ZarkoZ Написано Август 31, 2013 Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Ja sam uvijek nekako imao utisak (mislim da sam cuo negdje) da su Adam i Eva samo prvi ljudi i da je Bog stvorio jos ljudi osim njih dvoje ali da su oni bitni zato sto su prvi i zato sto su preci Hristovi. Gdje bih mogao malo vise da procitam na tu temu? Osnovi starosavezne antropologije (Rodoljub Kubat)...51-58.str. Tumacenje upravo termina koji su postojali za coveka u Starom Zavetu i kakav je njihov odnos. Postoje dva termina u jevrejskom koji se pominju a koji se odnose na coveka.Da li se covek odnosi na kolektivni singular (,,Musko i zensko stvori ih, blagoslovi ih, i nazva ih covek kad bjehu stvoreni" Post-5,2) ili na jednog konkretnog coveka (,,I pozive Adam sto i trideset godina" Post-5,3). Gde se upotrebljava isti termin אָדם za coveka i za Adama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Želim da shvatim, ali ne brini, neću postati vernik 4chsmu1 Онда, књигу у шаке и читај А што се тиче да ли ћеш да постанеш вијерник или не.........не мораш, нико те неће натјерати, нити те неко може натјерати! Само мало поштовања према суговорницима није на одмет! Као нпр. овај цитат доле: naravno da nije, jer je svemogući bog napravio dete devici Mariji par hiljada godina kasnije. Овакво изражавање (вулгарно) ти није на мјесту! Бог није направио дијете, он се оваплотио, тј. постао плот (тијело). Он је постао то дијете! Јаоооо, Марко, имам осјећај да се ти зезаш! Volim_Sina_Bozjeg and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 kaže bog: načinimo čoveka na sliku svoju, NAMA (kome to njima? njemu, Zevsu, Toru i ekipi?) slična...itd Бог је Света Тројица. Отац Син и Дух Свети. Чак и ти као атеиста видиш множину за разлику од Јевреја и Муслимана. Мило ми је. I ko je ta Kainova žena, ko je nju stvorio? Када би причу буквално тумачили види се да Адам и Ева нису имали само два сина. Даље се каже " А родив Сита поживе Адам осам стотина година, рађајући синове и кћери" Отуда Каинова жена. Топло ти препоручујем да послушаш материјал са ове теме https://www.pouke.org/forum/topic/21629-%D1%81%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D1%82%D1%83%D0%BC%D0%B0%D1%87%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%B1%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1%98%D0%B5/#entry721465 Види се да ти је то неопходно да би правилно разумео Библију и Хришћанство... ако уопште желиш. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Ignjatije sto si sad to potego pa ateistima je nepojmljivo da je covek mogao da zivi tako dugo... A nepojmljivo im je jos mnogo toga, iako tvrde za sebe da su sirokih shvatanja... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 2, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2013 Ignjatije sto si sad to potego pa ateistima je nepojmljivo da je covek mogao da zivi tako dugo... Кажем да када би извештај тумачили и буквално нема нелогичности око тога ко је створио Каинови жену. Јасно је да нису сва деца Адама и Еве описана у Библији. На то сам мислио. А о годинама... мани сада да и то објашњавам A nepojmljivo im je jos mnogo toga, iako tvrde za sebe da su sirokih shvatanja... Они користе логику. Не схватају да постоји нелогично, логично и надлогично. То надлогично они подводе под нелогично. А то и није баш логично http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука