Дејан Написано Август 17, 2013 Пријави Подели Написано Август 17, 2013 Predsednik Skupštine Grada Beograda Aleksandar Antić rekao je danas u Grčkoj da će monasi sa Hilandara od 1. septembra moći da se leče besplatno u svim zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Beograd, onosno da će Grad plaćati troškove njihovog lečenja. Aleksandar Antić - Monasi sa Hilandara iz različitih birokratskih razloga nemaju naše zdravstveno osiguranje. Određene zdravstvene usluge im pruža Grčka, ali imaju želju da se leče u Srbiji - rekao je Antić. On je rekao da je obaveza voditi računa o njihovom telesnom zdravlju jer su oni "život posvetili tome da vode računa o našem duhovnom zdravlju", kao i da će se lečiti u Kliničko bolničkom centru "Drašiga Mišović". Antić je u Grčkoj kao član privredno političke delegacije Srbije koju predvodi lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma. Blic Arsenija, Wlof, Origen and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 17, 2013 Пријави Подели Написано Август 17, 2013 Kako se leče hilandarski monasi? 9.10.2012. U manastiru nedavno osveštana nova ambulanta u prizemlju Velikog konaka. Pacijenti su monasi, radnici koji rade na obnovi manastirskog zdanja i, ako zatreba, posetioci. Извор Origen је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Origen Написано Август 17, 2013 Пријави Подели Написано Август 17, 2013 Hvala Bogu , lep gest And Abraham said unto Zed:This is my son, sir. We were playing a game, alright? It's called... "Burny Burny Cut Cut"! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 17, 2013 Пријави Подели Написано Август 17, 2013 u Hilandaru vrlo često ima lekara specijalista koji su u poseti i mnogi ostaju i duže, imaju svoju ambulantu... nekako mi neuobičajeno za monaha da potegne čak u Srbiju na lečenje (osim kad je nešto ozbiljno u pitanju) Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 17, 2013 Пријави Подели Написано Август 17, 2013 u Hilandaru vrlo često ima lekara specijalista koji su u poseti i mnogi ostaju i duže, imaju svoju ambulantu... nekako mi neuobičajeno za monaha da potegne čak u Srbiju na lečenje (osim kad je nešto ozbiljno u pitanju) Па не верујем да ће потезати за сваку ситницу у Србију. Ово је више гест него нешто што ће имати велику праксу у реалности. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ssimke Написано Август 17, 2013 Пријави Подели Написано Август 17, 2013 sto se ne dogovore sa grcima da plate troskove lecenja hilandarcima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 17, 2013 Пријави Подели Написано Август 17, 2013 pa i ja tako mislim jer kad sam bio na Svetoj Gori iskušenik i naš bivši član (Petar) mi reče da se u većini slučajeva monasi ambulantno leče a čak se dešava da neki stariji i ne žele da idu u bolnicu... kad već pomenuh Petra, pričao mi anegdotu - postoji redovna saradnja Poljoprivrednog fakulteta iz Bg i Hilandara i tako jedne godine došli studenti i pomažu monahu (starcu) oko vinograda a taj monah je tu od Drugog svetskog rata valjda... Tek neko dodje i reče -evo upravo je stigo Zdravko Čolić u manastir a ovi studenti svi navalili na monaha -Oče, blagoslovite da odemo da ga vidimo i popričamo s njim, ipak je to Zdravko Čolić. A monah im kaže -A ko je taj? Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 17, 2013 Пријави Подели Написано Август 17, 2013 Лекарима ће лакнути када ме буду мртвог прегледали...то је зато што нећу имати температутру. Нек се носи и овај тип, и здравствено осигурање које плаћам а никакву вајду немам од њега, већ морам да дебело платим лечење...а пара нема! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука