sqny Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Cini mi se da ako neko ima unapred odbojan i agresivan stav prema tvojim verovanjima, male su sanse da se taj neko uopste svidi, pa su tako neke ekstremne situacije retke. Mislim da je u tom s smislu teze devojkama, pogotovu po malim mestima. Биљана and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 2 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Cini mi se da ako neko ima unapred odbojan i agresivan stav prema tvojim verovanjima, male su sanse da se taj neko uopste svidi, pa su tako neke ekstremne situacije retke. Mislim da je u tom s smislu teze devojkama, pogotovu po malim mestima. Слажем се, али опет није немогуће без обзира на нечије чврсте и унапријед одређене ставове! Ипак се ту ради о љубави, а љубав омекшава људе, разбија границе и предрасуде, мијења ставове......... Мислим, тако би требало да буде, ако се ради о правој љубави, јел' те sqny је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Слажем се, али опет није немогуће без обзира на нечије чврсте и унапријед одређене ставове! Ипак се ту ради о љубави, а љубав омекшава људе, разбија границе и предрасуде, мијења ставове......... Мислим, тако би требало да буде, ако се ради о правој љубави, јел' те Slazem se, ako nesto moze onda je to to . Samo ja se nikad ne bi usudio da tako nesto savetujem ljudima. A ko je spreman je da snosi posledice ulaska u ozbiljnu vezu sa nadom da ce onog drugog radikalno promeniti ljubavlju... taj je ili lud ili heroj . Биљана је реаговао/ла на ово 1 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Slazem se, ako nesto moze onda je to to . Samo ja se nikad ne bi usudio da tako nesto savetujem ljudima. A ko je spreman je da snosi posledice ulaska u ozbiljnu vezu sa nadom da ce onog drugog radikalno promeniti ljubavlju... taj je ili lud ili heroj . Ето признаћу јавно.................луда сам! sqny and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Medeski Написано Август 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Има тема на форуму о томе да ли бисте се удали/оженили за атеисту! И ту су мање-више људи изнијели своје ставове да ако би зашто би и да ако не би зашто не би! Мој став је да би се могла удати за атеисту, јер га не бих гледала кроз призму (не)вјере! Мислим да кад је у питању љубав, права, истинска да ту вјера или невјера, не игра неку биту улогу! Сматрам да тој дјевојци тај њен атеизам ту игра улогу и пружа добар ослонац да га се (најгрубље речено) ријеши, јер га не воли! Не воли га довољно да би прешла преко његове "вјере"! Јер шта мени значи партнерова (не)вјера!!!? Какву то улогу игра у нашим односима!!? Апсолутно никакву! Кад некога волиш, истински и срцем, да ли је стварно битно је ли он вјерујући или не!!!? Једино ако тај човјек, како рече Жељко, није неки екстремиста па је покушава на неки условљујући начин, придобити или шта већ! То онда не би било у реду са његове стране и онда се и то не би могло окарактерисати као љубав! Baš tako se i meni čini. Odnos se kroz ljubav godinama nadrgrađuje i produbljuje, ako je prava ljubav u pitanju. Mislim da je tu samo onda pitanje da li neko želi da ima taj početni problem(krst) i da prolazi sa partnerom kroz konflikte nerazumevanja tog tipa. Svakako meni bi najžalosniji scenario bio da neko ko je istinski hrišćanin ostavi ili izbegne osobu koju voli a sve zbog Hristove vere koja je u osnovi hram potpune i savršene ljubavi. To bi zaista bio tužan paradoks. No moram priznati da je ovakav odnos, gde je recimo on još uvek nesiguran u veri a ona potpuno ne odobrava bilo kakav vid religije, veoma klizava podloga jer nesigurni često postaju fanatični u svome strahu. Zawisza је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Medeski Написано Август 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Slazem se, ako nesto moze onda je to to . Samo ja se nikad ne bi usudio da tako nesto savetujem ljudima. A ko je spreman je da snosi posledice ulaska u ozbiljnu vezu sa nadom da ce onog drugog radikalno promeniti ljubavlju... taj je ili lud ili heroj . U zavisnosti koliko je ona druga osoba daleko od Istine i prave ljubavi i da li se "isplati" potrošiti ceo život ili mladost sijati na nekoga. Veliko je onda pitanje i koliko je taj heroj jak u svojoj Ljubavi. Znamo svi da su ljudi doživljavali metanoje i preobraženja preko noći no da li sam ja taj koji takav hokus-pokus može izvesti, odnosno da li sam dovoljno čist da me Gospod udostoji takve moći. Veoma kompleksno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 No moram priznati da je ovakav odnos, gde je recimo on još uvek nesiguran u veri a ona potpuno ne odobrava bilo kakav vid religije, veoma klizava podloga jer nesigurni često postaju fanatični u svome strahu. Она не одобрава јер га не воли (такав сам ја дојам стекла), а он ако је почетник у вјери онда вјероватно покушава и њу да "увуче" у вјеру максимално се трудећи да јој објасни ту "вјеру православну"! Епилог; нема ту љубави ни са једне стране! Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Meni je mnogo bolje da budem u vezi sa ateistom nego nekim pravoslavnim smaracem fanatikom Cekaj, a ti si sta, osim sto si filozof? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Ето признаћу јавно.................луда сам! ...od ljubavi Биљана је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Cekaj, a ti si sta, osim sto si filozof? Idiot Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Medeski Написано Август 26, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Она не одобрава јер га не воли (такав сам ја дојам стекла), а он ако је почетник у вјери онда вјероватно покушава и њу да "увуче" у вјеру максимално се трудећи да јој објасни ту "вјеру православну"! Епилог; нема ту љубави ни са једне стране! Nisam pronikao u dubinu njihove ljubavi ali i po tako grubo ispričanoj priči se i meni čini isto. A još i nešto drugo je tu, ispoljavanje vere u Hrista vrlo često nije samo molitva pojedinca u svojoj osami i tišini već je takođe često tu i vrlo živ odnos pa i priče o duhovnosti i veri sa svojim najbližim prijateljima. Šta će taj neko drugi da radi dok ovi produbljuju sfere duše uz kaficu, mislim, to zna biti pakao za obe strane. Mislim da čovek-vernik u ovakvoj poziciji stvarno mora biti svestan da pred sobom ima vrlo ozbiljnu misiju, naravno pored svoje lične borbe sa samim sobom i svojim slabostima. Снежана and Биљана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Ja mislim da je pitanje šta je neko spreman da prihvati kao okvir u kojem funkcioniše - tipa odlučuješ se na život uz nekoga ko će osporavati i verovatno vređati tvoje najdublje potrebe - pa ako možeš budi hrišćanin kada tvoj izabranik/ca vređa tvoj smisao bitisanja i izdrži pomisao da time vređa tebe - ovo malo sad preuveličavam, ali može da se svede na to. Mislim da ako u tim situacijama bude dostojanstven, i ako posle tih epizoda ima najbolje namere prema toj osobi i želju da uprkos tome grade zajednički život - postoji realna šansa da se nađu na pola puta - ona da prihvati veru kao deo njegovog, tj njihovog živvota, a on da ne bode oči njoj sa verom. Jedino što ne znam kako će decu vaspitavati, da se možda ne nađe dete kao izgovor za prepucavanja, ali mislim da se i tu može naći rešenje - jer kad se jednom prebrode takve razlike to je jak osnov koji dosta učvršćuje njihov odnos i daje snagu za dalje izazove Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 U suštini tu je bitka sa samim sobom bitna, druga strana se ne sme pretvarati u protivnika, a ako uspe takav stav da zadrži ili bar povrati u / posle sučeljavanja stavova - e onda je to - to... Valjda... Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Август 26, 2013 Пријави Подели Написано Август 26, 2013 Kod mene u Crkvi 70% je mešovitih brakova. Kao što reče Željko apsolutno nema problema jer su izgradili svoj indetit. Do pre nekoliko godina mi smo kao zajednica bili privlačniji pa su obično kod nas sklapani brakovi, živelo se nekako intezivnije, a jedino kad je slava išlo se kod druge strane. Više to nije tako, sad ste vi privlačniji i mladi naši polako odlaze ženidbama i udajama kod vas. I hvala Bogu opet su se našli u Crkvi.... Ne znam kako je sa ateistima i vernicima jer nisam imao takvo iskustvo. Imam utisak da je to malo komplikovanije. Čim postoje udruženja ateista a poznato je da se ljudi na ovom prostoru udružuju samo kad treba nekog da napadnu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука