Jump to content

Да ли технологија уништава радна места?

Оцени ову тему

Grizzly Adams

Препоручена порука

Ма ако неко обезбеди "бесплатну енергију" намлатиће се лове као нико у историји. Јер то значи неке нове уређаје које ће он први да направи итд.

Очигледно да је мистер Морган видео да од тог пројекта нема вајде и није хтео да баца паре безвезе. Ако је прича уопште истинита, пошто те приче о Тесли све више личе на Краљевића Марка...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 271
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

IAdam Smith, takozvani otac kapitalizma, nije postavljao nikakve političke zahteve ili revolucije, bio je i dalje monarhista i priznavao je apsolutističku vlast svog monarha; Adam Smith govori samo o načinu proizvodnje i kako uz racionalnu, organizovanu strukturu i podelu rada maksimirati proizvodnju. Ovo je originalni kapitalizam, 

Jos pride, radna teorija vrednosti, koju je Marks upotrebio da bi pokazao da su radnici oni koji stvaraju vrednost, je potekla od Adama Smitha, to je njegova misao.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ovu logiku primenis na onu opricu o kapitalizmu i razvoju i napretku tehnologije .... da nije u kapitalizmu bilo bi razvijeno u nekom drugom sistemu ...

Па не може та логика да се примени на размножавање кишних глиста и друге области. Сви "системи" који ограничавају слободу човека доводе до беде и сиромаштва.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Пратећа индустрија и одржавање су огроман извор прихода, патентирани производ је огроман извор прихода, итд. То, дакле, што си рекао није добра предпоставка.

Idemo sada u suplju pricu. Poenta je da niko nije hteo da da svoje pare nikoli tesli da se on igra sa necim jer su smatrali da bi to za njih bio gubitak novca.

Ja to ne vidim kao pohlepu, vidim kao racionalno raspolaganje svojim parama. 

Jos pride, radna teorija vrednosti, koju je Marks upotrebio da bi pokazao da su radnici oni koji stvaraju bogatstvo, je potekla od Adama Smitha, to je njegova misao.

Smit je pod tim radnicima mislio na one(radnici, zanatlije, trgovci) koji nisu Aristokrate, Marx je mislio na gazde i radnike. Totalno druga logika. Aristokrata i Gazda su dva totalno drugacija termina.

Nemoj da mesas ta dva.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Возио је Мечку SL 55 AMG - и куповао нови сваких 6 месеци да не би морао да ставља таблице... 0110_hahaha

2003_mercedes-benz_sl-class_sl55_amg-pic

Ех, тако сам и ја у млађим данима...

Подели на овим сајтовима

Jos pride, radna teorija vrednosti, koju je Marks upotrebio da bi pokazao da su radnici oni koji stvaraju bogatstvo, je potekla od Adama Smitha, to je njegova misao.

То је била погрешна теорија и он је сам видео парадокс у томе - http://en.wikipedia.org/wiki/Paradox_of_value.

Тек крајем XIX века су економисти нашли одговор - http://en.wikipedia.org/wiki/Eugen_von_B%C3%B6hm-Bawerk.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па не може та логика да се примени на размножавање кишних глиста и друге области. Сви "системи" који ограничавају слободу човека доводе до беде и сиромаштва.

Napisao si ovo:

"Све то што је он пронашао била је логична последица претходних проналазака и открића. Да није он, пронашао би неко други."

Idem za kapitalizam....sve sto je nastalo u zadnja dva veka je logicna posledica prethodnih otkrica...da nije pronadjeno u kapitalizmu bilo bi pronadjeno u nekom drugom sistemu ..

Подели на овим сајтовима

Мене чуди да ти релативизујеш учинак и могућности хиљада других научника и проналазача па мислиш да кад Тесла нешто није успео да направи, не може нико други. Тесла није био "ванземаљац". Све то што је он пронашао била је логична последица претходних проналазака и открића. Да није он, пронашао би неко други.

Докле више та мистификација Тесле... Стварно смо паћеници.

Није то мистификација Тесле, он ми је једноставно добар пример онога што је могло а није урађено.

Не релативизујем ничији учинак, ни једног научника, само не ваља сад да генерализујемо да су сви изуми са запада.

Сконтао сам где смо се мимоишли око капитализма...моја грешка...више сам пљувао по његовим лошим представницима.

ОК, систем функционише, људи засе.у

Подели на овим сајтовима

Napisao si ovo:

"Све то што је он пронашао била је логична последица претходних проналазака и открића. Да није он, пронашао би неко други."

Idem za kapitalizam....sve sto je nastalo u zadnja dva veka je logicna posledica prethodnih otkrica...da nije pronadjeno u kapitalizmu bilo bi pronadjeno u nekom drugom sistemu ..

Па не би. Не расте жито у песку, него треба плодна земља.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ма ако неко обезбеди "бесплатну енергију" намлатиће се лове као нико у историји. Јер то значи неке нове уређаје које ће он први да направи итд.

Очигледно да је мистер Морган видео да од тог пројекта нема вајде и није хтео да баца паре безвезе. Ако је прича уопште истинита, пошто те приче о Тесли све више личе на Краљевића Марка...

Амин само за прву реченицу у посту.

Подели на овим сајтовима

То је била погрешна теорија и он је сам видео парадокс у томе - http://en.wikipedia.org/wiki/Paradox_of_value.

To su dve razlicite stvari. Vrednost i cena. Vrednost-radna teorija vrednosti a cena je druga stvar i moze biti veca ioli manja od vrednosti robe.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...