Jump to content

Na pomolu (ipak) vojna intervencija u Siriji?

Препоручена порука

Нема ми логике само то како успевају да политичари спроводе политику без подршке народа, у земљи у којој избори ипак постоје? Зар не мора сваки политичар да мисли о томе како ће се народу допасти то што ради, јер у супротном ан првим следећим изборима, неће бити изабран? У САД се мењају гарнитуре већ 20 година које се каубојишу по свету, кажеш д анарод то не подржава, избори пролазе, а ипак се ништа не мења. То не могу да схватим...

Ratovanje se isplati itekako.

Kao sto se tebi isplati da odes kuci i spavas u krevetu, koji kosta i koji je kupljen, tako se isplati i onom pilotu da sedne u f16 i baca bombe. Rat ne kosta nista. Sve sto ti treba vec imas. Kao sto te ne kosta ni spavanje u tvom krevetu.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ali kako ti onda ima logike ovo sto se desava u Srbiji? U americivje cak i pocela neka alternativa u zadnje vreme, a u Srbiji je sve apsolutno isto

Нема ми ни то превише логике... Али у Србији политичари углавном не раде ништа за шта немају подршку народа. Већине бар. Сад како ту подршку успеју да добију је посебна прича, али опет ништа се не дешава константно, а да је већина против тога. Ништа конкретно, ништа опипљиво што се може лако уочити и препознати, као што је случај са војним интервенцијама, када причамо о западним земљама.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ratovanje se isplati itekako.

Kao sto se tebi isplati da odes kuci i spavas u krevetu, koji kosta i koji je kupljen, tako se iosplati i onom pilotu da sedne u f16 i baca bombe. Rat ne kosta nista. Sve sto ti treba vec imas. Kao sto te ne kosta ni spavanje u tvom krevetu.

За државу је рат чист губитак, ево рецимо у Авганистану су оставили за собом у пустињи десетине милиона само у војним возилима, јер је већа цена тренспорта назад него да их покваре и оставе. А шта су добили? Држава ништа, неке компаније и појединци много. 

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ali kako ti onda ima logike ovo sto se desava u Srbiji? U americivje cak i pocela neka alternativa u zadnje vreme, a u Srbiji je sve apsolutno isto

Izvini, a kakva je to alternativa pocela u americi? Ali samo preko 2% ako je moguce, da bude iznad statisticke greske ....

Подели на овим сајтовима

Нема ми логике само то како успевају да политичари спроводе политику без подршке народа, у земљи у којој избори ипак постоје? Зар не мора сваки политичар да мисли о томе како ће се народу допасти то што ради, јер у супротном ан првим следећим изборима, неће бити изабран? У САД се мењају гарнитуре већ 20 година које се каубојишу по свету, кажеш д анарод то не подржава, избори пролазе, а ипак се ништа не мења. То не могу да схватим...

Zato sto moc ima saka jada vavilonskih aspida satanista koji drze FED i vlasnici su skoro svega. Ko ima para taj ima i moc.

A izbori su samo predstava.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

За државу је рат чист губитак, ево рецимо у Авганистану су оставили за собом у пустињи десетине милиона само у војним возилима, јер је већа цена тренспорта назад него да их покваре и оставе. А шта су добили? Држава ништа, неке компаније и појединци много. 

Kakve bre desetine miiliona.... pa ulazu hiljade milijardi u naoruzanje ... to sto ti pominjes je reda velicine cene jedne sijalice na tvom autu ...

Подели на овим сајтовима

Зато што имају две партије које су заузеле власт, а по том питању су скоро исте. Кога год да изаберу, исто буде... Ево Обману су изабрали управо због тога што је обећавао да то прекине и шта ради? Народ је гласао за мир...   Исто као код нас. Имамо два`ес партија које су све исте. Кога год да изабереш исто ти је.

Мени се заврти у глави кад тако погледам ствари. Разумео бих да су те партије у САД бар успешне на унутрашњем плану, да привреда напредује а не обрнуто, па да људи размишљају о сопственом добру и прелазе преко глупости у иностранству, али те ствари су ваљда повезане. Рат је лош потез у сваком смислу. То врзино коло, тај зачарани круг ми је несхватљив, једна од оних ствари када ми се чини  да живимо у лудачком свету, свету хаоса и ирационалности... Како се не појави никад трећа опција? У Србији се не појављује јер већина људи подржава власт, већина људи лако заборавља и лако заволи победнике. Али у САД, ако већина људи не воли ово што ови раде, како то да се не оснује нека трећа партија рецимо и да победи на изборима...

Подели на овим сајтовима

Kakve bre desetine miiliona.... pa ulazu hiljade milijardi u naoruzanje ... to sto ti pominjes je reda velicine cene jedne sijalice na tvom autu ...

Управо тако, улажу стотине или хиљаде милијарди долара у наоружање. И како, коме и колико се то улагање исплати? Онима који добију послове у разрушеним земљама, онима који дакле нису уложили ништа (уложила је држава а не они) а добили су уносне послове. То је релативно мали број људи који има користи од рата - произвођачи наоружања, неке компаније, банкари и екипа и политичари који раде за њих. Држава и народ је на чистом губитку. Људи плаћају порезе држави, која од тих пара купи оружје, које употреби за рат, из кога имају користи само појединци...

Подели на овим сајтовима

ми се чини да живимо у лудачком свету, свету хаоса и ирационалности...

Па у таквом свету и живимо... :)

Како се не појави никад трећа опција? У Србији се не појављује јер већина људи подржава власт, већина људи лако заборавља и лако заволи победнике. Али у САД, ако већина људи не воли ово што ови раде, како то да се не оснује нека трећа партија рецимо и да победи на изборима...

Па има трећа опција, и четврта. Проблем је што су те две партије које деле власт направиле систем који их штити и сада је то тешко "размонтирати"...

А, ако ћемо поштено, људи су свуда већином веома површни и не размишљају пуно. Благо речено...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо тако, улажу стотине или хиљаде милијарди долара у наоружање. И како, коме и колико се то улагање исплати? Онима који добију послове у разрушеним земљама, онима који дакле нису уложили ништа (уложила је држава а не они) а добили су уносне послове. То је релативно мали број људи који има користи од рата - произвођачи наоружања, неке компаније, банкари и екипа и политичари који раде за њих. Држава и народ је на чистом губитку. Људи плаћају порезе држави, која од тих пара купи оружје, које употреби за рат, из кога имају користи само појединци...

Ево ти објашњење:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

E sada samo da shvatis jednu stvar, a to je da su drzava, taj mali broj ljudi koji profitiraju, te kompanije i ljudi zaposleni u njima, jedna celina koja ulazi u rat i kao celina profitiraju ako pobede. A naoruzanje i troskovi su ulozeni kapital.

Rat je biznis Sijakinicu kao i svaki drugi.

Подели на овим сајтовима

То је тачно. Једна анегдота - у неком локалном билтену су имали кратак чланак о мојој фамилији па су грешком написали да смо "из Сирије"... :)

E, ovo uopste nije smesno, covece... katastrofa...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...