obi-wan Написано Август 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Зато што имају две партије које су заузеле власт, а по том питању су скоро исте. Кога год да изаберу, исто буде... Ево Обману су изабрали управо због тога што је обећавао да то прекине и шта ради? Народ је гласао за мир... Исто као код нас. Имамо два`ес партија које су све исте. Кога год да изабереш исто ти је. Gde je onda resenje? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Није ни власт у Сирији брате пуно боља... Не треба никоме давати ништа, него им свима одузети. Kakva god da je, brate, u odnosu na ove je izlozba petunija... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Ево ти објашњење: Одлично! Хвала. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 27, 2013 не знам зашто би дозволила потпуну доминуацију САД на Блиском Истоку, ако не мора... Ovo je sad (u pogledu Sirije) veliko pitanje - kakve opcije imaju rusi, a da ne zapocnu neki mnogo siri rat... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 E sada samo da shvatis jednu stvar, a to je , da su drzava, taj mali broj ljudi koji profitiraju, te kompanije i ljudi zaposleni u njima , jedna celina koja ulazi u rat i kao celina profitiraju ako pobede. A naoruzanje i troskovi su ulozeni kapital. Rat je biznis Sijakinicu kao i svaki drugi. наравно, то сам и рекао. Само та целина не улаже своје паре, већ народне. А добит не дели са народом и задржава за себе. Држава у смислу школства, здравства, финансија итд. свих области које регулише је на чистом губитку, јер новац одлази за наоружање а не за те области, а профит од употребе наоружања иде у приватне џепове малог броја људи, а не враћа се у болнице, школе и сл. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Ovo je sad veliko pitanje - kakve opcije imaju uopste rusi, a da ne zapocnu neki mnogo siri rat... Па ја не знам тачно зашто, али имам неко уверење да никоме није у интересу да почиње шири рат, и да ни Амери не би смели да ураде ништа уколико би се Руси озбиљно противили... Не би били спремни да због Сирије ризикују рат са Русијом. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Gde je onda resenje? Откуд знам... Добра вест је да свака империја после ове фазе пропадне. Решење је да се политичарима одузме власт, да се народ побуни и направи "минимална држава" која неће моћи да прави глупости. То су хтели да направе оснивачи САД, али ето опет се отело контроли... Чим власт добије превише пара и превелику моћ они ће да праве глупости. Треба народ стално да буде будан, на опрезу, да се не опушта када живи добро. Што вероватно значи да нема решења... Једино што ми појединачно можемо је да ширимо идеје... Па како нам Бог да. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 27, 2013 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=08&dd=27&nav_category=78&nav_id=746939 Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 А приметите да у свему томе учествују и Велика Британија, Француска и вероватно остали... Стока. Пг and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 наравно, то сам и рекао. Само та целина не улаже своје паре, већ народне. А добит не дели са народом и задржава за себе. Држава у смислу школства, здравства, финансија итд. свих области које регулише је на чистом губитку, јер новац одлази за наоружање а не за те области, а профит од употребе наоружања иде у приватне џепове малог броја људи, а не враћа се у болнице, школе и сл. Greska je u tome sto ti drzavu posmatras odvojeno od naroda.Drzava vodi rat i dobije ga. Rezultat je jeftinija nafta. Jeftinije gorivo za narod. Jeftinija proizvodnja za industriju u kojoj radi taj narod. Konkurentnija proizvodnja, veca prodaja, visi standard naroda, veci prihod od poreza za drzavu, vise para za vojsku i za sledeci rat. To je ta celina koja vodi rat, a ne samo neka imaginarna "drzava". Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Clanak od pre neku stranu je prosiren nekim vec vrlo konkretnim najavama... ... http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=08&dd=27&nav_category=78&nav_id=746939 SAD: Vojska je spremna za napad Izvor: TanjugBrunei, London, Vašington -- Zapadne sile su, navodno, obavestile opoziciju da bi već u četvrtak mogao biti izvršen napad na snage Asada, javio Rojters. ......................... U međuvremenu NBC je izvestio, pozivajući se na neimenovane visoke američke zvaničnike, da bi američki raketni napadi već u četvrtak mogli da udare na Siriju.Pošto je ranije danas razgovarao sa britanskim i francuskim kolegama, Hejgel je rekao da američki saveznici i većina sveta veruje da je režim predsednika Bašara el-Asada izveo smrtonosni napad hemijskim oružjem prošle sedmice u predgradjima Damaska.Prema njegovim rečima, nema više sumnje u to ko je izveo hemijski napad, za koji sirijska opozicija kaže da je uzeo živote 1.300 ljudi."Mislim da su obaveštajne službe zaključile da to nisu uradili pobunjenici, i da će "verovatno biti izneti valjani obaveštajni podaci koji će pokazati odgovornost sirijske vlade", rekao je on. Zapad najavio opoziciji napad na Asadove snage? Zapadne sile su, navodno, obavestile sirijsku opoziciju da bi narednih dana mogao biti izvršen napad na snage predsednika Sirije Bašara al Asada, javio je danas Rojters, pozivajući se na izvore koji su prisustvovali sastanku međunarodnih izaslanika i opozicione Sirijske nacionalne koalicije."Opoziciji je jasno rečeno da bi akcija sa ciljem sprečavanja Asadovog režima da ponovo upotrebi hemijsko oružje mogla biti izvedena u narednih nekoliko dana i da oni treba da se pripreme za mirovne razgovore u Ženevi", rekao je britanskoj agenciji jedan od izvora koji su prisustvovali jučerašnjem sastanku u Istanbulu.Na sastanku u istanbulskom hotelu učestvovali su visoki predstavnici opozicione Sirijske nacionalne koalicije, uključujući njenog predsednika Ahmada Džarbu, kao i izaslanici 11 ključnih zemalja "Prijatelja Sirije", među kojima Amerikanac Robert Ford.I britanski dnevnik Gardijan izvestio je jutros da su u britansku vojnu bazu na Kipru, na manje od 100 milja od Sirije, počeli da pristižu ratni avioni i vojni transporteri, što bi mogao da bude znak ubrzanih priprema za vojni udar na sirijski režim. Televizijska stanica "Raša tudej" prenosi da britanska vojska pojačava svoje prisustvo u Mediteranu i da ta zemlja sada ima četiri ratna broda, nosač helikoptera i dve fregate u blizini Albanije.Rojters navodi da je i američka mornarica od petka pojačala prisustvo u Mediteranu, gde ima ukupno četiri ratna broda sposobna za lansiranje krstarećih raketa dugog dometa.Slično je učinila i Francuska, koja se spominje kao još jedan ključni igrač u mogućoj intervenciji. Njeni borbeni avioni se nalaze u Emiratima za slučaj da zatreba, prenosi RT.Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je da je napad hemijskim oružjem u Siriji "apsolutno gnusan" i da zahteva akciju međunarodne zajednice, pri čemu Britanija razmatra "proporcionalni odgovor". BBC prenosi izjavu predsednika Francuske Fransoe Olanda da je Francuska spreman da kazni one koji su odgovorni za upotrebu hemijskog oružja u Siriji. Glavna istražiteljka UN za Siriju Karla Del Ponte izjavila je da su, prema izjavama svedoka, hemijsko oružje najverovatnije upotrebili pobunjenici, a ne Damask. "Naši istražitelji su bili u susednim zemljama gde su razgovarali sa žrtvama i lekarima u poljskim bolnicama. Prema njihovim iskazima postoji snažna, konkretna sumnja, ali još uvek bez neporecivog dokaza da je upotrebljen sarin, što se može zaključiti iz načina prema kojem su žrtve lečene", kazala je Del Ponte za švajcarsku televiziju, a preneo je "Vašington Post". Obama još nije odlučio o vojnoj akciji u SirijiAmerički predsednik Barak Obama još nije doneo odluku da naredi vojne udare na snage sirijske vlade, u odgovor na navodni napad hemijskim oružjem prošle nedelje u blizini Damaska, izjavio je danas neimenovani visoki zvaničnik vlade SAD. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Ucestvuju svi koji su pod dejstvom obeliska... Meni sto je misterija, je otkud tolko vojnika koji idu da ubijaju druge ljude, pa jos misle da rade dobru stvar, e taj stupanj glupavosti mi nikad nece biti jasan. Koja je to magnituda prevare... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Greska je u tome sto ti drzavu posmatras odvojeno od naroda.Drzava vodi rat i dobije ga. Rezultat je jeftinija nafta. Jeftinije gorivo za narod. Jeftinija proizvodnja za industriju u kojoj radi taj narod. Konkurentnija proizvodnja, veca prodaja, visi standard naroda, veci prihod od poreza za drzavu, vise para za vojsku i za sledeci rat. То није сасвим тачно. Конкретно, због овог рата је већ нафта поскупела. А стандард само пада сваке године, као и производња, продаја итд. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Па ето, дакле слажемо се. (много ми се свидела ова водитељка, лепа плус делује паметно ) Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука