Jump to content

WEB development - html, css i ostalo...

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 21. 8. 2013. at 17:26, Милан М. рече

Скоро сам негде видео оглас за Андроид где се тражи 10+ година искуства у развоју апликација за исти. :)

:ani_biggrin: 

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 21. 8. 2013. at 17:26, Милан М. рече

Скоро сам негде видео оглас за Андроид где се тражи 10+ година искуства у развоју апликација за исти. :)

Један од начина да се да оглас за прозорљивог програмера. :)

Подели на овим сајтовима

On 21. 8. 2013. at 19:57, Плутон рече
Један од начина да се да оглас за прозорљивог програмера. :)

Јел су то они програмери који отварају више прозора док програмирају или ... 0110_hahaha

Зло добра донети не може!

Подели на овим сајтовима

Мало мотивације:

https://medium.com/p/d7e5d14065f1

"Also, if you knew how to code, your mother-in-law would never make some weird joke about how unmanly you are, ever again."

"Sure, you can give a man a fish, but what if I taught him how to fish? Or even phish." :DDD

"Other than my affluent Orange County family, my Stanford bachelor’s degree, and the $10 million that my uncle invested as seed capital for my innovative advice column start-up, I have nothing but my ability to code."

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • Гости

Поздрав свима.

Тема је одлична. Дуго година радим интернет презентације. Локални ниво. Опробао бих се у "већој бари". Радо бих се прикључио неком напреднијем тиму или заједно са неким од вас један такав формирао. Ако има заинтересованих нека се јаве.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Jako su rijetki ljudi koji imaju izražen talenat i za web programiranje i za dizajn,zato što su to dve različite filozofije.programer postavlja sebi zadatke ,razlaže ih na probleme i gradi riješenja za te probleme koristeći mogućnosti nekog skript jezika,najčešće JavaScript ili PHP uz ajax i mysql,ja mislim da nema potrebe da se znaju pravi programski jezici poput nekog od C jezika,ne treba ni java,ni pithon.skoro sve što se zamisli može da se odradi sa ovim što sam naveo gore.

Sa druge strane dizajner razmišlja na drugačiji način,on vodi računa o grafičkoj arhitekturi,tu treba dobar smisao za osijećaj funkcionalnosti,moraju se poznavati html i css u smislu da se zna koje su im mogućnosti,da ne bi dolazilo do nekih grafičkih ideja koje je nemoguće realizovati,vrlo je poželjno da se znaju mogućnosti jquery-a kako bi se u obzir uzele još neke napredne stvari poput animacija na primjer,znači dizajner mora da poznaje koje su mogucnosti web tehnologija kako bi imao grube okvire u smislu ograničenja,da zna šta se može odraditi a šta ne,jednom kada to zna onda ima dobru osnovu sa kojom će da radi,može da uzme komad papira i da krene sa skiciranjem,zatim upali photoshop i radi potrebne elemente.danas uz pomoć ccs3 tehnologije se većina stavri dizajnira bez eksternih grafičkih elemenata,sto je mnogo popravilo kvalitet sadržaja na netu,ali se stalno pojavljuju nove stvari  i trendovi,recimo zadnji trendovi su responzive dizajn i podrska za retina displeje koji imaju duplo vecu rezoluciju po jedinici povrsine od klasičnih monitora za kompjuter.

kod dizajnera je jako važno da ima smisla za minimalizam,niko ne voli šarene i haotične sajtove,kod web dizajna je definitiivno na cijeni minimalizam u dizajnu koji neće narušavati preglednost i funkcionalnost a  sa druge strane opet visoka estetika a to je najteže napraviti. ako uzmemo dizajn ,tj temu ovog našeg ip.board foruma,on ima dve ili tri mane po meni,ali je generalno jako dobar dizajn,mogu reći odličan.dizajner koji razmislja na sličan način kao što je to radio autor teme za ovaj forum ima siguran uspijeh na zapadnom tržištu!

ja se dugo bavim ovim stvarima ali mi to na žalost nikada nije bila profesija,jer ne mogu da rizikujem da se samo ovome posvetim,a previše je kompleksno da radiš ovo sa nekim drugim poslom,nema tu ništa radiš malo web razvoj i dizajn,pa kad uhvatiš opet malo vremena vratiš se tamo gdje si stao,od toga bar kod mene nema ništa,jer pogubiš niti i treba ti vreme da se vratiš na onaj kraj gdje si stao prethodni put. Onome ko bi želio da mu ove stavri budu profesija ja toplo preporučujem da se specijaliziraju za Wordpress platformu,da rade teme za njega,nije lako ali je ako ne najproofitabilnija onda sigurno jedna od najprofitabilnijih stavri u struci,tržište je ogromno na zapadu i u stalnom je porastu,ali zahtijeva da se sto posto posvetite tome.najbolje je organizovati manji tim,sam covijek je tu previse slab,konkurencija i standardi su visoki.

ako neko ima nejasnoća nekih,ja ću mu rado pomoći onoliko koliko mogu,pa nek mi se obrati,također bi volio ako postoji mogućnost i oko neke saradnje sa nekim.

Подели на овим сајтовима

On 12. 10. 2013. at 13:09, kordun рече

ako neko ima nejasnoća nekih,ja ću mu rado pomoći onoliko koliko mogu,pa nek mi se obrati,također bi volio ako postoji mogućnost i oko neke saradnje sa nekim.

Jel mozes meni da pomognes imam jednu konkretnu dilemu koju nikako da resim.

Naprimer imam <div> header, u njemu hocu da stavim dva manja <div> taga i da ih namestim jedan da bude align left drugi align right (i da budu jedan preko puta drugog direktno) a kompletan header uvek da budu u centru web stranice koliko god da je velika.

Kako to da uradim? Ja sam probao da stavim header i kompletan sadrzaj u jedan div koji sam nazvao kontejner, pa sam pokusavao da odradim align i positioning unutar toga ali nisam uspeo.

Imas li resenje/predlog? 

I mozes li na srpskom da i pojasnis za sta se tacno praktichno koristi postion: fixed, relative itd... u praktichnoj primeni. 

'fala. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 12. 10. 2013. at 18:16, Милосављевић рече

Jel mozes meni da pomognes imam jednu konkretnu dilemu koju nikako da resim.

Naprimer imam <div> header, u njemu hocu da stavim dva manja <div> taga i da ih namestim jedan da bude algin left drugi algin right (i da budu jedan preko puta drugog direktno) a kompletan header uvek da budu u centru web stranice koliko god da je velika.

Kako to da uradim? Ja sam probao da stavim header i kompletan sadrzaj u jedan div koji sam nazvao kontejner, pa sam pokusavao da odradim algin i positioning unutar toga ali nisam uspeo.

Imas li resenje/predlog? 

I mozes li na srpskom dam i pojasnis za sta se tacno praktichno koristi postiion : fixed, relative itd... u praktichnoj primeni. 

'fala. 

ovako prvo napravi centrirajući div kontejner,sa onim 0,auto u css,ako kontaš. zatim unutar tog kontejnera napravi jos dva ,jednom stavi float left,drugom float right i onda ubaci treci koji se nece vidjeti ,ali za njega stavi clear fix u css. da ne bi ja ovdije više objašnjavao upiši u googlu css clear fix i naći ćeš brdo stranica koje opisuju tu foru. ako se ne snađeš,napraviću ti ja sam jedan primjer,ali bolje ti je da tu sam naučiš jer to je osnova koju moraš da znaš

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

https://docs.google.com/file/d/0B_hzTaPV1YhFVUZfQUhHR3BfUFk/edit?usp=sharing

preuzmi ovdije jedan layout koji je jednostavan ali malo zeznut za uraditi,skini sva tri fajla i stavi ih u istu fasciklu da ti sve radi tu imas primjer visestrukih kontejnera,kao sto ces da vidis imas situaciju gdje jedan centralni  naliježe preko druga dva,ovo sam radio kao kostur za jedan moj projekat kog ću realizovati u budućnosti.ovdije nema nikakvog dizajna,samo struktura sa bez veze bojama cisto da se vidi raspored elemenata samog osnovnog kostura mislim i da sam uradio ovu pocetnu verziju dijelomicno responzive,ali ne sjecam se sada,znam da mi ove kasnije verzije gdje sam krenuo sa gradnjom sajta imaju responzive osobine

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • Гости
  1. Да ли међу вама постоји неко ко познаје Magento и ради са њим?
  2. Да ли је расположен да ми појасни неке ствари?
  3. Да ли ради на неком пројекту?
  4. Да ли му треба помоћ (сарадник)? Могу доста помоћи.

За 10 дана ми истиче уговор са фирмом у којој радим. Остајем без посла у незгодном тренутку. Троје деце (двоје у школи), супруга не ради. Незавидна ситуација.

Заиста ми је потребан посао па ако неко кани да учини добро дело ево му згодне прилике да се покаже. :)

Раније сам написао да сам урадио доста интернет презентација и да имам доста искуства.

Морам се позвати на још једну ствар. 

Наиме, реч је о књизи свештеника Оливера Суботића "Човек и информационе технологије". Књига је изашла до сада у два издања и оба су посвећена мени. Жао ми је што ово помињем на овакав начин, али просто ме ситуација нагони на овакве кораке.

Искрено, очекујем озбиљне понуде.

Воља Бога Авраамовог и нашег нека буде.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...