да су синови божји и богови. И дан данас имаш такве који имају следбенике. Али нико од њих није чинио оно што је чинио Исус. Ти следбеници су психички лаблилне особе што се да и доказати. Никада немају велики број следбеника и утицај на нормалне људе. Гуруи немју никакаве доказе да су богови осим сопствене тврдње. Исус је имао иза себе пророчанства Старог Завета, чуда којима је присустваволо мноштво људи, пророчанства о будућности од којих су се нека и испунила до сада (разорење Храма 70. године, издаја Исуса од стране Јуде, Петрово одрицање, прогон хришћана, ширење јеванђеља на све народе...), и само страдање и Васксење. Исус се једини од тих "богова" жртвовао за људе. Ово што си рекао је и мисао једног неправославног хришћанина, Луиса. Он је рекао да Исус никако не може бити велики учитељ или пророк. Он је био или лудак или Богочовек. Нема места за треће. Запитај се који би лудак успео оно што је успео Исус. Прочитај изјаве и учење Исуса Христа, апостола. Па закључи какав је психички профил тих људи. Да ли су сви они, међу којима је било лекара,теолога, филозофа, пагана... као и ми овде на форуму луди. Твоја мисао је била позната и апостолу Павлу: "Јер је ријеч о крсту лудост онима који гину, а сила Божија нама који се спасавамо. 19. Јер је написано: Погубићу мудрост мудрих, и разум разумних одбацићу. 20. Гдје је мудрац? Гдје књижевник? Гдје препирач овога вијека? Зар не претвори Бог мудрост овога свијета у лудост? 21. Пошто, дакле, у премудрости Божијој свијет мудрошћу не позна Бога, изволи се Богу да лудошћу проповиједи спасе оне који вјерују. 22. Јер и Јудејци ишту знаке, и Јелини траже мудрост. 23. А ми проповиједамо Христа распетога, Јудејцима саблазан, а Јелинима лудост; 24. Онима пак позванима, и Јудејцима и Јелинима, Христа, Божију силу и Божију премудрост. 25. Јер је лудост Божија мудрија од људи, и слабост је Божија јача од људи. 26. Јер гледајте, браћо, на вас позване: нема ту ни много мудрих по тијелу, ни много моћних, ни много племенита рода; 27. Него што је лудо пред свијетом оно изабра Бог да посрами мудре; и што је слабо пред свијетом оно изабра Бог да посрами јаке; 28. И што је неплеменито пред свијетом и понижено изабра Бог, и оно што је ништавно, да уништи оно што јесте, 29. Да се не похвали ни једно тијело пред Богом. 30. Из Њега сте и ви у Христу Исусу, који нам постаде премудрост од Бога и праведност и освећење и избављење. 31. Да буде као што је написано: Ко се хвали нека се Господом хвали. Mnoge stvari menjaju ljude, neko pročita knjigu i doživi promenu, neko pogleda film, kako ko. Мењају људе и филмови и књиге, и други људи које сретне. Прошао сам кроз те промене пре него сам постао истински Хришћанин. Али промене које изврши Исус су нешто заиста посебно. Проучи само обраћење апостола Павла, многих пагана... целог Римског царства... скоро целог света. То није исто. Чак ни Мухамед није могао постићи успех са Исламом без позивања на ауторитет Исуса као једног од Богу најближих и највећих људи. Исус је такође променио животе многих који су били на ивици пропасти, наркомана, алкохоличара, депресиваца, секташа, криминалаца... Тешко да то може постићи књига или филм. Све ово говорим о позитивним променама које су најтеже. Негативне су много лакше. A da budem iskren Hrišćanstvo obećava mnogo, puno je obećanja i mističnosti, nije ni čudo što menja ljude. Mislim velika obećanja, ukoliko ljudi iskreno poveruju u njih, poštovaće ista, jer sa velikom žrtvom dolazi i velika narada ili barem tako glasi obećanje. Хришћанство тражи "много". Уставри тражи мало, а нуди не тако привлачан живот за већину. Нека ти Василије Рајовић понови како би њему хришћански рај био пакао. Нема прелепих невиних жена, реке вина, секса, преједања укусном храном.... Нуди се вечни живот са Христом у чистоти и лепоти, нешто што за многе није привлачнo ни сада. А ни теби, верујем. Тек кад упознаш Христа и Његову Љубав, тада ће ти и рај бити пријатан. Ван тога не верујем. Сам кажи шта би за тебе био рај, па то упореди са оним што ми у рају, тј. на Обновљеној Земљи, очекујемо. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Ignjatije, reci jednom, dvaput, i dosta je. Sad je vec poco apostole da naziva izmanipulisanima, nema leba od daljeg objasnjavanja, jalov posao. Samo ukazujem na mogućnosti, postoji mogućnost da su bili izmanipulisani. Добро. Али може указивати на Творца. Како материја може стварати саму себе ни из чега ? Nisam rekao da znači da je tvorac stvorio ako to misliš, samo mislim da ni ne pokazuje da tvorac mora da stoji iza toga. A množe svakog trenutka se stvaraju čestice niizčega, naprai se savršen vakum, termički se izoluje nikakva energija ne dolazi, temeperature se svedu na veoma blizu apsolutne nule i opet se čestice (par čestica i antičestica) pojavljuju niizčega. Mada sa druge strane malo je diskutabilno da li vakum može da se uzme kao ništa, ali svakako nema nikakve energije od koje bi nastala masa. Tj nema nikakve konvertovanje jednog vida energije u drugi, već čisto nastajanje niizčega. То највероватније нису биле бајке или митови. Ovo samo kažem da radmnja ne mora da bude istinita ukoliko je mesto dešavanja istinito. Nisu bile bajke i mitovi, ali svakako jesu izmišljene priče. Коју лаж ? Апостоли нису били следбеници већ постојећег Хришћанства, него су упознали Исуса и живели са Њим за време Његовог живота и након Васкрсења. Када би ти знао за шта су они давали своје животе било би добро. Нису то биле никакве идеје попут комунизма или Француске револуције. Ради се о ономе што су лично, много њих, доживели. Прочитај Нови Завет барем информативно, да се не бламираш оваквим изјавама. Они нису понављали никакву лаж. То што су проповедали није постојало пре њих. Они су били сведоци томе. I u skorijoj prošlosti postojali su kultovi ličnosti i ljudi za koje su ljudi davali živote u nekim situacijama mnoge neverovatne stvari su bile pričane i ljudi su davali živote za tu ličnost. Ja samo kažem da postoji verovatnoća da su izmanipulisani ili da su možda i svesno ušli u laž, ne mora da znači da je išta od ovoga tačno, ali nije nemoguće. Запитај се који би лудак успео оно што је успео Исус. Прочитај изјаве и учење Исуса Христа, апостола. Na tome može da se mnogo zahvali Konstantinu, ustvari smatram da je on mnogo zaslužni za širenje Hrišćanstva od samog Isusa. А ни теби, верујем. Ovo si upravu, mislim nikada nisam ovako zamišljao raj, mislim nekako mi je srcu bliži onaj muslimanski. Нема прелепих невиних жена, реке вина, секса, преједања укусном храном.... Ovo i da znam sa sigurnošću da postoji pitanje da li bih ovo izabrao Сам кажи шта би за тебе био рај, па то упореди са оним што ми у рају Ustvari evo sad pokušavam i ne ide, ne mogu ni da ga zamislim. Mislim na šta pomislim kada neko kaže raj, na to da možeš da radiš šta hoćeš, da imaš šta hoćeš, samo da poželiš i tu je, ali opet po meni ni to nije raj jer postaje dosadno, mislim da ne bih mogao da živim zauvek u nečemu takvom, nema nikakvih izazova. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Добро. Али може указивати на Творца. Како материја може стварати саму себе ни из чега ? Brate moze da ukazuje, ali ne mora ni da znaci. problem je sto to sto ti radis je za naucnika "lazy mind" kao nesto ne znamo - ajde da prepisemo tvorcu. Pusti naucnike nek se maju time kako su nastale materija i energija, mozda je i tvorac ko zna. Do pre nekog vremena su samo vernici tvrdili da je univerzum imao pocetak i da su prosto i vreme poceli u odredjenom trenutku dok je javno mnjenje bilo da je univerzum vecan. Na tome može da se mnogo zahvali Konstantinu, ustvari smatram da je on mnogo zaslužni za širenje Hrišćanstva od samog Isusa. Hristos i nije sirio Hriscanstvo. On je dosao da stvori crkvu koja bi se sama prosirila. I treba se zahvaliti Konstatinu (zato je i svetac uostalom) ali to nikako ne cini Hriscanstvo "neistinitim". oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Nisam rekao da znači da je tvorac stvorio ako to misliš, samo mislim da ni ne pokazuje da tvorac mora da stoji iza toga. А шта по теби стоји? Од куд "то" из чега је настао Велики прасак, како "то" "ту" ? A množe svakog trenutka se stvaraju čestice niizčega, naprai se savršen vakum, termički se izoluje nikakva energija ne dolazi, temeperature se svedu na veoma blizu apsolutne nule i opet se čestice (par čestica i antičestica) pojavljuju niizčega. Mada sa druge strane malo je diskutabilno da li vakum može da se uzme kao ništa, ali svakako nema nikakve energije od koje bi nastala masa. Tj nema nikakve konvertovanje jednog vida energije u drugi, već čisto nastajanje niizčega. Не постоји апсолутни вакум. Материја не може настати ни из чега. Не може саму себе створити. Ништа не може дати нешто, Материја нема ту особину. Исто као што не може да се направи перпетуум мобиле. То су ствари које се косе са законима природе. Ovo samo kažem da radmnja ne mora da bude istinita ukoliko je mesto dešavanja istinito. Nisu bile bajke i mitovi, ali svakako jesu izmišljene priče. За које се и зна да су измишљене, као романи, поучне приче... И у Библији има измишљених прича. Сам Исус Христос је знао говорити у причама да како би сликовито и што боље објасниo оно што жели да каже. Али јеванђелисти и апостоли нису писали романе. Писали су оно што су и доживели са тим циљем да то и пренесу. А то није iсто као романи. Na tome može da se mnogo zahvali Konstantinu, ustvari smatram da je on mnogo zaslužni za širenje Hrišćanstva od samog Isusa. Хришћанство је тада већ било "превише" јако. Поред свих прогона, убијања, зверских мучења... оно је постало толико јако да је за кратко време постало званична религија тада највећег царства, Исус Христос је лично, поред прогона и мучења Хришћана, прорекао да ће се Јеванђеље проповедати по целом свету. На жалост оно је везано за последње догађаје. Исус каже: "Ово јеванђеље о краљевству проповедаће се по свему свету за сведочанство свима народима. И онда ће доћи крај." Ово је пророчанство, поред много других, које се остварује пред нашим очима. Ovo si upravu, mislim nikada nisam ovako zamišljao raj, mislim nekako mi je srcu bliži onaj muslimanski. Зато што је муслимански опис од људи. Битно је да знаш да се наша очекивања у рају разликују од онога што већина мисли. Чак и многи декларативни верници замишљају рај као неко место плотског уживања. Не уздржавају се хришћани од блуда, промискуитета, преједања, опијања... на овом свету да би то добили на оном. Та "логика" нема смисла. Они теже сједињењу са Господом у Љубави, доживљавању Њега и Његове благодати, живота са Њим јер Га воле. Е, то је оно што ти не могу речима описати ако не доживиш. То већ прелази границе објективности и логоке коју сам хтео да изнесем. Ustvari evo sad pokušavam i ne ide, ne mogu ni da ga zamislim. Mislim na šta pomislim kada neko kaže raj, na to da možeš da radiš šta hoćeš, da imaš šta hoćeš, samo da poželiš i tu je, ali opet po meni ni to nije raj jer postaje dosadno, mislim da ne bih mogao da živim zauvek u nečemu takvom, nema nikakvih izazova. Знам. Исто сам и ја тако размишљао док нисам доживео Бога. Размишљам, оно... имаш све шта хоћеш, то би временом постало досадно. Уствари, то је пакао и овде на земљи. Многи богаташи, идоли овога света који могу имати све што пожеле, одају се дрогама, настраностима, па и самоубиствима. Није рај досадан Али није онако како га многи замишљају са плотским уживањима. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 А шта по теби стоји? Од куд "то" из чега је настао Велики прасак, како "то" "ту" ? Kao što rekoh, ne znamo, ali to svakako nije razlog da to pripisujemo tvorcu ukoliko nismo sigurni u to, a nismo Не постоји апсолутни вакум. Материја не може настати ни из чега. Не може саму себе створити. Ништа не може дати нешто, Материја нема ту особину. Ovako. Kvantne fluktuacije predstavljaju privremnenu promenu energije, kao što je stvaranje tog bara čestica-antičestica o kome govorim. I upravo je to stvaranje materije niizčega, za šta je zaslužan Hajzenbergov princip neodređenosti, koji je zaslužan i za difrakciju svetlosti npr, što je u suštini ista stvar. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука