gane Написано Јануар 28, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2010 У Северној Кореји нема ничега интересантног осим што су им врло близу па би имали повећане тршкове за службу NORAD која надгледа небо ради одбране од балистичких пројектила,а лупање пацки је "поучан" пример другима.Иран је друга прича,и посебна.Прво има нафте,оно што је мало познато није ни свака нафта иста па су Ирану санкције дуго одлаган у време Хомеинија јер је њихова нафта Богом дана за производњу пластике.Затим ту је Русија. Из Ирана је Москва малтене на пушкомет.Америма индустрија почива на јефтиној нафти.Кад сам био тамо,у Европи је литар горива коштао нешто изнад марке,а галон који је 3,8 литра је код амера коштао 0,4 марке!Лако је имати јефтину производњу и атрактивне цене ако имате јефтине сировине,зато је Иран изузетно "занимљив".На www.rin.ru је одавно писало да се амери спремају за рат са Ираном.Тиме се жариште кризе опет налази врло далеко од Америке,нафте има у енормним количинама,заобилази се договор да се бивше Совјетске републике не примају у NATO али и без такве републике у чланству амери стижу на границу Русије!Види се да Руси нападно и нагло усавршавају ловце пете генерације,невидљиву авијацију,оперативно користе електрични тенк са електричним топом (пробан у Грузији-coil gun),направили најбржи тенк на свету са млазним мотором...просто се види да су се ужурбали задњих година,чак су и санкције Ирану подржали вероватно да би добили у времену,због тога је у Ирану паљена руска застава ( опет из руских извора)...Са друге стране,амери имају доктрину по којој ће авијацијом да полупају што више,иза тога упадају тенкови и пешадија,а кад административно преузму контроли по хитном поступку креће "обнова",мисија добија статус Уједињених Нација,а на терену су амери као команданти а пиони су јадници из земаља чије вође се утркују ко ће више војске да пошаље, а све у циљу "продубљивања сарадње и уклапања у нове безбедносне структуре"! На тај начин за амере је рат јефтин,и користан,(њихове фирме раде у обнови,то је и насилни трансфер технологија јер амери добијају дугорочне купце за одржавање),а њихово ангажовање сведено на месец дана ретко мало дуже!Како ја разумем,трошкови и ризик мали-а добитак велики и дугорочан,чак ако се дода да се количинама Иранске нафте постаје још важнији и у ОПЕК-у,нема краја комбинацијама.Верујем да ће напасти Иран и ако лично верујем да Иран заиста жели само електране јер не би Руси ваљда допустили Иранцима да саграде бомбу на мање од хиљаду километара далеко од Москве.Оно што је мени алармантно је полагано везивање линије Пакистан,Авганистан,па ако буде и Иран,све мислим да је то коначно отварање Пандорине кутије у којој тешко нама и Европи.Ово је моје виђење,дај Боже да нисам у праву... "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Јануар 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 28, 2010 Molimo se BOGU da rata ne bude i da niciji narod ne strada i da se pameti dozovu i amerikanci ali i iranci i severni koreanci !!! UZ sve kritike koje mozemo da uputimo Americi ipak treba da se zapitamo da li mislimo na nasu bracu u Severnoj Koreji koja zaista zive u totalitarnoj drzavi bez trunke slobode izbora ! Zaista pitanje je da li Kim Dzong Il ima ljubavi prema svome narodu ! Ahmadinedzad je nesto drugo ,pre svega covek veruje u BOGA ali Iran je zemlja koja je sklona prevratima i revolucijama cak i radikalnim islamistima pa sta onda moze da se desi ako takvi dodju u posed A bombe koju bi mozda Nedzad napravio ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 28, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2010 Рече ми шокачки поп( ту из места) јуче на прослави св.Саве како су на Хаити амери изазвали земљотресеније подземном атомском бомбом, вели чоек да су му тако јавиле његове колеге( такође шокачки попови ) из Маџарске.Каже таки сад рат без рата, припремају противу Ирана. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Јануар 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 28, 2010 Prica se o tome i nije nemoguce ali nekako ne zelim da verujem da su im svrake bas toliko popile mozak da pobiju skoro 150 000 ljudi !! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Игор Написано Јануар 28, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2010 Јесу, на издисају су. Кина је управо постала светски извозник број један у свету. Кинези су управо освојили прва два места на листи највећих банки. Америка има страшан буџетски дефицит и нагомилани дуг који више не може да плати. Прешли су црту. За 30 година Америка неће поседовати никакву индустрију. Све ће се ово десити ако на свету у наредних 30 година не буде светског рата. Али ..... е ту је квака. Зато ће рата бити, јер САД нема другог избора! Кинези једноставно имају више инжењера, огромно тржиште гладно свега, супериорнији менаџмент и радно мотивисано становништво. На основу тога граде економију која ће у наредних 50 година да завлада светом. Американци од тога немају ништа, осим могућности да Кинезима спрече доток нафте (и урана, бакра, калаја, боксита, железа .... итд.) Верујем Господе, и исповедам да си ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од који сам први ја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Јануар 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 28, 2010 Brate amerika je zemlja koja pretrpela krah berze i koja se oporavila posle toga ! Amerika je zemlja koja je slala Staljinu ogromne zalihe i vojnu opremu za vreme wwII bez koje bi tesko tadasnji SSSR uspeo da porazi Hitlera ! Ja volim Kinu i postujem je ali se svetska ekonomija kreira na Menhetnu i Washingtonu a ne u Pekingu ! Covek koji je preporodio Kinu je Deng Sjao Ping i koji je to uradio upravo pod patronatom te Amerike ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Игор Написано Јануар 28, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2010 Brate amerika je zemlja koja pretrpela krah berze i koja se oporavila posle toga ! Amerika je zemlja koja je slala Staljinu ogromne zalihe i vojnu opremu za vreme wwII bez koje bi tesko tadasnji SSSR uspeo da porazi Hitlera ! Ja volim Kinu i postujem je ali se svetska ekonomija kreira na Menhetnu i Washingtonu a ne u Pekingu ! Covek koji je preporodio Kinu je Deng Sjao Ping i koji je to uradio upravo pod patronatom te Amerike ! ???? ?? ????????? ?????? ?? ????????? Верујем Господе, и исповедам да си ти заиста Христос, Син Бога живога, који си дошао у свет да грешнике спасеш, од који сам први ја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Јануар 28, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2010 Molimo se BOGU da rata ne bude i da niciji narod ne strada i da se pameti dozovu i amerikanci ali i iranci i severni koreanci !!! Brate amerika je zemlja koja pretrpela krah berze i koja se oporavila posle toga ! Amerika je zemlja koja je slala Staljinu ogromne zalihe i vojnu opremu za vreme wwII bez koje bi tesko tadasnji SSSR uspeo da porazi Hitlera ! Ja volim Kinu i postujem je ali se svetska ekonomija kreira na Menhetnu i Washingtonu a ne u Pekingu ! Covek koji je preporodio Kinu je Deng Sjao Ping i koji je to uradio upravo pod patronatom te Amerike ! ????? ??????? ?? ??????????. ? ??? ???? ?? ???? ???? ?????,??? ?? ?????? ???? ????????,? ????? ???? ?? ????? ???????? ????? ?? '29 ????? ????? ????????????? ?????? ? ???????????? ??????????? ?? 1907. ????? ???? ???????? ????? ?????? ?? ?? ?? ?????? ??????????? ???????????? ???????????? ??????????? ???????? ???? ?? ??????? ?? ???????? ??????????? ????? ??????,??????? ?????? ???????? ? ??????? ????????? ????????????,???. "?? ???" (???? ? ????,?? ??? ????????: http://en.wikipedia.org/wiki/New_Deal ). ??????????? ???,? ????????,??? ?????? ????? ? ??? ???????????? ??????????. ????? ????? ?? ???? ??? ??????????,??. ????? ???? ??????? ?? ???????. ????? ?? ????? ?? ???????? ???????????? ???????,????? ???????? ???? ?????? (??? ???? ??????? ????? ?????,???? ??????? ? ??????????? ?? ?????? ???????,? ?? ?????? ?? ? ???????? ????? ???????,? ???????). ???? ?? ??????? ???? ????? ???? ??????: No. 24: End income tax for seniors making less than $50,000 "Will eliminate all income taxation of seniors making less than $50,000 per year. This will eliminate taxes for 7 million seniors -- saving them an average of $1,400 a year-- and will also mean that 27 million seniors will not need to file an income tax return at all." No. 30: End no-bid contracts above $25,000 "Will ensure that federal contracts over $25,000 are competitively bid." No. 86: Direct the Secretary of Health and Human Services to conduct a comprehensive study of federal cancer initiatives "As president, Barack Obama will immediately direct his Secretary of Health and Human Services, in collaboration with agency officials, academic researchers, cancer survivors and advocates for people with cancer, and state public health officials, to comprehensively examine the various cancer-related efforts of federal agencies, and provide recommendations to eliminate barriers to effective coordination across federal agencies and between the federal government and other stakeholders." No. 313: Allow bankruptcy judges to modify terms of a home mortgage Will repeal provisions of the Chapter 13 law that prohibit bankruptcy judges from modifying the original terms of home mortgages for ordinary families -- regardless of whether the loan was predatory or unfair or is otherwise unaffordable -- "so that ordinary families can also get relief that bankruptcy laws were intended to provide." ? ???? ????,?????? ?? ????. ???????? ??????? ??????? ????????,? ???? ?? ????????. ????? ????????? ??????? ????? ?? ?? ?? ????????? ????? ?????????. ????????? ?????????? ????? ?? ???????? ???? ??? ???????. ?? ?????? ?? ??????- ????? ??? ??? ?? ????? ?????? ???????? ???? ??????? ?? 376 ????????? $,?? ?? '45 ??? ?? 260 ????????? $. ?? ????? ??????? ???? ?????,?? ?? ?? ??????? ???????? 3,7 ???????? $,??? ??????! ??? ????? ???????? ???? ?? ?? 5,7 ???????? $,??? ?? ?? ????? ??????????? ??????? ???? ???????? ??? 40 ???????? $! ???? ?????? ?? ?????? ?????,???? ???? ???????? ?????????????? ????? ? ?????-?????? ???? ??? ?? ???????? ?? ???? ??? ????????? $. ? ???? ?? ?????? ????? ????????? ????. ?????,??????? ????????? ???????????? ??????? ?????? ?? ?????? ????????????? ????? ???? ?????? ?????,???? ?? ?????? ? ??????? ??? ??????? ? ???????????????. ? ????? ????????? 2008 ??? ?????? ????? ???????????? ????.??????? ??????? ?? ? ????? ???????? 2009. ?????? ??????????? ??? ?? 88 ????? ? ????? ???-??? ?? ???? ??????????? ? ???????? ???? ???? ?????.???? ????????? ????????? ? ???? ??????????? ?? ?? 20 ??????? ?????? ?? ??????? 1990. ?????? ?? 40 ??????? 2008. ?????? http://search.forbes.com/search/find?tab=searchtabgeneraldark&MT=China "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Јануар 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 28, 2010 Brate Barak Obama je tek u prvoj godini svog mandata pa nema on carobni stapic , polako ! Kad zavrsi mandat onda ce najbolje da se vidi da li je ista uradio I meni je Dinkic obecao 1000 eura a dao mi 1700 din (18e) sto znaci da me je zavrnuo za 982e a jos uvek je na vlasti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Јануар 28, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2010 Нема везе што је тек годину дана на власти,његови кадрови се не понашају нимало одговорно. Зашто је послао 30,000 војника у Авганистан,ако је обећао да ће повући све војнике? Има ту још много детаља,нпр. заврзламу са здравственим системом могао је доста и раније да почне,не да чека да га народ замрзи. Што се тиче Динкића,та коалиција је и створена у једном идеолошком бућкуришу,тако да ја не бих очекивао ни тих 982 евра. Он је још увек на власти зато што је влада (привидно) стабилна,и има већину у парламенту. А каквим су се изборним триковима и фантазијама користили (као уосталом и све политичке партије у свету и код нас) је друга ствар; на појединцу и на појединачној интелигенцији је да ли ће да верује Динкићу да ће дати хиљаду евра акција или Томи Николићу који каже да ће хлеб бити три динара. Ако не буде превремених избора,онда ће Динкић бити министар до 2012. То што сам ја рекао да је Обама поприлично лош државник не значи да га зовем да се повуче. Он је легално ступио на то место,и легално победио,и нека тако и остане. Можда народ петицијом,неким рефереднумом и сл. друачије одлучи,али то му је што му је,за сада... "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Јануар 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 28, 2010 Sve to stoji pa ne moze Obama bas da kontrolise celu administraciju ali mi nimalo ne deluje kao glup i nesposoban covek ! To sto pisete o kineskom privrednom cudu je uredu ali tog cuda nebi bilo da nije pod patronatom Amerike !Ima li Kina neki svoj brend koji moze da se proda na zapadnom trzistu,a koliko je meni poznato mislim da nema !Vecina kineskih fabrika su ispostave americkih i evropskih kompanija koje su zbog osvojanja ogromnog azijskog trzista preselile svoju proizvodnju u Kinu ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Јануар 29, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2010 Sve to stoji pa ne moze Obama bas da kontrolise celu administraciju ali mi nimalo ne deluje kao glup i nesposoban covek ! To sto pisete o kineskom privrednom cudu je uredu ali tog cuda nebi bilo da nije pod patronatom Amerike !Ima li Kina neki svoj brend koji moze da se proda na zapadnom trzistu,a koliko je meni poznato mislim da nema !Vecina kineskih fabrika su ispostave americkih i evropskih kompanija koje su zbog osvojanja ogromnog azijskog trzista preselile svoju proizvodnju u Kinu ! ???? ????? ?????? ????????????,??? ?????? ????????... ?? ?????? ?? ?????? ??? ?? ??? ??????????,???? ?? ??????? ??????? ????????? ???????? ???????????. ???? ???? ?? "?" ?? ???????????,?? ?? ?????????... "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Јануар 29, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2010 Кина има "брендова" и те како!Само треба мало пратити неке ствари!3G мобилна телефонија неби заживела без комплетне замене светске мреже да нису Кинези написали и уновчили софтвер!Нема тога на пољу електронике што се не може направити у Кини а што многе ствари још не праве је ствар договора са светом.Космички програм је импресиван,за свемир су успешно тестирали мини атомску електрану мању од метар са метар која гарантовано може да ради тридесет година.Сировине не верујем да су проблем,сетимо се осовине Кина Русија Индија,све ово чини ми се да говори да имају одрживу привреду која је ниским ценама и те како интересантна све сиромашнијем западу.Са друге стране,ми немамо језички термин који одговара америчком "здравственом систему" јер је он све само систем није.Да јесте,не би америка сама имала више адвоката него остале земље заједно.О дикататури се може причати и причати...Ако амери не дају Ирану да има електране за потребе становништва како се то зове? Сигуран сам да амери не би имали ништа против електрана али кад би Иран пристао да их изгради амерички Westinghouse,е али ако ће технологија да буде руска, е то већ не може,то је претња свету,они су "отпадничка" земља јер не иду у америку по мишљење! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јануар 29, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 29, 2010 ???? ?? ?? ???? ??????? ? ????? ??????????? ????? ???? ??????????,????????? ?????????,?????????? ??????? ?????????? ???? ?? ??????????? ????? (?????? ? ???????-coil gun),????????? ??????? ???? ?? ????? ?? ??????? ???????... ????? ?? ???? ???? ? ?????? ??? ?? ????? youtube ??????? ??????? ?? ??? ????????? ??? ?? ????? ?? ???? ? ??????? ????... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јануар 29, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2010 Prica se o tome i nije nemoguce ali nekako ne zelim da verujem da su im svrake bas toliko popile mozak da pobiju skoro 150 000 ljudi !! ?? , ??? ?? ?? ?? ??? 150 ????? ???? ????...?? ??? ???????? ?????? ?? ??? ???????...??? ??????? ??? ?????? ????? ?? ????? ?????? ??????? ???? , ??????? ?? ?? ?????? ???? ???? ?????. ???? ??????? ?? ??? ??????? ????? ??? ?????? ??????????????, ?????? ?? ??????????? ?????? ?? ?????, ?? ?? ????? ????????? ?????? ????? ?????? ??????? ?? ????????? ???? ?????, ??? ????... ???? ?? ???? ????? ?? ????????? ??? ???? ?? ??????? ??????? ? ???? ?? ?? ???. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука