Origen Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Када је , и ко је написао Пентатеух ? And Abraham said unto Zed:This is my son, sir. We were playing a game, alright? It's called... "Burny Burny Cut Cut"! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 5, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 http://www.spc.rs/sr/petoknjizje_izraz_svedocanstvo_bozijeg_otkrovenja Origen је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aletheia Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Mene interesuju koji su argumenti u prilog Mojsijevog autorstva. Naravno da argumenata "protiv" autorstva bilo koje biblijske knjige ima na pretek, ali su često važni i ovi drugi argumenti. Christo et Ecclesiae Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Vrijeme nastanka, u pisanom obliku negdje u periodu vavilonskog ropstva, 600 p.n.e. Dok je vjerovatno jos ranije postojala usmena tradicija prenosenja znanja o odnosu Boga i covjeka, koja je kasnije dobila svoju pisanu formu u vidu Tore. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paladije Написано Септембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2013 Ako vas interesuje Pentateuh, raspitajte se kod Nemije i Jezdre...ja mislim da oni znaju. .posle vavilonskog ropstva je napisan..posle povratka i Vavilona oni sotvoriše Pentateuh ...tako se pričalo.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука