Jump to content

Novi ministar finansija je Nišlija Lazar Krstić!

Оцени ову тему

Тања1

Препоручена порука

Singapur

Pre svega treba da napravimo sistem koji može da funkcioniše, moramo da uredimo zemlju. Moramo da obezbedimo vladavinu prava i izborimo se za najbolji mogući ambijent za biznis u ovom delu Evrope.

To što ćemo morati da sprovedemo reformu javne uprave. Što znači da će neki ljudi morati da nađu nešto drugo da rade.

Biće teška i penziona reforma - moraćete s više godina da idete u penziju, a ne kao što je do sada bilo, da neko sa 35 godina nađe načina da se neopravdano penzioniše. Ne može više!

:.mislise.

Ацо сине, да л` ти читаш Поуке можда...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Kako imto omoguce? Kako sada odjednom da drzava treba nekome nesto da omoguci. I jos pride porez se placa nakon sto je meko nesto zaradio a ne pre ikid nas kao i kod ostalih.

Omoguci im tako sto ih (preduzetnike) ostavi na miru-ne mesa se u biznis sa kojekakvim glupim propisima i regulativama.

Ne mozes organizovati sistem sa ogromnim dadzbinama, "kilometarskom" administraciom, nesigurnoscu imovine i osnovnih ljudskih prava i ocekivati da neko dodje u taj sistem i investira novac ili da neko (ako takvi u Srbiji uopste i postoje) izvadi pare iz slamarice i ulozi u razvoj nekog biznisa. Nece niko doci, a i ovo malo igraca na trzistu ce se povuci. Ostace samo ekipa koja je u sprezi sa vlascu i koje uz pomoc politickih veza moze da izbegne regulative koje je drzava postavila. Trzistem ce tako carovati monopoli a potrosaci ce placati vece cene za losiji kvalitet.

Подели на овим сајтовима

Отприлике, за почетак нам треба макар чувена сеча прописа. Причају годинама о томе, а колико раде не знам. Последњи пут када сам о томе слушао, ситуација је била таква да је лакше, па скоро било где, подићи објекат, тј. добити све дозволе, печате итд. него код нас, зато нисмо, између осталог, баш омиљено место за улагања... Корупција је исто вееееелики проблем, у судству нарочито, а ни то се неће скорије решити...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Отприлике, за почетак нам треба макар чувена сеча прописа. Причају годинама о томе, а колико раде не знам. Последњи пут када сам о томе слушао, ситуација је била таква да је лакше, па скоро било где, подићи објекат, тј. добити све дозволе, печате итд. него код нас, зато нисмо, између осталог, баш омиљено место за улагања... Корупција је исто вееееелики проблем, у судству нарочито, а ни то се неће скорије решити...

Meni je ta vasa prica malo nejasna...ja sam otvorio svoju prvu privatnu firmu pre trideset godina, u jos socijalistickoj Jugoslaviji, od propisa je bilo nesto vezano za visinu objekta, mislim 3,20 m, onda mokri cvor i jos par sitnica koje su sasvim na mestu i normalne kao zahtevi i to je to. Dobijes resenje, sa njim napravis pecat i pocnes da radis ...

Ne kapiram sta je to danas u pitanju i o kojoj sumi propisa se radi? MOze li to neko da mi pojasni?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Meni je ta vasa prica malo nejasna...ja sam otvorio svoju prvu privatnu firmu pre trideset godina, u jos socijalistickoj Jugoslaviji, od propisa je bilo nesto vezano za visinu objekta, mislim 3,20 m, onda mokri cvor i jos par sitnica koje su sasvim na mestu i normalne kao zahtevi i to je to. Dobijes resenje, sa njim napravis pecat i pocnes da radis ...

Ne kapiram sta je to danas u pitanju i o kojoj sumi propisa se radi? MOze li to neko da mi pojasni?

Па знаш како, једино ако лажу у вези са тим. Ја не знам шта је све тачно потребно, што јесте јесте, али увек кад се прича о подизању фабрика, објеката, чуда, увек се прича исто, да је много тешко и да дуго траје да се заврше сви папири... Можда и грешим, можда је то више рекла-казала, али причали су о томе и неки озбиљни људи, па сад не знам...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Па знаш како, једино ако лажу у вези са тим. Ја не знам шта је све тачно потребно, што јесте јесте, али увек кад се прича о подизању фабрика, објеката, чуда, увек се прича исто, да је много тешко и да дуго траје да се заврше сви папири... Можда и грешим, можда је то више рекла-казала, али причали су о томе и неки озбиљни људи, па сад не знам...

Pa ako trebaju dozvole za gradnju, svuda trebaju. Ovde imaju industrijske zone, tereni namenjeni za takvu vrstu objekata, ne mozes da gradis gde ti se svidi. 

nasi mozda zele da podizu objekte u svom dvorist, neplanski zidaju ili prepravljaju objekte kao im se dopadne ..Ako je tako nesto u pitanje, to ne moze nigde na planeti...

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da je kod nas problem sto ljudi nemaju para a hteli bi u "biznis" ...to ne ide ...Za posao ti trebaju pare, puno para ...Znaci banka, kredit, kamata,.. A u banci treba plan a ne zelja ...

Подели на овим сајтовима

Nisi u toku, ali uopste... pitaj nekog Italijana sto ima vecu firmu pa je probao ovde nesto da otvori...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Akcenat je na vecim firmama, to je tema, iako i za sitne radionice treba zilion dozvola, poreza, i da prebrodis beskonacno more birokratskih psihoterorista, sto se tice vecih firmi tu pored navedenog u igru ulecu stranke i politicari tj. reketasi.

Nijednu od tih stavki ne treba potcenjivati, svaka je grdna na svoj nacin.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Akcenat je na vecim firmama, to je tema, iako i za sitne radionice treba zilion dozvola, poreza, i da prebrodis beskonacno more psiho terora birokratije, sto se tice vecih firmi tu pored navedenog u igru ulecu stranke i politicari tj. reketasi.

A ko je to tebi rekao?

Vidim Fiat ulozio pola milijarde, zeljezara prodata, hoce Telekom da kupe ...pa mi sada to malo nejasno ...

Подели на овим сајтовима

A bio i jedan italijan u Novom Sadu,pricao mi kum o njemu, radio je nesto sa njim ... prodavao namestaj ...drao ljude sa cenama i naravno morao da stavi kljuc u bravu ...ostao i duzan neke pare radnicima ... Ali nije imao nikakvih problema da pocene posao u Srbiji, radio je nekoliko godina ...

pa mi je to sada opet nesto nejasno ...

Подели на овим сајтовима

A ko je to tebi rekao?

Vidim Fiat ulozio pola milijarde, zeljezara prodata, hoce Telekom da kupe ...pa mi sada to malo nejasno ...

O cemu pricamo?!

Подели на овим сајтовима

Akcenat je na vecim firmama, to je tema, iako i za sitne radionice treba zilion dozvola, poreza, i da prebrodis beskonacno more psiho terora birokratije, sto se tice vecih firmi tu pored navedenog u igru ulecu stranke i politicari tj. reketasi.

A ko je to tebi rekao?

Išli su direktno preko političara koji su se ugradili. Ali ti to znaš. I znaš šta, ako ovde sve može, onda dođi, pa radi ovde. Otvori firmu, šta god. Ovako samonispadaš da ne kažem šta. Nije mi samo jasno kako se ne stidiš, al tvoja stvar.

Подели на овим сајтовима

Išli su direktno preko političara koji su se ugradili. Ali ti to znaš. I znaš šta, ako ovde sve može, onda dođi, pa radi ovde. Otvori firmu, šta god. Ovako samonispadaš da ne kažem šta. Nije mi samo jasno kako se ne stidiš, al tvoja stvar.

O cemu pricas ti majke ti?

Kao, ja znam da se neko negde ugradio?

Pa posle ja trebam da se stidim....

Svasta ...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...