Crveni Baron Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Srbija i jeste neravnopravno trziste, kada sam ja rekao da nije? To je jedini problem koji moze da postoji na jednom trzistu, dovodjenje ucesnika u neravnopravan polozaj medjusobno. Porez nije nikakva smetnja. Ni porezi, ni doprinosi, ni plate radnicima, ni regres za godisnji nista.. Zato ti imas nemackog radnika i firmu koga kosta barem 30 puta vise nego firmu u Srbiji i opet su produktivniji. To je ono sto ti ne razumes. Nije problem porez i drzava vec odsustvo drzave i neravnopravnost subjekata. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 ne znam kako nisi video ovaj deo: Цитат За сада то тржиште није ни под каквом контролом код нас, а овде је питање како зарадити новац у Србији. И када имаш фирму, агенцију и слично, пробај само да испоштујеш све што закон налаже и видећеш колико ћеш опстати Али и тај део само говори о томе да су закони и пореска политика кројени према "Мишковићу" а не према малом произвођачу. Једноставно "Мишковић" одере моју кожу, плати све по закону (само као пример наводим, мада не верујем) и опет му остане и више него што треба. Док ја и мени слични покушамо да избегнемо пола дажбина и опет једва преживљавамо што и јесте поента закона који иду на руку великима. Успут су ту банке и њихова пропаганда, и онда добијеш човека ни живог ни мртвог, него на вечитој инфузији стим да сам сноси трошкове лечења. Све је то зачарани круг демократије из којег је тешко наћи излаз. Законе доноси скупштина, скупштину и владу чине странке које као бирамо, изборе добијају (и уопште постоје) само странке које су финансиране од великих и логично из тога је да законе доносе по њиховој мери. Нама ситнима остаје само илузија да нешто бирамо. Тако да се то неможе назвати ни слободно тржиште, ни слободна конкуренција. А поврх свега тога, мали уместо да пруже било какав отпор и да рецимо пољопривредни произвођачи само једне године бојкотују тржиште и произведу само за своје потеребе и држе цену тога, видели би шта би трговци продавали и не би било утркивања ко ће оборити цену произвођачу. Овако чини ми се да већена сама трчи у мишоловку исто као и у занатству и у свим другим секторима које смо поменули. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 . ije problem porez i drzava vec odsustvo drzave i neravnopravnost subjekata. Drzava je odsutna jedino u njihovim sluchjevima, kada bi drzava postala prisutna u njihovim sluchajevima mogli bi odma da sednu kod centra svojih gradova i da prose. porez nije nikakva smetnja. Ajde, onda, obori mi ovu tvrdnju da je netacna: Veci porez -> veca cena -> manja prodaja -> manja zarada -> manja proizvodnja -> manji privredni rast -> manje plate/manje radnika. Али и тај део само говори о томе да су закони и пореска политика кројени према "Мишковићу" а не према малом произвођачу. Једноставно "Мишковић" одере моју кожу, плати све по закону (само као пример наводим, мада не верујем) и опет му остане и више него што треба. Док ја и мени слични покушамо да избегнемо пола дажбина и опет једва преживљавамо што и јесте поента закона који иду на руку великима. Ne znam sto to pricas meni, ja to znam, to objasni crvenom baronu, on ne razume da tebe ne gusi porez - ja razumem. Svaka privredna regulacija ide velikima na ruku. Zato sto oni te udarce mogu da izdrze, ti ne mozes. Svaki porez ide velikima na ruku jer ce oni taj porez da prezive i idalje da zaradjuju - ti neces. Ja to odlichno kapiram - crveni baron to ne kapira. Da upravo u tim porezima i dazbinama lezi nepravilnost. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Veci porez -> veca cena -> manja prodaja -> manja zarada -> manja proizvodnja -> manji privredni rast -> manje plate/manje radnika. Suma novca na trzistu je ista i taj porez se vraca na trziste i stvara traznju. Novac od poreza ne isparava vec se vraca na trziste. Greska ti je kod treceg koraka, prodaja nije manja zbog poreza. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Suma novca na trzistu je ista i taj porez se vraca na trziste i stvara traznju. Novac od poreza ne isparava vec se vraca na trziste. Greska ti je kod treceg koraka, prodaja nije manja zbog poreza. Nema greske, prodaja je manja zbog vece cene, a cena je veca zbog poreza. Novac od poreza se vraca na trziste(tacno) ali losom alokacijom, jer onda novac od poreza dolazi u ruke neproduktivnih (onih koji lupaju pecate) umesto u ruke onih koji proizvode i pokrecu privredu (stvaraju visak). zato komunizam i propada. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Nema greske, prodaja je manja zbog vece cene, a cena je veca zbog poreza. Novac od poreza se vraca na trziste(tacno) ali losom alokacijom, jer onda novac od poreza dolazi u ruke neproduktivnih (onih koji lupaju pecate) umesto u ruke onih koji proizvode i pokrecu privredu (stvaraju visak) A sta se tebe kao proizvodjaca cipela na primer tice da li ce cipele da kupi od tebe neko iz prozvodnje ili iz administracije? Kako to utice na tvoju zaradu? I prodaja nije manja samo ce umesto da onaj iz proizvodnje kupi 2 para kupiti samo jedan a drugi ce kupiti onaj iz administracije ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 A sta se tebe kao proizvodjaca cipela na primer tice da li ce cipele da kupi od tebe neko iz prozvodnje ili iz administracije? Kako to utice na tvoju zaradu? Tako sto je taj iz administracije platu dobio na kontu toga da su cipele kod mene sada skuplje, pa ce moci samo jedan da ih kupi. Prodacu samo jedan par cipela umesto dva i zaradicu manje. kao sto rekoh porezi > skok cene> manjak prodaje. to je prva stvar koja je losa za trziste. Druga stvar je ta sto je taj iz aministracije neproduktivan. Ja sam proizveo cipele i zaradio pare, neko je proizve sunku i zaradili pare, svojom privrednom aktivnoscu stvaramo visak. Administrator u drzavi (ako je visak) je neproduktivan, on nije stvorio nista, nije zaradio nikom nista, nije napravio nikakve pare, nikakav proizvod. Samo je dobio platu zato sto ga je neko zaposlio da lupa pecate. (a nepotreban je). Da bi se on zaposlio, nama su oteli deo od tog viska, deo koji bi mi produktivno ulozili. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Suma novca na trzistu je ista i taj porez se vraca na trziste i stvara traznju. Novac od poreza ne isparava vec se vraca na trziste. Greska ti je kod treceg koraka, prodaja nije manja zbog poreza. Исто као и у малој трговини о којој смо причали. Ништа се много више робе није продало ради непромишљеног обарња цена робе која је потребна, и својим квалитетом оправдава цену, јер увек имаш и оних који због неповерења у нешто јефтино исто и не купе. Само су они који робу нуде, остали ускраћени за зараду, и тиме нису више били у стању нити да улажу у посао, нити да дижу ниво квалитета услуге. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Милосављевићу, човече, иди спавај! Замислимо софтвер који на свако твоје питање генерише насумични низ карактера. Пре ће такав софтвер да произведе смислен одговор него ентитети са којима се расправљаш. Губиш много времена и још више живаца, а немаш никакве шансе, јер си на њиховом терену који је један когнитивни хаос. Можеш само да одлепиш. Млађони and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Исто као и у малој трговини о којој смо причали. Ништа се много више робе није продало ради непромишљеног обарња цена робе која је потребна, и својим квалитетом оправдава цену, јер увек имаш и оних који због неповерења у нешто јефтино исто и не купе. Само су они који робу нуде, остали ускраћени за зараду, и тиме нису више били у стању нити да улажу у посао, нити да дижу ниво квалитета услуге. Bas tako. Srbima treba 7 milona pari cipela te treba i oni ce ih kupiti .. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Милосављевићу, човече, иди спавај! Замислимо софтвер који на свако твоје питање генерише насумични низ карактера. Пре ће такав софтвер да произведе смислен одговор него ентитети са којима се расправљаш. Губиш много времена и још више живаца, а немаш никакве шансе, јер си на њиховом терену који је један когнитивни хаос. Можеш само да одлепиш. U pravu si. Nema kognitivnog haosa, vec cistog bezobrazluka i tvrdoglavosti. Sve se razmisljam on prica ovde i sutra dan ljudi kao PIP ili Magelion misle da nije problem u sistemu. Mislim nije tesko shvatiti da je bolje 2 % poreza nego 80 % poreza... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Tako sto je taj iz administracije platu dobio na kontu toga da su cipele kod mene sada skuplje, pa ce moci samo jedan da ih kupi. Prodacu samo jedan par cipela umesto dva i zaradicu manje. kao sto rekoh porezi > skok cene> manjak prodaje. to je prva stvar koja je losa za trziste. Druga stvar je ta sto je taj iz aministracije neproduktivan. Ja sam proizveo cipele i zaradio pare, neko je proizve sunku i zaradili pare, svojom privrednom aktivnoscu stvaramo visak. Administrator u drzavi (ako je visak) je neproduktivan, on nije stvorio nista, nije zaradio nikom nista, nije napravio nikakve pare, nikakav proizvod. Samo je dobio platu zato sto ga je neko zaposlio da lupa pecate. (a nepotreban je) Како онда тумачиш то што рецимо произвођачи хране једва могу да затворе циклус са ценом по којој продају свој производ, највећи трговци који исту робу пласирају на тржиште су и највећеи дужници за порез, а опет и поред најјефтиније произведене хране и неплаћеног пореза од стране трговаца, иста је скупља код нас у односу на земље где су примања 5 до 10 пута већа? Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Како онда тумачиш то што рецимо произвођачи хране једва могу да затворе циклус са ценом по којој продају свој производ, највећи трговци који исту робу пласирају на тржиште су и највећеи дужници за порез, а опет и поред најјефтиније произведене хране и неплаћеног пореза од стране трговаца, иста је скупља код нас у односу на земље где су примања 5 до 10 пута већа? Ne razumem pitanje, daj konkretne primere i neko dodatno objasnjenje - na sta tacno ciljas. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Ја покушавам да прочитам, али не иде. Можда је добра грађа за неки роман апсурда. Ако већ не можеш да се суздржиш, стави их на игнор листу. Људи обесмишљавају сваку логику. Некако осећам да је одговарање на шум кога генеришу саучествовање у том злочину обесмишљавања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Ја покушавам да прочитам, али не иде. Можда је добра грађа за неки роман апсурда. Ако већ не можеш да се суздржиш, стави их на игнор листу. Људи обесмишљавају сваку логику. Некако осећам да је одговарање на шум који генеришу саучествовање у том злочину обесмишљавања. PiP ima logike, mislim da je odgovor u tome sto Baron nalupa nesto u jednoj recenici, ja se trudim da objasnim malo kompleksnije i detaljnije svari. Ali skapirao je PIP recimo da je problem u porezima, da on ne moze da opstaje zbog poreza i birokratija. Sami mi nije jasno, sto ne krivi sistem za to.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука