Jump to content

"Хиландарац ван Хиландара" - "Православац" ван Цркве = СЕКТАШ

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 37
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

???? ? ?????? "?" ??? "?", ??? ????? ????? ?????????.

?? ??? ?? ????????? ?? ??, ??? ????? ?? ?? ??????, ??? ?????? ????????...

?? ??,?????????? ??? ??...?? ????? ??????? ??????? ?? ???????...

???? ?? ??????? ??? ??????? ?????????? ???? ???????? ????? ?????? ? ????? ??????? ???? ?????? ???????. ???? ?? ????? ?????????????. ? ?????? ????? ?? ?????? ????? ? ?????????? ???? ?? ??? ?? ????? ???? ?????? ???????? ?????????? ?? ????? ?? ???????????.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

???? ? ?????? "?" ??? "?", ??? ????? ????? ?????????.

?? ??? ?? ????????? ?? ??, ??? ????? ?? ?? ??????, ??? ?????? ????????...

?? ??,?????????? ??? ??...?? ????? ??????? ??????? ?? ???????...

???? ?? ??????? ??? ??????? ?????????? ???? ???????? ????? ?????? ? ????? ??????? ???? ?????? ???????. ???? ?? ????? ?????????????. ? ?????? ????? ?? ?????? ????? ? ?????????? ???? ?? ??? ?? ????? ???? ?????? ???????? ?????????? ?? ????? ?? ???????????.

?? ?? ???? '????? ?? ?? ??????? ?? "???????????" ??? ????? ?????? ??? ???? ?? ????????? ?? ??????? ???? ??????? ?? ?????? ??????? ?? ???? ??????.... "?" ? "?".... ????? ?? ?? ?????? ? ???????? ?? ??? ????? ?????  "???????" ? "???????"......??? ?? ????? ????? ? ?????? ???????.... 0442_feel
Подели на овим сајтовима

Иако сте апсолутно у праву што се тиче појединих "ревнитељских групација" и појединих смутљиваца који наносе штету верном народу и,беспредметно,теолошки неосновано,неутврђено и површно,и са поприличним анимозитетом који произилази из морала који је онда добрано под знаком питања,руже СПЦ,њене владике,доносе одређене "озбиљне теолошке закључке",и свој "месијански синдром" рефлектују на друге оптужујући их за то што у ствари собом и у себи носе,и тако наносе велику штету верном народу,све то значи само једно у ствари...наша мати СПЦ и њени литургијски предстојатељи и началници би коначно требали да почну да озбиљно,званично и свеобухватно решавају многа питања и проблеме који су се генерисали последњих година и за које сви знамо да постоје,као што знамо да се и гурају под тепих.После 22 година живота у Цркви,барем знам,на основу животно-црквеног искуства,теолошког образовања и живота у и са народом,да проценим када се јављају озбиљни проблеми...а они су се јавили и један добар број људи који су жедни живога Бога,а прилазе или су већ у Православној вери,одлази од СПЦ-е.Добар пример је мој родни град Г.Милановац,где их је све више и више.То је чињеница пред којом не смемо затворити очи,како ми који морамо на сваки примерен и хришћанско-педагошки начин активно приступити проблему и дати све колико је у нашој моћи,тако још више наши епископи.Не буду ли се проблеми на време решавали,а њих је много на свим теолошко-литургијским и црквено-административним нивоима,имаћемо прилике да видимо како још већи број људи одлази од Цркве ка расколницима.Лепо каже мој владика и у праву је апсолутно:"За све ово је крива мантија!".Проблеми се морају решавати тамо где им је место и од стране оних који су за то задужени,а да ми на свој начин,речју као одблеском истинског знања,делима конкретне а не "апстрактне" љубави,адекватним ангажовањем на сваком могућем и дозвољеном нивоу свакога од нас,допринесемо и помогнемо нашим епископима да бреме изнесу до краја на славу живога Бога и на спасење верног народа.Ако то не буде тако,а мислим да се није озбиљно приступило овим прблемима,са којим правом се чудимо што се појављију особе као дотични "ревнитељ"? Запитајмо се чија је истинска,суштинска кривица због свега овог? Могао бих надуго и нашироко да пишем на ову тему,али мислим да је то непотребно...нити сам ја први који указује на ове проблеме,нити сам испричао нешо што је вама непознато.Само сам хтео да нагласим значај и насушност решавања многих проблема који све више притискају свест и душу сваког истински православног верника.Надам се да сте ме правилно размели,драга моја браћо и праштајте ако сам рекао нешто неумесно...није ми била намера никоме да солим памет.Има много тога код мене што би се требало осолити.Поздрав!

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

????????? ?? ???? ?? ????????,????????? ??????? ???? ????? ?????

Brate, tvoja ljubav prema bližnjima (u Milanovcu a verujem i šire) je evidentna.

I verujem da je i ve?a i ja?a nego što pišeš.

Sa druge strane (ta?nije - na prvom mestu!) Ve?i je i Ja?i Gospod Hristos Isus od problema u koje ti gledaš.

Verujem da je iz Njegove perspektive svaki problem ... de?ija bolest pravoslavnog hriš?anstva.

Brate, ne brini se. Seti se dada oko jezika na kome ?e se Božanstvena Liturgija služiti, koje bejahu u vreme kada si ti po?injao sa životom po veri. Bilo nekad, sad se pripoveda!

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

????????? ?? ???? ?? ????????,????????? ??????? ???? ????? ?????

Brate, tvoja ljubav prema bližnjima (u Milanovcu a verujem i šire) je evidentna.

I verujem da je i ve?a i ja?a nego što pišeš.

Sa druge strane (ta?nije - na prvom mestu!) Ve?i je i Ja?i Gospod Hristos Isus od problema u koje ti gledaš.

Verujem da je iz Njegove perspektive svaki problem ... de?ija bolest pravoslavnog hriš?anstva.

Brate, ne brini se. Seti se dada oko jezika na kome ?e se Božanstvena Liturgija služiti, koje bejahu u vreme kada si ti po?injao sa životom po veri. Bilo nekad, sad se pripoveda!

????? ??,????? ?? ??????? ? ????? ?? ???? ??????? ?? ?? ? ?????,?????! ???????!  :smiley:

Подели на овим сајтовима

????? ??,????? ?? ??????? ? ????? ?? ???? ??????? ?? ?? ? ?????,?????! ???????!   :smiley:

????? ???, ?? ??? ?? ??? ???????????? ?? ? ???? ???????? ???, ?? - ????????? ?????

???????? ? ??????????, ???? ?? ???? ? ??????? ?? ?????, ??? ?? ?? ???? ??? ??????? ? ??????

?? ??????? ???????? ?????? ????????, ????? ??!

?????? ???? ???? ?? ?? ?????? ? ???????? ??? ?? ?? ???????, ? ?? ?? ??.

? ???? ?? ????? ?? ????? ??? ????? ??? ?? ?? ????? ??? ?? ???? - ??????? ??? ? ?????????

?????....

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

????? ???, ?? ??? ?? ??? ???????????? ?? ? ???? ???????? ???, ?? - ????????? ?????

???????? ? ??????????, ???? ?? ???? ? ??????? ?? ?????, ??? ?? ?? ???? ??? ??????? ? ??????

? ???? ?? ????? ?? ????? ??? ????? ??? ?? ?? ????? ??? ?? ???? - ??????? ??? ? ?????????

?????....

?????, ?????, ????? !    dada

????? ????????, ???? ?????...... dada

Подели на овим сајтовима

?????....

?????, ?????, ????? !     dada

????? ????????, ???? ?????...... dada

??? ??? ?? ?????,???? ?? ??????  ????? ?? ?????? ? ????? ??? ?? ???? ???????.?????? ?? ?? ???? ???? ??? ?????? ??????? ???? ????? ?? ????????,? ?? ?? ????? ???? ???????,??? ? ????? ????????,?? ?? ????????? ? ??? ?????????? ? ??????? ???????? ???????? ?????????? ???????? ? ????? ? ?? ?? ???. :smiley:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...