gane Написано Јануар 29, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2010 Ја се бавим техником,од ње како тако живим и "мислим" да нешто и знам,пратим,читам,трудим се да држим корак,али...Скоро је изашло на видело да су давно још кад је олимипијада била у Москви Руси обећали да кише неће бити,и није је било,а амери су само скоро обеладонали да је по њиховим сликама са метеоролошких сателита фамилије NOAA требало да је буде.Руси су мало специфичан народ,нема на интернету много хвалисања и бомбастих наслова са циљем да задиве свет,њихове енглеске стране имају додуше обиље информација али ни упола колико домаће руске.Моја је да кажем срећа што читам и говорим и енглески и руски па је лако.А сајтови где се може читати и гледати у недоглед су како је наведено али треба у садржају са стране изабрати било опцију војска (войска) или оружје и онда се путује са линка на линк.То су пре свега www.lenta.ru ,данас тамо на опцији- Оружие -можете видети премијерно први пут приказан ПАК ФА њихов тренутни понос фабрике Сухој,кажу да су потпуно задовољни и да се понашао за 47.минута лета потпуно по очекивањима.Исто тако,амери дуго већ раде са пројектом HAARP,званично се ради о испитивањима јоносфере (коју су по мишљење стручне јавности њиме разбуцали),али како су површински радио таласи скоро потпуно изгубили значај у метарском опсегу озбиљни умови света сумњају да се ради о нечему другом.За вести свакодневне је добро посетити www.gazeta.ru ,мада и ту има новости из војске и линкова ка њима.Пикантна сада већ стара вест је била само ту објављена да кад је Обама био у Британија да је његова супруга направила скандал без преседана за задњих неколико векова ваљда,за фотографисање је загрлила енглеску краљицу а она не сме ни да се такне,па ми је забавно да читам весто које други неће да објаве.Доста тих сајтова има и енглеску верзију,а ако има онда пише као опција дакле англиский! И уз ризик да ме прогласита за Руса ево једна баш користан линк,ако желите д азнате време три-четири дана унапред,идите на www.mail.ru ,затим изаберите опцију лево испод неког црвеног срца где пише ПОГОДА,кад се учита та страна онда горе лево изаберите опцију -Метеокарты-,и онда видите време по Русији одмах,лево са стране је Европа и ту већ видите д акликнете на Температура воздуха-кад се то учита само стисните "тастер"PLAY испод карте и гледате температурне промене за дане који долазе као филм,мада испод те карте имате да бирате прогнозу за сваких шест сати у дану.Ја ту пратим прогнозу једно годину дана,од како су то увели као бесплатан сервис и нису оманули! И сад се извињавам модератору што сам се удаљио од теме,али ту ћете наћи тако невероватне ствари из света технике да више ништа није чудно.И једни и други давно оперативно користе неки скелет метални,који верно прати покрете људских удова,и онда човек лако диже и тону ако затреба... Мој закључак је да -ако је ово што некако и можемо да видимо и сазнамо-за нас "немогуће и невероватно",шта ли тек и једни и други имају и могу,а што не знамо? "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Јануар 29, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2010 САД је од увек на издисају,али никада неће да издахне. "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Јануар 30, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2010 Пре неки дан,26.Јануара Обама потписао документ којим се одобрава продаја оружја Тајвану,игранка почиње... "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Март 24, 2010 Пријави Подели Написано Март 24, 2010 Коментар Гласа Русије: САД су „прославиле“ седам година од почетака рата у Ираку митингом од више хиљада људи у Вашингтону. Демонстранти су тражили од власти да сместа повуче војску из Ирака и Авганистана. А од главног кривца ових крвавих војних кампања које гутају новац – Џорџа Буша – да сноси кривичну одговорност за сваку људску жртву. Америчка јавност је преуморна од војних авантура америчких власти ван предела земље. То је и разумљиво: решавање политичких и економских проблема по цени хиљада живота нису прихватљиви за већину Американаца. При томе у САД онај део грађана који уме да мисли прагматично одлично схвата да парола „демократске мисије“ у Ираку нема право на постојање. Данас је очигледно – нафта и само нафта – то је прави разлог упада коалиционих снага на територију Ирака. Међутим цена за нафту је постала превисока. Као резултата свега конформизам Американаца почиње да прераста у протест. При томе и економска ситуација у свету и самој Америци није најбоља. Зато и пароле на митинзима пацифиста који постају редовни тичу се цене ирачке авантуре. Не само у новцу већ и у људским животима. А цена је скоро 4,5 хиљада убијених, више од 30 хиљада рањених за 7 година рата. Војне акције и издржавање контингента у Ираку кошта Пентагон стотине милијарди долара. И поред свега добити нема, и неће је скоро бити, чак и да сачувају контролу над ирачком нафтом. Све у свему ирачки рат је неправедан, говори експерт Института за Исток РАН Владимир Сажин: Циљ и повод за рат – потрага за атомским оружјем – били су лажни. Ирак није имао атомско оружје. А на Американце рат утиче крајње негативно, посебно на породице погинулих. На крају, када су свргли Садама Хусеина и ослабили Ирак, Американци су хтели-не хтели сами направили од суседног Ирана супер-државу. Према разним проценама, Ирак је изгубио око милион људи. Други резултати су следећи: дестабилизација унутарполитичке ситуације, разрушена привреда, тероризам, распад друштва на основи религиозне и националне припадности. Американци су осудили на смрт свог главног непријатеља – Садам Хусеина, па ипак, то не само да није ујединило ирачко друштво, већ је постало допунски фактор нестабилности. За сада није могуће говорити о самосталности ирачких власти. Па и само повлачење трупа, које је обећао Барак Обама у предизборној кампањи и које је потврдио када је постао председник оставља многа питања без одговора. Обами тек предстоји да развезује ирачки чвор који је завезао његов претходник, а већ данас његов рејтинг је пао до рекордно ниских 43%. "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Март 24, 2010 Пријави Подели Написано Март 24, 2010 poklon САД је од увек на издисају,али никада неће да издахне. doci ce i taj dan,recimo da su trenutno na vestackom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука