Млађони Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Знам ја то Милосављевићу, али од 99 сам кренуо са бувљаком па после са занатском радњом и веруј ми да итекако има оних који само из сопствене глупости и незнања покваре посао и себи и другима. Ево конкретно док сам био на пијаци, донесеш један артикал (што би се рекло, њањушиш да ће се лепо продавати), и чим мало крене продаја, добра већина продаваца око тебе, који се никада не потруде да сами нешто "провале" одма крене да истражује одакле доносиш итд. и почиње да доноси идентичну робу али је у стању да толико спушта цену да малтене иде у минус. To ti se zove podela parceta kolaca, da imamo dobro trziste i kupce za sve njih bi imalo prostora i mesta. To sto si ti radio zove se "monopol" Cena i treba da se obara. Zato sto se rade takve stvari ti danas imas mobilni koji je jaci od kompjutera od pre 10 godina i kosta manje. Nemas ti nikakvo eksluzivno pravo na tu robu. Веруј ми да је ту највише проблем у тим људима, јер је и прва цена била добра иначе не би људи куповали. Ja zaista ne vidim kako je problem u tim ljudima. Tako trziste funkcionise svud, tako radi trziste, upravo se zbog tih stvari trziste razvija. Da ne postoji to o cemu ti pricas, danas ne bi mobilni telefon za 300 evra sposobniji od kompjutera starog pet godina koji je kostao 1000 evra. To o cemu ti pricas nije unakazavanje cena vec dovodjenje cena na trzisnu vrednost. I upravo je taj proces slobodne trzisne ponude i traaznje odgovoran za to sto danas imamo stvari jeftinije nego nekad. Чим су набавили опрему и почели да раде исту ствар почело је неоправдано унакажавање цена да сам ја на крају од неких ствари одустао уопште да радим и посветио са само онима где цена оправдава улог и труд. ne oni ce da cute i da propadaju dok neko drugi zaradjuje... da bi eto bili pametni po standardima Crvenog Barona... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 To o cemu ti pricas nije unakazavanje cena vec dovodjenje cena na trzisnu vrednost. I upravo je taj proces slobodne trzisne ponude i traaznje odgovoran za to sto danas imamo stvari jeftinije nego nekad. To sto ti pricas je glupost a ne trziste. Ne brkaj te dve stvari. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 To sto ti pricas je glupost a ne trziste. Ne brkaj te dve stvari. To sto pricam je trziste, koje tako funkcionise i zahvaljujuci tome ti danas mozes da pruzis Macbook. Jer je windows krenuo da "kopira" apple pa napravio sistem, jer su silne kompanije krenule da kraduckaju ideje jedna drugoj i prave slichne racunarske komponente. To je trziste. Zamisli sada koja bi cena bila da sve ima samo apple, da ima taj monopol. To je normalna, prirodna, ocekivana i pametna svar. Isto vazi i za aute. Zamisli sada da samo mercedes proizvodi automobile, koliko bi jedan automobil kostao i da li bi danas svi imali automobile? Posto je mercedes napravio prvi automobil na svetu. Konkurencija je lepota i snaga trzista. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 To ti se zove podela parceta kolaca, da imamo dobro trziste i kupce za sve njih bi imalo prostora i mesta. To sto si ti radio zove se "monopol" Cena i treba da se obara. Zato sto se rade takve stvari ti danas imas mobilni koji je jaci od kompjutera od pre 10 godina i kosta manje. Nemas ti nikakvo eksluzivno pravo na tu robu. Ja zaista ne vidim kako je problem u tim ljudima. Tako trziste funkcionise svud, tako radi trziste, upravo se zbog tih stvari trziste razvija. Da ne postoji to o cemu ti pricas, danas ne bi mobilni telefon za 300 evra sposobniji od kompjutera starog pet godina koji je kostao 1000 evra. To o cemu ti pricas nije unakazavanje cena vec dovodjenje cena na trzisnu vrednost. I upravo je taj proces slobodne trzisne ponude i traaznje odgovoran za to sto danas imamo stvari jeftinije nego nekad. Не желим са тобом да се расправљам, ко је у праву а ко није. Кажем ти само да имам искуство (највише мислим на занатство, јер сам се ту укључио у тему) од 12 година и нисам неко ко не познаје законе слободног тржишта. Ово о чему ја пишем, ипак је само глупост помешана са завишћу и похлепом. Не може да се сведе зарада, да лупим на 500 динара, за нешто што мора да се ради и по два сата, а уз то ти је још потребно познавање заната и опрема која није јефтина. Многи су тако кренули али на уштрб разних фиксних трошкова фирме у нади да ће уништити конкуренцију док се нису укопали са порезима и доприносима, кредитима, закупнинама итд. тако да нису више могли да опстану. Што је најгоре од свега, они су дошли и прошли, али иза њих је остала цена коју је после јако тешко вратити на неки нормалан ниво. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Ово о чему ја пишем, ипак је само глупост помешана са завишћу и похлепом Upravo to, cista glupost. Jer covek kada se bavi nekim poslom, zanatom, ili ide na posao sve to radi da bi ZARADIO novac a ne da NE BI ZARADIO. Proisto ko pasulj. I pametan covek lepo izracuna sta mu se isplati i da li mu se isplati da nesto radi ... I zbog isplativosti to radi a ne da bi imao ponudu vecu od traznje jer je to "trzisni mehanizam" ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 жем ти само да имам искуство (највише мислим на занатство, јер сам се ту укључио у тему) од 12 година и нисам неко ко не познаје законе слободног тржишта. Ово о чему ја пишем, ипак је само глупост помешана са завишћу и похлепом. Znaci oni ne trebaju da prodaju tu robu, samo ti trebas da imas eksluzivno pravo da prodajes to - jer si se prvi setio? Tako, kao sto rekoh, funkcionise trzitste, oni koji su pametni krenu da kresu marginalne troskove, i usluga koju pruzaju i ostali kvaliti dovode da se ista roba kod njih prodaje vise. Tako ce na kraju da se ujednaci broj onih koji prodaju i da dodje prava trzisna vrednost robe. ne vidim - sta ti tu smeta.. osim sto ne mozes ti (ili neko drugi) da dobija vise para na osnovu prava da se on "prvi setio" meni kao kupci odgovara da sto vise vas prodaje tu jednu te istu robu i da se obara cena. Upravo to, cista glupost. Jer covek kada se bavi nekim poslom, zanatom, ili ide na posao sve to radi da bi ZARADIO novac a ne da NE BI ZARADIO. Proisto ko pasulj. Zato i prodaju, kome se ne isplati da prodaje (ko ne zaradjuje) ispadne iz posla - sta tu nije jasno? Ima pravo nekim zanatom da se bavi koliko god oce zanatlija, najbolje ce proci onaj ko je najbolji za trziste, ko pruza odredjen kvalitet po odredjenoj ceni. Tacka. One nekvalitetne trziste odstrani. tebi kao kupcu ne odgovara monopol vec konkurecija, trzistu odgovara konkurencija, jedino konkurencija ne odgovara potencijalnom monopolisti koji bi da bije cenu koliku on hoce. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 покренути једну или више ФБ страница за продају (сами нека смисле чега). Ако поред тога имају профил, ангажују мало пријатеље за промоцију странице а може и да се плати промоција код самог ФБ (није нешто претерано скупо). Других већих улагања нема ако ће се бавити посредничком продајом. I time prekršiš zakon, jer, prema našem zakonu, čim pružaš bilo kakvu uslugu moraš imati registrovanu agenciju ili firmu, i plaćati porez Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 I time prekršiš zakon, jer, prema našem zakonu, čim pružaš bilo kakvu uslugu moraš imati registrovanu agenciju ili firmu Prema svakom zakonu u svakoj zemlji. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Zato i prodaju, kome se ne isplati da prodaje (ko ne zaradjuje) ispadne iz posla - sta tu nije jasno? Onda dodju volonteri pa rade dzabe .... I onda je kraj logike, trzista, pameti ...svega ... Apokalipsa ekonomije i trzisnih zakona .. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 To sto ti pricas je glupost a ne trziste. Ne brkaj te dve stvari. ne prozivaj čoveka za pozitivnu i dobru stvar koju je uradio za sebe Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Onda dodju volonteri pa rade dzabe .... Kad nemas argument - vredjaj sagovornika. ne prozivaj čoveka za pozitivnu i dobru stvar koju je uradio za sebe Dzabe me vredja kada i on trenutno radi volonterski (iz hobija ) kako kaze nas narod - sam sebi s.. u usta... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 I time prekršiš zakon, jer, prema našem zakonu, čim pružaš bilo kakvu uslugu moraš imati registrovanu agenciju ili firmu, i plaćati porez Neka krsi, ko shisha ovaj retardirani zakon, kada bi ga svi postovali ostali bi bez leba da jedemo. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 To sto pricam je trziste, koje tako funkcionise i zahvaljujuci tome ti danas mozes da pruzis Macbook. Jer je windows krenuo da "kopira" apple pa napravio sistem, jer su silne kompanije krenule da kraduckaju ideje jedna drugoj i prave slichne racunarske komponente. To je trziste. Zamisli sada koja bi cena bila da sve ima samo apple, da ima taj monopol. To je normalna, prirodna, ocekivana i pametna svar. Isto vazi i za aute. Zamisli sada da samo mercedes proizvodi automobile, koliko bi jedan automobil kostao i da li bi danas svi imali automobile? Posto je mercedes napravio prvi automobil na svetu. Konkurencija je lepota i snaga trzista. Такмичење у обарању цена је довело само до енормног повећања производње да би се обртом добила зарада, али је исто тако утицало на снижавање квалитета робе и недостатка тржишта. Када се ту у обзир узму још претерано експлоатисање природних ресурса, свођење радне снаге на минимум за бедне плате итд. добили смо то што данас у свету имамо, човека који од јутра до сутра јури само да би задовољио основне потребе и ради тога запоставља и моралне и сваке друге принципе који су итекако потребни човечанству да би могло да опстане. Библија то назива "мамон". И пре свега тога што си набројао људи су живели и чини ми се да су психички били много, много здравији, а оно што се произвело трајало је много, много дуже. Ипак иза свега тога стоји похлепа људска, јер другог објашњења за мултинационалне компаније које "прождиру" све пред собом, нема. И сви они само улажу у маркетинг (док сам био дете, то су само цигани радили идући од врата до врата), рекламу, амбалажу и уопште све што је споља, а на уштрб квалитетне услуге и производа. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 meni kao kupci odgovara da sto vise vas prodaje tu jednu te istu robu i da se obara cena. Тако се уништава произвођач који се бави неком мањом привредом или приватним послом. Ти говориш о светски познатим компанијама. Ја сам имао лично искуство слично као ПиП, када се без потребе обара цена производа који је ионако јефтин и од тога нико није имао користи ни ја ни они са којима сам радио. Било је поврће у питању. Да ли ти је реално да за једну кутију цигарета можеш купити 10кг карфиола или кромпира или лука или парадајза.... и да не набрајам. Цене се обарају вештачки и још на то дођу неки који се боје да неће продати или не цене свој рад, никада ми није било јасно зашто уопште и раде јер сигурно нису зарађивали, па упропасте тржиште својим глупостима. Да ли ће килограм нпр. карфиола бити 20 или 30 динара појединачном купцу је сасвим небитно, али произвођачу се у тих 5 до 10 динара по кг налази сва зарада, али неко једноставно уштелује тржиште тако да ти не остане ништа. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 3, 2014 Пријави Подели Написано Април 3, 2014 Такмичење у обарању цена је довело само до енормног повећања производње да би се обртом добила зарада, али је исто тако утицало на снижавање квалитета робе и недостатка тржишта. Tako se formira trziste svak robe, cena se snizi, pojavi se roba nizeg kvlaiteta, roba viseg, ko je za sta spreman da plati. то што данас у свету имамо, човека који од јутра до сутра јури само да би задовољио основне потребе и ради тога запоставља и моралне и сваке друге принципе који су итекако потребни човечанству да би могло да опстане. To imas u Srbiji ali ne zbog ovih stvari koje si ti naveo vec zbog loseg poresekog sistema, visokih poreza za nase uslove, manjak privredne aktivnosti, manjak izvoza, manjak prozivodnje itd. Stvara se siva ekonomija, posao postaje luskuz itd. DAkle ovo o cemu smo ja i ti pricali to je konkurencija i pozaljena je na trzistu naspram monopola to sto ljudi nemaju para nije kriva konkurencija vec drzavno gusenje trzisnih aktivnosti (porezima, nefer subencionim sistemom, birokratijom, propisima, regulacijama itd) Тако се уништава произвођач који се бави неком мањом привредом или приватним послом. Ти говориш о светски познатим компанијама. Gresis. Malog proizvodjaca guse porezi, regulacije itd. Цене се обарају вештачки и још на то дођу неки који се боје да неће продати или не цене свој рад, никада ми није било јасно зашто уопште и раде јер сигурно нису зарађивали, па упропасте тржиште својим глупостима. KOnkurenciaj nije vestacko obranje cena. Да ли ти је реално да за једну кутију цигарета можеш купити 10кг карфиола или кромпира или лука или парадајза.... и да не набрајам. Oduzmi porez i akcize na cigarete pa vidi koliko karfiola mozes kupiti za jednu kutiju cigareta. Da nema tolikih poreza i akciza cigarete bi bile jeftinije od paradajza. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука