Jump to content

Zašto ste baš vi pravoslavci u pravu?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Tema počne pitanjem "Zašto su pravoslavci u pravu?", a završi se "Da li slepog čoveka možeš da ubediš da postoje boje", a evo sad imamo i preporuku koji film treba da odgledamo. :D

Сад ћу ја још да убацим пар мојих фотографија, да крунишем тему, па да је закључавамо. :D

Подели на овим сајтовима

На пример имаш слике којe вучу на мирис, на прошла времена, нема их више, мирис детињства на пример не може никад да се излуфтира 

Да, само што код мене увек иде обрнуто, обично ме мирис подсети на нешто прошло, много брже и сликовитије од звука или призора... :) Кажу да иначе чуло мириса најбоље оживљава успомене, боље од свих других чула.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

ne liči. evolucija nema veze sa stvaranjem Zemlje, nego živog sveta. A i redosled nije baš tačan. ok, prvo Zemlja, pa kopno i voda, pa onda jednostavni organizmi, npr zoo i fitoplanktoni i onda posle milijardu ili koliko već godina sve ostalo. Ljudi, tj homosapiens na kraju.

Zavisi, sta smatras kada kazes evolucija. Ako mislis na teoriju evolucije iz biologije svakako si u pravu ali takodje postoji evolucija kosmosa, od big banga pa dodanas.

U tom kontekstu evolucija moze da se kaze ima neku korelaciju sa sestodnevom. 

Razvoj kosmosa kao i sestodnev tvrde da u pocetku nije bilo niceg, onda je nastalo nesto, i to nesto je nastalo postepeno, kroz vreme.

Itd.. medjutim nebitno je uopste posebno kao dokaz za religiju.... 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Inace sto se tice cula, ima jedna zanimljivost, coveka mozete nepogresivo prepoznati i posle ihaj godina po sta mislite cemu?

Po glasu :)

Е, а ја сам баш стекао утисак, упоређујући гласове неких музичара са почетка каријере са песмама од скоро да глас може да се промени до непрепознатљивости скоро. Ленард Коен на пример. :)

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Da si čitao njegove postove, video bi da je napisao da se šestodnev podudara sa naukom, nisam ja rekao da je Biblija udžbenik iz biologije, samo sam napisao da nije baš tačno da je šestodnev podudaran sa naukom i njenim objašnjenjem stvari. 

Iako citajuci njega genralno nije u pravu, generalni koncept mu je u pravu.

Sestodnev je da kazem relativno podudaran sa evolucijom kosmosa.

U pocetku nije bilo niceg, nastalo je nesto, i to nesto se postepeno razvijalo u ovo danas - To je taj deo koji se podudara. Naravno nije "idealno podudaranje".. ali da ima korelacije - ima.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Kad smo vec kod cula da preporucim film izuzetne kakvoce :D

Perfect-Sense-2011-1080p-BluRay-DD5.1-x2

http://www.imdb.com/title/tt1439572/

Au batko tek sam se sad podsetio kolko je to dobar film, moram opet gledam...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Да, само што код мене увек иде обрнуто, обично ме мирис подсети на нешто прошло, много брже и сликовитије од звука или призора... :) Кажу да иначе чуло мириса најбоље оживљава успомене, боље од свих других чула.

Па кажем, не знам којим редом је код поменуте девојке, небито, иначе да звук и слике утичу на нас није ништа ново, на пример шетамо кроз завичај са својим мп3 плејером, остављамо траг музике на слике које видимо... као што музика у филму и позоришту утиче на нас. Музика на овај начин изазива емоције, које иначе не би постојале у неком датом простору.

:)Опомињу нас да смо упропастили тему. Стварно јесмо.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Iako citajuci njega genralno nije u pravu, generalni koncept mu je u pravu.

Sestodnev je da kazem relativno podudaran sa evolucijom kosmosa.

U pocetku nije bilo niceg, nastalo je nesto, i to nesto se postepeno razvijalo u ovo danas - To je taj deo koji se podudara. Naravno nije "idealno podudaranje".. ali da ima korelacije - ima.

Da ali je na primer ipak zemlja stavljena na početak stvaranja, što je velika greška.

Samo nešto sad sam tek shvatio kad sam ovo pomislio, da je zemlja stvorena prva, ono što je Ignjatije rekao da je ipak se u:

9. Потом рече Бог: нека се сабере вода што је под небом на једно мјесто, и нека се покаже сухо. И би тако.

10. И сухо назва Бог земља, а зборишта водена назва мора; и видје Бог да је добро.

Verovatno misli na odnos kopno-more (okean), a ne na zemlju kao Zemlju, jer za nju piše na početku da ju je stvorio. Ali opet sa druge strane jeste bio jedan kontinent kako je Ignjatije rekao, ali ipak sa druge strane nije izronio iz vode, već je tu postojao dok vode još nije bilo.

Nego zanimljiva je ovo što se vode tiče, pretpostavlja se da su vodu donele komete sa sobom u ranim vremenima kada je u Sunčevom sistemu vladao haos, a zemlja bila na udaru svaki čas, pa tek kad se ohladila voda iz kometa je mogla da se zadrži, e sad zamisli te koliko je toga moralo da padne, da bi imali vode ovoliko koliko sad imamo.

Подели на овим сајтовима

:)Опомињу нас да смо упропастили тему. Стварно јесмо.

Mi upropastili?! :D

E ako je tako onda da je "upropastimo" posteno :aplauz:

http://www.youtube.com/watch?v=w9bgnJc3d0M

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

шетамо кроз завичај са својим мп3 плејером, остављамо траг музике на слике које видимо... као што музика у филму и позоришту утиче на нас. Музика на овај начин изазива емоције, које иначе не би постојале у неком датом простору.   Опомињу нас да смо упропастили тему.

Е зато мислим да би требало што чешће мењати неке ствари, ситнице, да би нас некада могле подсетити на неке периоде, места или људе...Рецимо мењање дезодоранса, парфема, музике коју слушамо итд... :) Можда се чак потрудити да неке догађаје који се посебно памте и издвајају од осталих (нпр. екскурзија) обележимо тим ситницама, свакодневним стварима које иначе не користимо тако често, да бисмо могли у мислима даих вежемо само за тај догађај (рецимо, у време око неког посебног путовања да користимо парфем који никад пре нисмо или слушамо неку нову музику)...

Упропастили? Сигуран сам да мисле "побољшали" :D

Подели на овим сајтовима

Е зато мислим да би требало што чешће мењати неке ствари, ситнице, да би нас некада могле подсетити на неке периоде, места или људе...Рецимо мењање дезодоранса, парфема, музике коју слушамо итд... :) Можда се чак потрудити да неке догађаје који се посебно памте и издвајају од осталих (нпр. екскурзија) обележимо тим ситницама, свакодневним стварима које иначе не користимо тако често, да бисмо могли у мислима даих вежемо само за тај догађај (рецимо, у време око неког посебног путовања да користимо парфем који никад пре нисмо или слушамо неку нову музику)...

Упропастили? Сигуран сам да мисле "побољшали" :D

Да, на срећу, ми људи можемо да направимо избор шта хоћу, а шта нећу. Увек када се ради о избору, можемо да бирамо нове мисли и бришемо старе обрасце. Све што пошаљемо у свемир у облику мисли, речи, осећања и поступака, вратиће нам се.

• Волим 1

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

O jos kako ima hriscana koji su pali na Darwinovu prevaru, pa ovaj forum vrvi od takvih.

Nego, pitao sam te nesto, ali mi nisi odgovorio, da li si ti pravoslavni hriscanin ili ne, ako ne sta si?

To pitam da bi razjasnili neke stvari.

Ne bi razjasnili ništa, samo bi tebi bilo lakše, jer bi mogao da me staviš u kalup  i da se osećaš sigurnije misleći da si na poznatoj teritoriji.

Подели на овим сајтовима

Da si čitao njegove postove, video bi da je napisao da se šestodnev podudara sa naukom, nisam ja rekao da je Biblija udžbenik iz biologije, samo sam napisao da nije baš tačno da je šestodnev podudaran sa naukom i njenim objašnjenjem stvari. 

Znam napisao sam nešto slično, na nekom od predhodnih strana (opet da siu čitao), samo am odgovarao na njegov komentar.

Lepo si to rekao "da nije BAŠ tačno", pa i ne može da bude BAŠ tačno jer Šestodnev nije naučna elaboracija stvaranja sveta već intuitivno ljudsko delo inspirisano ili "diktirano" Jevreji i hrišćani veruju od Božijeg Duha. Zato je fantastično koliko se podudara sa naukom, a pisana rukom čoveka nije imao ni deo naučnog znanja koja sada imamo. Dragi moj verniče da Bog ne postoji, nisam bio sinoć raspoložen za razgovor jer mi se spavalo pošto imam naviku da ustajem u 5 ujutro. Ali  sada imam pitanje za tebe, da li ti veruješ da ja postojim, ili znaš to?

Подели на овим сајтовима

Убеђивање не помаже, јер слепи могу регистровати хладнију атмосферу у плаво обојено просторији  пре него у просторији у црвено обојено. Односно, осећају вибрације.

A može i ono "Šta zna dete šta je trista kila"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...