Jump to content

PAKAO RATA: Pobunjenici siluju i ubijaju hrišćane

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

Islamisti terorišu pripadnike hrišćanske vere i pale njihove crkve, te je oko pola miliona njih moralo da napusti domovesirija-pobunjenici-hriscani-ubijanje-sil

Užas... Hrišćanska devojčica silovana, pa ubijena

DAMASK - Pakao rata.

Pobunjenici u Siriji terorišu hrišćane, koji čine oko 10 odsto ukupnog stanovništva. Radikalni islamisti pale crkve, brutalno ubijaju i siluju hrišćanke. Od početka sukoba, oko 500.000 hrišćana bilo je primorano na to da napusti svoje domove.

U gradovima u kojima žive hrišćani nemaju struju, vodu ni hranu, a svakodnevno su izloženi brutalnom maltretiranju. Oni tvrde da su pobunjenici iz grupe Al Nusra, bliske Al Kaidi, izveli neke od najgnusnijih zločina. Osim paljenja hrišćanskih crkava, džihadisti masovno siluju i ubijaju žene, ali i decu. Nedavno se na internetu pojavila stravična fotografija devojčice koju su ekstremisti prvo više puta silovali, a na kraju ubili. Na slici se vidi telo deteta koje leži umrljano krvlju. Takođe, još jedan dokaz o brutalnosti džihadista u Siriji je i fotografija mrtve žene iz zapadne Sirije, koju su oni prvo silovali, a na kraju ubili nabivši joj drveni krst kroz usta.

Svedoci navode da se članovi Al Nusre često pojavljuju u hrišćanskim četvrtima, prave barikade na putevima i ubijaju omladinu. Oni, kako hrišćani u Siriji kažu, žele da očiste zemlju od svih koji su druge vere.

Sirijski pobunjenici takođe uništavaju, pale i pljačkaju hrišćanske kuće i crkve. Svet su pre nekoliko dana obišle fotografije na kojima se vide pobunjenici koji uništavaju i demoliraju crkve i kradu vredne predmete iz njih. Svet je bio šokiran kad je video fotografije opljačkane i demolirane crkve u provinciji Homs, koja je najviše pogođena stalnim borbama pobunjenika i vojske. Na njima se vide polomljene crkvene klupe, uništeni zidovi, a crkveni oltar skroz je demoliran i oskrnavljen.

Inače, hrišćani u Siriji svoj opstanak vezuju za opstanak režima Bašara el Asada. Oni imaju svoja verska prava, koja su zagarantovana Ustavom, kao i svoje sudove koji se bave venčanjima i razvodima.

sirija-pobunjenici-hriscani-ubijanje-sil

Kurir

Подели на овим сајтовима

У овим ситуацијама питам се и молим за промисао... Знам да су питања попут ,,зашто то раде?" или ,,како то могу?" сувишна, али не могу да се не запитам, да ли има краја мучењима?! 

Као хришћанин, знам да би требало да посматрам ову слику из једног другачијег угла, па да се чак и радујем, јер су се поједини удостојили мученичког венца, али нажалост, не могу да се отмем осећају патње и језе који ме истовремено обузима. 

Колико је јако религијски-фанатично убеђење код ових кретена па све ово чине?! Колико човек зла може да учини докле верује да чини добро?! Не знам ни како да осудим те јаднике које муче сав овај народ. Не знам ни шта бих им рекао ако бих се сусрео са неким од њих очи у очи... 

Боже прими ове мученике под своје окриље, и спаси Господе оне који управо страдају. Нека имају име Твоје на уснама. Нека их Свети Дух озари да мучења поднесу стоички, нека Те не остављају, Господе! Спаси и помилуј, а ја из своје сигурне собе, за рачунаром и смешном бригом - шта ћу данас да радим, не могу ништа друго до се помолим... 

Туга, браћо и сестре, туга, чемер и јад. Нека их Господ све спаси и прими у своје окриље! Амин. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

• 11 months later...

ISIL- zločini islamista, genocid arapskih hrišćana u Iraku, FB izvor

DVA PUTA RAZMISLITE DA LI ĆETE GLEDATI OVAJ VIDEO!

BRUTALNE SCENE MASOVNIH SMAKNUĆA ARAPSKIH HRIŠĆANA! 18+

KAD KAŽEM "MASOVNA SMAKNUĆA" ONDA ZAISTA MISLIM NA MASOVNA!!!

VIDEO:

https://www.facebook.com/video.php?v=808206809213310&set=vb.100000719961093&type=2&theater

FB STRANICA:

https://www.facebook.com/ivcrn?fref=ts

Подели на овим сајтовима

ISIL- zločini islamista, genocid arapskih hrišćana u Iraku, FB izvor

DVA PUTA RAZMISLITE DA LI ĆETE GLEDATI OVAJ VIDEO!

BRUTALNE SCENE MASOVNIH SMAKNUĆA ARAPSKIH HRIŠĆANA! 18+

KAD KAŽEM "MASOVNA SMAKNUĆA" ONDA ZAISTA MISLIM NA MASOVNA!!!

VIDEO:

https://www.facebook.com/video.php?v=808206809213310&set=vb.100000719961093&type=2&theater

FB STRANICA:

https://www.facebook.com/ivcrn?fref=ts

Ovo nije video egzekucije hriscana. Ovo je grad Mosul a ubijeni su civili i vojnici koje je uhvatila ISIS. Medju njima sigurno ima i hriscana ali sama egzekucija nije ucinjena sa ciljem da se pobiju iskljucivo hriscani.

Ovo je trend koji je previse cest u poslednje vreme. Neko uzme grozan klip iz ratnog podrucja i samo mu nalepi etiketu "izivljavanje nad hriscanima" ili "pogledajte kako ubijaju hriscane" ili neki drugi bombasticni empaticni naslov i ljudi se pale i lajkuju u seruju do iznemoglosti.

Druga stvar. Pobunjenici ubijaju i proteruju SVAKOG ko im nije po volji na bilo koji nacin. Boli ih uvo dal si hriscanin, jevrej ili musliman (da, ubijaju i svoje i to masovno). 

Ovakve stvari zasluzuju svaku osudu, ali ono sto je jos vise za osudu jeste kad zloupotrebaljavas necija stradanja da sebe predstavis kao uber mucenika...  Osim toga, vest je sa Kurira...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ovo nije video egzekucije hriscana. Ovo je grad Mosul a ubijeni su civili i vojnici koje je uhvatila ISIS. Medju njima sigurno ima i hriscana ali sama egzekucija nije ucinjena sa ciljem da se pobiju iskljucivo hriscani.

Ovo je trend koji je previse cest u poslednje vreme. Neko uzme grozan klip iz ratnog podrucja i samo mu nalepi etiketu "izivljavanje nad hriscanima" ili "pogledajte kako ubijaju hriscane" ili neki drugi bombasticni empaticni naslov i ljudi se pale i lajkuju u seruju do iznemoglosti.

Druga stvar. Pobunjenici ubijaju i proteruju SVAKOG ko im nije po volji na bilo koji nacin. Boli ih uvo dal si hriscanin, jevrej ili musliman (da, ubijaju i svoje i to masovno). 

Ovakve stvari zasluzuju svaku osudu, ali ono sto je jos vise za osudu jeste kad zloupotrebaljavas necija stradanja da sebe predstavis kao uber mucenika...  Osim toga, vest je sa Kurira...

Prvo: Mosul je jedan od najvećih gradova sa hrišćanskom manjinom

u Iraku i šire na cijelom srednjem istoku, tamo je živjelo preko 100.000 hrišćana

Drugo. Po intervenciji USA protiv Sadama Huseina ih je u Mosulu ostalo oko 5.000

Treće: Po zauzeću Mosula islamskom državom ih je tamo ostalo 200

Četvrto: Ta razlika izmedju izmedju tih 5.000 i 200

nastala je bijegom i masakrima onih koji nisu uspjeli pobjeći,

tačan broj jednih i drugih se tek utvrdjuje, svaki dan treba biti objavljen.

video je upravo iz tog perioda od 10.08.2014. razapinjanja hrišćana

kad je bila najveća potjera za hrišćanima i progon u tim oblastima.

Peto: Poslije onog videa koji si vidio ostalo je tih maksimalno 200

Šesto: Mosul je bio sjedište kaldejskog katoličkog nadbiskupa,

koji je patrijarhom svih kaldejskih katolika na svijetu a imali smo

tamo desetine klerika i stotine kaldejskih vjernika žrtava terora

pa i samog nadbiskupa Faraja Rahha medju njima a koji je bio

kidnapovan i ubijen još prije svih tih dogadjanja sa ISIL-om sada.

Sedmo:. Ni ja ne znam da li je to Mosul ili koje je to mjesto na videu,

nisam valjda iz Iraka ali postoji mnogo ljudi koji to sve znaju. No, kad te

sad zanima Mosul onda su to te realije i statistike koje se odnose na Mosul.

No ni u drugim gradovima u to doba prije 15-20 dana nije bilo drugačije

mnogo drugačije, U Bagdadu je bilo 100.000 hrišćana, gdje su sada?

Inače na internetu je toliko haldejskih hrišćana a i muslimana Arapa koji bi već

sigurno intervenisali da to nije tačno a video je bilo dijeljeno skoro 60.000 puta.

To znači da ga je vidjelo izmedju 3 i 6+ miliona / po dijeljenju / 50 do 100 gledaoca.

Подели на овим сајтовима

Dobro, dobro... izvinjavam se sto sam se drznuo da osporim status najvecih mucenika u svemiru... evo povlacim sta sam rekao. Talibani postoje samo sa jednim ciljem a to je da uniste hriscanstvo, hriscanstvo i samo hriscanstvo... nista drugo ih ne interesuje u svojim zlocinackim umovima...

Подели на овим сајтовима

Dobro, dobro... izvinjavam se sto sam se drznuo da osporim status najvecih mucenika u svemiru... evo povlacim sta sam rekao. Talibani postoje samo sa jednim ciljem a to je da uniste hriscanstvo, hriscanstvo i samo hriscanstvo... nista drugo ih ne interesuje u svojim zlocinackim umovima...

Шта тебе брига....добио си нов материјал за свој сајт...треба да се радујеш...

Подели на овим сајтовима

Шта тебе брига....добио си нов материјал за свој сајт...треба да се радујеш...

Ja sam ovaj "materijal" stavio na svoj sajt jos pre tri meseca... al nema veze svi cemo da se palimo kako je ovo "najnovija vest iz Iraka"...

Подели на овим сајтовима

Ja sam ovaj "materijal" stavio na svoj sajt jos pre tri meseca... al nema veze svi cemo da se palimo kako je ovo "najnovija vest iz Iraka"...

ето, видиш...

Подели на овим сајтовима

Ja ti onda pomognem u tom skiupljanju materijala kako se nedaj Bože ne bi ni slučajno pomislilo da su mladi i zdravi muškarci koji su se branili oružjem hrišćani, pa njih je najviše tamo bilo u toj vojsci koja se branila tamo od ISIS-a, šta bi radili, sjedili kod kuće i čuvali djecu a slali svoje žene, babe i djedove da ih brane. I kako se navodno ni slučajno ne bi pomislio da su ti ljudi ubijeni nedaj Bože radi svoje hrišćanske vjere, tamo su bili ubijani i masakrirani samo takvi koji navijaju za pogrešan fudbalski tim, naravno!

Ti masakri su se desili u prvoj dekadi avgusta 2014.

Ovdje su i protestne akcije u vezi s njima:

U Beču 2. i 10.08.2014. na primjer, baš biz te dekade:

https://www.facebook.com/events/677402579012251/

https://www.facebook.com/events/752032768188726/

A ove"materijale" onda takodjer stav ako ih još nemaš, aktualiziraj:

ISIS 'Systematically Beheading Children' in Iraq; They Are 'Killing Every Christian They See,' Says Chaldean Leader

http://www.christianpost.com/news/isis-systematically-beheading-children-in-iraq-they-are-killing-every-christian-they-see-says-chaldean-leader-124594/

I ovo takodjer - PAŽNJA, EXTREMNO BRUTALNE SLIKE!

WARNING GRAPHIC PHOTOS (RAW) - ISIS begins killing Christians in Mosul, CHILDREN BEHEADED

http://www.catholic.org/news/international/middle_east/story.php?id=56481

Подели на овим сајтовима

Sve sam već prostudirao i pronašao odakle je tačno taj video itd. a još sam morao uradit nešto po kući i na poštu i u kupovinu po gradu itd. tako da nisam odmah stigao postavit to sve što sam našao.  Iz Tikrita je taj video a ne iz Mosula a prikazuje smaknuće pripadnika iračkih branitelja, i vojnika i domobrana, rezervista, vojno sposobnih lica koji su naravno većinom bili šiiti ali je medju njima takodjer i ostalih: hrišćana i pravoslavaca i kaldejskih katolika a potom i jazida a i vjerovatno i ateista jer vjera i nevjera nisu uslov za služenje vojske i mobilizaciju. Taj Tikritski masakr onda na prvi pogled ne izgleda vjerski motivisan, no problem je što je prije objavljivanja tog snimka prvo rečeno hrišćanima kako će morati ili prećií na islam ili plaćati džiliziju ili će svi biti poubijani ako to oboje odbiju, čeka ih ništa drugo nego mač. malo poslije su se opet predomislili i tu prijetnju preinačili ovako: ukazali su baš ovaj vidio smaknuća tih vojnika koje su u medjuvremeno kratko i neposredno pred tim pogubili, naravno najčešće su to bili šiiti ali i pripadnici svih drugih vjera i nacionanih manjina, tu je vrijedilo to što kaže i tvrdi cloudking https://www.pouke.org/forum/user/6061-cloudking/, nije ih zanimalo šta je ko ni ko je ko, ovaj ili onaj. I onda im rekli: ako ne prihvatite islam čeka vas izgon, ako ne otidjete, čeka vas mač. Tako da je u tom kontekstu i to pogubljenje vjerski motivisano a to ne samo mržnjom prema šiitima već i prema hrišćanima što je poslije dokazano a ukazuje na vjerojatno počinjen genocid po osnovu drugačije i vjere, nacije i političkog uvjerenja i na provedeno etničko čišćenje progonom i masovnim fizičkim likvidacijama koje opet se nergdje odnose više na hrišćane, negdje najviše na šiite, negdje glavno na jazide a negdje na sve zajedno i u svim obliícima, dakle vrlo komplikovana situacija. No o tom da li je to bio genocid ili ne odlučuju medjunarodni sudovi i OUN. Malo poslije vam dodam sve te linkove i članke a i taj tačno originalni video iz kojeg je isječen taj fragment koji sam našao jua na FB i postavio. Biće tamo svjedočenja i pravoslavnog moslulskog vladike i katoličkog kaldejskog nadbiskupa i mnogo toga daljeg zanimljivog. Ali na engleskom, pa ko zna nek čita, ja nemam vremena za prevodjenje. Sad imam još neka posla a do sutra vam postavim i te linkove jer su mi sad razbacani svuda i moraću pregledati historiju pretraživanja i browserima, koristio sam dva pa je nešto na jednom nešto na drugom, Vrlo komplikovane stvari a i realije su tamo, tek bi se zakomlikovali kad bi se uzeo i njihov interni neki sukob medju hrišćanima jer ti aramejski tvrde asirskim da su i oni ustvari Aramejci a ne nikakvi Asirci ili bolje reći jesu Aramejci ali ispranih mozgova, nešto valjda slično, analogno kao ta sada aktualna neslaganja izmedju Srba i Crnogoraca u pogledu nacije i nacionalnog porijekla.

Подели на овим сајтовима

Mala ispravka.

No o tom da li je to bio genocid ili ne odlučuju medjunarodni sudovi, valjda taj Haški i Savjet, Vijeće OUN na predlog Sekretarjata OUN za ljudska prava koji su jedini ovlašteni davati takve zvanične, pravno oibavezujuće oficijalne kvalifikacije.

U svakom slučaju Tikritskim masakrom su neispoštovane i grubo prekršene Ženevske konvencije i zabrana ubijanja nenaoruřanih  vojnih zarobljenika i to spada u zločine nečovječnosti u vodjenju rata.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...