feeble Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 "Прогресивно опорезивање" може да буде веома опасно, отераће све који нешто раде... Нешто слично се дешава у САД, људи су почели масовно да се одричу држављанства због превеликих пореза, само до пола ове године већ пар хиљада људи: http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323977304579002780562003814.html Значи, тако се не решавају проблеми. Сад ће и наши глумци, певачи и спортисти Депардјеовим стопама Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Zlatno je pravilo koje treba da se savlada kada se razmislja o privredi. Sto manje poreza - to vise privreda napreduje. Logika ti je prosta. Kada kompaniji koja je proizvodjach kafe povecas porez, ta kompanija da bi platila taj porez podigne cenu kafe koju ti kupujes. Nadam se da kapiras sta tu ne valja... Nista nije lose o nultoj toleranciji, problem je o previsokom zahtevanju poreza koje ce da stopira privredu. Lako je velikim drzavama da traze velike poreze.... njihova privreda je vec visoko ako malo padne zbog takvih mera, popusti se pa opet skochi. Sa druge strane nasa privreda je ocajna, i ovo je pravi jos ocajnijom. Problem je sto ti ne kapiras prosto pitanje. Tolerisu li druge drzave neplacanje poreza? To je bilo pitanje. A ostalo "predavanje" koje si odrzao je gomila gluposti jer se porez svuda placa i niko nikoga nije oterao nigde vec neki 6 milijardi ljudi na planeti radi i firme placaju porez. A od gladi umiru po africi samo i tamo najmanje placaju porez, Nemci ga placaju i svi su podgojeni ... Ali ove jednostavne istine ne moze bas svako da shvati ...komplikovano je ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Па да, мислим ако већ постоји закон о опорезивању и онај ко улази у посао зна да постоји порез - зашто се онда прави мутав и не плаћа порез? Зашто се таквима толерише неплаћање пореза? Онда остали који плаћају порез испадају будале. Ако не може да плати порез нека затвори фирму и иде да буде радник. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Па да, мислим ако већ постоји закон о опорезивању и онај ко улази у посао зна да постоји порез - зашто се онда прави мутав и не плаћа порез? Зашто се таквима толерише неплаћање пореза? Онда остали који плаћају порез испадају будале. Ако не може да плати порез нека затвори фирму и иде да буде радник. I osnovno je, da bi se rasteretila privreda i oni koji placaju vec sada sve obaveze, da se uvede kako je zovu "nulta toelrancija" i da pocne da se naplacuje porez od svih ,te ce se tako steci uslovi za smenjenje poreza onima koji ga vec placaju. sada imas situaciju da mozda pola drzave izdrzava celu drzavu a polovina krade is dzepa onih koji posteno placaju svoje obaveze. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 I sto je najbolje, sva ta prica o velikom porezu je obicna glupost jer sve to placa konacni potrosac kada plati robu na kasi. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Ја све више размишљам о томе да ли је могуће, уствари боље рећи, колико је вероватно пошто теоријски ваљда јесте могуће, елем, колико је вероватно да се Србија, икада у догледној будућности, извуче из ове "кризе", односно из овог стања у коме је. Да осетно економски напредује и дође некако до нивоа рецимо средње развијених земаља ЕУ, као Немачка нећемо бити, али да не будемо баш ни Румунија и Бугарска, већ мало нешто више. Гледам примере других земаља, и уз ограду да не баратам свим подацима, чини се да су све земље напредовале тек после неких баш радикалних догађаја. Британија је пронашла нафту, Норвешка такође (плус што Скандинавија није баш најбољи пример пошто њихов менталитет и историју не можемо да имамо), Португалија и Шпанија су промениле потпуно државна уређења, послератна Југославија је добила велике паре од Запада, Грчка је била економско чудо док на крају опет није пукла... Све у свему понекад ми се чини да шта год радили, од ствари које су стварно могуће (да искључимо пусте жеље типа "да се Срби сложе" или "да изградимо свест као Немци" или "да дођу ан власт поштени људи" ), нећемо моћи да уђемо у лигу изнад, фудбалски речено. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Moze sta oces, samo je bitno da verujes i da delas. Nema potrebe da uzimas neke primere kao poredjenje, jer to nema veze sa nama. Iako, hoces neces, postoje i vidjenja koja su se desila(sveti starci i tako to jel), tako da i to treba uzeti u obzir. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Ми имамо ауто са поквареним мотором. Значи мора све да се размонтира, очисти, замене покварени делови, па састави и врати у хаубу. Овај и овакав систем једноставно не може да функционише. Ако се баш среди сва политика, уђе у ЕУ итд. можда ћемо доћи на неки "минималац" 10 km/h или тако нешто. Вероватно би заувек били најгори у ЕУ... Постоји решење да стварно постанемо продуктивна земља, али то нико неће ни да чује... Не сме ни да се помене. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Постоји решење да стварно постанемо продуктивна земља, али то нико неће ни да чује... Не сме ни да се помене. Можда ће испасти да раније нисам пратио твоја писања (а јесам ), али нисам сигуран на шта мислиш? Потпуна промена уређења или...? Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Можда ће испасти да раније нисам пратио твоја писања (а јесам ), али нисам сигуран на шта мислиш? Потпуна промена уређења или...? Па да, потпуна промена уређења. Да се овај систем потпуно "размонтира" и направи нови. Шта то практично значи? Седне скупштина лепо једно преподне и укине све законе осим основних - да се не краде, не убија и слично. Истовремено се све државне фирме и институције приватизују - могу једноставно да се препусте људима који у њима раде. Укину се царине и дозволи потпуно слободна трговина без икаквих ограничења. Са друге стране, судови и полиција да решавају свако насиље и спорове по хитном поступку - што ће бити лако јер ће закон бити једноставан, са мало уредби. И тако даље. Може држава да уведе све те глупости поново после ако баш не можемо без њих, али мора да се допусти бар један период да се привреда покрене. florenntina је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 У преводу: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Па да, потпуна промена уређења. Да се овај систем потпуно "размонтира" и направи нови. Шта то практично значи? Седне скупштина лепо једно преподне и укине све законе осим основних - да се не краде, не убија и слично. Истовремено се све државне фирме и институције приватизују - могу једноставно да се препусте људима који у њима раде. Укину се царине и дозволи потпуно слободна трговина без икаквих ограничења. Са друге стране, судови и полиција да решавају свако насиље и спорове по хитном поступку - што ће бити лако јер ће закон бити једноставан, са мало уредби. И тако даље. Може држава да уведе све те глупости поново после ако баш не можемо без њих, али мора да се допусти бар један период да се привреда покрене. Мени ово ипак делује као утопија. Уосталом, нисам сигуран да је од Другог св. рата наовамо иједно друштво то учинило, а код нас се никад ништа није десило а да није у свету већ било колико толико разрађено (комунизам , овај покушај од либералне економије сада итд.)... Тако да ми изгледа да ће, чак и у најбољем сценарију од сцих могући, да нам увек буде не много боље него сад, ако се не десе неке крупне промене на светском нивоу или не пронађемо неку нафту. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Volvo nije otisao iz Svedske zbog progresivnog oporezivanja ... Peugeot iz Francuske takodje... Mercedes, Audi, Volkswagen takodje, Fiat takodje... Argumenti su ti plitki ko tiganj... Prosto me boli koliko pojma nemas.... http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Volkswagen_Group_factories http://www.goauto.com.au/mellor/mellor.nsf/story2/01EFAF209BC42052CA25773E00093296 Da ti ne nabrajam za ostale kompanije, mrzi me da trazim. Te kompanije imaju centre, fabrike i racune po celom svetu. Problem je sto ti ne kapiras prosto pitanje. Tolerisu li druge drzave neplacanje poreza? To je bilo pitanje. A ostalo "predavanje" koje si odrzao je gomila gluposti jer se porez svuda placa i niko nikoga nije oterao nigde vec neki 6 milijardi ljudi na planeti radi i firme placaju porez. A od gladi umiru po africi samo i tamo najmanje placaju porez, Nemci ga placaju i svi su podgojeni ... Ali ove jednostavne istine ne moze bas svako da shvati ...komplikovano je .. Porez treba da se placa ali treba da bude racionalan i da ne koci privredu. Porez je jedino efikasan kada je negativan eksterni efekat skuplji od troskova poreza. Keynessova logika je tu relativno ispravna, samo sto je sve to otislo u suprotnom pravcu. Ako vec razmisljas na tu temu kreni od http://en.wikipedia.org/wiki/Keynesian_economics oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 15, 2013 Пријави Подели Написано Август 15, 2013 Мени ово ипак делује као утопија. Уосталом, нисам сигуран да је од Другог св. рата наовамо иједно друштво то учинило, а код нас се никад ништа није десило а да није у свету већ било колико толико разрађено (комунизам , овај покушај од либералне економије сада итд.)... Тако да ми изгледа да ће, чак и у најбољем сценарију од сцих могући, да нам увек буде не много боље него сад, ако се не десе неке крупне промене на светском нивоу или не пронађемо неку нафту. Да нема воље, нема. Али питање је било "шта да се ради?". То је једино што би могло нешто значајно да промени. Све остало значи да ћемо наставити овако како је... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 16, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 16, 2013 Aleksandar Vučić: Imam Maršalov plan za Srbiju! Politika, 21:27, 15.08.2013.Autor: Marija Kordić Do kraja godine, uz znanje i angažovanje velikog broja ljudi, stranih i domaćih stručnjaka, možemo da napravimo plan - šta je to što u narednih 10 godina moramo i možemo da uradimo, a pre svega treba da napravimo sistem koji funkcioniše BEOGRAD - Otvoreno i bez kalkulisanja. U rekonstruisanoj Vladi Srbije, na ministarskim i savetničkim mestima, sedeće ljudi iz inostranstva - Srbi i stranci. Ideja je, objašnjava za Kurir prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, da se dovedu najbolji, oni od kojih možemo nešto da naučimo i koji će nam pomoći da zemlja krene napred. - Evo, doveli smo Lazara Krstića, profesionalca. Ovo je prvi put da je neko doveo stručnjaka, prvi put da jedna stranka nije za sebe tražila resor finansija. ♦ Šta ste savetovali Krstiću kad ste mu ponudili da bude ministar finansija? Na šta ste ga upozorili? - Rekao sam mu: „Sine, imaćeš mnogo problema.“ Rekao sam mu da će sve biti mnogo gore nego što misli. Da su trenuci slave kratki, da posle toga dolazi kritika, jer u Srbiji svi pokazuju svoju snagu ako nekoga što jače opsuju. „To, sine, i tebe čeka. Ako si spreman to da prihvatiš, uđi u arenu. Ako nisi, onda nemoj ni ulaziti. Da će te neko čuvati u staklenoj kugli, da ćeš biti zaštićen - nećeš. Ja ću ti pomoći, ja ću te štititi od svih teških poteza, reći ću da je to naša zajednička ideja, pa će to iskoristiti da udare po meni. Ali moraćeš da očvrsneš, da se tučeš, da se boriš, jer sve reforme koje mislimo da sprovedemo bolne su i teške, ali napraviće nam normalnu zemlju“. Kompletan intervju možete pročitati u dnevnim novinama KURIR u broju od petka, 16. avgusta. Извор Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука