Zayron Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 I to i na ceskom i na srpskom/hrvatkom Nije to P.P. Njegoš već Jan Amos Komenski. On je u svom djelu Orbis pictus (Svět v obrazech) napiisao da se mladenci trebaju obrazovat, vzdjelavat, kad nisu obrazovani onda olizuju i krastave žabe, žderu gljivice, rokaju se ekstazama, intravenozno narkoticima, i duvaju marihuanu. il ljepilo, to su ti nesrećnici što nemaju za ništa bolje od ljepila il piju ćak onaj Iron za pranje prozora. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 Jedan nesrećnik što je dolazio meni kao klijent kad sam radio kao socijalni radnik rokao se razrjeđivačem. Ja tek počeo radit, nisam ni znao šta sve tu ima, kakvih sve dolazi i šta sve provode i praktikuju na sebi i sa sobom. Pitam ja kolegicu što on stalno tako smrdi na razrjeđivač, zna li šta o tome. Nisam htio pitat njega da ga ne dovedem u neugodnost nekakvu. A ona mi reče, ma on ga iinhaluje. Ja ga poslije pitao što mu sva odjeća smrdu na razrjeđivač a on mi onda slagao da s njim pali vatru. Šteta ga mladoga, vrlo lijep mladić, tek 18 godina mu tada bilo, spavao vani pod mostovima i sl. Ko zna da li je sad još uopšte na životu danas ako se sredio s tim razrjeđivačom, taj istopi mozak i jetru gore i brže nego taj ljepak kad se inhaluje. S tim se mozak i jetra istope ko mast na tavi. Sve rupe ostanu, šuplje ko švicarski sir. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 И квалитетнију и разноврснију и обилнију. Неће одмах...прво ће да засуку рукаве. Живиш у облацима...и то градоносним. То је веома једноставно разјаснити. Иза страха од "легализације" (тј. декриминализације) стоји погрешна претпоставка да многи људи једва чекају да се дрогирају, само их ето спречава то што дрога није легална. Што је обична бесмислица. Ко би се овде од вас дрогирао да марихуана или кокаин може да се купи у апотеци? Нико. Значи, нема никакве везе. Већину људи то уопште не интересује и не би их интересовало како год да окренеш. Тај страх је потпуно ирационалан и наиван. Наркоманија је болест која има своје узроке у психичком и емотивном стању неких људи који би, опет, да дрога и не постоји били алкохоличари или слично. Кад би такав ишао у апотеку по своје "супстанце" одмах би дошао у контакт са лекаром, добио савете, помоћ да се извуче или бар то држи под контролом колико је могуће. Било би боље и за њих и за све остале. DYNABLASTER and cloudking је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 То је веома једноставно разјаснити. Иза страха од "легализације" (тј. декриминализације) стоји погрешна претпоставка да многи људи једва чекају да се дрогирају, само их ето спречава то што дрога није легална. Што је обична бесмислица. Ко би се овде од вас дрогирао да марихуана или кокаин може да се купи у апотеци? Нико. Значи, нема никакве везе. Већину људи то уопште не интересује и не би их интересовало како год да окренеш. Тај страх је потпуно ирационалан и наиван. Наркоманија је болест која има своје узроке у психичком и емотивном стању неких људи који би, опет, да дрога и не постоји били алкохоличари или слично. Кад би такав ишао у апотеку по своје "супстанце" одмах би дошао у контакт са лекаром, добио савете, помоћ да се извуче или бар то држи под контролом колико је могуће. Било би боље и за њих и за све остале. Није баш тако. Не каже нико да људи једва чекају да се дрогирају, али имаш пуно њих којима је једино друштвена стигматизација/криминализација инхибитор у мозгу. На пример, Устав се често упоређује са бравом. Довољна је да оне који се колебају обесхрабри да пробају, али уколико имаш лопова спремног на све, нема те браве која ће га спречити да покуша. Да ли ће успети у томе, то већ зависи од хиљаду других ствари и тиме сад нећемо ни да се бавимо. У томе је поента тога што је дрога илегална. Не би се апсолутно ништа добило њеном легализацијом сем нових главобоља, а много њих који се ломе, сломило би се. Е сад, зашто се то неко цима у вези са тим дал ће људи да се дрогирају, и то смо већ сто пута претресли. Да то остаје у приватној сфери сваког појединца, као што овде погрешно жели да се представи, болело би неког уво да се још и о томе брине. А та прича о докторима и апотекама се показала неистинитом код алкохола. Такође, изједначавање алкохола и других опијата не стоји, управо због хиљаду ствари речених на ових већ 67 страница. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 ...претежно уметност преферира...уметност слободе. Ко са ђаволом тикве слика наива му је горња граница уметничког домета, мој Клоуд. ne volim slikarstvo... :P пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 Довољна је да оне који се колебају обесхрабри да пробају, али уколико имаш лопова спремног на све, нема те браве која ће га спречити да покуша. Upravo tako... legalizovana ili ne onaj koji je "spreman" da se drogira taj ce se drogirati. Sve droge su kod nas zabranjene. NIsam primetio da je broj narkomana mali... Такође, изједначавање алкохола и других опијата не стоји, управо због хиљаду ствари речених на ових већ 67 страница. Alkohol je daleko stetniji i po pojedinca i po porodicu i drustvo, od marihuane.... A, cak i da jesi u pravu da puno ljudi ne pusi travu zato sto je zabranjena sta ces dobiti legalizacijom? Puno ljudi koji puse travu.A to nema nikakve veze sa narkomanijom. Napor bi trebalo uloziti u lecenje narkomanije koja je psihicka i drustvena bolestali je problem sto su mnogi ovde utuvili da pusenje dzointa neminovno vodi u narkomansku smrt od heroina i kolko vidim tom misljenju nema pomoci... Narkos: Tebra, aj mi pomozi... ne mogu da pogodim venu, malo mi se muti i drhte mi ruke pa ako mozes da... RYLAH: Skloni se bre, eno tamo neko pusi travu! Brzo zovite policiju, vojsku i komunalno! Ljudi uzbunaaaaaa!!!! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 То је веома једноставно разјаснити. Иза страха од "легализације" (тј. декриминализације) стоји погрешна претпоставка да многи људи једва чекају да се дрогирају, само их ето спречава то што дрога није легална. Што је обична бесмислица. Ко би се овде од вас дрогирао да марихуана или кокаин може да се купи у апотеци? Нико. Значи, нема никакве везе. Већину људи то уопште не интересује и не би их интересовало како год да окренеш. Тај страх је потпуно ирационалан и наиван. Pa mi mozda necemo ali klinci od 10-12 godina mozda hoce. I ako je to tako dostupno bila bi i upotreba veca. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 Видим ја да ипак има добрих људи који би све дали да се легализује дрога и тако снизи њена цена...коначно би појефтинила и била богатија потрошачка корпа у Србији. Al' bi nam skocio standard ... bili bi k'o Svica ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 Prosetaj do neke skole pa neces morati nista da zamisljas. Legalizacijom bi se sprecilo da deca na veliko odmoru vare 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha Odmah bi prestali ha? Cim bi izaslo u Sluzbenom listu prestali bi da vare? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 68. strana .... Znaci ovo je bolje od politike ... (iz filma Trainspoting - heroin je bolji od sexa... ) Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 Navescu vam jedan primer iz evrope . Radi se o prostituciji. Prostitucija je ilegalna u italiji ali do pre nekoliko godina su ulice bile pune tih zena ... znaci bilo je delova gde si imao pored puta na svakih 10-15 metara naku albanku, ukrajinku, muslimanku ili nasu ... Opsti haos ... dok nisu doneli italijani zakon da "klijentu" zaplene kola. Pa tako sada ako te patrola nadje sa "damom" kola odose a i sve ostalo sto ide uz to, razvod braka, zena uzima imovinu itd ... Danas svecom da trazis neces naci prostitutku u italiji ... Sa druge strane u austriji ili nemackoj je legalna. Tako da imas crvene fenjere po industrijskim zonama po nemackoj na primer...Registrovane firme, placaju porez i sve sta treba. Verovatno i vise nego drugi ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 Imam utisak da su pojedini ubedjeni da je zabrana u stvari ono sto izaziva kontra efetak ... Kada recimo ne bi bila zabranjena krada verovatno bi svi lopovi po automatizmu prestali da kradu ... jer nema vise razloga, nije zabranjeno ... МилошБГ and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 Sta sam imao da napisem napisao sam sad pisem samo parole. AKO POLICIJA NE DRZI SVE POD KONTROLOM ONDA TREBA MARIHUANA DA SE LEGALIZUJE! STOP DILERIMA! zamislite koliko je to opasno , ta kriminalna grana(dileri) moze da ubacuje na marihuana sta god pozeli!! Ovo pitanje nije od pre 10 godina ili je policija uzela sve pod kontrolom ili nikad nece jer je to veoma staro pitanje. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 Imam utisak da su pojedini ubedjeni da je zabrana u stvari ono sto izaziva kontra efetak ... Kada recimo ne bi bila zabranjena krada verovatno bi svi lopovi po automatizmu prestali da kradu ... jer nema vise razloga, nije zabranjeno ... Kakva ti poredjenja pravis, to je za enciklopediju... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 29, 2013 Пријави Подели Написано Август 29, 2013 Sta sam imao da napisem napisao sam sad pisem samo parole. AKO POLICIJA NE DRZI SVE POD KONTROLOM ONDA TREBA MARIHUANA DA SE LEGALIZUJE! STOP DILERIMA! Policija nikada i nigde nece moci da drzi sve pod kontrolom... I reci mi, kako bi sprecio dilera, a da je legalizovana trava za punoletne, da on ode, kupi travu u apoteci i proda klincima u skoli? Samo bi mu olaksao posao. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука