Гости Guest Alefshin Написано Јануар 5, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 5, 2010 Дакле, да ли су САД етички, идејно и културолошки у тешкој кризи или не? Да ли то значи дефинитиван крај ове 2-вековне Империје или не? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Јануар 5, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 5, 2010 Mislim da ne i da ce SAD naci izlaz iz krize jer ovo nije prva koja se nadvila nad SAD ! Za razliku od Evrope koja bastini malo drugaciju tradiciju preko Atlantika se sve radi mnogo dinamicnije i lakse se primaju nove i sveze ideje ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јануар 5, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2010 Да су у кризи моралној, етичкој итд. јесу, само ја мислим да је то тек почетак кризе, и да неће убрзо пропасти, може та њихова криза изузетно дуго да траје...успут ко каже да ја ишта знам ekstra само тако мислим. Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јануар 5, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2010 Не бих рекао ни да се етички, ни културолошки, ни идејно не разликују превише од остатка свијета,кад је у питању ниво на којем су ови постулати налазе у САД. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Јануар 5, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2010 prestace da postoje, al ne sto ce da propadnu vec da stvore vece carstvo (sad, kanada i mexiko) vec 2011.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јануар 5, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2010 Али то не значи да никада неће престати да постоје, свако царство има свој почетак, врхунац и крај, тако ће и они.Слажеш ли се? Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Јануар 5, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2010 ??? ?? ?? ????? ?? ?????? ???? ???????? ?? ???????, ????? ??????? ??? ???? ???????, ??????? ? ????, ???? ?? ? ???.?????? ?? ???naravno, ako mene pitas.Pa to im je u stvari pocetak kraja ekstra Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јануар 5, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2010 Moje mišljenje je da Amerika i ne može da bude u nekoj kulturološkoj krizi, jer njihova kultura nikad nije ni bila na nekom vrhuncu. Jedino možda ta neka savremena kultura (ali i to je pitanje da li se ona može podvesti pod neke striktno fakultativne odrednice kulture - udzbenički može - ali ja nisam zagovornik takve ideje). Za tako veliku (brojčano) naciju, imala je srazmjerno malo umjetnika (za razliku od naučnika gde šije pola sveta :smiley: - ali i to samo ide u prilog ovoj mojoj tvrdnji). A idejno (ideja njihova šta je? - Rim teritorijalni novi) su čini mi se malo poklekli, ali nedovoljno 0104_cheesy, i verovatno će se izvući iz krize, ali mislim da više neće biti onako opasni kao što su bili. Budi se i istok (Rusija). Evo jedan banalan primer - Više nikada se neće desiti da nas bombarduju ni u kom slučaju. Toliko ta budnost istoka utiče na našu bezbednost 0104_cheesy i toliko sam se raspisao ne znam koji mi je 0104_cheesy ekstra ..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јануар 5, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2010 Ево покушавам да се сјетим било чега (мислим на етику, културу и сл) чему бих се дивила, а да води поријекло баш из Америке? У праву си када кажеш да они нису културолошки на неком високом нивоу, нити су икада били. Док Европа прославља своје умјетнике и великане, они имају прославу гдје централно мјесто заузима ХАМБУРГЕР. 0110_hahaha Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gospodin Jakov Написано Јануар 5, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2010 Imaju ameri dosta velikih umetnika, ali nedovoljno za tako veliku (brojčano) naciju. I tim njihovim velikim umetnicima fali neka vrsta dubine koja krasi evropske umetnike.... A taj nedostatak dubine u stvari kompenzuju hamburgerima 0104_cheesy https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' /> .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest nikolastojanoviccuprija Написано Јануар 5, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 5, 2010 Pa SAD nikad i nije bila kulturni rasadnik sem pop kulture ,USA se profilisala kao svetski ekonomski pokretac a kulturu kupuje i uvozi ! Jednostavno sto kaze Sveti Vladika Nikolaj potrebno je svakom coveku da spoji BITI i RADITI i jedno bez drugoga je sturo ! Tako da je nama itekako potrebno tog americkog duha ali i Americi nasa Hriscanska duhovonst koja osmisljava rad i utire mu put ka BOGU !! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Јануар 27, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2010 Историја нас учи да ниједна цивилизација у историји света није преживела властити успех,тако ни они неће!Додуше,код њих се то и неможе назвати успехом,јер су све што имају "зарадили" на грбачи других и ратовима.У моралном расулу јесу,то сам се осведочио на лицу места,а о материјалном се може нашироко причати.Уколико,не изнађу начин да измисле и добију неки рат неће се никад опоравити.Капитализам хронично али и неизлечиво болује од вишка производа и ту лека нема,оцим ако се у рату не уништи толико много да нека нова обнова тражи поново производе.О њиховој науци причати је неозбиљно,не зато што стручњаке увозе,већ зато што фундаментална истраживања (као непродуктивна) не финансирају.Погледајту било коју фундаменталну науку,сви у свету масовно уче Руски да би студирали на универзитету Ломоносова рецимо...Мало је пизнато да као што амери "лове" Мексиканце на југу,многи амери а нарочито американке покушавају да стекну статус становника Канаде...Верујем да ће ако потраје криза (а мора) почети међусобно да се оптужују за "израбљивање",а то ће бити почетак краја! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Стефан Написано Јануар 28, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2010 Ух,ко зна да ли ће се опоравити. На жалост,оваква клима у земљи (ниске плате,превисок јавни дуг,куповна моћ која опада у декади) остаје веома повољна за екстремно леве,или екстремно десне политичке групације. Финансијска криза у Немачкој је била узрок вртоглавог раста популарности националсоцијалиста,и повод да Хинденбург да Хитлеру да формира владу,и бољшевици су на власт дошли користећи исцрпљеност из ратова и лошу ситуацију у земљи. Плашим се да се то не деси и у САД,још под Обамом,који ништа не чини поводом опоравка земље,не испуњава своја предизборна обећања и ствара нова ратна попришта... Ту се дешава и још једна ствар-енормни привредни бум НР Кине,која постаје први поверилац америчког капитализма... "Тешка је бура на мору,тежа је у души. Али ни море ни душа не чисте се без буре." (Владика Николај Велимировић-"Касијана") Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gane Написано Јануар 28, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2010 Кина и није неки БУМ ако се посматра са гледишта економије!Они нису ништа изградили отимањем и силом већ имају здраву и способну производњу којој запад не може да парира!Молим Вас,понос америчке електронске индустрије се не зове више Hewlet Packard него Agilent, Кинези га купили,понос компјтерске америчке индустрије IBM сад се зове Lenovo,и њега купили!Са једне стране ме радује што су на коленима али са друге стране у прошлости су све кризе биле претходница великих ратова и разарања па ми је (што рече Ћосић) стрепња већа од наде.Уверен сам да ће у даљем развоју догађаја морати да пронађу неко ново место на коме су дакако "угрожени амерички витални интереси" па ће похрлити да некога опет "ослободе" а по солобођењу да се часте на рачун домаћина.Проблем је по мени-што више тако ресурсима атрактивних локација и нема па су верујем и они у идејном ћорсокаку! "Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?" (Св. Теодор Студит) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јануар 28, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 28, 2010 ?? ????? ?????? ?? ?????? ??? ?? ?? ???????? ??? ?? ????? ?????? ? ????????? ?? ??? ????? ???? ??????????? ??????? ?????? ? ???????? ?? ?? ?? (??? ???? ?????) ??????? ???? ?? ????. ? ???? ??. ?????? ??? ?? ?? ? ????? ??????? ???????? ?????? ?? ??????? ???? ???? ????? ?? ???? ?? ?????? "???????? ???????? ??????? ????????" ?? ?? ???????? ?? ?????? ???? "????????" ? ?? ?????????? ?? ?? ????? ?? ????? ????????.??????? ?? ?? ????-??? ???? ???? ????????? ??????????? ???????? ? ???? ?? ?? ??????? ? ??? ? ??????? ?????????! ??? ?????? ?????? ?? ?? ???????????? ???? ? ??????? ?????? ? ??? ??????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука