Млађони Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Или ти ниси кадар да схватиш. To necemo nikad da saznamo jer niko nikad nije pokusao da mi objasni. Mozda i nisam, mozda i jesam. Idalje ostaje ista cinjenica koju ti ignorises: niko nikad nije pokusao da mi objasni. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Niti ikad pokusavate. (: Mislim da ovo vec nije Ok. Nisu svi profesori isti! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 To necemo nikad da saznamo jer niko nikad nije pokusao da mi objasni. Mozda i nisam, mozda i jesam. Idalje ostaje ista cinjenica koju ti ignorises: niko nikad nije pokusao da mi objasni. Изјава која се у контексту мојих 43 године живота, мог основног, средњег и високог образовања (два факулетета заршена), у контексту дванаестогодишњег рада у просвети, искуства старијих колега, суштински и објективно показује као нетачна. Лаку ноћ! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Изјава која се у контексту мојих 43 године живота, мог основног, средњег и високог образовања (два факулетета заршена), у контексту дванаестогодишњег рада у просвети, искуства старијих колега, суштински и објективно показује као нетачна. Лаку ноћ! Your family should be proud of you 4chsmu1 Laku noc Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Your family should be proud of you 4chsmu1 Laku noc Напротив...хтели су да будем пекар. Ајд, ставрно сад...лаку ноћ свима! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Изјава која се у контексту мојих 43 године живота, мог основног, средњег и високог образовања (два факулетета заршена), у контексту дванаестогодишњег рада у просвети, искуства старијих колега, суштински и објективно показује као нетачна. Лаку ноћ! Pitaj malo djake sta ih zulja.. pusti kolege. Gledah skoro lika koji ima ADD (attetion deficit disorder) ili nedaj boze diselexiu, Ti i tvoje kolege bi ste ih odmah poslali u speciajlne skole. Nikad za pravo obrazovanje ne bi imali ni sansu. Напротив...хтели су да будем пекар. Ајд, ставрно сад...лаку ноћ свима! Hvala Bogu sto nisi, na stranu ove prozifke po forumu ja bih voleo da si mi ti bio profesor. Ti makar zanimljivo pricas. Savama filozofima sam se uvek dobro slagao, ne umem da mislim pa sam mnogo pitao na vasim casovima a vi to volite. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Риспект за људе који раде у школама, вишегодишње свакодневно искуство са децом је свакако велики ркедибилитет да се говори на ову тему. АЛИ не могу да прихватим да су моја искуства из прве руке, и искуства људи које познајем лично, а који смо сви врло скоро прошли кроз образовни систем за бацити. Ја сам се мало залетео и скроз превидео практичне препреке за увођење нечег корисног у овакав школски систем, у ситуацији у којој је однос људи, родитеља и деце према школи таква каква је. Могу да прихватим и да све приче падају у воду када се деца суоче са ситуацијом у животу. Али не разумем где чучи толика опасност, шта је толико лоше у увођењу тог предмета да само "лакомислен" човек може да се залаже за то или "наиван" (све са упитником, па верујем да би мастер Оби можда помислио да је неко и злонамеран? с којим циљем?), шта је то што би се изгубило? Из искуства моје генерације, нико нам ништа није говорио о ппб, о нежељеним трудноћама, о "ужасима промискуитета" једном речју, сем једног јединог часа на социологији. И једног на биологији. У основној. А ишао сам у најозбиљнију школу у граду и како професори кажу једно од 3 гимназије у Србији. А знам да у лошијим, техничким школама, у којима без претеривања влада атмосфера мало ублаженија у односу на онај филм са Кулиом и Мишел Фајфер, није било о од образовања, камоли сексуалног. Дакле, са НУЛА (0) уложеног труда у сексуално образовање, ми имамо овакве резултате. Занима ме зашто би се ствари, и у ком домену тачно, ромениле на горе када бисмо увели агресивно и шокантно сексулано образовање, са слајдовима ппб, са истинитим причама о нежељеним трудноћама итд? Шта би било горе, и да ли је могуће да бар мали проценат деце не би макар размислио пре ризичног понашања? Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Риспект за људе који раде у школама, вишегодишње свакодневно искуство са децом је свакако велики ркедибилитет да се говори на ову тему. АЛИ не могу да прихватим да су моја искуства из прве руке, и искуства људи које познајем лично, а који смо сви врло скоро прошли кроз образовни систем за бацити. Ја сам се мало залетео и скроз превидео практичне препреке за увођење нечег корисног у овакав школски систем, у ситуацији у којој је однос људи, родитеља и деце према школи таква каква је. Могу да прихватим и да све приче падају у воду када се деца суоче са ситуацијом у животу. Али не разумем где чучи толика опасност, шта је толико лоше у увођењу тог предмета да само "лакомислен" човек може да се залаже за то или "наиван" (све са упитником, па верујем да би мастер Оби можда помислио да је неко и злонамеран? с којим циљем?), шта је то што би се изгубило? Из искуства моје генерације, нико нам ништа није говорио о ппб, о нежељеним трудноћама, о "ужасима промискуитета" једном речју, сем једног јединог часа на социологији. И једног на биологији. У основној. А ишао сам у најозбиљнију школу у граду и како професори кажу једно од 3 гимназије у Србији. А знам да у лошијим, техничким школама, у којима без претеривања влада атмосфера мало ублаженија у односу на онај филм са Кулиом и Мишел Фајфер, није било о од образовања, камоли сексуалног. Дакле, са НУЛА (0) уложеног труда у сексуално образовање, ми имамо овакве резултате. Занима ме зашто би се ствари, и у ком домену тачно, ромениле на горе када бисмо увели агресивно и шокантно сексулано образовање, са слајдовима ппб, са истинитим причама о нежељеним трудноћама итд? Шта би било горе, и да ли је могуће да бар мали проценат деце не би макар размислио пре ризичног понашања? Slicno behase i kod mene, Koju si srednju pohadjao? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Slicno behase i kod mene, Koju si srednju pohadjao? Краљевачку Гимназију. А пошто је релативно мали град знам добро и какво је стање било у другим школама, економска, техничке, пољопривредна, шумарска. Једино не знам колико су томе посветили времена у медицинској. И ти у гимн? Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Краљевачку Гимназију. А пошто је релативно мали град знам добро и какво је стање било у другим школама, економска, техничке, пољопривредна, шумарска. Једино не знам колико су томе посветили времена у медицинској. И ти у гимн? Da, da Kraljevo je mnogo lep grad, svidja mi se sto sve ulice vode u centrar Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Има дивних професора, оних који стварно "гризу", који се труде око деце и као предметни наставници, и као педагози, али нажалост ретки су. Моји дечаци завршавају факултете (ако бог да вероватно ће радити у просвети, али кроз основну и средњу школу, махом су морали да имају предавања мимо школе. Било је и онаквих професора, који су, када би деца тражила додатно објашњење за оно што нису разумели, давали одговор : Да си лепо слушао , било би ти јасно. Нећу да причам 100 пута. Онда бих, ако немам новца да платим приватне часове, села да научим проблематичну материју, и после објаснила деци. Филозоф, Драшко and Биљана је реаговао/ла на ово 3 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Краљевачку Гимназију. А пошто је релативно мали град знам добро и какво је стање било у другим школама, економска, техничке, пољопривредна, шумарска. Једино не знам колико су томе посветили времена у медицинској. И ти у гимн? To pricaju za svaku gimanaziju. I za moju (krusevacku) isto to pricaju da je medju najboljima u Srbiji. Gimnazije pate od tog rojalizma koji mi se iskreno gadi. Zalim sto sam ikada isao u gimaziju. Osim sto znam gomilu besmislica koje niko drugi ne zna, nista korisno ne znam. To mi je najveca greska u zivotu, trebao sam da upisem neku ekonomsku ili tako nesto... Моји дечаци завршавају факултете (ако бог да вероватно ће радити у просвети, али кроз основну и средњу школу, махом су морали да имају предавања мимо школе. Било је и онаквих професора, који су, када би деца тражила додатно објашњење за оно што нису разумели, давали одговор : Да си лепо слушао , било би ти јасно. Нећу да причам 100 пута. Онда бих, ако немам новца да платим приватне часове, села да научим проблематичну материју, и после објаснила деци. Kao sto rekoh, glavnim problem obrazovanja je sto niko ne uci decu kako da uce. Niti se svako gradivo uci isto. zato imamo da je neko "dobar u jezicima ali mu matematika ne ide nikako" Nego ne postoji niko sposoban da uvidi gresku zasto mu ta matematika ne ide, verovatno jer je uci na isti nacin kao i jezike a to ne moze. Ja sam recimo fiziku jako lako kapirao jer sam umeo da vizualiziram sta se desava u stvarnom svetu iza fizicke formule. Ali recimo hemiju.. uf sa tim sam mucio muku samo tako. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Da, da Kraljevo je mnogo lep grad, svidja mi se sto sve ulice vode u centrar Уз Пожегу, наводно једини град коме се улице у ужем језгру секу под правим углом. Чаршијска прича. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 To pricaju za svaku gimanaziju. I za moju (krusevacku) isto to pricaju da je medju najboljima u Srbiji. Gimnazije pate od tog rojalizma koji mi se iskreno gadi. Zalim sto sam ikada isao u gimaziju. Osim sto znam gomilu besmislica koje niko drugi ne zna, nista korisno ne znam. To mi je najveca greska u zivotu, trebao sam da upisem neku ekonomsku ili tako nesto... Ја сам жалио до треће године, јер ме је тај снобизам нервирао, али данас сам сигуран, знајући какве су друге школе конкретно у Кв, да нисам бољу одлуку, што се образовања тиче, донео у животу. Не знам да ли је тачно да је једна од бољих, али свакако је озбиљна школа. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 25, 2013 Пријави Подели Написано Август 25, 2013 Ја сам жалио до треће године, јер ме је тај снобизам нервирао, али данас сам сигуран, знајући какве су друге школе конкретно у Кв, да нисам бољу одлуку, што се образовања тиче, донео у животу. Не знам да ли је тачно да је једна од бољих, али свакако је озбиљна школа. Sta ces da upises kad zavrsis gimnaziju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука