Zayron Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Meni se sviđaju ove dvije kineske Ave Maria, jedna je stara tradicionalna, a druga takva modernija varijanta. Ta druga je mogla biti ljepše grafički uređena, muzika je odlična ali ja lično bih tamo stavio sasvim nekakve druge slike, to nije baš po mom ukusu, no ukusi su razni, o njima ne vrijedi baš mnogo raspravljati. Ja da sam pravio video izgledalo bi to tamo sasvim drugačije, evo kako - ovaj video sam napravio ja a izgleda dosta drugačije grafički: Mater Dei - Teothokos http://gloria.tv/?media=335220 Anonymous Chinese - Ave Maria (Pentatonic) Ave Maria - na kineskom Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 Mi imamo 4 zapovedena praznika, Božić, Telovo, Svi Sveti i danas slavimo Veliku Gospu... Zawisza je to napisao tačno ali tako to kratko napisano može nekog upućenog navest na krivi i pogrešan zaključak da kod nas blagdani kao Uskrs i Duhovi nisu zapovjedni, obavezni a on potom steći krivi dojam i predstavu o katoličkoj liturgiji. Pod tim je mišljeno da onaj koji tog dana ne uzme ućešća i ne prsustvuje Misi se dopušta težeg grijejha prema crkvenim pravilima, dakle dobar katolik ima na te dane prisustvovati Misi. Crkva još preporučuje vjernicima koji su pripravni da se pričeste svaki puta kada su na Misi, a dužnost im je pričestiti (i ispovijediti se) se najmanje se jednom godišnje (o Uskrsu). Vratimo se sad na te zapovjedne blagdane: Zapovjedni blagdani u Katoličkoj crkvi sve su nedjelje u godini, a tu spadaju Uskrs, Duhovi i svetkovine. Tim je dakle mišljeno, osim pored svake nedelje u godini, Uskrsa i Duhova, to se naravno podrazumijeva, zapovjedni blagdani su i ove svetkovine: Božić, Tijelovo, Velika Gospa, Svi sveti. Sad je to cijela i kompletna informacija. Vidio sam da pitate šta je to Tijelovo pa pretpostavljam onda da vam ne mora biti poznato i sve ovo ostalo, Zawisza to naravno zna ali valjda je u brzini previdio to da nekom drugom sve ovo ne mora biti tako poznato kao njemu i da ne mora znat i podrazumijevat sve ono što podrazumijeva on. Više informacija o tome je ovdje: Zapovjedni blagdani http://hr.wikipedia.org/wiki/Zapovjedni_blagdani Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 Edit: Zawisza je to napisao tačno ali tako to kratko napisano može nnekog neupućenog navest na krivi i pogrešan zaključak... Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука