Jump to content

Да ли технологија уништава радна места?

Оцени ову тему

Grizzly Adams

Препоручена порука

Не претеруј сад   dobar decko

Кина је изумела преко 70% изума икада, а нису били ни чули за капитализам. Није капитализам условио развој технологије.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 271
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

A evo sta kaze Adam Smith:

The real price of every thing, what every thing really costs to the man who wants to acquire it, is the toil and trouble of acquiring it.[4]

Ту је деда Адам погрешио.

http://en.wikipedia.org/wiki/Marginal_utility

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ту је деда Адам погрешио.

http://en.wikipedia.org/wiki/Marginal_utility

Pa dobro sada imas razne teorije vrednosti ali deda je deda ...pogodio je on 99%... Marginalna teorija ukljucuje radnu teoriju ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ово је тотална небулоза...јел си радио некад у некој компанији?

Па зар не доносе сви заједно добит?

То је као да кажеш да је тренер донео победу а није битно ко му је играо на терену.

Радим у прилично великој компанији у управи и јасно ми је колико пројектант, конструктор и столар врше важну улогу у добити.

Замени једног дугогодишњег столара па ћеш видети колико то штету може нанети предузећу.

Џаба ти добра управа ако нема добар производ да понуди.

Џаба добар столар и конструктор ако нема ко да прода њихов производ.

Ваљда смо сви заједно...то што сам ја у оделу а он у радном комбинезону није повод за поделу,

поготово ако се сетим шта сам све научио од конструктора и столара у овој компанији.

Али свеједно они имају мању плату :)

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Али свеједно они имају мању плату :)

Kako manju kada imaju vecu? Srazmerno doprinosu koji daju u proizvodnji? Saberiu plate radnika sa platama rukovodioca pa ces videti da ovi drugi dobiju 2-3% a ostali ostatak ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Али свеједно они имају мању плату

Ти си рекао нешто друго, а то је да управа доноси паре фирми....не заборави...Добро ти рече Барон у сваком случају.. 

Подели на овим сајтовима

Све у свему, да не дуљимо - морамо мало да преиспитамо своје ставове по овим питањима.

Јер више је него очигледно да све што се до сада у Србији радило не ваља и не функционише. То би требало да буде довољно да нас све натера на размишљање, читање и да будемо отворени за све нове идеје. Посебно идеје оних који су успешни. Можда неке ствари не видимо како треба због своје тешке историје, утицаја комунизма, окружења у којем живимо итд. Ако желимо својој деци добро, онда то морамо да превазиђемо и гледамо на свет потпуно непристрасно. Као да смо сада одједном дошли на планету Земљу први пут па покушавамо да укапирамо шта се дешава.

Ето то су вам моје две лепте.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Pa dobro sada imas razne teorije vrednosti ali deda je deda ...pogodio je on 99%... Marginalna teorija ukljucuje radnu teoriju ...

eto vidis tu se ja razilazim sa libertarijacima, za mene je deda vrlo malo pogresio. a to nije stvar u kojoj gresi. 

Кина је изумела преко 70% изума икада, а нису били ни чули за капитализам. Није капитализам условио развој технологије.

Kapitalizam je u najprostijem smislu slobodno trziste. Ko ti kaze da kina nije bila slobodno trziste?

Pa evo ti sad u komunizmu kina je dobrim delom slobodno trziste to jest odbacila je ekonomski deo marksizma i stavila kapitalisticki.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Собзиром да су нас комуњаре израдиле ко мајмуне,наша једина нада је у Христа, јер "горе" сви ћемо бити исти...

Mozda sam nesto lose skapirao, ali hriscanstvo nikad nije podrzavalo égalité, jerarhija je prilicno vazna stavka. Jednakost se u hriscansvu dobija tek u vecnosti (beskonacno dalekoj buducnosti) kada svi postaju bogovi. Do tada, svako ima da nekako nadje smirenje cisteci govna ili u laboratoriji produkujuci ih u belim rukavicama ili trpeci nepravdu svoga gospodara, robota ili vanzemunca, ili cisteci stale (rucno pravljenim, a ne industrijsko-hedonistickim) lopatama po Staroj Planini predajuci osvetu u Bozjie ruke. Necete ni "gore" biti isti jos beskonacno dugo, ali cete imati utehu u nekoj vrsti nebeske "diktature proleterijata" gde makar necete morati da slusate price od vakih poput mene...

И молио бих атеисте,милосављевиће,ивице , флорентине и сличне,да ме поштеде својих коментара!

Bori se, viteze, ne kloni duhom!

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Одличан видео - добро нам дошао-ла! :)

tumblr_msmr69GqX91sgrg1to1_1280.jpg

Steve Horwitz is an economics professor at St. Lawrence University. He blogs at Bleeding Heart Libertarians and Coordination Problem.

Watch Prof. Horwitz’s LearnLiberty videos.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Naravno da država stvara posao. Ako država odluči da napravi put, ko stvara posao, država ili preduzeća? I ako država naruči nove vozove ili tramvaje, ko stvara posao, država ili preduzeća? I tako možemo u beskraj.

Да би то радила држава узима новац од народа који би био употребљен на ефикаснији начин - тамо где је потребнији. Тиме у ствари уништава радна места.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...