Raymond Red Reddington Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 ŽENEVSKA KONVENCIJA O ZAŠTITI GRAĐANSKIH LICA ZA VREME RATA od 12. avgusta 1949. godine (IV Ženevska konvencija) Slučaj uskraćivanja zaštite Postupak Član 5. Ako na teritoriji jedne Strane u sukobu, ova ima ozbiljnih razloga da smatra da određeno lice zaštićeno ovom konvencijom daje povoda opravdanoj sumnji dase odaje nekoj delatnosti štetnoj po bezbednost države ili je utvrđeno da se ono zaista toj delatnosti oaje, to lice se neće moć i pozivati na prava i povlastice koje pruža ova konvencija, ako bi ta prava i povlastice, kada bi se primenjivali u njegovu korist, mogli naneti štetu bezbednosti te države Ako je, na okupiranoj teritoriji, lice zaštićeno ovom konvencijom uhvaćeno kao špijun ili saboter ili zato, što lično daje povoda opravdanoj sumji da se odaje delatnosti štetnoj po bezbednost okupacione Sile, to liceće se moći, u slučaju kad vojna bezbednost to apsolutno zahteva, lišiti prava opštenja predviđenog ovom konvencijom. U svakom od ovih slučajeva, s licima o kojima je rečу prethodnim stavovima postuapće se ipak čovečno i, u slučaju gonjenja, ona ne mogu biti lišena svojih prava na pravedno i uredno suđenje onako kako je ono predviđeno ovom konvencijom. Njimaće se isto tako priznati uživanje svih prava i povlastica lica zaštićenog u smislu ove konvencije, što je pre moguće s obzirom na bezbednost dražve ili okupacione Sile, većprema slučaju. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Pa tehnički možda je Nikolić šrodao narod (mada tehnički Nikolić je niko i ništa što se vlasti tiče), ali još nije potegao vojsku na svoj narod. A Dačić, je samo postavio policiju, da brane jedne građane Srbije od drugih koji su ovim prvim pretili batinama. Za razliku od ovog na koga sam ja mislio, koji je izgubio izbore ali pošto mu je d**e sinulo za vlasti nije hteo da napusti to mesto, pozvao vojsku na ulice, da izađe protiv naroda. Ako me razumeš Како када ево Младена осудише због вербалног сукоба се гејевима. Код нас приводе ако назовеш преседника магаретом. Боље да пошаље тенкове бар знаш како ствари стоје. А ова удбашка суђења и привођења и распуштање легитимно изабраних скупштина на КиМ су срамна и достојна гебелса и стаљина. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Код нас приводе ако назовеш преседника магаретом. Čekaj zar ti stvarno misliš da ja nešto kao gotivim ove ili ih branim i ovi su po meni retardi, ali su manji od onog što šalje vojsku Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 сваки циљ па и болница ако се у њему налази бар један војник је легитимни војни циљ Само ако учествује у борбама, ако је рањеник и сл. онда не. Ваља нагласити... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Само ако учествује у борбама, ако је рањеник и сл. онда не. Ваља нагласити... Или у цитату горе, ако се сматра да својом деловањем угрожава безбедност државе. А како терористе који су у цивилу разликовати од цивила у болници? „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Čekaj zar ti stvarno misliš da ja nešto kao gotivim ove ili ih branim i ovi su po meni retardi, ali su manji od onog što šalje vojsku Чему такав речник. Верујем да нико није ретард. Ни Асада ни Обама. Обама је један добро истренирани глумац..док Асад нема излаза..јер његовим одласком сви алавити и хришћани ће бити побијени. Курде да не спомињем. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Асад нема излаза..јер његовим одласком сви алавити и хришћани ће бити побијени. Курде да не спомињем. Slažem se i ja sa ovim, samo što ovde neki od Asada prave nekog svetog bezgrešnog borca za pravdu, koji ne može da pogreši i čija vojska nikako ni po koju cenu ne pravi nikakve zločine... fsa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Slažem se i ja sa ovim, samo što ovde neki od Asada prave nekog svetog bezgrešnog borca za pravdu, koji ne može da pogreši i čija vojska nikako ni po koju cenu ne pravi nikakve zločine... Kao i kod nas za vreme rata, tako i na svakom ratistu..ima svakakvih. Ali Asadova zvanicna politika nije zlocinacka za razliku od terorista predvodjenih NATO paktom. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Slažem se i ja sa ovim, samo što ovde neki od Asada prave nekog svetog bezgrešnog borca za pravdu, koji ne može da pogreši i čija vojska nikako ni po koju cenu ne pravi nikakve zločine... Бојим се да машиш смисао, из одабраног поста: Онда су дошли плаћени умоболници, религиозни лудаци и мајмуни и зарад интереса других, а финансијски и војно изузетно опремљени, уништише ту прелепу земљу, изазваше крвопролиће у жељи да је тотално политички, религиозно и финансијско - економски преустроје Дакле, Асад је само физички симбол "зле" Сирије јер зло мора да има лице у медијима да би гледалац поистоветио зло и лице. Америка и компанија се не бори против Асада већ независног и функционалног система који је у несрећној Сирији постојао. Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Или у цитату горе, ако се сматра да својом деловањем угрожава безбедност државе. А како терористе који су у цивилу разликовати од цивила у болници? По болницама се сме дејствовати само ако су употребљене у војне сврхе, лечење рањеника се не рачуна то наравно, и то само после опомене и остављања "разумног рока" да се престане са таквим злоупотребама болница. Тако пише у Конвенцији. Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Pa ima veze, ti si pomenuo 90-te, sve je to isto diktatori su u suštini stoka gde got se nalaze, a verovati da Asad i njegova vojska ne čini nikakve zločine i da je sve stvar manipulacije i obmane je pa blago rečeno naivno. Koliko got su nas Amerikanci bombardovali imali smo i mi čoveka koji je bio spremad na potegne vojsku na svoj narod, zašto misliš da je sa Asadom drugačije. Nema ovo bas nikakve veze sa ovom sad pricom, vrati se malo pa vidi i sam... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Дајте мало објективности... САД уопште није толико умешана тамо. Побуњенике углавном финансира Саудијска Арабија и арапске државе, Асадов режим Иран и Русија. fsa је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 13, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Бојим се да машиш смисао, из одабраног поста: Дакле, Асад је само физички симбол "зле" Сирије јер зло мора да има лице у медијима да би гледалац поистоветио зло и лице. Америка и компанија се не бори против Асада већ независног и функционалног система који је у несрећној Сирији постојао. Pazi i kod nas je sve lepo funkcionisalo za vrem Tita, ako ne računamo goli otok, i parolu kojom se vodio veliki vođa a koja je glasila"Ja sam bezgrešan i uvek sam u pravu". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Slažem se i ja sa ovim, samo što ovde neki od Asada prave nekog svetog bezgrešnog borca za pravdu, koji ne može da pogreši i čija vojska nikako ni po koju cenu ne pravi nikakve zločine... Besmislice. To niko nigde nije ni pomenuo. Ljudi prosto sa gadjenjem reaguju na providne novinske pricice... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 13, 2013 Побуњенике углавном финансира Саудијска Арабија и арапске државе Salis se ili sta? DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука